hibou Odesláno 17. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 17. ledna 2008 ahoj všem, k blížícím se narozeninám se chystám udělat si radost novými hodinkami.Doma to prošlo schvalovacím řízením a bylo odsouhlaseno. Zatím jsem vlastnil chronograf od Festiny.Původně jsem se zakoukal do leteckých hodinek ZENO-WATCH BASEL(i to letadélko se mi celkem líbí) Delší dobu už profárávám web a hledám a hledám.Před pár dny jsem objevil toto fórum a čtu si zdejší příspěvky.A teď můj dotaz na zkušené hodinkové fajnšmekry co říkáte na tyto hodinky, máte je někdo - Oris Classic Date.Je to dobrá volba? Třeba v porovnání s těma ZENO WATCH BASEL?Nebo v porovnání s TISSOT Le Locle Automatik Gent, na ty si také trochu myslím.Jak si stojí v pomyslném žebříčku firmy ORIS? TISSOT a ZENO? Nechci se dotknout fandů ani jedné značky a budu vděčný za každý názor a příspěvek
Návštěvník YPO Odesláno 17. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 17. ledna 2008 ve všech bude stejný kalibr ...... takže bych se řídil vzhledem ........ za mně Oris
Foundryman Odesláno 17. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 17. ledna 2008 Mně se líbí Tissot - u Orisů je zbytečně masivní luneta.
Kalifx Odesláno 17. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 17. ledna 2008 Já také zalobuji pro ORIS. Ze své zkušenosti (viz podpis) můžu říct, že ORIS má kvalitní dílenské zpracování a velmi příjemný, decentní vzhled v celé šíři jejich společenské (klasické) kategorie. A charakteristická červená kotva strojku také přidá kousek osobitosti, byť se jedná o jinak běžně osazovaný model strojku. V tomhle případě by uvnitř by měla být Sellita (SW 200), která sice zatím není zas až tak osazovaná, ale v zásadě je stejná jako ETA ( viz toto vlákno http://forum.chronomag.cz/index.php?showtopic=9825 )
Mike. Odesláno 17. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 17. ledna 2008 Oris a pak Zeno. Tyto Tissoty se mi moc nelíbí. (múj názor )
rorda Odesláno 17. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 17. ledna 2008 Z těchto tří značek je mi nejsympatičtější Oris, vzhledově to u mě vyhrává taky Oris ... Záleží, jak je budeš nosit, při jaký příležitosti a tak ...
B.F.G. Odesláno 17. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 17. ledna 2008 K obleku jdou dobře všechny, je to opravdu otázka vkusu. Oris je pro mě na prvním místě, těsně za Zeno, Jsou víc noblesní a mají nejhezčí ciferník ze všech tří. Zena tedy těsně na druhém, já mám rád "letecký dizajn" jen ta luneta na můj vkus docela dost v originále blejská. Tissoty Le Loce jsou snad jediné které se mi od této značky líbí v reálu vypadají daleko lépe než na fotce, ale není to můj styl. ale jak říkám, záleží ovšem na vkusu každého soudruha.
bedan Odesláno 17. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 17. ledna 2008 Já bych volil Oris, elegantní nadčasový tvar pouzdra, pěkný číselník, vhodné k obleku i na každodenní nošení.
rorda Odesláno 17. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 17. ledna 2008 (upraveno) Dle mýho ty Zena moc k obleku nejdou ... Upraveno 17. ledna 2008 uživatelem rorda
farářskej Odesláno 17. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 17. ledna 2008 Hlavně orisky nejsou tak moc okoukaný a nenosí je kdejakej lempl...
šarik Odesláno 17. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 17. ledna 2008 U mě vítězí z těchto modelů Oris. Ještě tak kdyby byl pro srovnání bílý ciferník a modré ručičky?
Viktor Odesláno 17. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 17. ledna 2008 U mě vítězí z těchto modelů Oris. Ještě tak kdyby byl pro srovnání bílý ciferník a modré ručičky? Jen zlatý ručičky, i když ne český Jednoznačně ORIS
hibou Odesláno 17. ledna 2008 Autor Nahlásit Odesláno 17. ledna 2008 děkuji za názory, vidím že drtivě vede ORIS, byl jsem dnes u nás na městě u hodináře a měl jsem je v ruce, no musím Vám říct zřejmě láska na první pohled Cena je 16.990,- nedovedu posoudit, ale asi to bude celkem rozumná cena, měli černý i bílý ciferník.Hodinky budu nosit pořád, asi je z ruky sundám jen na noc.V obleku chodím jen v sebeobraně, když to jinak nejde, preferuji spíš džíny, triko a mikinu.Líbí se mi, že tyhle ORIS mají safírové sklíčko, dost mě překvapilo, že mnoho modelů ORIS má sklíčko pleksi, to jsem byl z toho celkem vedle.Také ta velikost pozdra 42 mm je akorát sympatická.No nějak moc se nechávám unášet(říkám že to bude láska na první pohled) ještě jeden dotaz přátelé, ten obchodník tam také měl mimo jiné hodinky Hamilton JazzMaster Viewmatic za 13.290,-co říkáte na tyhle ve srovnání s Oris. Dost dobře nechápu, když to jsou hodinky z USA, proč některé mají na ciferníku Swiss Made a jiné to nemají Děkuji za další názory
vor Odesláno 17. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 17. ledna 2008 (upraveno) Nechceš vyzkoušet ebay? http://cgi.ebay.com/NEW-IN-BOX-ORIS-CLASSI...7QQcmdZViewItem http://cgi.ebay.com/GENUINE-NEW-ORIS-CLASS...1QQcmdZViewItem Upraveno 17. ledna 2008 uživatelem vor
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se