Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
  kejklik napsal:
Váš názor na tuto krasavici:

Motor : řadový vzduchem chlazený dvouválec s přesazením klikové hřídele o 270?

Objem : 864 ccm

Výkon : 55HP / 7000 ot/min

Hmotnost : 205 kg

Rychlost : Přiměřená

Můj názor je, že hned s Boneville bych i tuhle drsnou retrokrásku hned zaparkoval vedle svého černého Klacíka (rozuměj Klacík=Classic) :)

Odesláno

Boneville jsem prodaval minuly rok a den jsem na ni pojezdil-----necekane dobre vedeni motorky a celkove me ta masina prekvapila velice prijemne,take prodej probehl, k memu prekvapeni, behem tydne---o motorech od Triumphu nema smysl si povidat-jsou prakticky bezudrzbove a skvele.Kdyz muj kamos pred osmi lety s touhle znackou ,jako jeden z mala ,zacinal,lidi si kllepali na hlavu a dnes je zajem o tyto mota vyssi ,nez stacime dovezt-------mame take vyhodu,zastupce Triumph mame 25 km od baraku v Nemecku

Odesláno

Nj, Boneville přesně kopíruju tu správnou retro image původních strojů, kdy motorka jezdila a cestovalo se s ní a nebrousilo se tolik v zatáčkách :) Neseděl jsem na ní nikdy, ale působí na mě, že je to taková poctivka. Blatníky z plechu?, drátěná kola, lavicové sedlo, KULATÉ světlo a ne ty tajemné tvary dnešních světel...

Mě tedy dost oslovuje, ale já jsem divnej :D Mě se líbí to co mám já, Ural se side, M-G California, Boneville a tak...

Odesláno
  PepaSFI napsal:
no a to je ten průser. ta mnou výše zmíněná ochota učit se, vzít si ze situace poučení a něco se sebou udělat. Co když ti do cesty místo blba na motorce vletí třeba větrem převrácená popelnice, jelen, utržená pneumatika z kamionu, dítě s míčem? Taky pustíš volant a budeš ječet? A pak v internetových diskusích vyžadovat zákaz popelnic ve větru?

Mimochodem, nepojedete někdo v neděli do velké Bíteše? Místní farář tam pořádá tradiční zahájení motosezóny s požehnáním. Pokud bude počasí tak si tam zajedu udělat pár fotek.

Máme tam sraz s Mechanem, v 11.00 na benzice u obchvatu. Poznáš nás podle motorek - Honda VF750 Magna a Suzuki Savage.

Odesláno
  mechano napsal:
No, já to srovnání používám proto, že je to snadno pochopitelný důkaz toho, že slepé dodržování čehokoliv je kravina. Někdy je to dokonce i velký svinstvo a alibizmus. To je moje zkušenost a taky předaná zkušenost těch přede mnou, kterým jsem naslouchal.

No a to pouštění volantu? To byla podle mého názoru jen chyba a ty dělaj lidi často. Já bych ho prostě nepustil. Tím ti ale nechci tvrdit, že bych dokázal nějak reagovat, protože jsem tam nebyl.

Chlapi, to puštění volantu bylo myšleno trošku jako nadsázka, popis toho, jak rychle se to sběhlo, přestaňte si tady hrát na autoškolu, ve skutečnosti to mám v hlavě jako jednu šmouhu, tam nebylo na co reagovat, to bych musel mít reakční čas takový, že bych chytil vystřelenou kulku do zubů :) . A jekot, to byly ty dvě baby v autě, to snad bylo pochopitelné z textu. Mimochodem, to je jeden z charakteristických rysů těch, co jezdí mimo pravidla: začnou těm co si na ně stěžují radit, aby se nad sebou zamysleli, jak se zlepšit ap., protože oni už to mají zmáknuté a jezdí skvěle. A nejvíc mě dojala ta věta, že se máme koukat do zpětného zrcátka, aby nás tam někdo nepřekvapil, případně abychom náhodou někomu nestáli v cestě :D . Já myslím, že když někdo jede dvakrát rychleji, než je limit, měl by si dávat bacha hlavně on. Co se týká slepého dodržování čehokoliv - opět demagogie jako prase, bavíme se o dodržování zákonů v normálním právním státě, mluvíme o něčem tak prostém, jako je dodržování zákonem povoleného rychlostního limitu, jak tohle chcete okecat :D ?

