Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

vse je to subjektivne o uzitne hodnot, a jeste subjektivneji o "krase", za boty jsem ochotny dat tak 1/3 se zbytku prijmu(po nutnych nakladech), za hodinky i jeden cely(po nezbytnem setreni i nekolik), dyt je nekupujeme zas tak casto a urcite vydrzi vic nez boty, a za nuz asi stejne jak za hodinky, ale u noze je ta vyhoda, ze se da dopracovat po urcitem case na uroven, kdy uz si muzes sam vyrobit presne takovy jaky se ti libi, coz u bot a hodinek nepripada v uvahu ;-)

od Petru mam nuz jeden, nekolik cepeli a nepreberne mnozstvi rad B)

• Odpovědi 58
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno (upraveno)

Idealni pro nakup hodinek vidim taky tak 3 prumerne mesicni platy. Ovsem svycarske!

Upraveno uživatelem hufnor
Odesláno
Jivl: Téma boty zas tak OT není. Správně se diskuse sune směrem: správné zboží vs. cílová skupina.

Já to vnímám tak, že boty za cenu 1/4 volných měsíčních prostředků nejsou extrém (po odečtení nákladů na bydlení , děti, život) (např. mnou oblíbený Lloyd).

Občas se lidi podivují, že mám v kapse zavírák za 6 tis. - ale ten nůž mě přežije a jeho cena odpovídá příjmům.

Dlabka: Je jedno co nosíš. Důležitý je, kolik % příjmů tomu obětuješ. Já jezdím na skútru a nejsem o nic menší motorkář než postarší businessman s harlejem.

Tady v ČR je to takový nevyvážený jsou tu 2 extrémy - pracháči škudlej a nosej low end (Q&Q) (deichmann) a průměrně placení nosí vše orig. adidas/nike z "gigáče". Ceny se tu vnímají spíš v hodnotách než jako poměr k příjmům.

No dát čtvrtinu volných prostředků za boty, hlavně bych se o tom nezmiňoval nikomu na západ od našich hranic... ;) Pokud ovšem nejsem zároveň členem Botomagu, tam by to snad bylo pochopitelné...

Odesláno

Asi hodně záleží, co děláte. Já mám mimo jiné i práci ve skladu a tak bych tam hodinky za 5kKč neunosil. Ještě jsem sice žádné nerozbil, ale poprvé je jenom jednou.

Odesláno (upraveno)

Asi jsem nedozral do potreby utracet celou mesicni mzdu za hodinky, jejichz uroven a kvality krome mne nikdo jiny neoceni. Takze pro sebe jako praktickeho cloveka bych to videl radeji na koupi hodinek do 1/4 vyplaty. Coz je porad dost na paradni a kvalitni kousek :-)

Nezbyva nez dodat ze toto je zcela subjektivni zalezitost pro kazdeho z nas.

Upraveno uživatelem budo
Odesláno
Pod to bych se podepsal, zvlášť, když se člověk dostane do spárů Chronomagu :wallbash: :wallbash: :wallbash:

P.S. Nevíte někdo, jak přijít k penězům, aby za to byla jen podmínka? :helpsmilie:

To je snadny ..... dělej co chceš, a až tě u toho chytnou, tak hlavně musíš strašně nahlas křičet, že tě rasově diskriminujou, a ono ti to už nějak projde ;-)

Návštěvník YPO
Odesláno
......... jejichz uroven a kvality krome mne nikdo jiny neoceni. ...........

Já myslel,že si hodinky kupujeme hlavně kvůli svému potěšení :).

Odesláno (upraveno)
Já myslel,že si hodinky kupujeme hlavně kvůli svému potěšení :) .

YPO -- já budu maximálně spokojenej s Orange Montrama (což je pro mně kus s geniálním poměrem cena/výkon/design), quartzkama od Vietnamce, které teď mám Charles Delon, několika Primkami, které pro radost občas vezmu na ruku, a případně zakoupenýma levnějšíma pilotkama (asi Alpha). To mi pro moje potěšení dokonale postačí. Vyšší třídu hodinek bych pořizoval pouze při nutnosti dělat na někoho dojem, což nepotřebuju, byznysman nejsem. Takže takhle to bylo ode mne myšleno.

Stejně to mám i s botama, které tu byly nadhozeny.

Vietnamske nenosím, ale nemám potřebu vyhazovat za značky, kde je cena nadsazena službě, jakou mi můžou, s pro mne  dostačujícím komfortem, udělat. Takže nosím Adidas, nějaké sandále, a kvalitní pohorky (Boreal, La Sportiva).

