habadej Odesláno 19. března 2017 Nahlásit Odesláno 19. března 2017 Já ti žádný hodinky neporadím, páč chlapovi kterej nechce Omegy z důvodu že mají co-axial, tak tomu fakt není jednoduchý poradit. Mně by ale fakt zajímalo, co ti na tom co-axialu tak vadí, když je to jeden z nejuznávanějších vylepšení hodinkového strojku za posledních několik desítek let. Asi mi něco uniklo, mohl bys mě poučit?
bigwolf Odesláno 20. března 2017 Nahlásit Odesláno 20. března 2017 Také se stavím do řady a chtěl bych jako hodinkový neandrtálec, proč co-axial od Omegy ne? Souhlasím s ostatními, že právě Omega v této cenové hladině toho nabízí hodně a sám (mít na to) bych si nějaký ten kousek vybral. I v prodejní sekci jich tu pár je. Viděl jsem naživo třeba Omega Aquaterra zelené... Právě tu jedny v inzerci jsou... Sent from my ONE A2003 using Tapatalk
Exiztence Odesláno 20. března 2017 Nahlásit Odesláno 20. března 2017 Také se stavím do řady a chtěl bych jako hodinkový neandrtálec, proč co-axial od Omegy ne?Souhlasím s ostatními, že právě Omega v této cenové hladině toho nabízí hodně a sám (mít na to) bych si nějaký ten kousek vybral. I v prodejní sekci jich tu pár je. Viděl jsem naživo třeba Omega Aquaterra zelené... Právě tu jedny v inzerci jsou... Sent from my ONE A2003 using TapatalkKdybys chtěl být extra hnidopich tak by se dalo říct že coaxial vlastně není potřeba, z mého pohledu je to něco extra a obecně Coax Omegy co jsem měl byly nadstandartně přesné a spolehlivé hodinky.
ivolgin123 Odesláno 20. března 2017 Autor Nahlásit Odesláno 20. března 2017 Vazeni duskutujici, proc co-axial ne, tedy ne Omegy. Potiz spociva v samotnem co-axialu. Omega ho uziva asi 20 lety a tento mechanismus uziva jako jedina. Ta doba je pro me priliz kratka. Svycarskej krok je tady pres sto let, je to osvedceny system, ktery uzivaji vsechny stroje a nemusim pri servisu do Omegy. Jakkoliv je coaxial spolehlivy, je to vlastne dalsi, docela komplikovana slozitost a ja jsem konzervativni, mam rad dlouhodobe osvedcene veci a nejen v hodinkach. Coaxial se tvari a vskutku je pozitivni vec, ale ke zde zatim priliz kratce a hlavne, uzivany pouze jednou znackou. Co je 20 let v dlouhe historii hodinariny?
habadej Odesláno 20. března 2017 Nahlásit Odesláno 20. března 2017 Já si myslím, že ho ani jiné značky nemohou používat, protože bude tento patent nějak právně chráněný. Omega ho snad, pokud vím, koupila od nějakého anglického hodináře někdy v osmdesátých letech. Podle mě by jsi to měl přehodnotit, protože tvé myšlenky co se týče co-axialu se ubírají špatným směrem, ale je to koneckonců pouze tvá věc. Za osmdesát nic lepšího než omegy s co-axialem nekoupíš nebo toho moc nebude, snad nějaký levnější in-house.
Frostie Odesláno 20. března 2017 Nahlásit Odesláno 20. března 2017 Vazeni duskutujici, proc co-axial ne, tedy ne Omegy. Potiz spociva v samotnem co-axialu. Omega ho uziva asi 20 lety a tento mechanismus uziva jako jedina. Ta doba je pro me priliz kratka. Svycarskej krok je tady pres sto let, je to osvedceny system, ktery uzivaji vsechny stroje a nemusim pri servisu do Omegy. Jakkoliv je coaxial spolehlivy, je to vlastne dalsi, docela komplikovana slozitost a ja jsem konzervativni, mam rad dlouhodobe osvedcene veci a nejen v hodinkach. Coaxial se tvari a vskutku je pozitivni vec, ale ke zde zatim priliz kratce a hlavne, uzivany pouze jednou znackou. Co je 20 let v dlouhe historii hodinariny?V tom případě zavrhni kinetic, ecodrive, radiocontrol a drž se jen manuálu bez incablocu
habadej Odesláno 20. března 2017 Nahlásit Odesláno 20. března 2017 Přesejpací a sluneční nepotřebujou vůbec servisovat. Pro konzervy jediná, správná cesta :-).
