Hasňa Odesláno 13. června 2010 Nahlásit Odesláno 13. června 2010 Jo, je to presne ten druhy pripad. Jezdeni po Norsku mezi mesty, dojizdeni do prace ze samoty, do samoty. Tedy okresky v dobrem stavu, provoz spise maly, maximalne 85 na tachometru, benzin za 40, nekrade se, nenici se, servisy drahe, jak cert, takze spolehlivost a vydrz jsou velke plusy, a spise horsi pocasi. Ten Burgman se mi desne libi, ale uz jsem zaslechl i nejake narky na kvalitu, startovani po jizde v desti, praskle vyfuky.
xjr1 Odesláno 14. června 2010 Nahlásit Odesláno 14. června 2010 Jo, je to presne ten druhy pripad. Jezdeni po Norsku mezi mesty, dojizdeni do prace ze samoty, do samoty. Tedy okresky v dobrem stavu, provoz spise maly, maximalne 85 na tachometru, benzin za 40, nekrade se, nenici se, servisy drahe, jak cert, takze spolehlivost a vydrz jsou velke plusy, a spise horsi pocasi. Ten Burgman se mi desne libi, ale uz jsem zaslechl i nejake narky na kvalitu, startovani po jizde v desti, praskle vyfuky. Souhlas s Jay Doll, vybírej srdcem, nebude se ti dobře jezdit na něčem, co je sice skvělý, ale nelíbí se ti:-). A vyžádej si pokud možno testovací jízdu, nějakou delší, ne 5 minut kolem bloku, uvidíš co ti padne do ruky. Mrkni ještě na yamahu x-max/x-city, ideálně 250, měl jsem osobně tu čest a byl jsem nadšen, na rozdíl od burgmana. A ještě bych zvážil ty velký kola, jsou pro jízdní vlastnosti poměrně klíčový. Ale stejně jako u hodinek, je to o pocitu, takže velmi subjektivní;-).
wave ceptor Odesláno 14. června 2010 Nahlásit Odesláno 14. června 2010 hasňa: Taky bych se přimloval za tu Yamahu X-max 250, to je spolehlivý a na jízdní vlastnosti myslím dobrý skůtr.Měl ho můj kámoš, měl jsem možnost ho vyzkoušet....ale tet už šel ještě do většího obsahu.
Hasňa Odesláno 14. června 2010 Nahlásit Odesláno 14. června 2010 (upraveno) Ten V-Max vypada moc pekne. Problem je, ze ja nemam ridicak na velke stroje. Takze limit je 150cc. Takze jedine CygnusX a tam jsou kola taky 12ky. Tady se fakt nejezdi vice, nez tech 80. 85 maximalne. Myslim, ze na to by 125ka mohla stacit s rezervou. Navic tady s obsahem hodne roste cena, kvuli dani. Mate nekdo link na ceske diskuzni forum o motorkach? Upraveno 14. června 2010 uživatelem Hasňa
wave ceptor Odesláno 14. června 2010 Nahlásit Odesláno 14. června 2010 (upraveno) Hasňa : jestli se můžu zeptat co je to za řidičák do 150? Já myslel že je to na kilovaty. přece je kategorie A1 a A rozdělená na výkony...nebo se pletu?# Motocykly: * skupina Am - motocykl do konstrukční rychlosti 45km/h nebo obsahu 50 ccm * skupina A1 - motocykl do obsahu 125 ccm nebo do výkonu 11kW * skupina Ao - motocykl do výkonu 25kW nebo do poměru 0,16 kW/kg * skupina An (A) - motocykl o výkonu větším než 25kW nebo o poměru vetším než 0,16 W/kg Upraveno 14. června 2010 uživatelem wave ceptor
Hasňa Odesláno 14. června 2010 Nahlásit Odesláno 14. června 2010 No, ja mam jenom ten, co se daval k Becku, tedy do 50ccm. Ale kolega to mel stejne a ted si byl pro novy ridicak a u motorky ma napsano 150. Coz je, predpokladam, obsah. Navic neco rikal o novem rozdeleni podle veku. Od 16 do 50cc, pozdeji do 150ccm. Ja budu ridicak menit az v zari. Nebo jsme to vsechno spatne pochopili?
