Bobisek Odesláno 5. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 5. prosince 2017 Tak jde o ustálené rčení a naši předci asi úplní pitomci nebyli, takže možná je vysvětlení jinde?: http://nase-rec.ujc.cas.cz/archiv.php?art=7423
Bert Odesláno 5. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 5. prosince 2017 Ale samozřejmě, že jde o ustálené rčení, které všichni v daném kontextu vnímáme 18 na 18. Leč nicméně pro rozproudění debaty o PRIM versus PRIm mi to nepřijde až zas tak špatné. Zvláště pak, je - li tvrzení o 18 na 22 naprosto v pohodě obhajitelné.
moralles Odesláno 5. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 5. prosince 2017 (upraveno) kdyby to nekoho zajimalo, jake strojky tam jsou a jake se planuji... tak odpoved od Prim (MPM) strojek NN38 v hodinkách opravdu není. Víte, jak jste jistě četl, urážky na naší firmu v článku, že používáme "asijské šmejdy" je prostě tah některých firem. Strojek Miyota je v tomto modelu proto, že byl cenově dostupnější. Nyní uvažujeme o 9015 nebo TMI NE15. A velice se nám líbí novinka NE57 - ale to spíše na jiný model. Pokud máte rád automatiku tak to možná oceníte nový model, který připravujeme. Čekáme na stroječky ze švýcarska (ale model nebude sporotvní). Upraveno 5. prosince 2017 uživatelem moralles
Geodet Odesláno 5. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 5. prosince 2017 A koho volíš? Losnu nebo Mažňáka? PRIM anebo PRIM?
JanNovakJan Odesláno 6. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 6. prosince 2017 Ta čeština je hrozná mrcha: Jeden za 18 a druhý bez dvou za 20 X = 18 Y = 20 Ergo kladívko X = 18Y = 22 Copak nám ten Honza Novák chtěl vlastně napsat? Napsat jsem chtěl původně jenom to, že jak Elton, tak MPM jsou na tom stejně. Ovšem teď to doplním ještě o fakt, že neumíš počítat, protože pokud je něco bez dvou za 20, tak je to za 18
Bert Odesláno 6. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 6. prosince 2017 Prosím, připusť si alespoň na chvíli, že ne vše musí být černobílé. Třeba tady. http://nase-rec.ujc.cas.cz/archiv.php?art=7423
JanNovakJan Odesláno 6. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 6. prosince 2017 Takových nesmyslů z webu ti tady mohu nalinkovat celou stranu, takže stručně řečeno - je hromada jablek, kde chybí 2 k tomu, aby jich bylo 20. Kolik na té hromadě tedy je? Jestli 22, pak dotyčný skončil ZDŠ někdy v cca 3. třídě. Jestli 18, pak se dostal nejspíš až do finále. Toť vše
Bert Odesláno 6. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 6. prosince 2017 Svatá prostoto. Odkaz je na polemiku popsanou v časopise Naše řeč. Nazýváš toto nesmyslem. Pokud je podle tebe (cituji) nesmyslem z webu obsah recenzovaného odborného časopisu, jehož vydavatelem je Ústav pro jazyk český, pak jsi IMHO ducha mdlého. Neznám pro češtinu vyšší autoritu, nežli je Újč. Ty snad ano?
Fade Odesláno 6. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 6. prosince 2017 Napsat jsem chtěl původně jenom to, že jak Elton, tak MPM jsou na tom stejně. Ovšem teď to doplním ještě o fakt, že neumíš počítat, protože pokud je něco bez dvou za 20, tak je to za 18 Já bych taky tvrdil, že bez dvou za dvacet znamená 22. S dvěma za 20 by znamenalo 18. Odvíjím se jen čistě od matematické výrokové logiky, ne od toho jak se to říká tady u nás. To mi vždy stačily naše dvojité zápory ve větách. Taky se odvíjím tak trochu od toho, že tyhle případy jsme řešili když jsem studoval Mat-Fyz (zdárně ).
JanNovakJan Odesláno 6. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 6. prosince 2017 Svatá prostoto. Odkaz je na polemiku popsanou v časopise Naše řeč. Nazýváš toto nesmyslem. Pokud je podle tebe (cituji) nesmyslem z webu obsah recenzovaného odborného časopisu, jehož vydavatelem je Ústav pro jazyk český, pak jsi IMHO ducha mdlého. Neznám pro češtinu vyšší autoritu, nežli je Újč. Ty snad ano?Když nemáš vlastní hlavu, aby myslela a spoléháš jenom na to, co ti kdo kde podsune, pak je to tvůj problém. Protože i na Újč pracují jenom lidé a ti jsou, jak známo, omylní. Což je i tento případ a na příkladu jablek ti to bylo dostatečně a srozumitelně vysvětleno, jestli to nechápeš, není moje věc
Bert Odesláno 6. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 6. prosince 2017 Zatímco Ty jsi neomylný Honzík Novák, který si nepřipouští žádnou možnost polemiky. Na příkladu jablek nebylo řečeno vůbec nic, protože toto: .... takže stručně řečeno - je hromada jablek, kde chybí 2 k tomu, aby jich bylo 20 .... je z hlediska logického i sémantického zcela odlišný text od ..... jeden za osmnáct a druhý bez dvou za dvacet. S tím nesmyslem, že nemám vlastní hlavu jsi to asi nemyslel vážně.
Karlos Odesláno 6. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 6. prosince 2017 Ono to může mít původ ve starší češtině, která měla jiný slovosled a ve které i chápání matematického pořadí mohlo být jinak, než jsme zvyklí dnes. Dvojí možné chápání tedy vidíme až my, dřív to mohlo mít jen ten jeden význam.
Ondra 2.0 Odesláno 6. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 6. prosince 2017 Hosi, kdybyste se drzeli tematu, mohli jste mit klid...
shewcza Odesláno 6. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 6. prosince 2017 Honza Novák mě minimálně jednou za den něčím překvapí
Tobi Odesláno 6. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 6. prosince 2017 To JanNovakJan-no,k tomu swis šunt Ronda,mám Wenger Sea Force ,ještě s datem mezi 4a5kou,je tam též ta Ronda a od poslední změny času jdou stabilně vteřinu do+ podle Time.is,to si myslím že to až takovej ,,šunt,, asi nebude.....
JanNovakJan Odesláno 6. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 6. prosince 2017 Bohužel je a tady na fóru je toho o Rondě popsáno dost. Sám znám případy, kdy se v jednom roce měnil strojek i 3x. Nehledě na odpuzující pohyb sekundové ručky, která mnohdy skáče vpřed s tím, že má snahu se vracet zpátky. To u japonských quartzů prostě neznám.
Frostie Odesláno 6. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 6. prosince 2017 Tak mám asi štěstí na kus.To rozhodně
LJ_quartz Odesláno 9. prosince 2017 Autor Nahlásit Odesláno 9. prosince 2017 Ahoj, protoze jsem tohle vlakno zacal, jen pridavam na odkaz jinam do fora na hodinky, ktere jsem si vybral, respektive premyslim o nich :-) http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/112898-reference-na-eqb-501d-1aer/ DIky, i za pripadane reakce....Pokud se rozhodnu, najdu je pod stromeckem :-)
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se