Sphinxx Odesláno 22. února 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. února 2018 Luxusní práce, kolego. Tohle zaslouží velký respekt! A originálně sepsáno ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
par-pa Odesláno 22. února 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. února 2018 Dobrá práce. Kloubouk dolů! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kid_A Odesláno 22. února 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. února 2018 Klobouk dolu! Tohle je skvele Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martinzberatel Odesláno 22. února 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. února 2018 Nádhera! ten bočný pohľad na púzdro mi pripomína aj originál Patek Philippe Grandmaster Chime - 175th anniversary masterpiece Za mňa veľmi pekný kúsok sa Ti podaril, klobúk dole naozaj... Teraz už len "strážiť pre ďalšie generácie" a nauč ich remeslu! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
philiper Odesláno 22. února 2018 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 22. února 2018 A ještě jdna na ruce. Ale mé zápěstí je hoodně malé, 17,5. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
colommbo Odesláno 22. února 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. února 2018 Tohle jsou nejkrásnější "no name" hodinky, co jsem (zatím) viděl...! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
philiper Odesláno 22. února 2018 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 22. února 2018 Takovýhle strojek se moc často nepotká, můžu to využít a být trochu zvědavý? Třeba z jakého je roku, jak je na tom s přesností, jak lehko/těžko jde nátah, jaká je délka chodu na natažení, nebo i nějaké vlastní postřehy,... Cokoliv.Seřizuje se vytažením korunky? Nebyla by fotka bez ciferníku? Nějak jsme se časově shodli s odesláním příspěvku, tak jsem ten Tvůj přehlídl. Je z období 1880-1890. Po regulaci na clocktesteru je přesnost cca -15s/den. I přez dost veklou korunku jde nátah docela ztuha. Délka nátahu je asi 27h, ještě jsem přesně neměřil. Stroj se seřizuje už klasicky, vytažením korunky. Jinak mi mechanismus nepřipadá ničím (kromě značky ) nijak zvláštní. Při čištění jsem ho rozebral do posledního kolečka a normes klasika. Vše bude nejspíš v té nepozorovatelné preciznosti, viz přesnost.Moc se mi je už nechce rozebírat, ale myslím, že někde vyštrachám fotku bez ciferníku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Panchart Odesláno 22. února 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. února 2018 Nemám slov pane Mistr Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
philiper Odesláno 22. února 2018 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 22. února 2018 (upraveno) Nemám slov pane Mistr Tak do mistra mam eště faakt daleko. Zatim mi přinde, že sem chrobak pytlik. Jen co se otepli, idu kopat novu kanalizaci Ale moc díky! Upraveno 22. února 2018 uživatelem philiper Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tkol Odesláno 23. února 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. února 2018 Pecka!!!!! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
klasik51 Odesláno 25. února 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. února 2018 Musim si stoupnout do fronty, fakt šikovnej brouk pytlík. Třeba vykopeš hroudu zlata a vrátíš se k soustruhu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dadasmid Odesláno 3. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. března 2018 Úžasný! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ramon Odesláno 4. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. března 2018 Parádní práce, Pátek by se moh učit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
saida Odesláno 4. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. března 2018 Nejzajímavější hodinkové vlákno s hodinkovým počinem za dlouhou dobu. Pěkné je slabé slovo. A opět musím suše podoktnout ,že závidím každemu manualní zručnost a odvahu jít za svým snem! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
colommbo Odesláno 4. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. března 2018 Spojí-li se s nápadem potřebná míra znalostí, zkušeností, šikovných rukou, technického zázemí a odvahy, může vzniknout to, čeho jsme tu aspoň zprostředkovaně mohli být svědky. Nikdo z nás výsledek neviděl naživo, některé cvičené oko by možná odhalilo drobné nedokonalosti, ale o to v tomto případě nejde. Nápad se podařilo dotáhnout do konce a potvrdilo se, že i rčení "z ho*na bič neupleteš" může mít své výjimky. Tenhle bič je velmi povedený, krásný a kolega philiper jím může práskat nad hlavou s hrdostí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kid_A Odesláno 4. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. března 2018 rovnez smekam. tohle je velka hodinarska! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lobber Odesláno 5. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. března 2018 Hodně pěkné.... super početní, pobavil sem se u toho. A klobouček nad krásné odvedenou prací ... Na ruce vypadají famózně !!!Ať Ti dělají dlouho radost... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
philiper Odesláno 6. března 2018 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 6. března 2018 Znovu moc všem děkuji! Vaše slova opravdu potěší a nakopnou k dalším počinům!Eště se jakasyk mašina najdě, tak teho roku zrobim smaltovany cyfernik cloisoné, či jak se to piše, jak mam v tym logu či avataru a skusim ho nacpať do futralu, co bude teš smaltovany. A skusim i lepši fotiť. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marhi Odesláno 6. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. března 2018 Seš zbytečně skromnej. Už jen ten začátek, jak sis ulil a vylil ingotek.Ve světle tvého příspěvku si říkám, kde udělal asi Papi chybu.Ano je to nekorektní. Jenže fotky nelžou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Veneria Odesláno 6. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. března 2018 Paráda. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se