Exiztence Odesláno 20. března 2017 Nahlásit Odesláno 20. března 2017 (upraveno) Vazeni duskutujici, proc co-axial ne, tedy ne Omegy. Potiz spociva v samotnem co-axialu. Omega ho uziva asi 20 lety a tento mechanismus uziva jako jedina. Ta doba je pro me priliz kratka. Svycarskej krok je tady pres sto let, je to osvedceny system, ktery uzivaji vsechny stroje a nemusim pri servisu do Omegy. Jakkoliv je coaxial spolehlivy, je to vlastne dalsi, docela komplikovana slozitost a ja jsem konzervativni, mam rad dlouhodobe osvedcene veci a nejen v hodinkach. Coaxial se tvari a vskutku je pozitivni vec, ale ke zde zatim priliz kratce a hlavne, uzivany pouze jednou znackou. Co je 20 let v dlouhe historii hodinariny?Já asi teda nechápu proč si byl nakloněn IWC když (ikdyž si byl již vyveden z míry) sis myslel že dělají vlastní strojky, vlastní strojky = oservisuje ti je jen výrobce. Zas tak komplikované to není je to jen jiná technologie. Jestli uvádíš jako bonus že nemusíš se strojkem do Omegy tak chceš prostou ETu aby je oservisoval každý ? Přijde mi že se snažíš nějak argument to že nechceš Omegu, to nemusíš prostě ji nechceš to je celé. Kup si ty IWC s ETou a asi budeš spokojenej, za těch 80 bych Rolády nekupoval jsou to převážně přeleštěné kusy bez papírů které nebudou dělat radost. Mě třeba přijdou fajn:https://www.chronoshop.cz/bazar/zenith-el-primero-espada-komise-420170016Ale mají inhouse což ty asi teda nechceš. Upraveno 20. března 2017 uživatelem Exiztence
bigwolf Odesláno 20. března 2017 Nahlásit Odesláno 20. března 2017 Myslím, že tvoje požadavky jsou dost protichůdné, jak už napsali jiní.Nechceš co-axial protože to dělá jen Omega a musí to servisovat jen oni. Nechceš ETA(u), ale in-house strojek, který ti stejně zvládne opravit jen výrobce...Moc se v tom plácáš. Za mě tedy pořád Omegy i s tím za 20 let neprověřeným co-axial(em). BTW, kolik let by sis představoval pod prověřenou technologií? Sent from my ONE A2003 using Tapatalk
colommbo Odesláno 20. března 2017 Nahlásit Odesláno 20. března 2017 ivolgin123: Nevím, jak to napsat, abys to správně pochopil a neurazil se, to bych fakt nechtěl - ber to, že začátečník píše začátečníkovi... Tohle vlákno jsi založil jako naprostý hodinkářský nepolíbenec, aby pak v jeho průběhu vyšlo najevo, že něco víš a po hodinkách ses už koukal dost a dost. Jestli to byl tvůj záměr a kolegy tu posvém "zkoušíš", nechci a nemohu soudit, nicméně je to zvláštní... Podobně jako tvůj názor na Omegy a jejich zatím jen dvacetiletou novinku a můj pocit z tohoto vlákna, sorry jako...
vitvarak Odesláno 20. března 2017 Nahlásit Odesláno 20. března 2017 Krasa, konecne konkretni navrh, diky. Proc zrovna tyhle hodinky? Jsou krasne jednoduchy a o kvalite neni pochyb... Mark XVIII je pro mě strhující kousek, který má v sobě hodně historie (IWC byla jedním z původních dodavatelů Luftwaffe) a přitom má skvěle čistý a minimalistický design. A těch 80k za nové je podle mě dost super cena. Navíc jsou poměrně univerzální, dokázal bych si je klidně představit v konfiguraci OWG.
