Kairos Odesláno 6. června Nahlásit Odesláno 6. června před 2 hodinami, KFL napsal: Maj bejt 80/20 a podle toho, co jsem nastudoval, nacet a sledoval, by mely bejt vice nez ok. Akorat prej daj 7-8 tisic km a konecna. Uvidime. Ja nejezdim zadnou pilu a nejvetsi naklon historicky jsem mel 32 stupnu, takze muj nazor asi nebude uplne smeroplatnej Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. . Kazdopadne proti sundanejm Conti TrailAttack3 jsou pocitove tvrdsi. Kamarad rikal ze tyhle jsou fakt dobry i v terenu, ja koukam jeste po MT, ze bych z poustnich sanek udelal motarda. 7,8 tisic je ok, krome harycka me gumy vydrzej cca 6
KFL Odesláno 6. června Nahlásit Odesláno 6. června Kamarad rikal ze tyhle jsou fakt dobry i v terenu, ja koukam jeste po MT, ze bych z poustnich sanek udelal motarda. 7,8 tisic je ok, krome harycka me gumy vydrzej cca 6Tohle jsou Rally STR, ne ostry Rally. Nevim, jestli je to z fotky zrejmy. Aby nedoslo k mylce .
lamizol Odesláno 6. června Nahlásit Odesláno 6. června před 2 hodinami, Kairos napsal: Kamarad rikal ze tyhle jsou fakt dobry i v terenu, ja koukam jeste po MT, ze bych z poustnich sanek udelal motarda. 7,8 tisic je ok, krome harycka me gumy vydrzej cca 6 jestli to sou Pirellky Scorpio STR, tak ty mám na Teneerce (dávaj se tam z fabriky) a nemůžu na ně říct nic špatně, stejně jako ostatní co je maj na enduru. Na silnici pecka a docela to klopim, zvládaj i terén pochopitelně rozumnej k vzorku... Za mě super univerzální enduro guma. S tim 80/20 bych to osobně pocitově spíš 60/40. 1
lamizol Odesláno 6. června Nahlásit Odesláno 6. června před 1 minutou, KFL napsal: Tohle jsou Rally STR, ne ostry Rally. Nevim, jestli je to z fotky zrejmy. Aby nedoslo k mylce Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. . tak sme to poslali stejně . Ty Rally neznám, ale vzrorek maj stejnej jako škorpiony a ty sou fakt super, ale tohle asi taky bude dobrý vzorek je stejnej 1
lamizol Odesláno 6. června Nahlásit Odesláno 6. června Dnešní protahovačka po první garančce. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 3 1
KFL Odesláno 6. června Nahlásit Odesláno 6. června 2 hours ago, lamizol said: tak sme to poslali stejně . Ty Rally neznám, ale vzrorek maj stejnej jako škorpiony a ty sou fakt super, ale tohle asi taky bude dobrý vzorek je stejnej Mluvime o tomtez, bych rekl. Gumy jsou plnym nazvem Pirelli Scorpion Rally STR. A pak jsou jeste Scorpion Rally bez STR, ktery maji sirsi mezery mezi blokama a jsou vic offroad . 1
Roland Sands Odesláno 7. června Nahlásit Odesláno 7. června V 29. 5. 2026 v 8:27, KFL napsal: Zkrat, chciplo mi to na vyjezdu z kruhace. Pojistka spinacky v cudu. Vymenil jsem a slus znova. Musim o vikendu projit draty a najit vinika. Jinak servis.. V čem byl teda problém?... jen pro zajímavost. Předem díky za odpověď.
