Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

kdyby vse bylo ciste, soud plne a dobrovolne vratil a dotycny nasledne daroval za pritomnosti notare, pak by fungoval ten motiv 2... potreba nekomu uredne prokazat, ze v ntb je jen urcita hodnota a ne vyssi... ?

Vratili mu to letos, ale z vezeni vysel uz v roce 2021... takze tak ciste to nebude...

Odesláno
Taky jsem si před 40 lety za sociku myslel, že už podobný příběh jako " Bečov a relikvie svatého Maura nikdy nezažiju a hle je tu případ trezoru s  mozná  plných zlaťaků pocházející z trestné činnosti, který policie zabavila a bohužel k němu nemá klíč. Zloději po odsezeni trestu trezor vrátí a on za vrácení nabídne jednu třetinu zlataku z trezoru. Zlaťaky ( 1/3) potom stát z trezoru,  ktery predtim nemohl otevřít vydraží a penize dá samozivitelkám, sirotkum a útulkum pro opuštěné kočky. Tak jako stát vydražuje BMW a Ferrari zabavené gangsterům. Fakt  je to úplný dno...chápu to dobře?

Některé veřejné pohoršení se stále opakuje..Trochu historie https://www.forum24.cz/zabavene-zlato-a-150-milionu-legendarni-tiskova-konference-istvana-a-slachty-skoncila-blamazi

Odesláno z mého SM-A528B pomocí Tapatalk

Odesláno

A posledni spekulace pro dnesni den, uz jich bylo dost, ale ten kluk z breclavy, zamecnik z gumotexu, to bude klasickej bilej kun... neco mozna naprogramoval, vezeni vzal na sebe, ale to je asi tak vsechno...

Odesláno

Roman Tyc na FB:

Jak jsem psal hned na začátku, kauza je epických rozměrů. Media se dostala do situace redundantní zóny, kdy různí pozorovatelé chodí do médií vysvětlovat co se stalo, bez elementární zkušenosti s bitcoinem a pochopitelně i s darknetem. Zaplaťpánbůh se k situaci zatím v médiích nevyjadřují YouTubeři.

Spoustu času jsem v posledních dnech strávil na telefonu tím, abych tázajícím vysvětli jak to funguje, ale pořád dokola se vracela otázka, co bylo záměrem, což neví zatím nikdo. Já tvrdím, že záměrem bylo “podchytit” bitcoin na peněženkách spojených s darknetem, a následně tyto bitcoiny zbavit potenciálních blokací pro další používání. Takovou “službu” v konečném důsledku nakonec vždy zajišťuje stát, a to nejen u bitcoinů, prostě zabaví majetek pocházející z trestné činnosti, a tím že ho prodá zajistí jeho “vyprání”. Kdo tyto bitcoiny chtěl podchytit? Bohužel to pravděpodobně budou zaměstnanci státu, ne pro stát, ale pro sebe pochopitelně. Nebo?

Toto byl plán. Koho to byl plán, kdo všechno na tom měl benefitovat nikdo nevíme, ale několik osob je teď nepříjemně nasvícených a jistě ne omylem. Motivace každého z nich si můžeme domýšlet, jen motivace pana Jiřikovského se poněkud vymykají.

Pan Jiřikovský byl v kriminále, a z mé vlastní zkušenosti vím, že o jeho kauze tam všichni věděli, mají tam totiž televizi. I díky jeho fyzické konstituci bych předpokládal, že už při nástupu na oddělení dostal nabídku která se neodmítá, tedy že bude mít ochranu, a tím nemyslím ochranu věznice. Tato ochrana něco stojí, a platí se průběžně, v těchto případech je venku osoba, která předává platbu za tuto “nevyžádanou” ochranu prostředníkovi, který jednou měsíčně dá vědět, že je vše v pořádku. Do toho se mu samozřejmě snažil Karim Titz vyjednat “lepší” podmínky ve věznici, což něco stojí, ale musel zaplatit samozřejmě i za to, že dostal půlku. Půlka před deseti lety stála přibližně dva miliony u běžného případu, ale cena pochopitelně roste podle závažnosti případu. U takto závažných kauz samozřejmě není běžné, aby odsouzený dostal půlku za to že byl hodný. Tedy Jiřikovský se nořil hlouběji a hlouběji do spirály závazků.