wave ceptor Odesláno 14. června 2010 Nahlásit Odesláno 14. června 2010 (upraveno) hasňa: takže mužeš jezdit jen na 50. ta 150 na novém řidičáku je synchronizační kod. tzn. že můžeš jezdit na 50ccm bez omezení rychlosti, např, jawa 50 kde je konstruktční rychlost 60km/h. Vůbec nejčastěji se držitel řidičského průkazu zřejmě setká s harmonizačním kódem ?150" u skupiny řidičského oprávnění ?A1". Tento kód však v žádném případě neznamená, že držitel této skupiny řidičského oprávnění smí řídit motocykly o objemu válců do 150 cm3, ale naopak toto řidičské oprávnění omezuje na řízení motocyklů o objemu válců do 50 cm3 . Právě u tohoto harmonizačního kódu dochází nejčastěji k jeho chybnému výkladu. Upraveno 14. června 2010 uživatelem wave ceptor
Hasňa Odesláno 14. června 2010 Nahlásit Odesláno 14. června 2010 Aha. Tak diky za vysvetleni. Takze v zari musim udelat ridicak na vetsi stroje. Padesatku nechci. Nechci, aby me predjizdely kamiony, coz by se delo. To je na mistnich uzkych cestach o zivot. Proste motorka musi jet minimalne kilo. Jinak bych do ni nesel. To bych mohl rovnou jezdit na kole.
Kočkodaan Odesláno 14. června 2010 Nahlásit Odesláno 14. června 2010 Aha. Tak diky za vysvetleni. Takze v zari musim udelat ridicak na vetsi stroje. Padesatku nechci. Nechci, aby me predjizdely kamiony, coz by se delo. To je na mistnich uzkych cestach o zivot. Proste motorka musi jet minimalne kilo. Jinak bych do ni nesel. To bych mohl rovnou jezdit na kole. JJ i já ho dělám, včera jsem si dovezl MT-01
instant Odesláno 14. června 2010 Nahlásit Odesláno 14. června 2010 Aha. Tak diky za vysvetleni. Takze v zari musim udelat ridicak na vetsi stroje. Padesatku nechci. Nechci, aby me predjizdely kamiony, coz by se delo. To je na mistnich uzkych cestach o zivot. Proste motorka musi jet minimalne kilo. Jinak bych do ni nesel. To bych mohl rovnou jezdit na kole. pokial ide o spolahlivost, checkni si hlavne kde sa ten model vyraba a co sa donho montuje. Japonska znacka vobec nemusi znamenat ze je vnutri vsetko made in japan, vacsina ludi je prekvapena ked sa to potom dozvie. To samozrejme tiez neznamena automaticky problem, ale povedzme ze niektore talianske komponenty su ok a niektore su s miernym otaznikom. Ja mam majesty 400, ta ma motor minarelli a jazdi to spolahlivo, aj nazory na forach su vacsinou velmi pozitivne Link. naopak mensie kubatury majesty maju motory inej znacky /tusim piaggio, ale nie som si isty/, a tam uz su vraj zname muchy. objem motora odporucam aspon 250ccm, ak sa jedna o masinu na denne pouzitie. mesta sa s velkym skutrom neboj, ma to tazisko velmi nizko, jazdi sa s tym ako s byciklom. na denne pouzitie by som zvolil styl "maxiskuter" s poriadnym uloznym priestorom, abs a nech to ma poriadny (idealne dvojity) svetlomet. ostatne sa da casom efektivne prisposobit (vyhrievanie ruk, vyssie plexi, opierka spolujazdca, top case).. skuter je praktickost sama o sebe, takze rozhoduj rozumom, srdce nechaj do zalohy ked budes budes doma vysvetlovat ducati paul smart l.e.
Hasňa Odesláno 14. června 2010 Nahlásit Odesláno 14. června 2010 Ta Majesty je paradni. Jinak naprosto souhlasim. Nejsem zapaleny motorkar. Byla by to provozni nutnost, ne konicek. Takze spolehlivost a kvalita jsou mi nadevse. Vzhledove inklinuji k okapotovanejsim a jskoby skutrovejsim kouskum. Burgman, Majesty, X9. Obsah je na jedne strane problem, strasne se tu dani. Tena roste s vykonem a obsahem exponencialne. Navic vyuzitelnost je tady nulova. 125ka s tisici kilometry na tachometru rok stara stoji stejne, jako 250ka s dvaceti tisici na tachometru pet roku stara. Ale na druhe strane se tady zase fakt jezdi podle predpisu a pomalu, takze vsechno, co jede kilo, je v pohode. To plati i o autech. Vsichni: Liknete prosim nejaka ceska motorkarska fora. Nejake jsem mel v zalozkach, kdyz jsem se kdysi dival po padesatce, bylo vyborne, ale neprozretelne jsem tu zalozku smazal.