Odesláno
  Foundryman napsal:
Máme tam sraz s Mechanem, v 11.00 na benzice u obchvatu. Poznáš nás podle motorek - Honda VF750 Magna a Suzuki Savage.

někde se tam budu vyskytovat, nevím ještě v kolik hodin ale odpoledne určitě. K poznání bývám podle loga autoklubu Italiancars.org typicky na čepici. Moje vozidlo je dosti výrazné a od běžné motorky se liší tím že má dvojnásobný počet kol a poloviční maximální rychlost :smile_anim:

Odesláno
  decebal napsal:
bavíme se o dodržování zákonů v normálním právním státě, mluvíme o něčem tak prostém, jako je dodržování zákonem povoleného rychlostního limitu

Nevím, jak tohle někdo nechápe. Ve státech s anglosaským právem tě za překročení rychlosti o 10 miles čeká buď 200 $ pokuta nebo 24 hodin vězení - odsození a vykonání rozsudku do 2 hodin od přestupku. Prostě zákon se dodržuje a nedodržení se trestá.

Stačí se na české "střelce" podívat na rakouské dálnici - jsou zkrotlí, protože ty eura za 20 km navrch se nerentují a diskuze s polišem jen situaci zhorší.

Odesláno
  decebal napsal:
Chlapi, to puštění volantu bylo myšleno trošku jako nadsázka, popis toho, jak rychle se to sběhlo, přestaňte si tady hrát na autoškolu, ve skutečnosti to mám v hlavě jako jednu šmouhu, tam nebylo na co reagovat, to bych musel mít reakční čas takový, že bych chytil vystřelenou kulku do zubů :) . A jekot, to byly ty dvě baby v autě, to snad bylo pochopitelné z textu. Mimochodem, to je jeden z charakteristických rysů těch, co jezdí mimo pravidla: začnou těm co si na ně stěžují radit, aby se nad sebou zamysleli, jak se zlepšit ap., protože oni už to mají zmáknuté a jezdí skvěle. A nejvíc mě dojala ta věta, že se máme koukat do zpětného zrcátka, aby nás tam někdo nepřekvapil, případně abychom náhodou někomu nestáli v cestě :D . Já myslím, že když někdo jede dvakrát rychleji, než je limit, měl by si dávat bacha hlavně on. Co se týká slepého dodržování čehokoliv - opět demagogie jako prase, bavíme se o dodržování zákonů v normálním právním státě, mluvíme o něčem tak prostém, jako je dodržování zákonem povoleného rychlostního limitu, jak tohle chcete okecat :D ?

vím že je to pořád dokola tak stručně. Já si nemyslím že to mám zmáknuté a že jezdím skvěle a pořád se nad sebou zamýšlím a snažím se zlepšovat. Ty se očividně zdokonalovat nepotřebuješ, stačí ti hypnotizovat tachometr. A takových se na silnici bojím. A buď v klidu, já tě dvakrát rychleji nepředjedu, moje vozidlo při troše důvtipu snadno najdeš a vysoká rychlost opravdu není jeho předností.

Odesláno

2 kejklik: tak s tím se můžu plně ztotožnit. Bohužel téměř na každé "světské" právo budou vždy existovat dva protichůdné názory a jedině přírodní, potažmo "Newtonovy" zákony nepřipouští diskusi....

OT: nejsem motorkář, tím je bratr s jeho Ducati. Ale i za volantem mi občas předvídání bylo k ničemu. V lednu mne cestou do práce "sestřelila" paní co jela z vedlejší a to jsem jel v koloně co se plazila předpisových 70. Prý mne neviděla a tak jsem si vytáhl "černého petra" a naštěstí to odneslo pouze auto.

Nu a minulý pátek mne na přehledném úseku začala předjíždět dodávka i když v protisměru jel kamion, stihl jsem sice ubrat, ale i tak při jeho "myšce" došlo ke kolizi kterou odnesl levý přední blatník, nárazník a trochu kolo. Ustál jsem to a on se ani neobtěžoval zastavit.....