Karim Titz je bývalý soudce, právník kmotrů z ODS/ANO, takzvaný právník mafie, údajně specificky albánský mafie. Jeho kamarádem byl Blažek s přezdívkou Don Pablo, a spolumajitel společné firmy ENE Investment byl Nejedlý. Ten Nejdlý, kvůli kterému dostal Blažek slavnou žlutou kartu od Fialy. Kauza se odehrála loni v srpnu, tedy určitě v čase, kdy přípravy na bitcoinový dobrodružství byly v plnym proudu. Blažek se usmíval od ucha k uchu a přesvědčoval novináře, že se do hospody šel schovat před deštěm. Je to ten stejný Blažek, který u Zemana vyjednal vládu, ve která byl Fiala premiérem. Doprdele v tý kauze jsou všichni Kauza se otevřela 4 měsíce před volbama, Nejedlý/Zeman/Rusko, prostě Babiš má namazáno a jede.

Shodou náhod se v posledních měsících všichni mohli přetrhnout, aby schválili zákony na časový test držení bitcoinů, a Babiš, s Havlíčkem a Schillerovou se fotí v tričkách s logem bitcoinu, a bitcoin-lobistická skupina “jednadvacítka” uspořádá mejdan pro aktéry schvalování zákona v bývalé Paralelní Polis, kde spolu chlastaj lidi jako Nacher, Topolánek a další politici, jejich náměstci a lobbisti. mmj. ve stejné místnosti, kde Petr Pavel dostal zpět ukradenou standartu, aby v zápětí vyhrál volby. Tu standartu, ze které Satoshi Labs autoři HW peněženky Trezor. ukradli bitcoiny nahrané skupinou Ztohoven, abychom touto nadčasovou formou ukázali lidem, že hodnota bitcoinu lze vázat k fyzickému předmětu, v tomto případě nadmíru symbolicky k symbolu státu.

Jako absurdní tečka všech událostí pro mě je, když vidím v DVTV o události vyprávět Milana Půlkrábka, kolem kterého se v Paralelní Polis chodilo obloukem, protože u jeho “holky” z Rumunska byla náhodou nalezena legitimace Interpolu, aby nakonec sám odešel s větou, že ho nebaví tahle paranoia z tajnejch policajtů, a že ona je z “jinýho” interpolu

A takhle bych mohl psát a psát a psát . . . ale je to jen FB, tak to radši ukončim. Tak to berte jako takový shrnutí posledních dní.

• Like 1
  • Dát hlas 2
Odesláno

Mi ted kamarad tvrdil, ze nekde cetl, ze by mu ten notebook po rozhodnuti soudu vratili, ale komplet zformatovanej - takze by mu ty bitcoiny jako zmizely, a proto se dohodl s ministerstvem. Podle me je to picovina, nikde jsem to nenasel, lec nemate k tomu nekdo neco?

Odesláno
před 21 minutami, Jehlan napsal:

Divím se, že si ty BTC ještě nenárokuje 🎺, 12,5mld - to není od českých smažek, to je objem jak za (USA) fentanyl 🤮 

Když mu je zabavili, tak měly hodnotu 16 miliónu, to je tak z trávy pro okresní město:)

• Like 1
Odesláno
před 27 minutami, Micey napsal:

Mi ted kamarad tvrdil, ze nekde cetl, ze by mu ten notebook po rozhodnuti soudu vratili, ale komplet zformatovanej - takze by mu ty bitcoiny jako zmizely, a proto se dohodl s ministerstvem. Podle me je to picovina, nikde jsem to nenasel, lec nemate k tomu nekdo neco?

