skalis Odesláno 29. listopadu Nahlásit Odesláno 29. listopadu Jj, divadlo, aby to vypadalo, ze rozpoctovej marasmus jde za minulou vladou. Nicmene Stanjura se na to vysral a krasne jim pripravil kulisy jak na podnose.
Conrad Odesláno 29. listopadu Nahlásit Odesláno 29. listopadu (upraveno) Když to tady tak pročítám tak mě mimoděk napadá. Ví někdo na 100 procent ,že v rozpočtu ty miliardy nechybí a v obráceném gardu ,že tam chybí. Já ne Upraveno 29. listopadu uživatelem Conrad
African Odesláno 29. listopadu Nahlásit Odesláno 29. listopadu 9 minutes ago, Conrad said: Když to tady tak pročítám tak mě mimoděk napadá. Ví někdo na 100 procent ,že v rozpočtu ty miliardy nechybí a v obráceném gardu ,že tam chybí. Já ne To ví jenom Stanjura a ten prej drží basu a nic neřekne....za mě když jsem sledoval některé jeho kroky z kterých se i Fialovi točili kukadla, je úplně všechno možné
Prochy68 Odesláno 29. listopadu Nahlásit Odesláno 29. listopadu Zase mě někdo okradl, ročně ušetřím s bidou dvě kila, ale slíbil jsem letos milence káru za mega. To by mě zajímalo, kam se tech osm kil podělo. 2 1
xbraj19 Odesláno 29. listopadu Nahlásit Odesláno 29. listopadu Samozřejmě že v rozpočtu chybí 90mld………na všechny ty jejich sliby, co dali ve volbách. 2
petr_cha Odesláno 29. listopadu Nahlásit Odesláno 29. listopadu Afri, ty uz jsi jak zpravy z blesku a casopisu Spy dohromady... "to vi jenom stanjura"... rozpocet visi od zari na webu, muzes se v nem ponuchat :-) pripadne si dohledat jeho okomentovani narodni rozpoctovou radou... ale nekomu staci, ze schillerka honi 90 a uz je vymalovano.. :-)At uz si nova nastupujici vlada mysli a okecava o puvodnim rozpoctu cokoliv, ma pry svuj a lepsi.. coz je ferove reseni, takze uvidime.. :-) Ale miluju, jak schilerka neco placne a polovina naroda si mysli, ze stara vlada ukradla a zatajila miliardy, ktere ted nekde chybi... 2 2
Frantik Odesláno 29. listopadu Nahlásit Odesláno 29. listopadu Jako o voličích ANO, potažmo SPD nebo Turka si nemyslím, že jsou nějaký lumeni, ale že budou naskakovat na teorii - chybi 35, ne 60, tak ne 85, pardon 90 miliard?!?!?! To neeeee Vzdyt mate kucí vas presnej a polozkovej rozpočet, tak ho tak dejte a nic vám chybět nebude 2 1 1
koveras Odesláno 29. listopadu Nahlásit Odesláno 29. listopadu (upraveno) Ja nerozumiem jednej veci. Žijeme v dobe, keď sa zaznamenáva každý prd malej veveričky v lese. AB normálne verejne povie, že majú v šuflíčku rozpočet a to dokonca položkový. Všetkým normálnym ľuďom je jasné, že má akurát tak hovno. Ale on si fakt neuvedomuje, že to na neho niekto vytiahne, že niečo také povedal a myslel to smrteľne vážne? A že na priamu otázku, kde ten rozpočet teda má buď neodpovie, alebo bude xy hodín hovoriť o všetkom, len nie o priamej odpovedi, že teda mal hovno, len robil vlny. Toto všetko prebehne v priamom prenose internetom, televíziou, novinami, ja neviem čím ďalším ešte. Všetci to vidia, nejde sa pred tým schovať. A stále sa nájdu ľudia, čo tomu človeku a jeho posluhovačom budú veriť... Upraveno 29. listopadu uživatelem koveras 1 2
JR_2010 Odesláno 29. listopadu Nahlásit Odesláno 29. listopadu před 1 hodinou, Conrad napsal: Když to tady tak pročítám tak mě mimoděk napadá. Ví někdo na 100 procent ,že v rozpočtu ty miliardy nechybí a v obráceném gardu ,že tam chybí. Já ne
Návštěvník YPO Odesláno 29. listopadu Nahlásit Odesláno 29. listopadu před 8 minutami, koveras napsal: A stále sa nájdu ľudia, čo tomu človeku a jeho posluhovačom budú veriť... Babiš jednou bude v učebnicích dějepisu. Rodiče budou muset dětem na tu knihu koupit obal, aby se nezasrala.
