Fester Odesláno 14. srpna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. srpna 2024 @Bert Ty neznáš pravidla silničního provozu? Blondýna, jedoucí rovně, má VŽDYCKY přednost… Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chronař Odesláno 14. srpna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. srpna 2024 Blondýnám se dává přednost vždy. Nikdy nevíš, kam pojede... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Waya03 Odesláno 14. srpna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. srpna 2024 Dneska bylo ideální počasí pro nákup motorkářský bundy. Ale tak nekup to s takovou slevou! (Barbour international original waxed jacket) Btw. Já jsem jen na tý první fotce. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marty87 Odesláno 15. srpna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. srpna 2024 Spodek k tomu nebyl? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepino777 Odesláno 15. srpna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. srpna 2024 Chlapi, při rozšíření skupin ŘP, musím čekat až dostanu do ruky kartičku, nebo můžu sednout a jet? V portálu občana vidím všechny skupiny a kartičku u sebe stejně nevozím. Pozná četník při kontrole, že ještě nemám převzatý fyzický ŘP, nebo jen vidí, že mám oprávnění a šlus? Už mě svrbí ruce... Díky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marty87 Odesláno 15. srpna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. srpna 2024 Dokud si nepřevezmeš řidičák na úřadě, tak nemáš oprávnění a tudíš nemůžeš řídit. Resp. můžeš, mě ještě nikdy nekontrolovali, tak si vyber. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marty87 Odesláno 15. srpna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. srpna 2024 A policajt to pozná, jelikož dokud si to nepřevezmeš na úřadě, tak tě policajt nevidí v systému, tu nově získanou skupinu oprávnění Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Strocek Odesláno 15. srpna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. srpna 2024 Přesně tak, dokavaď nemáš řidičák v ruce (musíš ho převzít), tak jezdíš bez řidičského oprávnění. Rok zákaz atd... Situace je jiná v případě, že už je ŘP propadlej. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepino777 Odesláno 15. srpna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. srpna 2024 Ok, díky chlapi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Strocek Odesláno 15. srpna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. srpna 2024 Když už máš ŘP, což předpokládám, tak vystavení nového ŘP s novou skupinou jde ve zkráceném řízení do 5 pracovních dnů za 700,- jinak je to standardně do 20 pracovních dnů za 200,-. Zkrácená lhůta jde pouze u řozšíření skupin, jakože už ti někdy byl ŘP vydán. U vystavení prvního řidičáku to nelze. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepino777 Odesláno 15. srpna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. srpna 2024 To sice jde, ale už mám podanou žádost, borec v autoškole mi totiž řekl, že můžu vyjet hned jak to uvidím v portálu občana a já si tu informaci neověřil. Tak si počkám. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Waya03 Odesláno 15. srpna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. srpna 2024 Před hodinou, marty87 napsal: Spodek k tomu nebyl? No jak už jsem psal, zkoušet na sobě takovou bundu když je venku 32 stupňů není úplnej med. Na spodek mám nový kevlarový jeans, však jejich čas taky už brzy přide Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 15. srpna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. srpna 2024 před 3 hodinami, Strocek napsal: Přesně tak, dokavaď nemáš řidičák v ruce (musíš ho převzít), tak jezdíš bez řidičského oprávnění. Rok zákaz atd... Situace je jiná v případě, že už je ŘP propadlej. Je to marný, je to marný, je to marný .... Motorové vozidlo smí řídit DRŽITEL ŘIDIČSKÉHO OPRÁVNĚNÍ. Krátce odcituji § 80: Řidičské oprávnění opravňuje jeho držitele k řízení motorového vozidla zařazeného do skupiny vozidel, pro kterou mu bylo řidičské oprávnění uděleno. No, a