DavidC3 Odesláno 18. dubna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. dubna 2020 (upraveno) Včera večer sem si hrál :-) v originálu to bylo asi v automatu. U 1 ks sem nechal bílý armovak. Upraveno 18. dubna 2020 uživatelem DavidC3 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
C-3PO Odesláno 18. dubna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. dubna 2020 jj..PS2 můžu na jakýkoli způsob. Parexo pouzdro vypadá IMHO lépe pískované nebo lehce matně zbroušené.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DavidC3 Odesláno 18. dubna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. dubna 2020 To jsou origo pouzdra.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeronimo Odesláno 18. dubna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. dubna 2020 jj..PS2 můžu na jakýkoli způsob. Parexo pouzdro vypadá IMHO lépe pískované nebo lehce matně zbroušené.. Parexo pouzdro nemůžu vidět v jakékoliv podobě. David to má v New Old Stock. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jan_Jan_2006 Odesláno 19. dubna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. dubna 2020 Moc pěkné... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radeks1 Odesláno 25. dubna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. dubna 2020 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skodna Odesláno 29. června 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. června 2020 Dobrý den všem, prosím o radu ohledně rozměrů ruček. Dnes jsem si vzal vrakové 55 typ 014 a strojek 50 typ 501. Vyrobil jsem si echt raritet se dvěma vteřinovkami, ale narazil jsem na problém, že na výsledný produkt nemám ručky. Základna byla použita ze strojku 501 a na ni po úpravě otvorů byl naroubován pohon na centrální vteřinovku z 014. Oba vraky byly bez ruček a po pokusu tam nějaké nasadit, jsem pochodil pouze s vteřinivkama (malá a velká centrální).Jako hodinová a minutová mě žádná nepasuje díky malým otvorům v ručkách. Pokoušel jsem tam nasadit ze sportů a různých typů prim, ale jakoby měl typ 014 větší průměr trubky na hodinovém a čtvrťovém pastorku. Je moje doměnka zprávná? Stačilo by, kdybych tam dal hodinové kolo a čvťový pastorek třeba ze sportů? Vše mě pasovalo jak mělo, hodinky jdou, a byl bych rád, kdyby to bylo dotaženo do konce. Děkuji za rady. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
orol Odesláno 29. června 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. června 2020 Pravdu díš, kalibry 55/57 mají větší průměr centrální provrtané hřídele než 50/52. Jestli se na to dá nasadit čtvrťová trubka z kal. 66/68 nevím. Ale nic Ti nebrání to zkusit Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skodna Odesláno 29. června 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. června 2020 No to je sice pravda, ale padnul by na pokus další strojek, a navíc nemám jak utužit čvťovou trubku kdyby se to nepovedlo. Šlo mě spíš o to, jestli někdo nemá nějakej výkres s rozměrama, a nebo přímo typ na model primek, co by pasovalo. 55-57 doma nemám žádné natož vraky s ručkama. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
orol Odesláno 29. června 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. června 2020 Připadá mi jednodušší splašit nějaké ručky, než experimentovat s čtvrťovou trubkou z generačně jiného kalibru. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skodna Odesláno 29. června 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. června 2020 No tak to bude problém, není kde brát. No budu hledat v bazarech nějaké 55 s ručkama. Díky za rady. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DavidC3 Odesláno 8. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. října 2020 Jeden můj bastl Nerez pouzdro Lanco Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Skarohlid Odesláno 6. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. prosince 2020 Pokus s ořechem ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Skarohlid Odesláno 6. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. prosince 2020 Pokračování ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hudson10 Odesláno 6. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. prosince 2020 Myslim si, že pouzdro bude dost trvanlivé, manželce vydržely dřevěné hodinky 20 let, strojek Myiota menen 2x. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vomi Odesláno 8. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. prosince 2020 To dynko je nacvaknuty, že? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
chosé 24 Odesláno 8. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. prosince 2020 Když ořech,tak závit,jak jinak. V 29. 11. 2020 v 18:08, Datel napsal: V 4. 12. 2020 v 6:56, Jeronimo napsal: Ahoj, hm. Prý nejlepší soustruhy byly ty východoněmecké.... To máš ucti hodný věk. Pochybuji, že já se v dnešním stresu něčoho takového dožiju. No, kdyby náhodou jsi o něčem věděl, tak budu rád když si vzpomeneš. Dnes jedu pro cyklomat a lis na kamenu. Měj se a přeji Ti hlavně zdraví Jarda před 3 hodinami, Vomi napsal: To dynko je nacvaknuty, že? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
valjoux Odesláno 9. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. prosince 2020 Jé přesně tak jsem se nudil na jaře během coronáče. A prča je že závit funguje. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
valjoux Odesláno 16. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. prosince 2020 A zase něco nového. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kachnička Odesláno 1. ledna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. ledna 2021 Zdravím Vás, jsem tu nový a zatím jsem to tu jen pročítal. Chtěl bych si udělat radost a postavit si vlastní primky. Jen bych potřeboval poradit, jaký mechanický strojek je podle Vás ten nej? Předem Vám děkuji za rady a pochopení dotazů "blbec" začátečníka samouka. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se