AndyAaron Odesláno 2. března 2017 Nahlásit Odesláno 2. března 2017 (upraveno) Ja ti nevim. Nadpis zni "Doporucte GMT". Z toho mi vychazi, ze je hlavni preference GMT. A pokud jde o tuto komplikaci, tak bych vyzadoval "true", coz z novych splnuje Alpina a z jetych ty Omegy. Oboje je skvela volba a zalezi jen na tom, jak velkou mas ruku. 15 let stare hodinky se nemusis bat nosit. Ba naopak, kdyz uz jsou dojebane, tak je aspon vyuzijes naplno nez nove lestenky.Podle posledniho prispevku to ale vypada, ze je pozadavek odolne tooly s tvrzenym pouzdrem atd. Tam je Sinn skvela volba nebo treba Damasko (nevim, jestli maji neco s gmt). Ale strasne by me rozcilovala "false" gmt. Kdyz uz, tak uz... takze jde o to ujasnit si priority... Upraveno 2. března 2017 uživatelem AndyAaron
zoroastro Odesláno 2. března 2017 Nahlásit Odesláno 2. března 2017 Jojo, ty Omegy jsem v chronoshopu viděl. Ale 15 let staré hodinky za 60t, mi přijde dost a k investici bych je musel koupit a zavřít do trezoru, jako African a zapomenout na ně, aby za půl roku nebyly samý šrám. Rád bych hodinky na denní nošení a nejlépe s nějakým tvrzeným pouzdrem, čímž se dostavám k SINNum. Ty 856 jsou pěkné, díky, ale nerad bych upřednostnil výhodnější nákup před hodinkami, které se mi líbí více.Za mě taky vedou ty Omega Seamaster GMT, případně nějaký jiný kvalitní pre-loved kousek, třeba ze seznamu, který o kousek výše postnul @lac1. 15 let staré Omegy jsou na denní nošení naprosto v pohodě. Já každodenně nosím hodinky 30 až 50 let staré, fungují naprosto bez problémů. A není to otázka MI - každý den, co je budeš mít na ruce, tě odmění lepším pocitem, a až je jednou budeš prodávat, udrží hodnotu daleko lépe než cokoli z tvého seznamu (se šrámy nebo bez).Good luck.
McStinger Odesláno 2. března 2017 Nahlásit Odesláno 2. března 2017 (upraveno) Andy, true GMT je v Tvojom prípade tak trochu subjektívna záležitosť. Aspoň si pamätám Tvoje vyberanie, ak sa nemýlim. Mne napríklad bohate stačí "false", čiže samostatne nastaviteľná GMT ručička (nech to odlíšim od komplet spriahnutej GMT ručičky, ktorá iba ukazuje 24 hodinový čas a kopíruje vlastne hodinovku). A autor vlákna sám píše "Všechny spojuje GMT/UTC/druhá časová zóna, není to podmínkou, ale libí se mi když ciferník není úplně ?čistý? a chrono už mám a další nechci.", takže ani nemá GMT ako úplne nutné, nie ešte že by vyžadoval true. True je asi primárne pre ľudí, čo často behajú zo zóny do zóny (tzv. zónoběžníci). Upraveno 2. března 2017 uživatelem McStinger
martar Odesláno 2. března 2017 Nahlásit Odesláno 2. března 2017 (upraveno) Kromě zónob?žníků mají true GMT v oblibě taky přesno-dlouho-m?řiči, kteří díky němu nemusí zastavovat vteřinovku dvakrát za rok kvůli změně zimního a letního času a chlubí se pak skoro nulovou odchylkou za tři roky Velkou výhodou true GMT je podle mého to, co jiní označující nevýhodu - nastavování data. U true GMT se nedá zkurvit nevhodnou manipulaci kolem půlnoci. Upraveno 2. března 2017 uživatelem martar
McStinger Odesláno 2. března 2017 Nahlásit Odesláno 2. března 2017 (upraveno) Ale ani presno-dlho-merači kvôli "false" GMT nezastavujú sekundovku. GMT sa nastavuje v rovnakej polohe, ako dátum (aspoň u 2893). edit: už len pre istotu dodám, že samozrejme ak chceš nastaviť hlavné ručičky, musíš sekundovku zastaviť. Závisí, v akom režime majiteľ potrebuje GMT ukazovateľ používať. Stretol som sa tu na fóre aj s názorom, že GMT ručička má vždy ukazovať GMT. Ten, kto necestuje, ale potrebuje rýchlo vedieť čas v inej zóne, stačí hýbať ukazovateľom druhého pásma, plus tretie natočiť na lunete napr. Upraveno 2. března 2017 uživatelem McStinger
AndyAaron Odesláno 2. března 2017 Nahlásit Odesláno 2. března 2017 @McStinger Ja vim, jsem na to vysazenej a svoje zklamani z poznani mam v sobe zakorenene dodnes [emoji6] Jinak mas pravdu.
PROH Odesláno 2. března 2017 Nahlásit Odesláno 2. března 2017 Podívej se na Orient Star WZ0071DJ. Průměr 41,5mm, tloušťka 13,7mm,safír, in-house kalibr. Mám model WZ0081DJ na kůži a nesundám je.