ke vztahu řidičského oprávnění a řidičského průkazu snad toliko: § 110 (1) Řidičský průkaz vydá držiteli řidičského oprávnění příslušný obecní úřad obce s rozšířenou působností. (2) Jsou-li splněny podmínky pro vydání řidičského průkazu, vydá příslušný obecní úřad obce s rozšířenou působností řidičský průkaz nejpozději do 20 dnů ode dne podání žádosti o vydání řidičského průkazu. Tedy ergo kladívko: sám zákonodárce předpokládá uplynutí určité doby mezi udělením řidičského oprávnění a vydáním řp. Pro jednoduchost: k řízení opravňuje získání řidičského oprávnění, kdežto řp je pouze osvědčením o udělení řp. Takže Strocekova věta: Přesně tak, dokavaď nemáš řidičák v ruce (musíš ho převzít), tak jezdíš bez řidičského oprávnění. JE PIČOVINA NA ULTIMO. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Strocek Odesláno 15. srpna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. srpna 2024 (upraveno) Já si to nemyslim. Udělení ŘO je imaginární věc, kdežto řidičák je plastová kartička. To každej chápeme. Proto aby ti bylo uděleno řidičské oprávnění a vydán řidičřský průkaz musíš podle mě stvrdit podpisem. Krom toho by pak postrádala ta zrychlená lhůta pro vydání řidičáku smysl. Takže za mě, když na úřadě nepodepíš převzetí ŘP nemáš udělené ŘO. takže moje věta: Přesně tak, dokavaď nemáš řidičák v ruce (musíš ho převzít), tak jezdíš bez řidičského oprávnění. ŽÁDNÁ PÍČOVI NA ULTIMO NENÍ. Upraveno 15. srpna 2024 uživatelem Strocek Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Strocek Odesláno 15. srpna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. srpna 2024 (upraveno) Kámo nevíš která bije... Když uděláš zkoušku tak získách odbornou způsobilost, nic jinýho! Pro to aby ti bylo uděleno ŘO musíš ještě mít zdravotní způsobilost. Tyhle dvě věci vodneše na úřad a zažádáš i o udělní ŘO a vydání ŘP. Žádná úspěšná závěrečná zkouška z praktické jízdy neznamená, že si automaticky držitel ŘO. To je největší nesmyl co jsem kdy zatím četl. Upraveno 15. srpna 2024 uživatelem Strocek Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 15. srpna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. srpna 2024 Ahoj. Omlouvám se. Nechtěl jsem se hádat, proto jsem svůj příspěvek smáznul, a ty jsi měl mezitím rozepsaný ten svůj. Nebyl v tom zlý úmysl, nebo klička. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Strocek Odesláno 15. srpna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. srpna 2024 V klidu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
redd Odesláno 15. srpna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. srpna 2024 (upraveno) Pokud si dobře pamatuju, tak zdravotní způsobilost se dokládá při už při vstupu do autoškoly. Nevím, jak je to u prvního vydání ŘP, ale myslím, že můžeš v klidu jezdit i s propadlým řidičákem. Protože tím, že ti propadne, neztrácíš tu odbornou způsobilost, jen si zapomněl si ho vyměnit. Možná podléhá pokutě nebo tak, ale na silnici normálně můžeš. Narozdíl od třeba zbrojního průkazu, kde, když ti propadne, jsi v prdeli. Ta kartička ŘP se hodí hlavně, když chceš jet někam ven z ČR. Upraveno 15. srpna 2024 uživatelem redd Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepino777 Odesláno 15. srpna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. srpna 2024 To chápu, já to ale řeším hlavně kvůli tomu, že už tu kartičku vlastně vůbec nemusím mít u sebe a v portálu oprávnění pro danou skupinu vidím. Zrychlené řízení za 700,- mělo asi smysl jen v době, kdy jsem musel mít ŘP fyzicky u sebe. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
redd Odesláno 15. srpna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. srpna 2024 (upraveno) Po ČR bych klidně jezdil (pokud je už oficiálně zažádáno o vydání ŘP, všechny povinnosti jsou podle mě splněny - zdravotní / oborná způsobilost)… elektronicky už je vidět, že ho vlastně máš a už se jen čeká, až ORP vytiskne kartičku. (Upřímně teda nevím, co vidí v systému PČR, pokud tě někde zastaví.) Upraveno 15. srpna 2024 uživatelem redd Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se