warann Odesláno 20. března 2017 Nahlásit Odesláno 20. března 2017 No pěkně, pěkně. Akorát, že řada Mark s Luftwaffe neměla nic společnýho. Jinak pro zakladatele: tak si kup moony, budeš mít Omegy a vyhneš se coaxialu ;-)
ivolgin123 Odesláno 20. března 2017 Autor Nahlásit Odesláno 20. března 2017 Vážení kolegové, máte naprostou pravdu, moc se v tom asi plácám. O hodinkách mám něco málo načtené, ale pořádné hodinky jsem ještě nekupoval, myšleno pořádné, jako s kvalitnějším strojkem dražší pořizovací ceny. S těma Omegama, přiznám se, mě naočkoval jeden starší pan hodinář, který je velice zkušený a Omegy ke koupi mi nedoporučil právě kvůli co axialu. Jsem v těch názorech, jako začátečník, ještě takový rozevlátý. Proti Omegám osobně nic nemám.Dneska jsem si udělal výlet do Prahy, byl jsem u Matouše v Království hodin, u Dušáka a v Koskomu. Závěr? Moje předvolba, jakože si koupím Orisy, nebo Fortisy vzala za své, poté, co jsem ty hodinky uviděl a zkoušel si je (v Koskomu). Celkově, měl jsem u všech hodinek přehnané představy co se týče velikosti. Představoval jsem si ty Fortisy jako pořádné budíky (allá Invicta), ale ten rozměr 42 mm ve skutečnosti nedělá velké stroje. Stejně tak ty Orisy. To bylo asi nejzásadnější zjištění - nelze kupovat hodinky, pokud je znáte jen z fotografií na internetu, nebo i z youtube kanálu. To prostě člověk "spláče" nad výsledkem. Je třeba si ty hodinky v klidu v reálu prohlídnout a zkusit si je na ruku. Asi tady zkušeným fandům hodinek neříkám nic nového, ale pro mě to bylo skutečně zásadní zjištění. Pod těma rozměrama jak jsou uvedené na internetu si člověk nemůže věrohodně představit skutečný ten danný kus.Přijel jsem zpět do Brna a stavil jsem se ještě k Hanákovi. Tam mě padly do oka Eterny kontiky, Limitovaná Edice 1973, cena na internetu kolem 50 000,.Kč a půjdu asi do nich.
Karussell Odesláno 20. března 2017 Nahlásit Odesláno 20. března 2017 (upraveno) Pánové, při vší úctě, něco si o těch hodinkách nastudujte, než začnete psát rozumy a poznatky....IWC Mark a Luftwaffe, IWC a obyč 7750 nebo Sellita...K těm strojkům uvedu ze mne jen to, že IWC si ETA/Sellita strojky ladí dle své specifikace a hlavně mění základní a zásadní díly, který ovlivňujou přesnost/trvanlivost a je tady o tom pár popsaných stran + na zahraničních forech kvantum informací :-) A dělaj to tak už od osmdesátek... Nerozumím potřebě mít za každou cenu inhouse v rozpočtu 80k, pokud nejde o nějakou složitou/specifickou komplikaci, ostatně inhouse maj dnes i Seiko za pár litrů. Kup si, co se Ti líbí a kam Tě to táhne. Je to prudce individuální záležitost a málokdo Ti tady dá na stůl pouze fakta bez osobních sympatií ke značce. Každá značka má nějakou indnividuální auru, historii, charakteristický design, modely... a sto lidí, sto chutí. Možná zkus popřemýšlet o tom, jak budeš hodinky používat, na jaký příležitosti primárně nosit(řemen, vodotěsnost) a pak Ti sem všichni určitě vystřelí jejich srdcovky a doporučení :-) P.S. nejsem úplně Omega guy, ale coaxialu bych se nebál, ani co se týče spolehlivosti, ani co se týče servisu :-) Upraveno 20. března 2017 uživatelem Karussell
wizard-ov Odesláno 20. března 2017 Nahlásit Odesláno 20. března 2017 Tak je fakt, že za 80 papírů se dají koupit i inhauzní Primky že jo...a bez coaxu. A ještě budeš za patriota.
