John_Lenon Odesláno 21. dubna Nahlásit Odesláno 21. dubna Počkej, takže když se považuju za pravicovýho konzervativce, tak automaticky musím schvalovat chování hranatýho dítěte? Tady přece nejde o to, jestli má někdo plakát Grety Trautenberg nad postelí, nebo nedělní odpoledne tráví ve společnosti dobré whisky s projevem Iron Lady v pozadí. Jde o to, že ten člověk má naprosto zjevnej mindrák, kterej si kompenzuje skrz auta, co měly relevanci před třiceti lety a Instagram plnej „podívej se, jak moc mi chybí uznání“. Což by vlastně nebyl až takovej problém, kdyby přitom neohrožoval ostatní a zároveň nenabádal armádu stejně naladěnejch fanboys, aby dělali to samý. A jen aby bylo jasno – tohle fakt není o politice, nebo o nějakým práskačství. Tohle je o tom, že morální hodnoty jdou pomalu, ale jistě do kytek. A tenhle magor je toho učebnicovej příklad. 3
petr_cha Odesláno 21. dubna Nahlásit Odesláno 21. dubna Magori byli jsou a budou... a nekteri maji navic instagram... :-)
Fade Odesláno 22. dubna Nahlásit Odesláno 22. dubna Mě trošku zarazil páně @Bert Měli bychom si dávat pozor jak oslovujeme neznámé lidi na fóru abychom nedostali týdenní čas na rozmyšlenou, nebo jak mám chápat tuhle konverzaci? 2
skalis Odesláno 22. dubna Nahlásit Odesláno 22. dubna To ucime uz deti, ze se nerika “ucitelka”, ale “pani ucitelka”.
Fade Odesláno 22. dubna Nahlásit Odesláno 22. dubna Jojo, Obecná teorie relativity pana Einsteina, překročený rychlostní limit idiota pana Turka, největší hit krále popu pana Jacksona a tak 2
ATOM Odesláno 22. dubna Nahlásit Odesláno 22. dubna Me prijde formulace "Krausova kniha" gramaticky spravne. Samozrejme zde na foru by bylo uz ze zdvorilostniho hlediska vhodnejsi "kniha pana Krause" o tom zadna. Ale dat za tohle ban ?
Bert Odesláno 22. dubna Autor Nahlásit Odesláno 22. dubna Fade, pokud nevnímáš ve slovním spojení "páně Krausovu" pejorativní kontext, pak je mi Tě docela líto. Myslím, že by Ti prospělo tedy nejen studium jazyka českého, ale i Gutha Jarkovského, konkrétně jeho knihy Společenský katechismus. Kniha je to poměrně obsáhlá, a již poué její přečtení by mohlo trvat relativně dlouhou dobu.
Bert Odesláno 22. dubna Autor Nahlásit Odesláno 22. dubna Myšlenky o tom, že tam byla jízlivost se drž. Právě za onu jízlivost ban dostal. Debatu považuj za skončenou.
eloga Odesláno 22. dubna Nahlásit Odesláno 22. dubna petr10 Jde o knihu - G.M.Gilbert - Norimberský deník.
Fade Odesláno 22. dubna Nahlásit Odesláno 22. dubna V 22. 4. 2025 v 6:54, Bert napsal: Myšlenky o tom, že tam byla jízlivost se drž. Právě za onu jízlivost ban dostal. Debatu považuj za skončenou. Rozšířit OK, chápu to tak, že jízlivost/drzost je proti pravidlům Chronomagu a hrozí ban. Taky považuju debatu za ukončenou.
skalis Odesláno 22. dubna Nahlásit Odesláno 22. dubna V 22. 4. 2025 v 6:05, Fade napsal: Jojo, Obecná teorie relativity pana Einsteina, překročený rychlostní limit idiota pana Turka, největší hit krále popu pana Jacksona a tak Rozšířit Stacilo by “kniha Davida Krause”, to je o parnik lepsi nez “Krausova kniha”.
Fade Odesláno 22. dubna Nahlásit Odesláno 22. dubna V 22. 4. 2025 v 13:18, skalis napsal: Stacilo by “kniha Davida Krause”, to je o parnik lepsi nez “Krausova kniha”. Rozšířit Jasně, protože Krausova kniha je sice naprosto v pořádku po všech stránkách stejně jako Tolkienův Pán prstenů, ale někdo tady svým úsudkem určil že jiná možnost je o parník lepší Jen mi to celé připadalo jak vyhnané nevím kam. Borec to nechtěl respektovat, protože mu připadlo absurdní aby ho někdo poučoval jak má psát čí knihu řeší, začal si z toho dělat srandu a plesk, ban. Prostě se mi tohle jednání z pozice síly nelíbí a připadá mi více hulvátské než napsat "Krausova kniha". A teď už opravdu mlčím Omlouvám se, že jsem porušil mé předchozí vyjádření. 2
Bert Odesláno 22. dubna Autor Nahlásit Odesláno 22. dubna Omluv netřeba. Důležité je, co jsi napsal výše: "A teď už opravdu mlčím " Výrazně jsem Ti v tom pomohl.
Dokusan Odesláno 22. dubna Nahlásit Odesláno 22. dubna (upraveno) .... Upraveno 22. dubna uživatelem Dokusan
H-B Odesláno 22. dubna Nahlásit Odesláno 22. dubna Bany v sekci Zumpa? Nejdes majiteli @Bert proti vlastnim pravidlum? pominu to, ze to je ban za nic.. 2
Artesia Odesláno 22. dubna Nahlásit Odesláno 22. dubna On to není ban v sekci Žumpa... Ale že se zrovna tady dočkáme jazykového progresivismu, to mě poser...
Conrad Odesláno 22. dubna Nahlásit Odesláno 22. dubna V 22. 4. 2025 v 20:24, Artesia napsal: On to není ban v sekci Žumpa... Ale že se zrovna tady dočkáme jazykového progresivismu, to mě poser... Rozšířit Pokud by se dával ban za každý lapsus linguae příspěvky by dost prořidly.. 1 2
H-B Odesláno 22. dubna Nahlásit Odesláno 22. dubna V 22. 4. 2025 v 20:24, Artesia napsal: On to není ban v sekci Žumpa... Ale že se zrovna tady dočkáme jazykového progresivismu, to mě poser... Rozšířit Ale je, Fade dostal ban tady. Nicmene, mas pravdu. Ja osobne taky nevim, co je spatne na Krausove knize. Bertove ponozce. Conradove zmrzline. Treba nam to mistni jazykozpytec osvetli 1
martar Odesláno 22. dubna Nahlásit Odesláno 22. dubna (upraveno) Teda v mým oboru (a myslim že ve většině odborných oborů) se fakt na pány při osobní nebo webové konverzaci při zmiňování zdrojů nehraje. A v připadě, že ten autor spáchal nějaké zásadní dílo, vynechává se nejen "pan", ale i ta "kniha". Takže třeba já se dívám do Nelsona, do Eschmeyera, do Koningse... ornitolog se dívá do Collinse atd... * a fakt to není projev neúcty... naopak... většina z kolegů by byla potěšena, kdyby se někdo zas díval "do nich" Upraveno 22. dubna uživatelem martar 2 1
h3R Odesláno 22. dubna Nahlásit Odesláno 22. dubna Na knife.cz se právě uživatelé rozhodují, zda přejít na nový knifemag. Názorná ukázka páně Bertějova moderování jím to, myslím, může výrazně usnadnit. 2 2
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se