exBURN Odesláno 12. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 12. prosince 2025 No já to právě myslel jako že na hranicích mezi Čínou a Finskem
hinkle Odesláno 12. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 12. prosince 2025 před 4 hodinami, petr_cha napsal: A jeste upustim tri titulky a koncim.. svet se riti do prdele... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Muj tip.. pokud by se nejaky vetsi prusvih opravdu stal, tak cesi strcej hlavu do pisku a podvolej se.. a nekteri vitaci budou cekat uz na hranicich... Dobrovolnická 23. Divize Nederland moc dobře v Rusku nedopadla, British Free Korps existoval skoro jen na papíře. A že by někdo na západě chtěl bojovat? Nevím, nevím… v Česku je těch dobrovolců půlka X, tak na Svatováclavskou rotu by to dalo. Za císařku a její rodinu…
Kotlick Odesláno 12. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 12. prosince 2025 před 1 minutou, hinkle napsal: Dobrovolnická 23. Divize Nederland moc dobře v Rusku nedopadla, British Free Korps existoval skoro jen na papíře. A že by někdo na západě chtěl bojovat? Nevím, nevím… v Česku je těch dobrovolců půlka X, tak na Svatováclavskou rotu by to dalo. Za císařku a její rodinu… No v souvislosti s tímto mě děsí něco jiného. Dneska jsem poslouchal Speciál Kecy a Politika s válečnou novinářkou Lenkou Klicperovou, která jezdí na Ukrajinskou frontu. Ten vývoj tam je brutální, často se mění strategie, vyvíjí se novější a novější drony.... je toho spousta. Na obou stranách. Nejen Ukrajinci, ale i rusáci se učí nové věci, vyrábějí drony a zlepšují se bojem. A mezitím v ČR: 1) A pak slyším v jednom podcastu: Cvičení CZ, PL, UA armád. Ukrajinci ničili CZ a PL pozice moc rychle, tak jim zakázali na cvičení používat drony. PL prý se adaptuje na nové bojové podmínky ještě hůř než naši. 2) Vojenská policie jde po firmě, která dodává Ukrajincům drony. Ta ješitná a uražená tetka z MO nejenže nepodpořila a nepomohla Skupině D, ještě je osočovala a ministerská inspekce hledala špínu a tohle je možná výsledek. A teď mi řekněte jak budeme bojovat, když se tu MO dohaduje s NGŠ, lidmi kteří umí drony a bůh ví s kým dalším. 1
Jehlan Odesláno 12. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 12. prosince 2025 před 23 minutami, Kotlick napsal: 2) Vojenská policie jde po firmě, která dodává Ukrajincům drony. Ta ješitná a uražená tetka z MO nejenže nepodpořila a nepomohla Skupině D, ještě je osočovala a ministerská inspekce hledala špínu a tohle je možná výsledek. A teď mi řekněte jak budeme bojovat, když se tu MO dohaduje s NGŠ, lidmi kteří umí drony a bůh ví s kým dalším. Neodebírali od preferovaného dodavatele a i když ničili nepřátele, u takových zakázek nezáleží jak obstojí a co zvládne , ale kolik stojí a komu kápne. ¨Poctivý politik chce "smočit si zobák" , plány mu zhatí Vetchý a voják.
Bert Odesláno 12. prosince 2025 Autor Nahlásit Odesláno 12. prosince 2025 před 24 minutami, Jehlan napsal: Neodebírali od preferovaného dodavatele a i když ničili nepřátele, u takových zakázek nezáleží jak obstojí a co zvládne , ale kolik stojí a komu kápne. ¨Poctivý politik chce "smočit si zobák" , plány mu zhatí Vetchý a voják. Kdo je onen preferovaný dodavatel?
Jehlan Odesláno 12. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 12. prosince 2025 před 12 minutami, Bert napsal: Kdo je onen preferovaný dodavatel? Většinou takový, který splní podmínky "výběrového" řízení. - nemám iluze.... ...kolik že se to platilo v Iráku za litr PHM ?
Bert Odesláno 12. prosince 2025 Autor Nahlásit Odesláno 12. prosince 2025 Jasné, rozumím. Obecná domněnka. Žádného preferovaného dodavatele jsi však ve své odpovědi neoznačil. Jak tedy můžeš s jistotou tvrdit (cituji: Neodebírali od preferovaného dodavatele) že od něj nedebírali?
