Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

před 18 hodinami, Bert napsal:

Docela rád bych si od Toho "experta na zbraně" vyslechl definici poloautomatického kulometu. Kurva, vždyť to je stejná píčovina, jako Bratislava vidiek ....

Bud uplne klidny, kdysi jeden soudni znalec z oboru zbrani a streliva na meho Glocka 17 v posudku napsal, ze se do zasobniku vejde 20ks naboju. Jednalo se o +2 zasobnik, takze 19 ks. Kdyz se mne na to ptal vysetrovatel, rikal sem mu, at si to vyzkousi tam narvat ;-). Ten si jen povzdech a neco zamumlal o soudnich znalcich... 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 2 hodinami, safi napsal:

Myslím, že AFRI má tak trochu pravdu. Čistě z pohledu dat (počet zbraní, věk, atd), tak to byla nějaká skupina událostí, kdy se tomu měl někdo věnovat.  Je to podobné, jako když banky mají anti-money landuering systémy, které procházejí dostupná data a pokud zaznamenají nějakou anomálii, tak je nějaký expert prověří. 

EDIT: Tedy normu neměnit, ale pouze ji vymáhat včetně prevence.

A to samé s hodinkama..... Co když to někoho prostě baví...

Jako jo, ale v tu chvíli si případný magor ten počet upraví, nehledě na to, že stačí jedna....

Vem si příklad z myslivečků, kolikrát někoho trefí..... a většinou jedna a 2 pod kůží....dědci, měli by mít rozum....

Je to těžký....

Odkaz ke komentáři

Jasný, ale děsí mne jedno. Veškeré úvahy veřejnosti, jakožto i zde přítomných chronomagorů, směřují toliko k restrikci. Větší, menší, smysluplné, blbé. Do toho se samozřejmě míchají troubové, co si pletou pojmy a dojmy.

Co se tak myšlenkově vydat opačným směrem, a naučit lidi se bránit. Myslím, že není úplně od věci vyjmenovat pravé i levé přítoky Labe, ale možná je lepší vědět co dělat, když je průser.

Odkaz ke komentáři

Ano a to je další bod, to že byl účastník kurzu a že ty by neměly být, skoro bych řekl opak....

U získání ZP tě trápí s rozborkou. Možná lehce víc. Dělal jsem zbroják kdysi, nevím jak je to teď, ale až po absolvování prvního kurzu obranné střelby se mi otevřely oči... nejen jak se bránit, ale i jak minimalizovat průser...

No nic...

Upraveno uživatelem DavidLC
Odkaz ke komentáři

před 25 minutami, Bert napsal:

Jasný, ale děsí mne jedno. Veškeré úvahy veřejnosti, jakožto i zde přítomných chronomagorů, směřují toliko k restrikci. Větší, menší, smysluplné, blbé. Do toho se samozřejmě míchají troubové, co si pletou pojmy a dojmy.

Co se tak myšlenkově vydat opačným směrem, a naučit lidi se bránit. Myslím, že není úplně od věci vyjmenovat pravé i levé přítoky Labe, ale možná je lepší vědět co dělat, když je průser.

A přitom stačí jen okopírovat a modifikovat... Myslím, že takový Izrael bude mít super tréningové programy a manuály pro masy a určitě se o ně rád podělí..

Odkaz ke komentáři

Jak jsi moudrý. Když jsem psal svůj příspěvek, tak mne Izrael rozhodně nenapadl .... :cheers:

Nicméně musím podotknout, že je rozdíl mezi výcvikem civilního obyvatelstva proti vojenskému či terorostickému útoku, oproti výcviku proti nahodilému magorovi. Bohužel mám ten pocit, že v Evropě by (s ohledem na věci budoucí) vůbec nebylo od věci to vzít tak nějak všechno hezky dohromady. Bohužel.

Odkaz ke komentáři

před 3 hodinami, DavidLC napsal:

Ano a to je další bod, to že byl účastník kurzu a že ty by neměly být, skoro bych řekl opak....

U získání ZP tě trápí s rozborkou. Možná lehce víc. Dělal jsem zbroják kdysi, nevím jak je to teď, ale až po absolvování prvního kurzu obranné střelby se mi otevřely oči... nejen jak se bránit, ale i jak minimalizovat průser...

No nic...

V tomto souhlasím a hodně mě překvapuje, že to, že to prošel střeleckým kurzem hodně lidí prezentuje, že se "učil na efektivního zabijáka". V jeho konkrétním vyšinutém případě tomu tak být mohlo, ale obecně vzato je určitě lepší když držitelé mají co nejvíce školení a tréninku se zbraní, jak správně a bezpečně ji používat. Druhý extrém je, že to v některých koutech světa lidi koupí přes pult, uloží doma do skříňky na "co kdyby" a nikdy z toho ani nevystřelí...

