Maro Odesláno 27. května Nahlásit Odesláno 27. května (upraveno) No bacha na to. Nejsem na to hrdý, ale říkal jsem si, testy si proletím víkend předem, vždyť to znám... no o bod jsem ho nedal a pak musel dělat A i B. Upraveno 27. května uživatelem Maro
Bukoowsky Odesláno 28. května Nahlásit Odesláno 28. května před 17 hodinami, Waya03 napsal: Díky, snažím se udržet a jít nakupovat až teprve bude hotovo Příští úterý jdu na testy a v pátek pak hned na jízdy. Začal jsem to o víkendu studovat a překvapivě sem tam chybku v otázce udělám, ještě mám co osvěžovat. Budu to dělat skoro na měsíc přesně po 25ti letech co jsem si dělal ještě v 17ti Bčko Co tak Suzuki SV650? Nějakou jetou. Blbost? Testy bych reálně přestal řešit až ve chvíli, kdy bude každé opakování na 100% úspěšných, dřív ne. Pokaždé mě fascinuje, jak se na místě nechají vyhodit lidé za jednu jedinou věc, kterou měli možnost stoprocentně sami ovlivnit a připravit se na ni 4
KFL Odesláno 29. května Nahlásit Odesláno 29. května On 5/27/2025 at 7:08 PM, Maro said: No bacha na to. Nejsem na to hrdý, ale říkal jsem si, testy si proletím víkend předem, vždyť to znám... no o bod jsem ho nedal a pak musel dělat A i B. Fakt? Nám autoškolák loni říkal, že když nedáme testy, tak nám B zůstane, že je to jen zkouška na A. On 5/28/2025 at 9:12 AM, Bukoowsky said: Testy bych reálně přestal řešit až ve chvíli, kdy bude každé opakování na 100% úspěšných, dřív ne. Pokaždé mě fascinuje, jak se na místě nechají vyhodit lidé za jednu jedinou věc, kterou měli možnost stoprocentně sami ovlivnit a připravit se na ni Přesně tak. Nám autoškola dala přístup na e-testy.cz, kde jsem udělal cvičně celkem 92 testů, z toho failem skončily jen první dva (na nový teorii po novelizaci), pak už pořád 90+ % úspěšnost. Když to klikáš furt dokola před spaním, tak za tejden to máš nadřený tak, že ostrym testem proletíš za 6 minut (i s druhým kolem na ověření odpovědí). Vlastní zkušenost . Dá se to sosnout i do mobilu asi za 50 korun. 1
Bert Odesláno 29. května Nahlásit Odesláno 29. května V 27. 5. 2025 v 19:08, Maro napsal: No bacha na to. Nejsem na to hrdý, ale říkal jsem si, testy si proletím víkend předem, vždyť to znám... no o bod jsem ho nedal a pak musel dělat A i B. Tedy na základě neúspěchu při testu B Ti bylo odebráno řidičské oprávnění A?
Bukoowsky Odesláno 29. května Nahlásit Odesláno 29. května (upraveno) před 27 minutami, Bert napsal: Tedy na základě neúspěch při testu B Ti bylo odebráno řidičské oprávnění? Tohle nám říkali při testech, že je teoreticky a ze zákona možné, akorát k tomu nikdy nemuseli přistoupit, pokaždé vyhazovali jen nudláky v pubertě, co do toho šli poprvé a měli z toho jen prdel. Nicméně reálně prý platí, že když nedáš jízdy - to se prostě stává a opakuje se to, pakliže je důvod racionální. Ale při neúspěšných písemných testech lze sáhnout na řidičské oprávnění. Detail jsem nestudoval, hrůza z něčeho takového mi nedovolila nebýt na 100% připravený. Upraveno 29. května uživatelem Bukoowsky
Bert Odesláno 29. května Nahlásit Odesláno 29. května No, já vím, že se to říká, že to jde. Ale: odebrat řidičské oprávnění je správní úkon. Docela rád bych viděl to zdůvodnění právě v případě, kdy neuděláš znalostní test.