wave ceptor Odesláno 14. června 2010 Nahlásit Odesláno 14. června 2010 http://forum.scooter-tuning.cz/
xjr1 Odesláno 14. června 2010 Nahlásit Odesláno 14. června 2010 Ta Majesty je paradni. Jinak naprosto souhlasim. Nejsem zapaleny motorkar. Byla by to provozni nutnost, ne konicek. Takze spolehlivost a kvalita jsou mi nadevse. Vzhledove inklinuji k okapotovanejsim a jskoby skutrovejsim kouskum. Burgman, Majesty, X9. Obsah je na jedne strane problem, strasne se tu dani. Tena roste s vykonem a obsahem exponencialne. Navic vyuzitelnost je tady nulova. 125ka s tisici kilometry na tachometru rok stara stoji stejne, jako 250ka s dvaceti tisici na tachometru pet roku stara. Ale na druhe strane se tady zase fakt jezdi podle predpisu a pomalu, takze vsechno, co jede kilo, je v pohode. To plati i o autech. Vsichni: Liknete prosim nejaka ceska motorkarska fora. Nejake jsem mel v zalozkach, kdyz jsem se kdysi dival po padesatce, bylo vyborne, ale neprozretelne jsem tu zalozku smazal. www.motorkari.cz Jinak x-max/x-city se dělají i ve 125ccm, ale když už budeš stejně dělat papíry, silně doporučuju 250 a velký kola, tudíž x-city. Majesty (specielně 125/150/180) je podle mýho názoru zbytečně dlouhá a neohrabaná. A jestli koukáš po ojetých, pak byl od yamahy jeden moc fajn skůtr kterej už se nevyrábí a jmenoval se Versity 300, výborný svezení, asi druhý nejlepší co jsem na skůtru zažil. Myslím, že ho zabil design, kterej nemusel každýmu vonět... Jo a nenech se zmást názvem, není to 300ccm, reál je myslím 260ccm.
Hasňa Odesláno 14. června 2010 Nahlásit Odesláno 14. června 2010 Ten Versity se mi moc nelibi. X-max i x-city zase jo. Moc, ale ta cena je tady brutalni. Jaky je obecne rozdil ve spotrebe mezi 125 a 250? Pokud motor nedusis, ale normalne pouzivas, pohodova jizda, maximalka tak kolem 90ky.
Kočkodaan Odesláno 15. června 2010 Nahlásit Odesláno 15. června 2010 Jako Yamahu MT-01? Jo jo YAMAHA MT-01 MAZÉÉÉÉÉC!!! Jezdím i bez papírů,to se nedá... Příští týden už je snad dostanu....
twinsfather Odesláno 15. června 2010 Nahlásit Odesláno 15. června 2010 Jo jo YAMAHA MT-01 MAZÉÉÉÉÉC!!! Jezdím i bez papírů,to se nedá... Příští týden už je snad dostanu.... Dobrá motorka na úvod motorkářský kariéry! Když Tě ty megapísty nevymlátěj ze sedla, tak jsem zvědav do čeho půjdeš dál?! Mně trvalo pár let, než jsem se dostal od MZ, přes Bandita až k litrovýmu obsahu...tak ať Ti to duní a opatrně s tou "krávou".
Návštěvník Snow Odesláno 15. června 2010 Nahlásit Odesláno 15. června 2010 Jo jo YAMAHA MT-01 MAZÉÉÉÉÉC!!! Jezdím i bez papírů,to se nedá... Příští týden už je snad dostanu.... aby jsi kvůli tomu týdnu nemusel jezdit bez papírů až do konce kariery. 1
xjr1 Odesláno 15. června 2010 Nahlásit Odesláno 15. června 2010 Ten Versity se mi moc nelibi. X-max i x-city zase jo. Moc, ale ta cena je tady brutalni. Jaky je obecne rozdil ve spotrebe mezi 125 a 250? Pokud motor nedusis, ale normalne pouzivas, pohodova jizda, maximalka tak kolem 90ky. Se přiznám, že spotřebu jsem na skůtru nikdy neměřil,vždycky byla "nízká":-), takže netuším, jakej může bejt rozdíl mezi 125 a 250, ale nic dramatickýho to nebude, tipoval bych v řádu decilitrů na 100km. 250 doporučuju hlavně kvůli pohodlí, čtyřtaktní 125 mívají reálnou maximálku kolem kila, což se mi zdá málo, i když nechceš jezdit rychle. Rezerva u 250 je prostě příjemná..
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se