Jehlan Odesláno 12. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 12. prosince 2025 před 9 minutami, Bert napsal: Jasné, rozumím. Obecná domněnka. Žádného preferovaného dodavatele jsi však ve své odpovědi neoznačil. Jak tedy můžeš s jistotou tvrdit (cituji: Neodebírali od preferovaného dodavatele) že od něj nedebírali? máš pravdu, jde o spekulaci založenou na mém nízkém mínění a nedůvěře ve vedení státu. Valné mínění nemám ani o úřednících na manažerských pozicích, transparentnosti státních, krajských, obecních zakázek. Soudní moc považuji za nástroj, který je zneužíván a určité odbory PČR za zaujaté skrze vedoucí pracovníky dosazené politickou mocí. Takže je možné, že odebírali od preferovaného a vyšetřování má za cíl něco jiného než diskreditaci vyšetřovaných.
Tobi Odesláno 13. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 13. prosince 2025 Neodebírali od preferovaného, protože onen preferovaný byl vícekrát perforován-pardon, musel jsem do toho kecat.
Bert Odesláno 14. prosince 2025 Autor Nahlásit Odesláno 14. prosince 2025 KURVA, KURVA, KURVA ..... To snad ani není možný. Na Bondi Beach (Austrálie) útok na židy slavící Chanuku a Bar micva. 10 mrtvých. A já si naivně myslel, že ti potomci z Anglie vysídlených trestanců to u nich, na tom obrovském ostrově, mimochodem plném jedovatých hadů a pavouků , mají docela zmáknutý. No nic, svět jde fakt do prdele. A abych trochu předběhl čas, mám pro vás rozepsaný takový smířlivý příspěvek k blížícím se svátkům. Nechám ho tak, jak je, a za pár hodin uveřejním.
African Odesláno 14. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 14. prosince 2025 4 hours ago, Bert said: KURVA, KURVA, KURVA ..... To snad ani není možný. Na Bondi Beach (Austrálie) útok na židy slavící Chanuku a Bar micva. 10 mrtvých. A já si naivně myslel, že ti potomci z Anglie vysídlených trestanců to u nich, na tom obrovském ostrově, mimochodem plném jedovatých hadů a pavouků , mají docela zmáknutý. No nic, svět jde fakt do prdele. A abych trochu předběhl čas, mám pro vás rozepsaný takový smířlivý příspěvek k blížícím se svátkům. Nechám ho tak, jak je, a za pár hodin uveřejním. Strašný, bráchy manželka tam má skoro celou rodinu, tak jsme z toho úplně hotový...hned všechny obvolávali. To je neuvěřitelné co se děje, Austrálii mám upřímně také za pohodovou zemi, kde spolu lidé vychází, takovou opravdu mírumilovnou. Je to šílená doba, šílená.
odjinud Odesláno 14. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 14. prosince 2025 (upraveno) Ocenuju toho borce, co drapnul jednoho z tech sracu do kravaty a odzbrojil ho. Bohuzel tech 12 mrtvych to nevzkrisi... Upraveno 14. prosince 2025 uživatelem odjinud 4
Kotlick Odesláno 15. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 15. prosince 2025 V 12. 12. 2025 v 16:31, Jehlan napsal: Neodebírali od preferovaného dodavatele a i když ničili nepřátele, u takových zakázek nezáleží jak obstojí a co zvládne , ale kolik stojí a komu kápne. ¨Poctivý politik chce "smočit si zobák" , plány mu zhatí Vetchý a voják. Nevím, spíš tam vidím tu celoroční kampaň J. Černochové, pověření inspekce MO, pak se do toho nasáčkoval Růžička z ANO a aktivní státní zástupce už jen posbíral papíry, doměnky a šel do akce... Už jsme to tu viděli na jiných kauzách kolikrát. Možná se taky pár lidí chce zavděčit nové vládě, bůh ví. Mě na tom štve ta pozice MO, místo pomoci s papírama a povoleníma, nebo spolupráci s MPO (licence), popř. podpoření armády, aby se zajímala o vývoj dronů na základě informací z bojiště, tak po nich vyjela. Pro mě je to uražená a ješitná tetka. Kdy je MO a MPO podpořili, vyřídili jim papíry tak se s něma mohli fotit před volbama a mít promo zadara... 1 1
