Přejít na obsah

Limitka 100 let ČSR

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 711
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Chlapi, to není žádný návrh, spíš takové graficky vyjádřené nasměrování nebo představa.

Šlo mi o to ať se tady neplácá několik stylů dohromady a tak jsem tomu dal pro začátek nějaké kontury, dle svých preferencí (psal, jsem že celé vlákno jsem nečetl).

Mrkněte se do vlákna Nautilus, něž jsme dali dohromady finální podobu, trvalo to skoro rok. Ve výsledku to mohou být zcela jiné hodinky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

... svou vizi jsem tu taky hodil do placu a pokud by byl zajem v tomto smeru pokracovat, jsem ochoten po graficke strance pomoct

me se ta Tvoje varianta libila, asi bych "vycistil" sekundovku a nechal tam bud jenom sekundove indexy, pripadne jenom indexy petisekundove (hodinove) a porad si rikam, ze by se 1918 dalo schovat na osmou a devatou hodinu predrazenim 1 oboum hodinam. Mozna jednu jednicku v modre a jednu v cervene barve. Ale pak se s tim perou modre rucicky, a pokud by se dala vterinovka cervena, tak uz to zacina byt kolotoc. Mozna bych dal rucky cerne, ale to uz se mi nechce prebarvovat.

Puvodni a pixelova editace v MS Paint (protoze v Gimpu jsem to nezvladnul :-) )

post-129-0-73009700-1515673990_thumb.jpg post-129-0-93946800-1515674144_thumb.png

Nerad bych, aby to vypadalo nejak takto:

Swiss-Army-Greubel-Forsey.jpg

No nic, zkusil jsem to, ale nemyslim, ze grafika je oblast ve ktere bych exceloval, necham to na nekoho zrucnejsiho. Jo kdyby to slo nakreslit v excelu  :eek:

Upraveno uživatelem Libor
Odkaz ke komentáři

Mne osobne sa paci navrh od Bakera

Hlavne verzia kde su cisla.

mozno by bolo fajn vyskusat namiesto cisliel plasticke obdlzniky pricom na deviatke CSR vlajka?

moje postrehy:

Leva vymenit za ceskoslovenskeho leva

Text by som nechal napriklad nieco z tohoto (alebo aj nic):

1918 Czechoslovakia

1918 Československo

Dovolil som si upravit trochu Bakerov navrh, pokial sa vam to zda nevhodne zmazte ho

Mozno by nebolo odveci zvazit spolupracu s Biatec,  pricom by si mohli nechat pre seba niekolko kusov - mohlo by to znizit (ale aj zvysit) naklady na 1ks

neviem kde sa vyrabaju puzdra a ciferniky, ak maju dodavatela ktory vyraba puzdra presne podla ich navrhu a nie genericke mohlo by to stat aspon za zvazenie.

post-35310-0-90186600-1515677188_thumb.png

Odkaz ke komentáři

Neřešim ciferník. Ale hranáče, jsou stejně nej. Jako malej pamatuju, u nás v rodině měl každý chlap na ruce hranaté hodinky.

Ať to byl dědam nebo táta, patří to k té době všeobecně.Táta narozen 1923 a děda 1897. Tedy by se tato limitka hodila do

hranatého pouzdra.

Odkaz ke komentáři

Kolega klasik mě pořádal o nabastlení vizualizace do hranatého pouzdra, tady to je

rovnou jsem tam napáchal co jsem si vzpomněl, tedy 19/18 a 20/19/18 jak tady někde zaznělo,
hodinové indexy a nebo nápis Československo 1918

post-49277-0-31326900-1515687417_thumb.jpg

post-49277-0-98482100-1515687426_thumb.jpg

post-49277-0-20573400-1515687434_thumb.jpg

post-49277-0-48388200-1515687440_thumb.jpg

čísla jsem nedával, je to pak strašně nepřehledný
velký státní znak za mě ano, je tam to heslo pravda vítězí 
a vlastně je to nejslavnostnější znak co máme

jinak kdyby se vám zdálo že to jsem já, tak to teda já nejsem,
podobnost nicku je čistě náhoda, jsem tu novej, nikdy jsem tady
nic neprodal ani nekoupil, nová doba, zvykněte si ;)

ještě otázka - chce někdo rozvíjet tenhle směr? 
jedna možnost dá to do +- 40/42mm pouzdra,
ale mě jako velkotlapému by se ta idea 47mm velice, velice zamlouvala
klidně mi pište sz, kdyby nás bylo více (jako třeba 10 s velkou tlapou) tak mám jeden nápad

post-49277-0-38768000-1515687454_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Tom4
Odkaz ke komentáři

