Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ta pece o automaty neni nic, dramatickeho. Jednou tydne srovnat cas, pac nejdou uplne presne. Byt opatrnejsi, nemaji rady drsnejsi zachazeni, pad na zem a pod.

Kdyz uz cokoliv za hodinky, tak aspon at to ma safir sklicko, a je to vodotesny na 100m. zbytek at se libi dle vkusu.

Safírové sklíčko určitě, to jediné jsem pochopila docela rychle :-)

• Odpovědi 80
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Certina je určitě dobrá volba. Pokud budete volit automaty, doporučuji model s pohonem Powermatic 80. To je něco co nemá ani vetšina jiných mnohem dražších hodinek, tedy rezervu nátahu 80h. V praxi to znamená, že když je v pátek večer odloží a pojede na víkendový vandr, v pondělí ráno jen nasadí a může jít bez nutnosti seřizování.

Odesláno

Cenu bych raději v tomto okamžiku vzhledem k pojmům quartz/automaty nechal asi až jako druhou v pořadí. Spíš se rozhodnout pro princip pohybu.

Samozřejmě s cenou do určité míry roste i kvalita použitých strojků. To je další poměrně obsáhlá kapitola.

Vstupní informace píše jacob v prvních odstavcích "Jak najít ty správné" http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/91631-jak-naj%C3%ADt-ty-spr%C3%A1vn%C3%A9-prvn%C3%AD-hodinky/

V zásadě quartz jsou vždy elektrické hodinky. Zdrojem elektřiny je baterie, světlo(+akumulátor), nebo i pohyb (kinetic + akumulátor). Do kineticu se moc lidí nehrne a spíše se vybírá mezi baterkou a světlem. Baterka se mění častěji než akumulátor. Elektrické hodinky budou vždy ty méně údržbové, schopné nošení bez nějakého velkého seřizování. Případně se seřídí s přechodem mezi letním/zimním časem a frčí se dál. Fungují i na poličce odložené několik dnů, týdnů. Mohou mít i automatické seřízení z radiového signálu.

Oproti tomu automaty se natahují pohybem většinou ruky, pokud pomineme nějaké automatické natahovače. Zpravidla po odložení na poličku vydrží nátah jen na kratší dobu, třeba 40 hodin. Mají zpravidla menší přesnost, takže vyžadují od majitele větší a častější péči při seřizování. U automatů asi víc jak u elektriky budete hledat hodináře na nějakou pravidelnou údržbu.

Čím míň si bude synek chtít hrát právě s tím seřizováním, tím víc byste se v této kategorii měli zaměřit na elektriku. Nakolik je trvanlivější v této cenové kategorii elektrický strojek oproti automatu (nebo naopak) si netroufám posoudit.

Pokud máte blízko do nějakého většího šopu, zajděte a ptejte se na základy.

Děkuji za bližší vysvětlení a odkaz !

Odesláno

Certina DC Podium určite nie je špatná voľba  ;)

Ešte sa keď tak pozrite v produkcii značiek Citizen a Casio, či sa mladému niečo nezapáči. (napr. Casio liw-m700d-2a)

Odesláno

Certina je určitě dobrá volba. Pokud budete volit automaty, doporučuji model s pohonem Powermatic 80. To je něco co nemá ani vetšina jiných mnohem dražších hodinek, tedy rezervu nátahu 80h. V praxi to znamená, že když je v pátek večer odloží a pojede na víkendový vandr, v pondělí ráno jen nasadí a může jít bez nutnosti seřizování.

Moc děkuji za radu ! Píšu si a jdu s novým poučením projíždět jejich nabídku, jestli se to týká i modelů, které u nás připadají kvůli ceně v úvahu.

Odesláno

Já se pořád bojím napsat, kam pro ně půjdeme, aby to nevypadalo jako reklama :-( Jediný, kdo mne v Brně napadá je fy Hanák, takže jsem limitovaná tím, co mají na svém webu a e-shopu.

Pokud chcete nakupovat v Brně, tak se podívejte ještě ke Strnadovi na Veveří

Odesláno

Ten strojek powermatic asi jen pod trochu jinym oznacenim, kazdopadne s rezervou 60 a 80 hodin, dava do svych hodinek i Hamilton, coz je vicemene srovnatelna uroven jako Certina a Tissot. Kdybyste si chteli udelat s manzelem a klukem vejlet do Zlina, treba si i zajit pohladit rejnoky do Zoo Lesna, tak ve Zline je hodinarstvi Gold Eligius, kde maji krom luxusnejsich znacek prave i Hamilton, Certinu a Tissot a panove Stuchlikovi jsou zde na foru vyhlaseni perfektnim prozakaznickym pristupem :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odesláno

Longines HC jsou hodinky s dobrym pomerem cena / vykon, ale bal bych se u te 42mm verze velikosti.  Zkousel jsem je a dost mi nesedly (moc velke). Mam ruku 18,5cm, coz neni uplne malo. V bateriovem provedeni se dela i mensi verze 39mm.

Klidne bych se nebal jit do o neco levnejsich, treba certina nebo tissot v bateriovem provedeni s temi hezkymi malymi cifernicky.