KFL Odesláno 7. června Nahlásit Odesláno 7. června 23 minutes ago, Roland Sands said: V čem byl teda problém?... jen pro zajímavost. Předem díky za odpověď. tl;dr: Rozlomenej drát v zadním kabelovym svazku k lampám, kterej zkratoval o blatník/rám. == Šel jsem vylučovací metodou odpředu a odpojoval věci. A teprve když jsem rozepnul konektor pod sedadlem na zadní lampy, motorka se nahodila. Měl jsem původně podezření na LED lampičku nad SPZ, což je jedinej neorigo díl na motorce (přišel s tail tidy kitem). Zkoumal jsem spojení a konektory, na nic nemohl přijít. Když jsem to pak připojil zpátky, motorka pořád držela, což mě nas*alo, protože jsem potřeboval ověřit, že je to příčina problému. Po delším koumání jsem našel, že ve svazku je na jednom místě narušená původní izolační omotávka a kouká z ní vydřená bužírka a z ní asi 2 mm vodiče. Otevřel jsem to, srovnal, zaizoloval a od tý doby dobrý. Dráty jsem znova usadil, celý to zase nahodil zpátky a od tý doby pohoda. Na fotce to mám roztažený a už "otevřený". Upřímně nechápu, pokud se drát narušil už při instalaci (jinak by to nešlo), že se to stalo až teď. Ty kabely jsou sevřený mezi blatníkem a spodním deklem kitu tak těsně, že nemají možnost se pohnout. Není tam absolutně prostor pro jakejkoli pohyb. Každopádně se to zjevně stalo. Pro mě je důležitý vědět, že pokud by se to náhodou znova stalo, stačí mi odpojit zadní lampy, vyměnit pojistku a nouzově se dokodrcat domů. Což může bejt o držku, ale pořád lepší, než někde zůstat viset nebo čekat na odtahovku . Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 3 1
lamizol Odesláno 7. června Nahlásit Odesláno 7. června Tak to seš šikula, že si na to kápnul . Podobnou závadu sem kdysi měl na Fároši. Jednou jel, ale chcípal za jízdy pak se zase nahodil atd. (byly nalomený dráty spínače u stojánku). Na to sem sám nepřišel a musel do servisu, ale dojel sem tam s tim. Ta odtahovka byla z povinnýho ručení nebo šla za tebou? 1
KFL Odesláno 7. června Nahlásit Odesláno 7. června 11 hours ago, lamizol said: Tak to seš šikula, že si na to kápnul . Podobnou závadu sem kdysi měl na Fároši. Jednou jel, ale chcípal za jízdy pak se zase nahodil atd. (byly nalomený dráty spínače u stojánku). Na to sem sám nepřišel a musel do servisu, ale dojel sem tam s tim. Ta odtahovka byla z povinnýho ručení nebo šla za tebou? Mám plnou havarijku s asistencí od Generali. Ta kryje náklady do 4000 Kč. Odtah domů (67 km - plus jeho cesta zpátky a manipulace) byl celkem za 4900, takže jsem doplácel jen těch devět kil. Frajer byl u mě za 20 minut od nahlášení a byl hrozně milej. Bylo vtipný, že dorazila velká odtahovka a pak vezla jen motorku . Což není nic proti tomu, že prý už vezl i bicykl frajerovi, kterýmu se přetrh řetěz. Postěžovat si můžu max na to, že se asistence volá přes web a formulář, protože se mi to stalo mimo pracovní hodiny infolinky. A i když jsem poměrně zdatnej, tak jsem u toho nadával jak špaček, protože tu aplikaci psal nějakej UX dement a na mobilu je to fakt zážitek. Nicméně se nakonec povedlo, takže dobrý. Ale představil jsem si nějaký starší nebo méně gramotný uživatele (navíc ve stresu) a troufnul bych si na 90 % říct, že by si ten odtah v životě nezvládli zařídit.
Pepino777 Odesláno 8. června Nahlásit Odesláno 8. června V 6. 6. 2026 v 15:28, KFL napsal: Maj bejt 80/20 a podle toho, co jsem nastudoval, nacet a sledoval, by mely bejt vice nez ok. Akorat prej daj 7-8 tisic km a konecna. Uvidime. Ja nejezdim zadnou pilu a nejvetsi naklon historicky jsem mel 32 stupnu, takze muj nazor asi nebude uplne smeroplatnej Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. . Kazdopadne proti sundanejm Conti TrailAttack3 jsou pocitove tvrdsi. Jak a cim trackujes ten naklon?
