Přejít na obsah

Renovované Igeny

Doporučené příspěvky

Ted mne berte trochu s rezervou. Jen takova stupid myslenka. :-)

Jeden duchodce hodinar muze udelat 10 poctivych renovaci za mesic s jednou rukou v zadku za polovicni penize.

Kolik asi muze udelat poctivych renovaci jeden zamestnanec za dvojnasobek ceny za mesic?

Ze by 5 ?

A proc jenom 5 ?

Protoze musi udelat 15 predchozich reklamaci.

Celkem zacarovany kruh, co?! :-)

Proc to teda pro ne nedela poctivy hodinar v duchodu ?

Ale zpatky na zem.

Tak jak mi rikal otec:

Pokud to neumis a ani se ti nechce se zlepsit, tak se na to radeji vyser a bez hazet lopatou!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to určitě i v lidech samotných. A taky vůbec netuším jaké podmínky panují v Eltonu.

Obecně  - každý výsledek je vždy souhrnen všeho předchozího.

Teď mě tak napadlo, jestli sem chodí nějaký zaměstnanec Eltonu. Je tam snad někdo, koho práce baví.

Upraveno uživatelem Karlos
Odkaz ke komentáři

Panuje tu těžká debata. V dobách dávných abych si užil výplatu jsem musel dělat zhruba 10-15 kousků za den. Bez datumu 56 Kč, datumové 62,

automat 107. A to už tenkrát co vím se ve značkovém servisu automaty dělaly dvoje na den chronograf jeden. Tak nevím jaká je dnes norma na slušnou výplatu.

Ale před nedávnem poptával Elton hodinář asi za 12-15 tisíc, docela bomba.

Odkaz ke komentáři

Já myslím, že nemusíme dál diskutovat, za tuhle almužnu, nebude nikdo dělat svojí práci s láskou... prostě si udělá svoje, a kouká, aby byl doma. Někdo tu nedávno psal, že v pátek ve 14 hod. je Elton prázdný. Ani se nelze divit...

Ale před nedávnem poptával Elton hodinář asi za 12-15 tisíc, docela bomba.

Odkaz ke komentáři

Trochu mojich špatných zkušeností a slovo "do pranice":

Před delší dobou jsem měl špatné zkušenosti s některými hodináři. Abych jako "chronomagor" si mohl poslechnout čisté a pěkné tikání Primek, tak jsem si některé dal "vyčistit". Tak po půl roce jsem si chtěl zase poslechnout a vono houby, zase tikání nic moc. Tak jsem je nechal několik dní proběhnout, ať se rozběhnou, ale nezlepšilo se to ani za týden ani za dva.

Pak jsem si přečet v "Primbibli" str. 57: " ... Pérovník překrytý samostatným můstkem bylo možné snadno demontovat, což umožňovalo kromě snadné výměny prasklého pera i jednodušší čištění strojku. Stačilo vyjmout pérovník a setrvačku a celý strojek se mohl bez další demontáže dát do čističky. ... " Tohle je prosím napsaný názor a úmysl konstruktérů Primu. Časem čistící chemie i ultrazvukové pračky velmi pokročily tak podle mých špatných zkušeností to takhle někteří "hodináříčci" dělají. Při mých velmi špatných až tragických zkušenostech s Eltónem (a nejen mojich) bych se nedivil, že to tam takhle neudělají někdy i dneska - sám jejich emeritní šéfkonstruktér o této možnosti píše.

Tak teď do mne perte - jsem jen hodinář teoretik. :)

Edit: Oprava gramatiky.

Upraveno uživatelem Mipa
Odkaz ke komentáři

Ve své době šlo prostě o to, aby ty strojky byly nějak v chodu. Nikdo se neobdivoval tomu, že má hodinky s mechanickým strojkem a manuálním nátahem (většinou). V době quartzu a digi byla mechanika přežitek, ale nic jiného jsme neuměli (později ten quartz), a tak k tomu všichni přistupovali - aby to prostě fungovalo a ukazovalo to pokud možno správný čas. Takže se zřejmě hledaly způsoby, jak výrobu i servis co nejvíce zefektivnit.

Upraveno uživatelem Mischa80
Odkaz ke komentáři

No na některých čističkách se to tak dělalo, ale nepřipouštím si že se to tak dělá v Eltonu. A další věc bylo naznačeno, ale nemám potvrzeno.

V značkovém servise člověk třeba ani nedostane svůj stroj, ale výměnou jiný. Dodávám bylo mi to naznačeno.

Odkaz ke komentáři

Mipa: jak už kolegové psali, musíš to vztahovat k době vzniku, tedy zcela jiným podmínkám a nárokům. Však Valjoux popisoval kolik kusů musel denně udělat.

Dnes je vše jinak a je jen na tobě, co jsi ochotný zaplatit a nechat si líbit.

A taky je potřeba si uvědomit, že dnes máme v hodinkách strojky, které často mají za sebou neuvěřitelné věci, desítky let provozu a třeba několik oprav popsaným stylem opláchnout - máznout a dobrý. Těžko od toho čekat chování, které známe z nových hodinek.

Já spíš někdy žasnu, když vidím stav pouzder a zacházení s hodinkama, že ty staré strojky pořád ještě jdou a jdou dobře.

Upraveno uživatelem Karlos
Odkaz ke komentáři

Hlavně je pro ně těžce frustrující vidět pak za kolik ty hodinky prodávají....

Panuje tu těžká debata. V dobách dávných abych si užil výplatu jsem musel dělat zhruba 10-15 kousků za den. Bez datumu 56 Kč, datumové 62,automat 107. A to už tenkrát co vím se ve značkovém servisu automaty dělaly dvoje na den chronograf jeden. Tak nevím jaká je dnes norma na slušnou výplatu.Ale před nedávnem poptával Elton hodinář asi za 12-15 tisíc, docela bomba.

Odkaz ke komentáři

...V značkovém servise člověk třeba ani nedostane svůj stroj, ale výměnou jiný. Dodávám bylo mi to naznačeno.

Mně to bylo přímo řečeno, před pár lety jsem nechával u dušáka na celkový servis speedmastery triple date a řekli mi, že můj stroj odešlou do fabriky a dostanou obratem zgenerálkovaný jiný. I na dodáku bylo napsáno výměna stroje.

Odkaz ke komentáři

Já už jsem nad eltonem definitivně zlomil hůl, dám vydělat radši Švýcarům, nebo Japoncům.

A ještě malej povzdech: Zlatá paní Krsková, komunikovat s ní byla radost, když člověk něco řešil.

Její náhrada paní Kmínková je silně arogantní a naprosto mimo mísu.

Upraveno uživatelem t.p
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...