Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Nemáte někdo tip na dobrej servis myčky? Naše vestavná cca 10 let stará Electrolux hlásí chybu i30 (únik vody) - vytáhl jsem ji, sundal boční panel, vysušil vanu pod myčkou a chyba zmizela. Jenomže při dalším spuštění programu se to zase posralo. Tak zvažuju jestli nechat opravit nebo novou.

Odesláno

Minulý týden pod elekroluxkou taky voda. Vydržela 5 a půl roku. Na servis jsem ani nepomyslel a už je ve sběrném dvoře. Nahradila ji Boschka

Odesláno
před 26 minutami, ragu napsal:

Nemáte někdo tip na dobrej servis myčky? Naše vestavná cca 10 let stará Electrolux hlásí chybu i30 (únik vody) - vytáhl jsem ji, sundal boční panel, vysušil vanu pod myčkou a chyba zmizela. Jenomže při dalším spuštění programu se to zase posralo. Tak zvažuju jestli nechat opravit nebo novou.

Hele, jestli nejsi se šroubovákem úplně levej tak zkus prohledat řešení na netu. Najde se i spousta videí jak na to, třebaže ne a úplně stejným typem. Já takhle opravil sušičku co furt hlásila chybu a nedokončila program. Náhradní díl stál 300 a dodnes to funguje. Jednak jsem dost ušetřil a pak ten pocit!

• Dát hlas 1
Odesláno

Já bych to nezatracoval. Může to být úplná banalita. Např. stačí když pecka od citronu zablokuje čerpadlo a pak voda v průběhu mytí přeteče, plovák na spodku vypne myčku a zahlási to chybu.

Prohledej net, tam by se dalo zjistit, jestli ten model tím netrpí často.

Odesláno

minulý týden po 18 letech služby nahlásila myčka chybu vypouštěcího čerpadla. v autorizovaném servisu technik doporučil koupi nové myčky, protože výjezd technika 2 500,-  plus ND, takže jsem na čtvrtině až třetině nové a kdoví co tam s tím ještě bude, až se to po 18 letech otočí na záda. nevěřil jsem, koupil čerpadlo a svépomocí vyměnil (mají moc hezké návody na netu). Takže nyní vypouštěcí čerpadlo funguje, nicméně myčka po postavení na nohy hlásí další závady. Už je objednaná nová, snad vydrží aspoň těch 10 let

Autorizovaný servis proto, že z minulosti tristní zkušenosti se servisy typu "přijedeme do dvou hodin". 

Odesláno

Po cca třinácti letech mi odešla myčka AEG. Servis, celkem banalita u čerpadla, ale je to zalité a musí se vyměnit celý blok. Vyměněno, do měsíce další závada, přípojná hadice, vyřešeno. Nicméně za pár týdnů další závada, to už jsem nedal. I kvalita AEG má asi své meze - takže nová myčka.

A potěšení - servis si vzal starou a vrátil podstatnou část co jsem dal za opravy, to se jen tak nevidí. 

Takže co je u běžných spotřebičů nad deset let, byl bych asi se servisem opatrný. 

• Dát hlas 1
Odesláno (upraveno)

Mám opačnou zkušenost, jenže u myčky, kterou jsme kupovali někdy v roce 2003 (Ariston). Po nějakých asi deseti letech odešlo vypouštěcí čerpadlo (hlásila chybu vypouštění). Soused mi doporučil servis, přijel pán, čerpadlo vyměnil, cena byla do 1500 sakum prásk. Myčka se dožila plnoletosti (18 let) a pak šla z domu, nějaká další závada, ale už měla nárok a byla prostě opotřebovaná. Tomu já říkám ekologie, ne to, co se předvádí dneska. A když jsem viděl, jak vyměnil ten opravář to čerpadlo a jak je ta myčka v podstatě banální zařízení, bylo mi jasné, že příště bych si to vyměnil sám. No, příště asi nebude, protože to, co se produkuje v současnosti, jsou totální spotřební zmetky.

Upraveno uživatelem geometr
Odesláno (upraveno)

Takže rozuzlení alespoň pro teď - zavolal jsem prvnímu servisakovi, kterej měl ok hodnocení.

https://fixmaster.cz/contact-us/

Přišel bez keců v neděli na domluvenej čas, komunikace Česko - Rusky, ale v pohodě. Výměnil čidlo tlaku, taková malá blbost za 600 Kč, celková cena 2750 Kč. Jestli byl příplatek za víkend netuším, diagnostika litr, v ceně když to opraví.

Dám vědět jestli to bude dlouhodobě fungovat. Jestli to vydrží aspoň chvíli, je to cenově rentabilni a hlavně podstatně ekologictejsi. Nesnáším vyhazování věci.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Upraveno uživatelem ragu
  • Like 1
  • Dát hlas 1
Odesláno (upraveno)

Udělal jsem to podobně tak 3 roky zpátky. Výhodou je mít "známého instalatéra" protože tyhle firmy chtějí vždycky ranec za dopravu, apod. Ale taky to byla tehdy blbost za 800,- a myčka od té doby šlape. Dokonce dvakrát, protože jednou nevypouštěla a ja samozřejmě jako lama nevěděl, čím to je a typek za 700,- neco rozebral a vyndal z toho hroudu bahna a bylo to 🙂 

Upraveno uživatelem Frantik
Odesláno

Vyměnil další čidlo a program se zatím dokončil bez chyby. Držte pěsti. Každopádně ten člověk přijel do půl hodiny od zavolání znovu, vypadá jako Klasickej východoevropskej fachman, v dobrým smyslu.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...