Přejít na obsah

bastlení

Doporučené příspěvky

O jakém průměru? :)

No...zřejmě půjde o průměr pouzdra včetně nožek + nějaký manipulační prostor :)

Neb jak naznačil kolega Karlos, z fyzikálního hlediska je udávání průměru vodního sloupce nesmysl :)

I když...jako chyták se to na škole (přijímačky...) často používá :-) Je to středoškoské učivo.

PŘÍKLAD:Jestliže na hodinky o průměru 4cm2 působí hydrostatický tlak odpovídající 10m vodního sloupce, jak se tento tlak změní, jestliže hodinky budou mít průměr 1m2? Velikost nožek, teplotu resp. hustotu vody zanedbejde a zaokrouhlujte na celá čísla.

ŘEŠENÍ: Tlak působící na hodinky je stále stejný, neb v tomto případě závisí jen a pouze na hloubce ponoru :sleeping_03anim:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud je ponoris treba pod Zvikovskym mostem tak ve 40m uz bude 0,5MPa (+0,1MPa je atmosfericky tlak).

Jo a je to jedno jestli to bude v jezeře o 5Ha nebo ve svisle trubce o prumeru 10cm. :D

Není pravda. V hodinkách je taky 0.1 MPa tlak, tak se to vyrovná a tlak je 0,4 MPa. Teda pokud je hodinář nezapomněl zavřít :)
Odkaz ke komentáři

• po 3 týdnech...

Čistě technicky, pokud hovoříme o tlaku v provozní praxi, nemluvíme o tlaku absolutním. Pak se takový tlak označuje písmenem "g" za jednotkou tlaku, třeba 0,3 bar g. Pokud mluvíme o tlaku absolutním, pak se uvádí "a". např 0,3 bar a. A-jako absolutní, čili pod zvíkovským mostem v hloubce 40 metrů pod hladinou bude "4 bar g" neboli "5 bar a".

Odkaz ke komentáři

Není pravda. V hodinkách je taky 0.1 MPa tlak, tak se to vyrovná a tlak je 0,4 MPa. Teda pokud je hodinář nezapomněl zavřít :)

Já ti nevím... na sklíčko, pouzdro atd. působí tlak 0,5 MPa - tečka. Působícímu tlaku je jedno, jestli je v nich přetlak.... Myšlenku chápu - natlakovaný strojek materiálově odolá ve větší hloubce, ale tlak bude vždy daný hloubkou (a nadmořskou výškou).

edit: koukám,Morepower už to popsal....

Upraveno uživatelem Radim01
Odkaz ke komentáři

• po 4 týdnech...

Sedne tam dokonale, automat je jenom nepatrně vyšší, tak jsem musel propilovat diru na korunku ovalně nahoru k dýnku, a smirkovym papirem obrousit /snížit/ plastové mezikruží , které drží strojek. A korunku jsem poskládal z puvodních automatů a sportů II, aby byla delší, ale tu musím sehnat jinou moc se mi nelíbí.

Upraveno uživatelem bithas
Odkaz ke komentáři

Tohle je vlastně odpověď na otázku Longovi,jenže už to vlákno kam by to odpovídalo nechci plevelit.

Sou to moje oblíbené,zatím je nosím.Na "letecký automaty s číslem"zatim jen čekam.Jo ten ciferník je C5SR :) .

Proto mi bastly nevadí,hlavně že sem si je spleskal sám ....

No a co se týče těch ostatních okolností,tak pokud někdo k tomuhle na aukru napíše,že je to rarita z komunismu a vzadu je věnování od náčelníka PS VB za vzornou donášku piva

nu a někdo to koupí tak je blázen a plně si je zaslouží.Ovšem pokud zbastlim PSII+ strojek z kal.96 a dam tam parexo "hydru s gumou" a napíšu na aukro autentický originál od člena chronomagu zasloužim si přesdržku.post-12679-078346200 1322656006.jpg

Odkaz ke komentáři

Tohle je vlastně odpověď na otázku Longovi,jenže už to vlákno kam by to odpovídalo nechci plevelit.

Sou to moje oblíbené,zatím je nosím.Na "letecký automaty s číslem"zatim jen čekam.Jo ten ciferník je C5SR :) .

Proto mi bastly nevadí,hlavně že sem si je spleskal sám ....

No a co se týče těch ostatních okolností,tak pokud někdo k tomuhle na aukru napíše,že je to rarita z komunismu a vzadu je věnování od náčelníka PS VB za vzornou donášku piva

nu a někdo to koupí tak je blázen a plně si je zaslouží.Ovšem pokud zbastlim PSII+ strojek z kal.96 a dam tam parexo "hydru s gumou" a napíšu na aukro autentický originál od člena chronomagu zasloužim si přesdržku.post-12679-078346200 1322656006.jpg

Prosím tě TO VŮBEC NE.

VŮBEC NIC NEMÁM PROTI TOMU když si někdo udělá nějaký ten kousek na koleni a zbastlí si něco pro sebe i když to nedělám.

Ale jiná věc je prodávat to na Aukro s vylhaným popisem.

Vůbec neodsuzuji vlastní invenci a tvořivost je li v jakési normě.

Odkaz ke komentáři

Dobrý den,

včera jsem toto koupil na Aukru, říkal jsem si že je to asi třeba bastl, protože jsem podobné nikdy neviděl, ale "pro jistotu jsem je vydražil, nestály moc... Nevíte někdo o těchhle hodinkách něco ?

U aukce byl popis :

Náramkové hodinky Prim Sport, kalibr 68, po seřízení a vyčištění hodinářem. Na víčku je vyraženo číslo, nerezový náramek je součástí hodinek. Skvělá příležitost k obohacení Vaší sbírky či k nákupu jako investici, nebo jako Vánoční dárek, netřeba více dodávat. Obměna vlastní sbírky.

Díky Tom

post-17428-063295700 1323163980.jpg

post-17428-071356300 1323164085.jpg

Odkaz ke komentáři

Primky mají tu zajímavou vlastnost, že jejich díly jsou (až na pár výjimek) vzájemně zaměnitelné, takže můžeš skládat nikdy nekončící řadu hodinek nejrůznějšího tvaru a vzhledu. Ale psát k tomu něco jako "skvělá investice", to je pro mě podvod.

Odkaz ke komentáři

:gora: Vítej mezi chronomagory. Tak nevím jestli si někdo dělá srandu nebo to myslí vážně. Je to hnus fialovej a pohral si stim orlando. Me osobně se otevira kudla v kapse jen když se na to podivam. Do "jobokise " ma orlando ještě daleko chtělo by totrochu pokory, soudnosti a citu. Tfuj tajfl.
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...