KFL Odesláno 8. června Nahlásit Odesláno 8. června 49 minutes ago, Pepino777 said: Jak a cim trackujes ten naklon? Calimoto navigace to dela, kdyz jezdis podle ni (nebo ji mas jen pustenou a zaznamenavas jizdu). 1
KFL Odesláno 11. června Nahlásit Odesláno 11. června Jen si tu odložím... O víkendu jsem přezul zadní kolo na Pirellky, přední guma přišla až včera. Protože původní přední kolo je lehce šišatý, koupil jsem jiný z druhý ruky a to nechal rovnou zkontrolovat a srovnat (našel jsem firmu, která to umí). Nastal tedy čas na akci kulový blesk, tj. přehodit brzdový kotouče a ABS ring s ventilkem na narovnaný kolo. Ventilek proto, že jsem si sice koupil novej, ale je širší než otvor v ráfku (další poznání, že existujou různý rozměry a že i když je u ventilku napsaná kompatibilita s Triumphem, neplatí to univerzálně...). Dospěl jsem ve své mechanické zručnosti tak daleko, že celá operace mi zabrala čistýho času "jen" hodinu a půl. Sundat jeden brzdič, vyhodit kolo atd. Zápas s pneumatikou byl pořád dost namáhavej, ale oproti loňsku brnkačka. Přehození kotoučů další půlhodina, protože zalepený závity a po zkušenostech z loňska jsem nechtěl servat hlavu necitlivým přístupem. Šrouby na kotouče samozřejmě nový (přesně dle servisního manuálu - cena 2500), ale starý půjdou použít zas. Až se vyčistí a nanese se nová vrstva Loctitu. Kdyby bylo někdy potřeba. Kolo posléze vyvážit, nasadit, máznout osu, usadit brzdič, utáhnout všechno na momenty a je hotovo. Párkrát jsem zapumpoval přední brzdou, aby si destičky znova sedly, moto brzdí, guma neuchází a Scrambler vypadá víc cool a drsně... mám radost. Zkušební jízda zítra, to zas budu mít nervy . P.S. - Kdybyste někdo potřeboval srovnat kola vyplejtaný do stran (Acront a další), tak kromě Prahy to umí ještě pan Pekař ve Štěpánovicích (Alu Pekař). Od odevzdání k vyzvednutí to trvalo 4 pracovní dny a cena přívětivá. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 3
KFL Odesláno pátek v 16:45 Nahlásit Odesláno pátek v 16:45 Víte, jak já nemůžu mít nikdy nic jednoduchýho, že? A že potom často vypadám jako úplnej debil... Zkušební jízda dneska ráno byla krátká. Přesně 30 metrů. Kontrolka TC a ABS se rozsvítila po dosažení 10 km/h a přidal se i zvuk drhnoucího kotouče o brzdič. Tak nic, zpátky do garáže... Je potřeba říct, že celý týhle operaci jsem věnoval fakt poctivou přípravu. Kromě servisního manuálu jsem ještě předem extenzivně googlil a nadto si povídal se dvěma AI na téma směrový orientace ráfku, protože mi to svítilo v hlavě s otazníkem. Resp. zda je obousměrnej, nebo má danou rotaci. Odpověď všude stejná - ne, nemá, kolo je obousměrné! Když mě ráno překvapila daná situace, začal jsem řešit, co je špatně. Volal jsem i do Triumphu, kde mi technik servisu řekl, že kolo opravdu není rotation specific, takže můžu dát kotouče i ABS ring, kam chci. A že ABS ring musí být vlevo (nekecej). Odpoledne jsem začal laborovat, měřit a koumat. Furt mi to nedávalo smysl.. až jsem kolo prostě vyndal a otočil ho. A co myslíte - všechno zapadlo na milimetr přesně, brzdič s labužnickým mlasknutím dosedl, díry lícovaly, nic nikde nedrhlo, nádhera. Koumal jsem ještě, zda to není distančníma podložkama u osy, ale protože jsou obě stejný, nebylo. Resp. bylo, protože na jedný straně kola se distanční váleček zasune do náboje o pár milimetru víc než na druhý. No tak jo...všechno otočit. Sundat kotouč, sundat ABS ring. Vytáhnout starý šrouby ze včerejška, odmastit, drátěnkou vyčistit ze závitu Loctite, znova odmastit, pořádně vysušit, vyčistit i díry, profouknout kompresorem. Pak jsem si panicky všechno nadepsal, věci sundal, kolo otočil, sundal druhej disk a najednou vidím... