Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

To sdělení bylo víceobsažné.

1/ jsem idiot, protože jsem poslechl "odborníky"

2/ pelech musí mít pouze jeden pružící element

3/ a ano, matrace by měla mít péra...

• Odpovědi 63
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Ony ty "sci-fi pěny" fungují, jen musí svou tuhostí odpovídat hmotnosti (a nebo spíš "hustotě") dotyčného. "Středně tvrdá" znamená obyč molitan (vhodnej tak na větší děcko nebo vyzáblou babu), ve kterým si metrákovej prďola skutečně za pár týdnů vyleží "lavór" - a jako bonus si klasickým polštářem ještě zhuntuje krční páteř. Ještě měkčí varianty (a nebo "měkčí zóny") se dělají s vyřezanýma nopkama, na tvrdší se kromě hustší pěny používají i kompozitní konstrukce, třeba s vlepenou rohoží a tenčí vrstvou paměťové pěny (nebo topperem) navrch, aby to nestudilo a nebylo tvrdé jak gumové opěrky ve staré Karose

Výhodou pružin je že fungují i bez pružného roštu (ten je kvůli větrání) - ale aby se jednotlivé pružiny nerozjížděly a přiměřeně své tvrdosti neprodíraly vršek/spodek (což už asi Maxel zažil, jinak by to nezmiňoval), potřebují festovní drátěný vnitřní rám, ne taštičky nasypané na hadře z netkané textilie (viz novodobé pružinovky IKEA, dodávané ve srolovaném stavu). Problém je že u solidních "rámových" kousků 180x200+ nebývá úplná sranda ani převoz a pronesení  do menších prostor.

Co se dlouhodobé hygieny a životnosti týče, ta se dá řešit i vhodným topperem a nebo prodyšným pratelným chráničem pod povlečením - ale pokud někdo funguje v relacích "fakci do tisícovky max", vyjde mu skutečně levněji nový bloček molitanu rok co rok...  :whistling:

Odesláno

Problém je že u solidních "rámových" kousků 180x200+ nebývá úplná sranda ani převoz a pronesení  do menších prostor.

A co teprve když jsem si objednal 220 na 220 :)

Odesláno

tak první noc na Ikea hárdvéru za mnou

vyspal jsem více než dobře ...... dokonce se mi zdál asi po deseti letech sen ..... vlastně dva

první byl jak se mi kluk topí v Botiči

druhej byl jak souložím s kamarádkou komtesy ..... ke styku vlastně nedošlo, ale domluvený to bylo

*takže Ikea rulez  :D

Odesláno

A koukal ses už co tou dobou běželo na kterým programu, ať víš kterej na ty péra chytáš a co budou dávat dneska v noci?  :P

Každá koruna dobrá, já o téhle "srolované" pružinovce (předpokládám že šlo o HÖV?G) po letech s Ikeáckým Springboxem taky v létě špekuloval, ale navzdory tomu co tvrdí letáček mi i "tvrdá" varianta přišla naživo až podezřele měkká. No a potom co jsem pak viděl vesměs nasrané recenze po pár měsících používání si gratuluju, že jsem tehdy zbytečně nešetřil a vrátil se ke konkurenci ve vedlejším krámě. Je samozřejmě možné že zrovna Tobě ta matrace sedne a v zimě nezasmrádne - ale i tak pro jistotu nevyhazuj účtenku/záručák, 90 dní na vrácení není zrovna moc, ať se pak nevztekáš jak nad tím dřevočalem...

Odesláno

měkká je když si  na ní  sedneš ..... když si lehneš tak je to jiný kafe ..... a máš pravdu, že tři měsíce na vyzkoušení je rozhodně víc než se půl hodiny válet v krámě vedle

• po měsíci...
Odesláno (upraveno)

oživuji toto vlákno. A potřebuji pomoci. Řeším novou matraci a postel. A nevím, holt moc veliký výběr je na škodu, ale nechám si poradit. Rád bych matraci pro hmotnost vyšší než 90kg, muž, střední, pro bolesti zad a krční páteře, nejsem alergický, preferuji spíš přírodní materiály. Rozpočet do 35 max za 180x200. Spím teď na rozklápěcím gauči (pro každodenní spaní) z ikea bedding, takže asi vše bude posun vpřed. Mám zatím předvybráno:

Magniflex Semplice Memo deluxe

link

MAbo Eminente

link

Materasso da vinci nebo Natura

link nebo link

Upraveno uživatelem knihomol
Odesláno

Já si taky vybral v prospanku. Chce si na to prostě lehnout. Jestli budu spokojen napisu az po case - postel byla v nejake akci/doprodeji a tak vysla dost dobře ale uvidíme zda to nebude zas běžná "sleva" z cen za kterou se to nikdy nepordávalo a matrace bude za rok mrtva.

BTW pro hosty mame rozkladaci legendu bedinge z Ikei a krom teda solidniho rozpadu konstrukce se na tom porad naprosto skvele spi. Ale to bude proste tim ze se na ni nespi kazdy den.

Odesláno

já mám všechny matrace v bytě od MPO a všichni jsme spokojeni. Tvrdosti mají číselně rozlišeny, mám tvrdší ortopedickou matraci s "koněm", na každé straně jiná tvrdost. Prckovi do pokoje taky tvrdší ortopedickou s "kokosem". Návštěvám jsem dopřál jen tvrdej molitan, ať se jim u nás spí blbě a vypadnou co nejdříve (plstěná deka neprošla u ženy) :)

Je to česká firma a jejich marketing mě přesvědčil k nákupu přes net a jsem spokojen. Lehnutí si v obchodě na matraci ti nic moc neřekne.

https://www.mpo-matrace.cz

Odesláno

Boxspring spodek + matrace = fajn spaní.

A nešetřete na sobě.

Třetinu života strávíte v posteli.

Stejně tak nemá smysl nedopřát si komfortní (dosaďte si dle libosti):

boty pro ty co v nich chodí celý dny,

obrazovku pro toho co na ni kouká cely den,

kolo pro toho kdo tráví tisíce km ročně v sedle

atd atd atd

Odesláno (upraveno)

Tak jsme se take konecne rozhoupali a nakoupili zde.

http://www.postele-outlet.cz

Rozptyl a nabidka siroka.

Zakladnu mame z te nizsi rady (Aston), matraci jsme volili z rady vyssi (Vispring).

Po par nocich jsme absolutne nadseni, moje pani rika, ze spi jako na oblacku.

No, a ja jsem navic k tomu spani spokojeny kdyz je ona spokojena :-)

Upraveno uživatelem Murphy97
  • po měsíci...
Odesláno

Máte někdo zkušenost s tzv. přístýlkami od Dormeo? (nebo jiné, netrvá se na Dormeo)

Máme rozkládací gauč, u kterého je ta vysouvací část v podstatě jen prkno obalené potahem. A tak mě napadlo, na občasné přespání návštěv (zejm. rodičové) pořídit todle a udělat tak z toho sice nouzové, ale pořád snesitelné spaní.

https://www.dormeo.cz/renew-pristylka-s-polstarem-6cm

Odesláno

Narovinu - za mě byl nejlepší výběr boxspring postel s dobrým topperem. V životě jsem se líp nevyspal, je to vyšší takže se skvěle vstává. Nemusí to být žádný Hastens za nesmysl. Mám doma český kousek od Blanáře + Topper JYSK a od te doby se těším do postele :)

Odesláno

Možná jsem to blbě napsal, ale nejde mi o postel na každodenní spaní. Postel máme dobrou, matrace pár měsíců staré.

Potřebuju fakt jen něco pro naše na přespání jednou za měsíc/dva. Díky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...