Upraveno uživatelem budo
Návštěvník YPO
Odesláno
YPO -- já budu maximálně spokojenej s Orange Montrama (což je pro mně kus s geniálním poměrem cena/výkon/design), quartzkama od Vietnamce, které teď mám Charles Delon, několika Primkami, které pro radost občas vezmu na ruku, a případně zakoupenýma levnějšíma pilotkama (asi Alpha). To mi pro moje potěšení dokonale postačí. Vyšší třídu hodinek bych pořizoval pouze při nutnosti dělat na někoho dojem, což nepotřebuju, byznysman nejsem. Takže takhle to bylo ode mne myšleno.

Stejně to mám i s botama, které tu byly nadhozeny.

Vietnamske nenosím, ale nemám potřebu vyhazovat za značky, kde je cena nadsazena službě, jakou mi můžou, s pro mne dostačujícím komfortem, udělat. Takže nosím Adidas, nějaké sandále, a kvalitní pohorky (Boreal, La Sportiva).

jo jo prostě to máme každý jinak - věř tomu,že spousta lidí si kupuje věci pro potěšení a dobrý pocit z kvality - ne kvůli tomu aby dělala dojem na okolí

Odesláno (upraveno)

Celou svou výplatu bych za hodinky nedal. Od začátku působení na Chronomagu jsem si tak nějak řekl, že za hodinky nedám víc jak 30 000 korun. Pak jsem to upravil na 2000 euro. To je absolutní maximum. Mám obavy, že mnoho svých hodinek neprodám (těžko se s věcma loučím :) ) a hlavně jsem si ověřil, že mně k radosti stačí i hodinky v mnohem nižší cenové relaci (naposled koupené x windy nosím téměř neustále). Samozřejmě je možné, že po zakoupení třeba Blancpainů za 300 000 bych měl radost ještě větší, ale to se naštěstí asi nikdy nedozvím. Ovšem pokud bych náhle neuvěřitelně zbohatnul, tak ani tuto možnost nevylučuji :) .

Upraveno uživatelem Kalifx
Odesláno
Chjooo, tak to se jako student řadím někam mezi zdravotní sestřičku a popeláře na půl úvazku :P

Nepodceňuj je :blink:

Nevím, jestli se to dá paušálně napsat, každý člověk má hranici nastavenou individuálně, bez ohledu na výši mzdy či společenské postavení. Neplatí to jen pro hodinky, platí to obecně pro vše. Někdo bude na něco (hodinky, auto, ...) šetřit dva roky, jiný ne. A někomu možná stačí kochání u katalogu a snění "cobykdyby".

Odesláno

Nevím, jestli se to dá paušálně napsat, každý člověk má hranici nastavenou individuálně, bez ohledu na výši mzdy či společenské postavení. Neplatí to jen pro hodinky, platí to obecně pro vše. Někdo bude na něco (hodinky, auto, ...) šetřit dva roky, jiný ne. A někomu možná stačí kochání u katalogu a snění "cobykdyby".

Hezky napsaný, a to trefně ... ;)
Odesláno

Je to tak. Jednou jsem četl rozhovor s prodavačem luxusních hodinek v Praze (bylo to ještě před rokem 1989). Dotaz na prodavače byl, kdo si chodí kupovat takové drahé hodinky. Odpověděl, že z větší části bohatí lidé, ale nemalé procento jsou i hodně chudí, relativně obyčejní lidé, skuteční milovníci hodinek, kteří se třeba měsíc chodí dívat na hodinky do obchodu, nebo jen za výlohu a pak za veškeré našetřené peníze si je přijdou koupit. A dál chodí v ošacení ze sekáče. Byl to pěkný článek. A pravdivý.

Odesláno
Asi jsem nedozral do potreby utracet celou mesicni mzdu za hodinky, jejichz uroven a kvality krome mne nikdo jiny neoceni. Takze pro sebe jako praktickeho cloveka bych to videl radeji na koupi hodinek do 1/4 vyplaty. Coz je porad dost na paradni a kvalitni kousek :-)

Nezbyva nez dodat ze toto je zcela subjektivni zalezitost pro kazdeho z nas.

Hodinky, boty, zbraně, motorka, vždy jde hlavně o mé potěšení. Pokud to někdo ocení, tak mi to udělá radost, ale to není nejdůležitější :wine:

Odesláno

Pařád tomu nerozumím, co má výše platu a maximální suma, kterou jste ochotni utratit za hodinkyspolečného s cenou hodinek jako takovou?

Odesláno

V našich krajinách je úplne jedno akú značku si dám na ruku, alebo nohy. Aj tak 90% populácie nemá prehľad, alebo ju to nezaujíma. Jeansy nosievam do rozpadnutia a moja najobľúbenejšia moto kožená bunda má cez 15 rokov, len vnútrajšok mi kožušník vymenil. Pritom ma to vôbec netrápi. Dôležité je, že mám pohodlnú a čistú obuv, to platí aj o ostatnom oblečení. Podstatný je môj dobrý pocit - aj u hodiniek. Samozrejme, hovorím o oblečení či obutí vo voľnom čase. V práci, resp. v spoločnosti je to prirodzene iné.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...