Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím vespolek,

přidávám se k dlouhé řadě tazatelů, i já bych potřeboval poradit s výběrem. Hodinky nosím pravda někdy od třetí třídy, ale - asi stejně jako většina populace - jsem se nad tím doteď nijak zásadně nezamýšlel, prostě jsem na ruku pověsil, co zrovna bylo po ruce a když to přestalo fungovat, tak to vyhodil. Sedm let jsem nosil čínský quartzový noname, který ale přežil všechno, co jsem mu nachystal - až na dvouletého syna předminulou sobotu. Předtím (a teď dočasně) jsem měl stejnou dobu Tissot T-Classic, což jsou také quartzky, nicméně o něco lepší, ale jsou tak omlácené, že už to chce něco nového. Předvybral jsem si tyto čtyři kousky:

Je to tak trochu každý pes jiná ves - nicméně doufám, že to ilustruje jak můj rozpočet (strop jsou cca tak ty Zeppeliny), tak design, který bych rád (jednoduché hodinky bez chronografu - jen čas a datum). Jsem si vědom toho, že dva kousky jsou automaty, dva quartzky a popravdě - nevím co upřednostnit. Rád bych měl hodinky pokud možno jedny (dle zde často psané rady - "kup si hodinky, které se ti líbí a zmiz, než dopadneš jako my"), z uvedených se mi líbí asi nejvíc Wengery (jen bych vyměnil ocelový tah za kůži), kvalitativně budou (předpokládám) nejlepší Zeppeliny, ale nemají luminiscenci a mé oko tak trochu ruší absence trojky na ciferníku. Doufám, že tenhle dotazovací příspěvek nepůsobí moc blbě a díky předem za každou radu.

Odesláno

Co s těma hodinkama plánuješ vše dělat? Předpokládám že vše- tak koukej na wr, typ sklíčka a odpověz si na otázku, zda tě občas baví hodinky štelovat ( když je sundáš a nenosíš cca víkend). Taky se přikláním k Orientu ač se mi nejvíc z výběru líbí Zeppeliny.

Odesláno

Co se týče kombinace bezúdržbovosti, přesnosti, WR a kvality sklíčka, vítězí Citizen Eco-drive

Odesláno

Co s těma hodinkama plánuješ vše dělat? Předpokládám že vše- tak koukej na wr, typ sklíčka a odpověz si na otázku, zda tě občas baví hodinky štelovat ( když je sundáš a nenosíš cca víkend). Taky se přikláním k Orientu ač se mi nejvíc z výběru líbí Zeppeliny.

Doposud jsem neměl ve zvyku s hodinkama na ruce spát nebo lézt do sprchy, protože žádné z těch, které jsem kdy měl (s výjimkou dvou let kdy jsem testoval smart digitálky) by takové zacházení nevydržely. Jinak ale hodinky ráno po probuzení nandavám, večer je sundavám - a je jedno, jestli jsem v práci (kancelář), dělám něco na zahradě, jedu s vysílačkou někam na kopec nebo na geocaching někam do přírody. Zeppeliny se mi líbí (až na tu trojku), ale asi by tohle nezvládly, takže jsem je zařadil víceméně jako ukazatel horního limitu ceny a designu, který se mi ještě líbí.

Odesláno

Z Tveho vyberu Orient a Citizen. Chtelo by to ale pritlacit a dosetrit.

Za me nejsou ani jedny univerzalni.

Odesláno

Může pro tebe mít nějaký význam, že Orient a Wenger mají luminiscenci (Orient podle fotek zřejmě docela parádní), zatímco Citizen a Zeppelin ne? 

Odesláno

Z Tveho vyberu Orient a Citizen. Chtelo by to ale pritlacit a dosetrit.

Za me nejsou ani jedny univerzalni.

Ona to není až tak věc "došetřit a přitlačit" jako toho, že pro mě nemá moc smysl kupovat hodinky dražší - vždycky najdu něco jiného, za co ty peníze můžu utratit.

Odesláno

Jelikož tu ještě nikdo nenapsal nic o těch Wengerech, zeptám se - proč ne Wenger? Samozřejmě chápu, že ptát se tady na quartzky je takřka rouhání, ale je nějaká špatná zkušenost se značkou, kterou jsem při studiu minul?

Odesláno

Za sebe můžu říct, že ty Wenger mi nepřijdou prostě universální ( asi proto ) a navíc momentálně nejsem vůbec nakloněn pohonu na baterku ( osobní ).

Odesláno (upraveno)

Jelikož tu ještě nikdo nenapsal nic o těch Wengerech, zeptám se - proč ne Wenger? Samozřejmě chápu, že ptát se tady na quartzky je takřka rouhání, ale je nějaká špatná zkušenost se značkou, kterou jsem při studiu minul?

Ronda 515? To je tady takova mistni dlouhodoba bitva mezi cleny :) :)

Edit: proto asi je nikdo nedoporucuje. Za me jen se mi az tak nelibi. ( cti, ekluje se mi ten krizek na cifru, kazdy musi videt, ze jsou ze svajcu. neco jako echt gold )

Upraveno uživatelem tano
Odesláno

Já mám Wengery dvoje a zkušenost je s nimi zatím dobrá, přijdou mi jako bytelný hodinky(safír, WR 200m) za nízkou cenu s dobrou luminiscencí - mám oboje Wenger Sea Force. Nosím je tam, kam se bojím nosit hodinky cennější. Negativně je tam hodnoceno, že obsahují strojek Ronda 515 (stejně jako ty ve Tvém výběru) se kterým mají někteří uživatelé špatnou zkušenost ohledně poruchovosti, já ho mám celkem v trojích hodinkách a zatím s ním nemám problém (pravda, nemám je zatím dlouho, přibližně tak rok).

Odesláno

Quartz kvalitní by nebylo rouhání, ani špatně. Ronda shit mvt, to je jiná kapitola

Odesláno (upraveno)

Když nebudu řešit vzhled, tak z tech baterkacu bych šel do Citizenu, Eco-Drive je určitě velké plus. Jinak se taky klaním k mechanice, pokud jde o analog, pocit z nošení je moc fajn. Baterku  snesu jen v digitalech coby hodinek na drsné zacházení.

Jak už tu zaznělo, mrkni ještě na řadu 5 od Seiko. Mají spoustu fajn modelů. např. http://www.helveti.cz/seiko-snzg13k1

Upraveno uživatelem number.beast

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...