JR_2010 Odesláno 29. listopadu Nahlásit Odesláno 29. listopadu https://www.mfcr.cz/cs/ministerstvo/media/tiskove-zpravy/2025/ministerstvo-financi-navrhuje-statni-rozpocet-na-r-61107 Pokud někdo nemá po večer co dělat, tak to může přelouskat
African Odesláno 30. listopadu Nahlásit Odesláno 30. listopadu (upraveno) 12 hours ago, petr_cha said: Afri, ty uz jsi jak zpravy z blesku a casopisu Spy dohromady... "to vi jenom stanjura"... rozpocet visi od zari na webu, muzes se v nem ponuchat pripadne si dohledat jeho okomentovani narodni rozpoctovou radou... ale nekomu staci, ze schillerka honi 90 a uz je vymalovano.. At uz si nova nastupujici vlada mysli a okecava o puvodnim rozpoctu cokoliv, ma pry svuj a lepsi.. coz je ferove reseni, takze uvidime.. Ale miluju, jak schilerka neco placne a polovina naroda si mysli, ze stara vlada ukradla a zatajila miliardy, ktere ted nekde chybi... Nějaké nesoulady tam asejc budou a nemluví o tom jenom Alenka stále jak píšeš, těch debat a vyjádření různých ekonomů už proběhlo dost. Mě případne takový seriózní tento článek... takže plus mínus 50 miliard no, co by se mělo vysvětlit popřípadě dát do pořádku Mě štve upřímně celá politická scéna, oni se handrkují z rozpočtem o svoji image, ale kdo to odnese nejvíce? https://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/je-to-mazec-uznavany-ekonom-popisuje-co-bude-se-statnim-rozp/r~35e833dac93611f095ee0cc47ab5f122/ Upraveno 30. listopadu uživatelem African 1
JR_2010 Odesláno 30. listopadu Nahlásit Odesláno 30. listopadu Afri, ale to se točíš v kruhu...jednak to, že zatím není jasný, z kterejch zdrojů se vezmou prachy na všechny plánovaný stavby dopravní infrastruktury, se vědělo od počátku a je na vládě, aby hledala zdroje, ze kterých je zaplatí, případně prostě nerealizovala některý stavby, který jsou připravený. A potom, ty náklady jsou stejně jenom orientační, protože víme prd, co bude v čase s cenama materiálu, práce a co se ne těch stavbách najde za komplikace. Na příští rok jsou naplánovaný historicky nejvyšší investice do infrastruktury, protože se asi povedlo získat různá povolení, vykoupit pozemky, a já nevím co..., to ale ještě neznamená, že se všechno postaví, ale třeba jo, když to všechno klapne. 2 2
Ajaj Odesláno 30. listopadu Nahlásit Odesláno 30. listopadu jenom 2 otázky na “váhavý”: co přesně si představujete pod tím slovem CHYBÍ? a víte, že nastupující vláda se nemusí řídit žádným předloženým rozpočtem, pokud si sestaví a odhlasuje svůj? Viz např když v 2021 Spolu přebíralo návrh rozpočtu od ANO (ve zkratce níže), označila ho za nesmysl a přepracovala (bez hysterického křiku že tam chybí 130miliard) 1 1
petr_cha Odesláno 30. listopadu Nahlásit Odesláno 30. listopadu Afri, diky za klidnější diskusi.. ano, v odkazovanem clanku je vyjadreni Mojmira Hampla, presedy národni rozpoctove rady, clovek odborny a respektovany... pokud dobre ctu, tak rika, ze * stavajici vlada tezko neco zasadne upravi* ze by se dala updatovat ekonomicka prognóza roku 2026 (puvodni navrh rozpoctu je ze srpna/zari, dneska bude prosinec)* ze nejvetsi dohady jsou kolem fondu dopravni infrastruktury...Nejdriv pripomenu rozpocty tohoto oddeleneho fondu:* 2021 - 127 mld* 2022 - 130 mld* 2023 - 150 mld* 2024 - 150 mld* 2025 - 160 mld* 2026 - diskuse mezi 150-190 mld= vobrovsky penize a stale v case rostou, zadny pokles Jak chapu diskusi o roku 2026 - je pripraveno rekordni mnozstvi novych staveb... a jsou velke tlaky, co se zacne vsechno stavet... rozjete stavby pojedou a diskuse co vsechno noveho se k tomu rozjede..Dale v pozadi toho je, ze prijmy statmiho rozpoctu jsou cca dane pro rok 2026, vydaju je spousta a uz stavajici vlada se horko tezko vesla do zakoneho schodku, protoze malo