Waya03 Odesláno 29. května Nahlásit Odesláno 29. května (upraveno) Tak schválně, kdo projede křižovatkou první? Šach mat! A ještě jedna záludná navrch. Upraveno 29. května uživatelem Waya03
polifka Odesláno 29. května Nahlásit Odesláno 29. května ad 1. Ten kdo přijel první ad 2. zelený - červený - modrý
Maro Odesláno 29. května Nahlásit Odesláno 29. května Mel jsem jen B (odjakziva) a při testech na A jsem měl test na 42 a potřeba bylo 43 (myslim) z 50. Na základě toho místním rovnou zadrželi průkaz, já, jelikož jsem spadl pod jiný dopravní inspektorát jsem byl uvědoměn, že můj mistne prislusny dopravní inspektorát bude o věci vyrozuměn a že si to bude řešit on. Legislativu za tím fakt netuším, A jsem si tehdy rozšiřoval v Liberci. Každopádně než se informace dostala do Ostravy a než byl zahájen jakýkoliv úkon že strany Ostravy, jsem v Liberci udělal test na A i na B a tím se to "vyresilo".
Bert Odesláno 29. května Nahlásit Odesláno 29. května Až na to, že za tohle policie nemůže zadržet řidičák ..... http://gov.cz/sluzby-vs/zadrzeni-ridicskeho-prukazu-S35613 A podívej se, kdo to výkladové stanovisko dával.
Waya03 Odesláno 29. května Nahlásit Odesláno 29. května před 10 minutami, polifka napsal: ad 1. Ten kdo přijel první ad 2. zelený - červený - modrý Jako že zelený nemusí dávat přednost z prava? A k tý první přijeli všichni ve stejný moment
Michal400 Odesláno 29. května Nahlásit Odesláno 29. května před 6 minutami, Waya03 napsal: Jako že zelený nemusí dávat přednost z prava? A k tý první přijeli všichni ve stejný moment ad 1. Kdo se nejmíň bojí ad 2. modrý - zelený - červený 1
Maro Odesláno 29. května Nahlásit Odesláno 29. května To nebyla policie, to byl úřad a jestli to bylo zadržení pozastavení nebo nějaký jiný termín to ti taky uz dneska neřeknu, jelikož si to nepamatuju. Ale pravděpodobně pujde o tuto situaci, kdy komisař je "zbytscne aktivní: https://autosalon.tv/novinky/ridicuv-chleba/pri-rozsirovani-ridicaku-je-velmi-snadne-o-nej-prijit-jeho-vraceni-se-neobejde-bez-prezkouseni
Bert Odesláno 29. května Nahlásit Odesláno 29. května Hm, tak to je mazec. Pokud to byl úředník, tak zneužil pravomoc .... Už na to seru, postup nebyl lege artis.