Na té vizualizaci moc detailů ve velkém znaku vidět není, když to zmenším aby to bylo 1:1, tedy pouzdro má 47 mm, tak mi velikost znaku vychází 16 x 9 mm.

Algoritmy při zmenšování to zprasí tak že bych nepoznal co to je. Dotaz na ty co se vyznají, bude na tom v reálu něco vidět bez lupy?

Odkaz ke komentáři

Kuci, sorry jako, ale imho se tu plácáte v hovadinách, tímto směrem to dotáhneme leda tak do  :whistle: a ne k hodinkám. Je to jako byste chtěli postavit barák a místo půdorysu řešili, jestli na záchodě budou bílý nebo béžový kachličky a to máme s bídou vybranej pozemek.

Vždy když tu něco smysluplnýho přistane a vypadá to, že se to posune, tak se to rozdrbe, protože tomu se nelíbí to a jinýmu zas tohle (18-19 na cifru, barvičky, zakřivení očka na sekundové ručce)... Další lidi zase stahují kalhoty, byť brod je ještě daleko - úvahy o tom, kdo se přidá a kdo ne jsou fakt předčasné a ještě se to 1000x změní. Finišuje se u záloh...

První věc co je potřeba rozhodnout je imho tvar pouzdra a případná velikost, protože na tom základním se asi shodují +- všichni - měly by to být v zásadě hodinky s historizujícími prvky (tvarem pouzdra, fontem, ručkama, ...) s bílým cifrem k výročí republiky.

Pojďme se prosím domluvit, zda polštářek, nebo cca pouzdro, které navrhoval Baker. Zrovna u Nautilus LE, když se podívám, tak se základní tvar pouzdra neměnil, řešilo se dýnko, cifr, ručky, ....ale tohle beru jako základ.

Já osobně jsem na startu byl jednoznačně za polštářek, ale to Viktorovo se mi líbí hodně...

Odkaz ke komentáři

Na té vizualizaci moc detailů ve velkém znaku vidět není, když to zmenším aby to bylo 1:1, tedy pouzdro má 47 mm, tak mi velikost znaku vychází 16 x 9 mm.

Algoritmy při zmenšování to zprasí tak že bych nepoznal co to je. Dotaz na ty co se vyznají, bude na tom v reálu něco vidět bez lupy?

Záleží co dodáme a záleží co to bude za technologii, kterou se bude cifr dělat. Ve smaltu asi těžko, tampotisk možná ano...Zmenšovat obrázek v bitmapě je asi jako malovat miniatury vodovkama školním štětcem - od určitýho poměru zmenšení už to je prostě jen šmouha...

Odkaz ke komentáři

Nemám teď čas na malování :(  je prosím někdo schopen sem hodit poskládaný vedle sebe na obrázku pouzdra - hranatý vacheron constantine - polštářek omega od prischery - polštářek od anely - longines od tomáše - vizualizaci od bakera?

Zapomněl jsem na některé zásadní tu proběhlé?

Vacheron zde...

https://monochrome-watches.com/depth-look-shaped-watches-vacheron-constantin-patek-philippe-history/#image-gallery-8

Odkaz ke komentáři

Zmenšovat obrázek v bitmapě je asi jako malovat miniatury vodovkama školním štětcem - od určitýho poměru zmenšení už to je prostě jen šmouha...

To vim, ale zatím jsem na netu našel jen ty bitmapy.

hodme sem fotky a podme hlasovat.

jsem pro

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...