lamizol Odesláno 15. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 15. prosince 2025 před 9 minutami, Kotlick napsal: Nevím, spíš tam vidím tu celoroční kampaň J. Černochové, pověření inspekce MO, pak se do toho nasáčkoval Růžička z ANO a aktivní státní zástupce už jen posbíral papíry, doměnky a šel do akce... Už jsme to tu viděli na jiných kauzách kolikrát. Možná se taky pár lidí chce zavděčit nové vládě, bůh ví. Mě na tom štve ta pozice MO, místo pomoci s papírama a povoleníma, nebo spolupráci s MPO (licence), popř. podpoření armády, aby se zajímala o vývoj dronů na základě informací z bojiště, tak po nich vyjela. Pro mě je to uražená a ješitná tetka. Kdy je MO a MPO podpořili, vyřídili jim papíry tak se s něma mohli fotit před volbama a mít promo zadara... No to je ončo, kdyby jim vyřídili papíry... Vono by taky nebylo špatný to dělat tak jak se má a né na to srát v domnění, že to projde, protože je to pro dobro věci. Zvlášť v takovýhle citlivý věci a ještě v organizaci se kde se hádá vedení a každej hledá kompro na toho druhýho. Samozřejmě myšlenka dobrá, ale taky aby to bylo v souladu a to dle informací dostupných z médií moc nevypadá, ale předpokládám, že to obě strany vidí po svém. Já se obávám aby to pak neskončilo zjištěním, že se nakonec něco vodsypávalo bokem a jela malá domu... Párkrát jsem pracovně hovořil s Ondrou Vetchým a ač jako herce ho mám rád i jako velkýho sportovce a srdcaře, ale v některých věcech mi přišel trochu mimo realitu. 1 1
Jehlan Odesláno 15. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 15. prosince 2025 před 11 minutami, Kotlick napsal: Nevím, spíš tam vidím tu celoroční kampaň J. Černochové, pověření inspekce MO, pak se do toho nasáčkoval Růžička z ANO a aktivní státní zástupce už jen posbíral papíry, doměnky a šel do akce... Už jsme to tu viděli na jiných kauzách kolikrát. Možná se taky pár lidí chce zavděčit nové vládě, bůh ví. Mě na tom štve ta pozice MO, místo pomoci s papírama a povoleníma, nebo spolupráci s MPO (licence), popř. podpoření armády, aby se zajímala o vývoj dronů na základě informací z bojiště, tak po nich vyjela. Pro mě je to uražená a ješitná tetka. Kdy je MO a MPO podpořili, vyřídili jim papíry tak se s něma mohli fotit před volbama a mít promo zadara... No je tu zákon - nějaké právní normy podle kterých se "musí" postupovat, jinak je to nezákonné. A pak jsou tu zájmy různých lidí (a někteří velmi rádi zpochybní zákonnost postupu). Hodně tr. oznámení a žalob se děje v rámci konkurenčního boje a nebo prostě zlomyslnosti nebo ze závisti. Každý si může dohledat kolik ten kit stojí na alibaba.com . Pokud to dárcům nevadilo, jsou to jejich peníze. 1
Kotlick Odesláno 15. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 15. prosince 2025 Co se týče papírů, tak i podle dokumentu, který přinesl Růžička z ANO, oni vyváželi zboží dvojího použití a i podle toho se chovali na hranicích a při předávání správně. Nahlášení na přechodech, instrukce jaké doklady kdo dostane, kde je potřeba razítka apod. aby bylo možné to zase zpětně prokázat u našich úřadů atd. .... Pokud se v něčem mýlili nebo to dělali špatně, tak bych čekal podporu od MPO a MO. Jestli to jsou čínské nebo jaké drony, do toho nevidím, ale dle vyjádření novinářů co jezdí na UA frontu se ty drony musí neustále vyvíjet, jinak jsou zastaralé a k ničemu. To pak dělali kluci tady v ČR. A tady bych čekal zapojení armády a sledování vývoje, nebo společné testování apod. Takže se k ceně nechci vyjadřovat. Další věc, která mě přiklání na stranu Skupina D, je podpora lidí, kterých si vážím. Může to být všechno jinak a pak budu velmi zklamaný, ale jestli je chtějí tahat na formalitách a papírech, tak jsme už definitivně v p.či. 1 2
