skodna Odesláno 1. ledna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. ledna 2021 (upraveno) Vitej ve světě hodinek. Na tvou otázku neexistuje jednoznačná odpověď. Každý to má jinak. Důležité je, aby se výsledek líbil tobě a jednotlivé komponenty do sebe a k sobě tak nějak dobře zapadaly. Pokud máš na mysli bastlení ze strojků Prim, ta asi nejjednodušší a neméně nákladný je strojek typu 66. Je to hojně rozšířený strojek montovaný do mnoha typů Primek v poslednich letech produkce tehdejšího Eltonu. Je bez datumovky, tak odpadá část možných nesnází pri rozborce a sborce. S datumovkou by se jednalo o strojek typu 68.Ten je diky datumové nástavbě o něco vyšší, nicméně stejné konstrukce ze stejných dílů. Jinak si použij cokoli co máš po ruce. Pokud bude stroj pasovat do pouzdra a bude funkční tak kreativitě se meze nekladou. Přeji hodně zdaru při bastlení. Upraveno 1. ledna 2021 uživatelem skodna Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kachnička Odesláno 3. ledna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. ledna 2021 Ještě zeptám zde, protože jsem to nikde nenašel. Na demontáž sklíčka je potřeba pavouk, že? Stačí na to obyč z aliexpressu za pár stovek? Popř. lze demontovat jinak? Předem Vám děkuji za odpověď. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 3. ledna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. ledna 2021 Jak na kterých PRIMkách- některá sklíčka jsou naklapnutá zvenčí v rámečku, některá vsazovaná přímo do pouzdra, některá jsou dokonce armovaná- to bývá oříšek. Obecně většinu sklíček není problém opatrně třeba přes ubrousek zevnitř vytlačit z pouzdra (nebo z rámečku, když to musí být...) ven. Je problém je vrátit zpátky - a ta armovaná většinou jak jednou vyndáš, pak stejně už tečou... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 3. ledna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. ledna 2021 před 2 hodinami, kachnička napsal: Ještě zeptám zde, protože jsem to nikde nenašel. Na demontáž sklíčka je potřeba pavouk, že? Stačí na to obyč z aliexpressu za pár stovek? Popř. lze demontovat jinak? Předem Vám děkuji za odpověď. před 2 hodinami, straspol napsal: Jak na kterých PRIMkách- některá sklíčka jsou naklapnutá zvenčí v rámečku, některá vsazovaná přímo do pouzdra, některá jsou dokonce armovaná- to bývá oříšek. Obecně většinu sklíček není problém opatrně třeba přes ubrousek zevnitř vytlačit z pouzdra (nebo z rámečku, když to musí být...) ven. Je problém je vrátit zpátky - a ta armovaná většinou jak jednou vyndáš, pak stejně už tečou... Armovací sklíčka se musí lisovat lisem na sklíčka. Všechna ostatní sklíčka jdou nandat a sundat pavoukem. A když armovací sklíčko vyndáš pavoukem, tak je vysoká šance, že po opětovaném nalisování nepoteče. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honzat Odesláno 4. ledna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. ledna 2021 Mám pavouka z aliexpressu. Moc mi to sním nejde - packy po sklíčku kloužou. Nevím jestli tedy nedělám něco špatně. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 4. ledna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. ledna 2021 Taky mi to pavoukem moc nešlo, není to na každý tvar sklíčka a taky s tím šroubem člověk nemá takový cit- a na ta stará sklíčka se stačí jen trochu zle podívat a už praskají. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eLzyx Odesláno 4. ledna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. ledna 2021 V 6. 2. 2008 v 21:29, georg napsal: A je tu dříve avizovaný bastl č. 2. Vše jsou původní originální díly Prim, doposud jsem neměl origoš ručky k automobilovým hodinkám Prim (bíle lakované, vyplněné svítící hmotou). Až budu mít lepší pouzdro, tak je budu občas nosit. Vím, že s fotkama jsem si mohl dát víc záležet - třebas příště. že jsem sem lezl. Nevím, proč, ale tohle nějak nutně potřebuju A to mne Prim Sport mánie nějak míjela. Dá se tohle zbastlit jen tak doma na koleni? Tedy je to jen o prosté výměně ciferníku? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 4. ledna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. ledna 2021 No- s tímhle ciferníkem z autohodin je kříž, má bohužel nožičky jinde než bys potřeboval, má- li být zachována trojka na korunce. Pár bardů to tady řešilo upilováním nožek a následným přilepenim ciferníku na základnu strojku oboustrannou páskou a nějakou distanční vložkou, aby pod cifrem skrytý datový věnec mohl volně běhat... nebo demontovali datový mechanismus ? Už si to nepamatuju... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 4. ledna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. ledna 2021 Ono hodináři tyhle nožičky mají nalepovací a stačí ty původní upilovat a nalepit správně ty nové. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 4. ledna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. ledna 2021 To je teda vychytávka já slyšel jen o té oboustranné pásce- to čehož se mi fakt nechtělo... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eLzyx Odesláno 4. ledna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. ledna 2021 kdybych to tedy páchal, pasují na strojek z PS I. ručičky z PS II. ? Ty z autotime asi jen tak neseženu (nikde je nemůžu najít). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 4. ledna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. ledna 2021 před 6 hodinami, straspol napsal: To je teda vychytávka já slyšel jen o té oboustranné pásce- to čehož se mi fakt nechtělo... Sám mám dva ty nalepovací kolíčky doma, jen si nepamatuji kde, ale třeba se jednou šiknou. Před hodinou, eLzyx napsal: kdybych to tedy páchal, pasují na strojek z PS I. ručičky z PS II. ? Ty z autotime asi jen tak neseženu (nikde je nemůžu najít). Všechny strojky 68 a 66 a i padesátkové strojky mají záměnné ručky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 5. ledna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. ledna 2021 před 6 hodinami, Honza.manta napsal: Sám mám dva ty nalepovací kolíčky doma, jen si nepamatuji kde, ale třeba se jednou šiknou. Hledej, ty musím vidět- až zresuscitujou psa, stavil bych se na jedno a mrknul na ten zázrak. Netušíš, kde by se to dalo koupit ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 5. ledna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. ledna 2021 před 4 hodinami, straspol napsal: Hledej, ty musím vidět- až zresuscitujou psa, stavil bych se na jedno a mrknul na ten zázrak. Netušíš, kde by se to dalo koupit ? Nenávidím tě!!!!! Tak jsem jeden našel. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 5. ledna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. ledna 2021 Takovek rozklepanej nejtek Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Snekofon Odesláno 5. ledna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. ledna 2021 Dá se to sehnat - jak jinak - v číně, např. ZDE Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
valjoux Odesláno 5. ledna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. ledna 2021 Už jsem to řešil jinde věc celkem na h..... Pokud nemá člověk vrtám na zeslabení ciferníku tak to je o ničem. Konkrétně Primky nemají noc místa mezi ručkou a cifrem. A pak dře ručka o cifr. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 5. ledna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. ledna 2021 Mně to fungovalo v pohodě. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
valjoux Odesláno 5. ledna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. ledna 2021 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 5. ledna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. ledna 2021 před 3 hodinami, valjoux napsal: Už jsem to řešil jinde věc celkem na h..... Pokud nemá člověk vrtám na zeslabení ciferníku tak to je o ničem. Konkrétně Primky nemají noc místa mezi ručkou a cifrem. A pak dře ručka o cifr. Lámal jsem si přesně s tímhle odpoledne hlavu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se