Maro Odesláno 29. května Nahlásit Odesláno 29. května Tak pokud to byl komisař, tak to ale sedí ne? Ja u tebe nikdy nevim, točime se tady teď na pojmove presnosti, nebo řešíme legálnost daného konání? Protože jsem to zažil (pravda je to uz 7 let) a z toho, co teď čtu, to legálně možné je (I když se tvrdí, že se to běžně neděje), tak komisař má legálně možnost dát podnět na pozastavení/ztrátu způsobilosti. Ano, znamená to, že o papíry přijdeš až v momentě, kdy by se clovrk nedostavil/neuspěl u přezkoušení (tady se, z toho co jsem pochopil, tvrzení a konání komisaře, které jsem zažil, dostává za hranu zákona a nemuze odejmout/sebrat/vzit do úschovy řidičák, i kdyz pod nej člověk místně spadal, ale musí počkat, až řízení doběhne), ale to na podstatě věci nic moc nemění ne? Pokud člověk neudělá test, komisař to může (ale nemusí) vyhodnotit jako pozbyti způsobilosti, dá podnět obecnímu úřadu a ten kona tak, že pokud clovek neobhaji svou způsobilost, pozbyde oprávnění. To že to je šikana a buzerace je samozřejmě pravda, to že se to nemusí dít a asi většinou neděje je taky pravda, ale evidentně můžeš narazit na kokota a zrovna tam na severu si myslím, že za tím bude asi i více, vzhledem k tomu jak divoký sever (obecně, ne nutně Liberec, aby me nekdo netahal za slovo) v posledních letech plnil stránky novin v oblasti kseftu s ridicakama, tak bych se ani nedivil, kdyby to měli jako "brigádu". Čímž nic nenaznacuju, možná mě ochránil to, že jsem spadal pod jiný úřad, a třeba lokalum nejak vysvětlili, že ten podnět by se za nějakých okolností dávat nemusel, kdyby žadatel třeba moc chtěl... ale to fabuluju a rozhodně nic nenaznacuju, já jsem prokazoval způsobilost opětovným složením testu, v druhém pokusu na A a pak ještě v prvním pokusu na B (takze jsem tehdy psal 2 testy)
Bert Odesláno 29. května Nahlásit Odesláno 29. května Maro, pojďme na to pomalu. Někdo Ti fyzicky odebral řidičský průkaz. Otázka: kdo to byl? Víš to přesně? No a ještě jedna otázka, aniž bych Tě chtěl nějak dehonestovat: proč jsi mu ho kurva dával?
Maro Odesláno 29. května Nahlásit Odesláno 29. května Vždyť píšu, že mě ne, mě bylo pouze oznámeno, že to oznamují do Ostravy a že ti mě vyzvou, abych ho odevzdal a ze nesmím řídit (tohle už je diskutabilní, respektive v me situaci to byla evidentne lež). Odebirali ho jenom místním, kteří pod Liberec spadali. Pod jakou "pohruzkou" jim je tehdy brali fakt nevím, ja mel starosti sam se sebou, kdyz mi rikali, ze to nahlasujou. Tehdy to probíhalo tak, ze vyhlásili "zůstanou tady tito lidé" a už to jelo. Já vím, že to je krajně shady a ted uz i to, ze zpusob jakým to pro místní probíhalo, není OK (ale bez mučení priznam, ze tehdy jsem to nevedel, takze si dokazu predstavit, ze jim to fungovalo). U mě to asi díky tomu, ze jsem spadal jinam, probihalo více podle pravidel, protoze na ciziho si asi neumeli sahnout ani oni. Ale na podstste věci - tedy neudělám test na A kdyz rozšiřuju, může (ale nemusí) aktivní blbec dát podnět a na jeho základě clovek prijde o papíry (pokud znovu neprokaze zpusobilost), reálná je. Jenom ten postup prostě musí být jiný, než tehdy v Liberci. Podle mě jsme se zamotali do 2 separátních témat - v Liberci na dopravním dělaly 7 let zpátky zmrdske kurvy (jak je to teď, vi čert) a druhe téma, neuděláš testy na A může se ti (za urcitych okolností) stát, ze přijdeš i o to, co teď máš.
Bert Odesláno 29. května Nahlásit Odesláno 29. května Jasný. Už si rozumíme. Řidičák Ti tedy zůstal. Údajně někdo něco (podnět) dal do Ostravy. Přišlo Ti někdy něco z Ostravy? Ať již bezprostředně po vzniku problému, nebo třeba později?
Maro Odesláno 29. května Nahlásit Odesláno 29. května Neprislo tehdy nic, v prvním možném termínu další týden jsem napsal test A i test B na plný počet a od té doby se nic nedělo.
Bert Odesláno 29. května Nahlásit Odesláno 29. května No, tak to v tom případě vypadá, že správní orgán vůbec nezahájil řízení. No, a asi tušíš proč ....
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se