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Šipky! Šipky u kola, co není směrově definovaný a může se točit oběma stranama! To mi po*er záda! Včera jsem je neviděl, protože jsem je sice hledal (nebo jakejkoli jinej znak), ale jen z jedný strany ráfku. Nenapadlo by mě, že budou jenom na tý druhý. No nic... Kotouče zpátky, všechno lícuje, dotaženo na moment, novej Loctite na místě. S pneu už jsem zručnej. Předek zvládnu zout a nazout během 15 minut a ani u toho extra nenadávám, takže otočka gumy byla v pohodě. Kolo zpátky na osu, všechno očistit, usadit, promáznout, propružit, dotáhnout a vyzkoušet.. All good. Dvě hodiny času v haj*lu . Přiznám se, že když jsem zjistil, že musím všechno přehodit, posedlo mě nutkání kolo hodit do auta a v pondělí odvézt do Triumphu, protože moje trpělivost a nervy dostávaly zabrat. Ale nakonec jsem se kousnul - jako dycky... Další zkušební jízda zítra. Vzhledem k tomu, že přední kolo se na stojanu točí jak o život a nikde nedrhne, a brzda brzdí normálně (líp než včera), mám naději, že bude všechno ok. Learning is fun... Doufám, že sem v dohledný době nic tematicky podobnýho psát nebudu . Maximálně fotky z vejletů. Sorry za spam. 10 1
lamizol Odesláno pátek v 17:15 Nahlásit Odesláno pátek v 17:15 Tvl to se čte samo! Uplně vidim to trápení (co asi zažil každej kdo něco takhle opravoval, servisoval atd..) Literární talent ti rozhodně nechybí 1
Zelenina Odesláno pátek v 17:24 Nahlásit Odesláno pátek v 17:24 Ta Triumph sága mě baví, a obdiv KFL, že se do takových věcí pouští. Mechaniků na Triumph je v Čechách málo, já v něm vidím potenciál .Měl jsem s T 120 Bonnie zážitky s hlavním el. svazkem a lamba sondama, akorát to neumím tak čtivě napsat.Sent from my iPhone using Tapatalk
gun4 Odesláno sobota v 10:19 Nahlásit Odesláno sobota v 10:19 Obdivuji Te jiz podruhe...ja bych j...bl to cele do igelitky a do Triumphu. Tesim se zas na nejaky dalsi dil
Horhe Odesláno sobota v 16:59 Nahlásit Odesláno sobota v 16:59 (upraveno) Včera u Kadaně v jednom kempu akce s nejmenovanym klubem, dneska návrat přes Hoštku. Známýho hospoda, on je s paní sice v tuto chvíli někde ve španělsku na motorkách, ale stavit jsme se tam museli, chálka luxusní, ceny až podezřele nízký na to, jak je to dobrý. Gulášofka 29, srnčí na smetaně asi 170 a hromada. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno sobota v 17:01 uživatelem Horhe 1
KFL Odesláno sobota v 17:40 Nahlásit Odesláno sobota v 17:40 Dneska kolecko 450 km, guma i kolo drzi. Prvni hodina v desti a zadnej problem. Bezva!Jel jsem na Srsnuv adventure ranc, kde Triumph poradal den v terenu. Asi nebudu velkej fanda tohohle druhu jezdeni, predevsim pokud bude pritomno blato, v kterym mi dvakrat podklouzne predni kolo ve vracaku a ja vystoupim za jizdy a poslu Scrama na zem . Vsechno sice v rychlosti do 10 kmh, ale par sramu mame.Jinak to bylo super a Srsen je nazivo stejnej jako v telce a na 1:1 bazi hrozne fajn a milej. A jezdit teda umi. Nerad fotim “celebrity”, takze jen takova momentka v kvalite ala Hopa . 3 3
hopa26 Odesláno sobota v 18:56 Nahlásit Odesláno sobota v 18:56 (upraveno) Před hodinou, KFL napsal: jen takova momentka v kvalite ala Hopa Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. . bolí to. ale gut ta mechaničina, který se tak zaníceně věnuješ, faktže smekám čepku. Upraveno sobota v 19:02 uživatelem hopa26 1
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se