Odesláno

Pokud chcete nakupovat v Brně, tak se podívejte ještě ke Strnadovi na Veveří

Děkuji za tip ! Vůbec nevím, že někde na Veveří něco takového je, ale samozřejmě si bez problémů najdu.

Odesláno (upraveno)

nevim zda to nekdo uvedl. o znacce prim jste neuvazovala? s ohledem na dlouhou ceskou tradici,kvalitu,mozna i machr index,mohl je mit uz tatinek,deda.....    ?   

Upraveno uživatelem hopa26
Odesláno

Ten strojek powermatic asi jen pod trochu jinym oznacenim, kazdopadne s rezervou 60 a 80 hodin, dava do svych hodinek i Hamilton, coz je vicemene srovnatelna uroven jako Certina a Tissot. Kdybyste si chteli udelat s manzelem a klukem vejlet do Zlina, treba si i zajit pohladit rejnoky do Zoo Lesna, tak ve Zline je hodinarstvi Gold Eligius, kde maji krom luxusnejsich znacek prave i Hamilton, Certinu a Tissot a panove Stuchlikovi jsou zde na foru vyhlaseni perfektnim prozakaznickym pristupem :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Do Zlína jezdíme často, třeba i do divadla, tak jsem se hned dívala na stránky...a většina nabízeného je u dodavatele :-( plus jsem si našla totožný model Zlín/Brno a cenový rozdíl téměř nebyl, ale kdybychom to bývali nenechali na poslední chvíli, mysleli víc dopředu, mohli jsme se zrovna nedávno zajít podívat :-(

Odesláno

nevim zda to nekdo uvedl. o znacce prim jste neuvazovala? s ohledem na dlouhou ceskou tradici,kvalitu,mozna i machr index,mohl je mit uz tatinek,deda.....    ?   

Na značku Prim jsem se dívala sama od sebe úplně jako první volba, mmj pod vlivem ne zas tak dávno přečteného zajímavého článku. Ale zatím jsem i sama od sebe zavrhla. Ani nevím proč. Asi mám pocit, ničím nepodložený, nechtělo se mi ověřovat prověřováním majitelů značky apod, jestli třeba nejde jen o pokus značku znovu oživit (aktuální retrovlna) a bála se nejistoty (opět jen můj pocit), že tu třeba za pár let nemusí vůbec být ? Být to navíc pro mne či muže, uměli bychom nejspíš ocenit, ale nevím nevím syn. Zeptám se. Moc se mi líbil někde tu v diskuzi zmíněný "machr efekt", syn není ten typ, ale moooožnáááá by raději odpovídal na dotaz na značku jinak než Prim. Omlouvám se, ale teď neuvažuji za sebe, ale za sice chytrého, ale přece jen kluka :-)

Odesláno (upraveno)

Klučina jistě není hodinkami políben, takže navrhovat Glycine, Alpiny, Hamiltony a podobně, je dle mého nesmysl. Člověk, který je nepolíben, ocení značky, které jsou známé, ale zároveň samozřejmě hodinkové. Zároveň tím ale nemyslím Casia, jak někdo navrhoval. Osobně, při takovém výběru a pro někoho, kdo se v tom nepohybuje, bych se držel Značek Tissot, Citizen, Seiko, Certina, Longines (ale ty budou tedy mimo finanční strop). Nejlepší volbou mi přijde něco od Tissotu. 

A ujasnit si, jaký pohon. My tu dáváme přednost většina automatům, ale jestli by to ocenil i klučina, to je těžko říct. 

Upraveno uživatelem Marfael
Odesláno

Děkuji za tip ! Vůbec nevím, že někde na Veveří něco takového je, ale samozřejmě si bez problémů najdu.

Z Brna není daleko do Jihlavy a tam jsou dvě hodinářství podle mne s nadstandardním přístupem k zákazníkům, a to hodinářství Tovys a pak nedaleký Onyx. Zejména pan Vyskočil z Tovysu by Vám mohl perfektně poradit, reference jsou i na zdejších stránkách. Obě dvě jsou to solidní hodinářství zaměřená na střední klientelu. Takový Hanák v Brně je přeci jen luxusnější obchod. 

Odesláno

Z produkce automatu, bych volil neco od Seika se strojkem 4R35 nebo 4R36 ale klidne i modely "M"
http://www.hodinky-365.cz/index.php?filtr=typ:hodinky|znacka:Seiko|urceni:P%C3%A1nsk%C3%A9%7Ctypstrojku:Mechanick%C3%BD%20s%20automatick%C3%BDm%20n%C3%A1tahem

Pokud nejaky bez udrzbovy quartzky, vhodne pro kazdou prilezitost tak mohu doporucit: http://www.hodinky-365.cz/casio-wave-ceptor-liw-m700d-2a-x1118283

Ma to skoro vse : Radiem rizeny, Safir, Solarni pohon, vofotesnost 100m, svetovy casy, stopky, budik, věčný kalendar,   - velikost na tenko ruku v pohode.  Uspokojí i ty co maji radi dalsi ciferniky a snesou se i k obleku.

Odesláno

Syn hodinky nenosí. Ke dni plnoletosti dostal automaty. Příležitost se v životě třeba objeví nebo je někdo podědí. Za sebe mám splněno pro případ, že ho někdy v budoucnu zachvátí nostalgie a založí si tady účet. Howg

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...