PROH Odesláno 2. března 2017 Nahlásit Odesláno 2. března 2017 Podívej se na Orient Star WZ0071DJ. Průměr 41,5mm, tloušťka 13,7mm,safír, in-house kalibr. Mám model WZ0081DJ na kůži a nesundám je z ruky.
instant Odesláno 2. března 2017 Nahlásit Odesláno 2. března 2017 @McStinger Ja vim, jsem na to vysazenej a svoje zklamani z poznani mam v sobe zakorenene dodnes [emoji6] Jinak mas pravdu. treba skusit skus v praxi jedno aj druhe a clovek pride k osvieteniu. napr. u mna je to true gmt alebo no gmt.
cali Odesláno 2. března 2017 Nahlásit Odesláno 2. března 2017 Myslim ze pre cloveka co sam necestuje, ale iba komunikuje s inymi zonami je viac nez true GMT vhodny worldtimer koncept, netreba nikde nicim hybat vzdy je vidno vsetko naraz.viz napr moje oblubene Longines Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
African Odesláno 2. března 2017 Nahlásit Odesláno 2. března 2017 treba skusit skus v praxi jedno aj druhe a clovek pride k osvieteniu. napr. u mna je to true gmt alebo no gmt.Lépe bych to nenapsal, True Gmt alebo No Gmt, přesně a výstižně :-)
McStinger Odesláno 2. března 2017 Nahlásit Odesláno 2. března 2017 treba skusit skus v praxi jedno aj druhe a clovek pride k osvieteniu. napr. u mna je to true gmt alebo no gmt.Lepšie by som to nenapísal. Treba skúsiť v praxi
AndyAaron Odesláno 2. března 2017 Nahlásit Odesláno 2. března 2017 Mel jsem prst na spousti na tech, co se vali v Chronoshopu. Abych to zkusil na vlastni kuzi. Ale jsou strasne daleko a nebo bych na ne musel dlouho cekat. Tahat je do US uz nema cenu.(Mluvim o tech Omegach). Tak treba priste.
African Odesláno 2. března 2017 Nahlásit Odesláno 2. března 2017 Tak určitě si to musí promyslet hlavně kupující, pokud chce pouze ručičku navíc, nebo sledovat druhou časovou zónu z povzdálí, proč ne. Ba naopak ještě ušetří peníze jelikož true GMT bývá zpravidla dražší, jelikož tzv. jumping hour je už trochu serióznější hodinářská komplikace. Ovšem pozor na vykuky, kteří se nestydí říct za hodinky nemalé peníze, přes celý cifr nápis Gmt jako kráva a ups, hodinová ručička jaksi neskáče. Pro cestovatele hodinky totálně k ničemu, jelikož když se pohybuješ časovými zónami, potřebuješ tzv. true gmt. Jak píše Mc, třeba zkusit v praxi, ale doplním, neprojebat při tom zbytečně šedesát tisíc....:-)
AndyAaron Odesláno 2. března 2017 Nahlásit Odesláno 2. března 2017 (upraveno) Pokud narazis na tu cenu, Afri, tak mam strach, ze dobre uz bylo. Tyhle konkretni Omegy v dobrem stavu se levneji shaneji uz tezko. Bohuzel [emoji20] Ledaze by ses chtel za dvacku zbavit tech svych [emoji6] To bych byl nakupu otevreny [emoji2] Edit: Pokud dalsi casove pasmo, tak pro me jedine true gmt. Proto je jeste nemam... Upraveno 2. března 2017 uživatelem AndyAaron
jankoxxx Odesláno 2. března 2017 Nahlásit Odesláno 2. března 2017 treba skusit skus v praxi jedno aj druhe a clovek pride k osvieteniu. napr. u mna je to true gmt alebo no gmt.A otocna 24h luneta je true alebo false gmt?
McStinger Odesláno 2. března 2017 Nahlásit Odesláno 2. března 2017 African: Veď o tom to je. Každý, čo potrebuje. Zónoběžník nech má true GMT, obchodník s nutnosťou prehľadu o časových zónach worldtimery a cestovatelia prstom po mape "false" GMT. Mne napríklad úplne vyhovuje "false", pri občasných výletoch do inej časovej zóny si to v lietadle v kľude prestavím ako treba a hotovo. A tu doma mám na GMT ručičke nastavenú zónu, s ktorou občas pracujem, alebo do ktorej sa chystám ísť, aby som sa pripravil
jankoxxx Odesláno 2. března 2017 Nahlásit Odesláno 2. března 2017 inac, pre zakladatela vlakna - na fore klocksnack.se su jedny Omega GMT v peknom stave za cenu okolo 1700 eur co je uz podstatne lepsie..
African Odesláno 2. března 2017 Nahlásit Odesláno 2. března 2017 Pokud narazis na tu cenu, Afri, tak mam strach, ze dobre uz bylo. Tyhle konkretni Omegy v dobrem stavu se levneji shaneji uz tezko. Bohuzel [emoji20] Ledaze by ses chtel za dvacku zbavit tech svych [emoji6] To bych byl nakupu otevreny [emoji2]Edit: Pokud dalsi casove pasmo, tak pro me jedine true gmt. Proto je jeste nemam...Mě samotná ta cena překvapila, střelil bych je jako hned no, ale kluk je má slíbené k osmnáctinám, sakra :-) Ale nikdy neříkej nikdy....Je tedy pravda, že jsou to mé top hodinky, hned po Tissotech které jsem dostal od svého táty já.
AndyAaron Odesláno 2. března 2017 Nahlásit Odesláno 2. března 2017 A kdy mu bude tech osmnact? Ze bych je pak vzal od nej. Jen aby se ta cena jeste nevysplhala... [emoji6]
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se