Bert Odesláno 15. prosince 2025 Autor Nahlásit Odesláno 15. prosince 2025 před 1 hodinou, lamizol napsal: No to je ončo, kdyby jim vyřídili papíry... Vono by taky nebylo špatný to dělat tak jak se má a né na to srát v domnění, že to projde, protože je to pro dobro věci. Zvlášť v takovýhle citlivý věci a ještě v organizaci se kde se hádá vedení a každej hledá kompro na toho druhýho. Samozřejmě myšlenka dobrá, ale taky aby to bylo v souladu a to dle informací dostupných z médií moc nevypadá, ale předpokládám, že to obě strany vidí po svém. Já se obávám aby to pak neskončilo zjištěním, že se nakonec něco vodsypávalo bokem a jela malá domu... Párkrát jsem pracovně hovořil s Ondrou Vetchým a ač jako herce ho mám rád i jako velkýho sportovce a srdcaře, ale v některých věcech mi přišel trochu mimo realitu. Tohle jsem pro jistotu odcitoval. Píšeš, že jsi párkrát pracovně hovořil s Ondrou Vetchým av některých věcech Ti přišel trochu mimo realitu. Otázky: hovořil jsi s ním o dronech pro Ukrajinu? Přišel Ti konkrétně ve věci dronů pro Ukrajinu mimo realitu? 1
lamizol Odesláno 15. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 15. prosince 2025 (upraveno) Asi to vypadalo zavádějíce, ale hovořil jsem s nim dávno před touto kauzou a ještě v bejvalý práci. A působil na mě jako velkej srdcař i jako velkej symaťák, ale přišlo mi, že v dobrý a správný věci neviděl ostatní věci, který zas tak dobrý nebyly. Vlastně by to mohl být podobný případ (v tom nadšení), protože jak vidno, ono plno věcí co vypadají dobře s dobrými umysli mohou skončit jinak, než jak si každej představoval. Já doufám, že se to vysvětlí. Ale ta kauza na mě moc dobře nepůsobí. Co sem chtěl říct, že nadšení a správná věc je sice v pořádku a chvályhodné, ale ještě je potřeba to správně aplikovat do právního systému a jestli to tak nebylo, tak je to velká chyba už jenom z toho důvodu, že to vrhá špatný světlo na celej projekt, organizaci a i na ty zůčastněný a to i na obou stranách. A ještě bych doplnil, jestli někdo čekal že mu MO helpne v případě nějakých problém a je s vedením tohoto resortu na nože... tak je blázen . Upraveno 15. prosince 2025 uživatelem lamizol 1
Jehlan Odesláno 15. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 15. prosince 2025 před 2 hodinami, lamizol napsal: je potřeba to správně aplikovat do právního systému Tím v první řadě kryješ sám sebe, protože je téměř jistota, že jinak tě na chybce utahá minimálně konkurence. Když stojíš v byznysu (ale i v zaměstnání) někde, kde by se rád viděl někdo jiný, čeká na tvoji první chybu, aby na ni "občansky poukázal" a tě nahradil. Tak to bohužel chodí. Když máš v něčem úspěch , najednou se vyrojí tuna těch co by taky rádi... a když tě nemůžou překonat tím, že jsou lepší, tak to zkouší i takto. 2
Bert Odesláno 15. prosince 2025 Autor Nahlásit Odesláno 15. prosince 2025 A je to tu. Už zase je potřeba rozlišovat: „Doufejme, že statečnost tohoto muže, která nám ukázala to nejlepší z lidskosti uprostřed nejhoršího, zastaví zjednodušující obviňování celé muslimské komunity z takového násilí. Austrálie se s tím musí vypořádat,“ napsal v komentáři pro agenturu Reuters profesor Greg Barton z Deakin University v australském Geelongu. Pro pana Deakina mám jediný vzkaz: Jasně ty debile, máš pravdu, protože je přece jasně dokázáno, že u Stalingradu stříleli východní Němci do vzduchu .... 1
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se