To je to o cem pise ten Tyc. Aspon na zacatku. Pak uz jede taky vlastni bomby.  Vyjadruje se k tomu kde kdo, ale uceleny obraz nema prakticky nikdo.  At to bylo jak chtelo, je z toho pruser. Ale nakonec se z toho hovna jeste muze neco uklohnit…1500 btc vs 5000 btc. Muze to skoncit konfiskaci vseho. A dost mozna se tak nakonec muze stat jen diky tomu “daru”. 

Odesláno

Pokus o shrnuti problemovych bodu:

* soudni znalec potvrdi jen cast btc

* notar potvrdi jen screenshot

* nikdo na ministerstvu nic nekontroluje a neresi

* statni zastupce ustoupi

* nejvyssi soud nakonec shodi nazor policie a dvou nizssich soudu, kteri chteji notebook jako spinavy radeji smazat..

https://www.lidovky.cz/nazory/bitcoiny-pavel-blazek-petr-fiala-tomas-jirikovsky-ministerstvo-spravedlnosti.A250605_100253_ln_nazory_lgs

* No a k tomu ten brnensky advokat a Nejedly

Proste to cele smrdi.. a mladej uz radeji zdrhnul do Asie...

https://www.novinky.cz/clanek/krimi-majitel-bitcoinu-jirikovsky-odjel-do-zahranici-40524411

A nejvic asi tady.. od Patrika..
https://www.marigold.cz/item/jirikovsky-blazek-sheep-nucleus/

Odesláno

Kluci, já si včera večer pustil po delší době Události komentáře na ČT24 (to co jde od 22 do 23 hod.). Slušná komedie, hlavně ze strany ODS, ta paní od nich tam snad mluvila nejvíc času. Do toho (po čtvrt hodině pořad přerušili) pustili tiskovku vládních kašparů po zasedání bezpečnostní rady státu. To byla v daný situaci fraška k pohledání, že jsem nevěřil svejm očím a uším. Mám pocit, že celý bitcoiny budou jedná velká blamáž. Co už ale pocit není, je skutečnost, že celá vládní garnitura tohle volební období totálně nezvládla (především veškerou komunikaci směrem k voličům), takže se asi máme na co těšit. Možná kdyby padli a dovládli v demisi, třeba by už nic neposrali. A jsem zvědavěj, jestli ještě nedojde po dnešku k rezignaci ministra financí (ještě jsem teda na žádný zprávy dneska nekoukal a nečetl).

Odesláno

https://www.fintag.cz/2025/06/03/stanjura-navrhl-osvobozeni-od-dane-pri-prevodech-kryptoaktiv-bitcoinu/

Minulý týden a v naprosté tichosti načetl Zbyněk Stanjura přílepek, který nově osvobozuje zisky z krypta nad 40 mil. Kč ročně od daně. Byla to přitom tahle vláda, kdo společně s námi v prosinci 2024 prosadil, že se zisky nad tento limit danit musí.

Odesláno
V 4. 6. 2025 v 20:26, Jehlan napsal:

Divím se, že si ty BTC ještě nenárokuje 🎺, 12,5mld - to není od českých smažek, to je objem jak za (USA) fentanyl 🤮 

Legalizovat drogy by byla jedina sance na vyrovnany rozpocet. 🙂

Odesláno
před 14 hodinami, kloubik napsal:

https://www.fintag.cz/2025/06/03/stanjura-navrhl-osvobozeni-od-dane-pri-prevodech-kryptoaktiv-bitcoinu/

Minulý týden a v naprosté tichosti načetl Zbyněk Stanjura přílepek, který nově osvobozuje zisky z krypta nad 40 mil. Kč ročně od daně. Byla to přitom tahle vláda, kdo společně s námi v prosinci 2024 prosadil, že se zisky nad tento limit danit musí.

Zdá se mi, že zdanění by pro Jiříkovskýho byl ten nejmenší problém, jestli to naznačuješ.

Teď mu jde spíš o život 🙂

Ledaže by mu to zdanění vlastně znemožnilo vrátit ty bitcoiny "právoplatným vlastníkům" v plné výši...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...