Odkaz ke komentáři

V 23. 12. 2023 v 23:20, Quarantine napsal:

@Micey

Ale jak?

Ten pilot Eurowings co to napálil do hory byl zkoumaný zleva, zprava.

Lesní vrah byl snad polda nebo co. Taky psychotesty prodělal.

Tento vrah-student FF byl inteligentní, možná by prošel psychotesty.

Ohrozil nebo omezil Tě někdy na cestě kamionák? Ti maj přece psychotesty všichni, a i tak se mezi nimi najdou nezodpovědní jedinci.

Ten pilot od Eurowings měl od psychiatrů dobrozdání, že by neměl lítat a decetně to utajil. Bohužel v rajchu bylo lékařské tajemství jednoho cvoka víc než bezpečnost 150 lidí v letadle. Viz příslušný díl Vyšetřování leteckých neštěstí.

Odkaz ke komentáři

7 hours ago, JHonza said:

Ten pilot od Eurowings měl od psychiatrů dobrozdání, že by neměl lítat a decetně to utajil. Bohužel v rajchu bylo lékařské tajemství jednoho cvoka víc než bezpečnost 150 lidí v letadle. Viz příslušný díl Vyšetřování leteckých neštěstí.

Ano, mas pravdu.

Kdyz se na to podivam optikou dnesni hysterie. 

Jeden nemecky co-pilot to napalil do skaly = vsichni nemecti piloti jsou potencialni vrazi a meli by se jim omezit pilotni prukazy plus casteji chodit na psychotesty.

A jeste by jim meli omezit kapacitu u letadel tak treba na 10 lidi.

Pritom problem byl v nedostatecnem propojeni lekaru se zamestnavatelem? Asi.

Odkaz ke komentáři

Zbraní může být cokoli. Letadlo, auto, palice,... Střelné zbraně byly primárně určeny k zabíjení, letadlo k dopravě. Z tohoto důvodu si myslím, že civilistovi k obraně stačí krátká zbraň. Pokud se týče snížení rizika excesů, byl bych za propojení lékařských evidencí (psychiatrů, psychologů) s evidencemi policejními.  Samozřejmě za určitých podmínek. Těch magorů, potencionálních zabijáků, pedofilů jsou mezi námi mraky. V mnoha případech se zjišťuje, že pachatel byl již v minulosti diagnostikován a tato informace, kdyby ji policie měla,  by  urychlila vyšetřování, dopadení devianta, který své jednání opakuje.  

Odkaz ke komentáři

Tak jsem rad, ze pan Vzduch napsal svuj posledni comment tak jak ho napsal.

Premyslim, jestli bysme jadro problemu nemeli hledat jinde.

Proc je  strelna zbran tak strasne kontroverzni?

Vzduch pise, ze je primarne urcena k zabijeni (mysleno vrazdeni?). Naprosto pomiji jeji uzitecnost pri vykonu myslivosti, lovu, sportu, v obrane.

Vzduch dale pise, ze letadlo je primarne urceno k doprave. Nebyla letadla prvne poradne pouzita nad bitevnimi poli WW1?

Co treba nuz? Je to pomucka denni potreby nebo vrazedny predmet?

Jakto, ze nikdo nerval po zakazu nozu po te masove zabijacce v Kostelci na Hane?

Nuz je prece mnohem lepsi predmet utoku( ticho, snadnost pouziti) a k obrane se naopak prilis nehodi.

Prijde mi, ze cesta by mohla byt, presvedcit vetsinovou verejnost, ze pistolky sou ok.

( nebo vakcina proti hoplofobii 😀 ? )

Upraveno uživatelem Quarantine
Odkaz ke komentáři

Před hodinou, vzduch napsal:

Zbraní může být cokoli. Letadlo, auto, palice,... Střelné zbraně byly primárně určeny k zabíjení, letadlo k dopravě. Z tohoto důvodu si myslím, že civilistovi k obraně stačí krátká zbraň. Pokud se týče snížení rizika excesů, byl bych za propojení lékařských evidencí (psychiatrů, psychologů) s evidencemi policejními.  Samozřejmě za určitých podmínek. Těch magorů, potencionálních zabijáků, pedofilů jsou mezi námi mraky. V mnoha případech se zjišťuje, že pachatel byl již v minulosti diagnostikován a tato informace, kdyby ji policie měla,  by  urychlila vyšetřování, dopadení devianta, který své jednání opakuje.  

Ten vrah zabijal na FF kratkou zbranou, dlhou “iba” strielal z ochozu. Je to nezmysel.

F.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...