reformovala... Takze politici byli zvoleni, aby nas volice zastupovali a rozhodli, co jsou priority a co ne... na vsechno proste neni... jsou priority dalnice? Jsou priority platy ucitelu, policistu? Jsou prioritou vydaje na armadu, na zdravotnictvi, duchodce? Dotace zemedelcum? Na vsechno proste dlouhodobe neni a vsude chybi prachy... pokud se nebude reformovat a skrtat a vybirat dobre priority, tak se to bude jen zhorsovat v case....za me si dovolim rici, ze Babis bude situaci zhorsovat.. nez lepsit.. rad bych se pletl, ale jeho pristup k verejnym financim je uz celkem znamy... a k tomu zatim vsechna vyjadreni z ANO zni jakoze priorita je vsechno a vsem pridame, protoze vsichni si zaslouzi.... esence populismu.. v napjatych financich slibovat vsem je cesta do pekel.. 1 1
petr_cha Odesláno 30. listopadu Nahlásit Odesláno 30. listopadu A kdo chce tak asi nejlepsi je jit rovnou na stranky NRR.. kriticti i ke stavajici vlade jsou, a to je dobre...Obecne se za kriticky rok povazuje 2027, kdy povinne vydaje narostou tak, ze bude skoro nemozne slozit rozpocet bez zasadniho narustu zadluzeni..https://www.rozpoctovarada.cz/udrzitelnejsi-verejne-finance/ 1
geometr Odesláno 30. listopadu Nahlásit Odesláno 30. listopadu před 2 hodinami, petr_cha napsal: Nejdriv pripomenu rozpocty tohoto oddeleneho fondu: * 2021 - 127 mld * 2022 - 130 mld * 2023 - 150 mld * 2024 - 150 mld * 2025 - 160 mld * 2026 - diskuse mezi 150-190 mld = vobrovsky penize a stale v case rostou, zadny pokles Jak chapu diskusi o roku 2026 - je pripraveno rekordni mnozstvi novych staveb... a jsou velke tlaky, co se zacne vsechno stavet... rozjete stavby pojedou a diskuse co vsechno noveho se k tomu rozjede.. No tak tohle je ovšem dost relativní. Např. si nejsem jistej, že za ty uvedený peníze v 2024 postavíš víc než za ty peníze uvedený v 2021. Další je, kolik se prostavělo a prostaví skutečně a skutečně stojí. Co to je "rekordní množství staveb"? Jsou to desítky nějakých mostků a rekonstrukcí nějakých třetítřídních komunikací nebo rekordní objem investic, ovšem s ohledem na vývoj cen ve stavebnictví? Mně celý to dění kolem rozpočtu a té dopravy zejména přijde jako hysterie. Jedni se chovají jako uražení fracci a druzí jako blbečci, kteří dělají, že si ten vládní návrh neměli kde přečíst anebo, že se nebudou moci zařídit podle sebe. A divadlo pro veřejnost a krmení novinářů je na světě.
petr_cha Odesláno 30. listopadu Nahlásit Odesláno 30. listopadu Cele to zacalo diskusi, ze nekde pry chybi 90 mld.. snazil jsem se tomu dat zakladni ramec.. klidne at se do dalnic zabetonuje 250 mld, kdyz se ale domluvime, ze se duchodcum neprida.. :-) Kde se v lidech bere automatismus, ze kdyz se loni postavili 3 mosty, ze pristi rok to musi byt 5 mostu...navic my nemame prachy na vystavbu a kde se pak jednou vezmou prachy na udrzbu...:-) proste to musi to byt jen tolik mostu na kolik doprcic mam, ne.. :-) Ja jsem jen kecalista z hodinkoveho fora, ale kdyz se vyjadri politik z budouci vlady (kvuli kteremu vznikne uplne nove ministerstvo sportu), tak bych cekal uz konkretnejsi kroky... co jsou ty priority a kde se bude skrtat.. :-) 1 1
geometr Odesláno 30. listopadu Nahlásit Odesláno 30. listopadu No jo no, nový ministerstvo - a tak mu uděláme novou trafiku, když chtěj ministerský posty... Je to furt stejný. Prdim na to takhle při neděli. Už aby tu vládu nějakou upekli a pak ať se předvedou a voliči si to pak vyhodnotí. Třeba pak kluci zaříděj, že se nám změní termín voleb tak, že už příště taková hysterie kolem rozpočtu nebude.
petr_cha Odesláno 1. prosince Nahlásit Odesláno 1. prosince Asi je jeste brzo, ale co presne chce ten Kuba delat jinak? Motoristi 2 ? ...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se