Takže myslím že ohleduplnost by měla být základní výbavou každého řidiče čehokoliv a ve zdejších podmínkách i jistá dávka paranoidního chování, že každý kdo je na cestě okolo nás, tak je potenciální nebezpečí (bohužel stejně jako já v daný okamžik), neb technické problémy se předvídají opravdu obtížně i když dle kontroly vozidla by mělo být vše OK.

Odesláno
  Quasar007 napsal:
V lednu mne cestou do práce "sestřelila" paní co jela z vedlejší a to jsem jel v koloně co se plazila předpisových 70. Prý mne neviděla a tak jsem si vytáhl "černého petra". Nu a minulý pátek mne na přehledném úseku začala předjíždět dodávka i když v protisměru jel kamion, stihl jsem sice ubrat, ale i tak při jeho "myšce" došlo ke kolizi kterou odnesl levý přední blatník, nárazník a trochu kolo. Ustál jsem to a on se ani neobtěžoval zastavit.....

Kombinací obého mě na moto sestřelila baba, jedoucí z vedlejší, taky ujela. Po čase jsem ji na rozdíl od pomahačů a chráničů našel: přestříkaný zadek auta není důkaz, vše popřela, měl jsem smůlu a 55 dní nemocenské.

Odesláno
  PepaSFI napsal:
vím že je to pořád dokola tak stručně. Já si nemyslím že to mám zmáknuté a že jezdím skvěle a pořád se nad sebou zamýšlím a snažím se zlepšovat. Ty se očividně zdokonalovat nepotřebuješ, stačí ti hypnotizovat tachometr. A takových se na silnici bojím. A buď v klidu, já tě dvakrát rychleji nepředjedu, moje vozidlo při troše důvtipu snadno najdeš a vysoká rychlost opravdu není jeho předností.

Jasně, tos mi to dal. Psal jsem něco o hypnotizování tachometru? Tohle znám, kecy typu - nemůžu furt sledovat tachometr, to bych nemohl sledovat silnici, blablabla. udržet rychlost v limitu jde snadno i bez toho, a nebavíme se tady o tom jestli to někomu občas trochu ujede, ale o vědomém nerespektování pravidel. místo aby dotyční napsali, že na pravidla kašlete, jako malí kluci mi tady snáší důkazy, proč to jako nejde :suicide_anim:. A nebuď vztahovačný :).

Odesláno
  kejklik napsal:
Nevím, jak tohle někdo nechápe. Ve státech s anglosaským právem tě za překročení rychlosti o 10 miles čeká buď 200 $ pokuta nebo 24 hodin vězení - odsození a vykonání rozsudku do 2 hodin od přestupku. Prostě zákon se dodržuje a nedodržení se trestá.

Stačí se na české "střelce" podívat na rakouské dálnici - jsou zkrotlí, protože ty eura za 20 km navrch se nerentují a diskuze s polišem jen situaci zhorší.

:thumbsup_anim:

Odesláno

Myslím, že to mašině dost pomůže. Dnes bylo ve Velké Bíteši kvantum všech možných motorek, ale takovou hrůzu místo výfuku neměla žádná. Designér Jawy musel být v deliriu, když to navrhoval.

Odesláno (upraveno)

no, mě by to nevadilo, kdyby:

to nebylo TAK těžké

kdyby se tenhle výfuk tak nežhavil (oproti jiným)

kdyby to nepřekáželo bočním taškám a podrážkám spolujezdce.

Král, když to navrhoval, tak z toho udělal jasný poznávací prvek, takovou ploutev. Ty první dva důvody jsou ty, kvůli kterým půjdu do úpravy.

Tady pár obr. upravené J 650 s jinými výfuky

http://jawaman.wz.cz/zajimave6.htm

Upraveno uživatelem New X-Bob
Odesláno
  kejklik napsal:
Kombinací obého mě na moto sestřelila baba, jedoucí z vedlejší, taky ujela. Po čase jsem ji na rozdíl od pomahačů a chráničů našel: přestříkaný zadek auta není důkaz, vše popřela, měl jsem smůlu a 55 dní nemocenské.

Podle přestříkaného zadku auta by se dalo usuzovat, že jsi sestřelil ty tu babu.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...