wizard-ov Odesláno 20. března 2017 Nahlásit Odesláno 20. března 2017 Jo a hodinář jistě prudil, anžto coaxial neumí ;o)
warann Odesláno 20. března 2017 Nahlásit Odesláno 20. března 2017 (upraveno) Pánové, při vší úctě, něco si o těch hodinkách nastudujte, než začnete psát rozumy a poznatky....IWC Mark a Luftwaffe, IWC a obyč 7750 nebo Sellita...K těm strojkům uvedu ze mne jen to, že IWC si ETA/Sellita strojky ladí dle své specifikace a hlavně mění základní a zásadní díly, který ovlivňujou přesnost/trvanlivost a je tady o tom pár popsaných stran + na zahraničních forech kvantum informací :-) A dělaj to tak už od osmdesátek... Tak na mě to snad nebylo, nicméně mě to zajímá. Samozřejmě se o tom psalo, třeba tady (kde jsi teda mj. psal: "U chrono mě za tu cenu trošku uráží 7750", ale v pohodě, to neber jako rejpání), ale spíš se někde psalo a teď to nemůžu najít, že ty modifikace měly klesající tendenci, třeba právě u řadu Mark, od patnáctek dále. Upraveno 20. března 2017 uživatelem warann
Karussell Odesláno 20. března 2017 Nahlásit Odesláno 20. března 2017 Na Tebe nee, Ty seš "starej" Markař :-) Jo, psal jsem, že mě trošku uráží, protože chtít za 7750 dnes přes 200k je celkem síla, ale to holt k Portugalkám v chronu patří... prostě IWC jsou drahý a když se chceš pohybovat v "nižších cenách", musíš dát zavděk překopaným klasikám ve formě 2892 nebo 7750, což ale neznamená, že to jsou špatný stroje. Naopak, vyladěný k dokonalosti, spolehlivý, přesný a dobře servisovatelný... Mimochodem 7750 slouží jako základ pro IWC nadstavbu perpetual calendar u daleko, daleko dražších strojů od této značky... Provní inhouse chrono IWC ukázalo až v roce 2008... Já jsem nedávno četl(proto teď dělám chytrýho) relativně dlouhý pojednání o historii strojku Valjoux 790 a jeho nástupců u značky IWC a bylo to moc zajímavý. Obecně jsou ty strojky v zásadě pořád stejný, jen v roce 2004 změnili díly z pozlacených na poniklovaný a u 7750 někdy v roce 1997 přišli s tím štelovacím systémem triovis... Ty asi míříš na to, že od jisté doby IWC už nedostává od ETA polotovary a pak si je neskládaj dohromady společně s vlastníma dílama, ale už to celý kompletuje ETA(ale se stejnýma dílama a parametrama) a strojky chodí do fabriky IWC v zásadě hotový. To prý není nějaký interní výmysl, ale Swatch group od této doby zakázal dodávat strojky způsobem, jako to dělali dřív. Ale co je na tom pravdy, to nevím. Upřímně jak moc ladí strojky Sellita nevím, ale čekal bych podobný pravidla.
Návštěvník Mitak Odesláno 20. března 2017 Nahlásit Odesláno 20. března 2017 Já myslím, že ten rozpočet 80 je už prakticky jen půlkrůček k tomu, abys přihodil ještě stovku navíc a koupil si pořádné Suby nebo PAMy, pokud teda budeš trvat na velkých hodinkách. Plácání se s nějakýma Eternama je jízda napůl plynu po prázdném letišti. (Nic proti Eternám ;-)
warann Odesláno 21. března 2017 Nahlásit Odesláno 21. března 2017 Na Tebe nee, Ty seš "starej" Markař :-) Jo, psal jsem, že mě trošku uráží, protože chtít za 7750 dnes přes 200k je celkem síla, ale to holt k Portugalkám v chronu patří... prostě IWC jsou drahý a když se chceš pohybovat v "nižších cenách", musíš dát zavděk překopaným klasikám ve formě 2892 nebo 7750, což ale neznamená, že to jsou špatný stroje. Naopak, vyladěný k dokonalosti, spolehlivý, přesný a dobře servisovatelný... Mimochodem 7750 slouží jako základ pro IWC nadstavbu perpetual calendar u daleko, daleko dražších strojů od této značky... Provní inhouse chrono IWC ukázalo až v roce 2008... Já jsem nedávno četl(proto teď dělám chytrýho) relativně dlouhý pojednání o historii strojku Valjoux 790 a jeho nástupců u značky IWC a bylo to moc zajímavý. Obecně jsou ty strojky v zásadě pořád stejný, jen v roce 2004 změnili díly z pozlacených na poniklovaný a u 7750 někdy v roce 1997 přišli s tím štelovacím systémem triovis... Ty asi míříš na to, že od jisté doby IWC už nedostává od ETA polotovary a pak si je neskládaj dohromady společně s vlastníma dílama, ale už to celý kompletuje ETA(ale se stejnýma dílama a parametrama) a strojky chodí do fabriky IWC v zásadě hotový. To prý není nějaký interní výmysl, ale Swatch group od této doby zakázal dodávat strojky způsobem, jako to dělali dřív. Ale co je na tom pravdy, to nevím. Upřímně jak moc ladí strojky Sellita nevím, ale čekal bych podobný pravidla.Jasně, jak jsem psal, docela mě to téma baví a zajímá (slovo "baví" si připomínám i v souvislosti se situací kdy jsem si pořídil patnáctky a nějakej mudrlant mi napsal, že to je příklad snad nejvíc předražený ETY). No nic, nebudeme to tu plevelit, kolega evidentně tápe a tímhle mu asi nepomůžeme ;-).
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se