financ Odesláno 17. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. března 2018 V řeči čísel to bude asi tak, buď dám 20, 15 a nebo 10 tis...Ovšem za těch 10 prostě nemůžu čekat to co od Eltonu za 20cku.Já bych to pouzdro rád viděl a věřím, že jak psal acutron, na běžný nošení do hospody a práce to bude ok...to si nemyslím, v Eltonu už za 15 dostaneš kus hodinek, můžeš mít ciferník, ručky, kvalitní pouzdro který bude mít i rytí na dýnku. Nikdo jiný tohle nenabízí. Valjoux má "jen" pouzdro, to co je na aukru je hnus.Valžukovi fandím, je za tím spousta energie a chuť nabídnout alternativu. Líbí se mi jak si hraje i s jiným materiálem. Ale pořád má pouzdro dotažený tak na 80% a kdyby něco takovýho vylezlo z Eltonu, tak je tu ukřižujete. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
guzmic Odesláno 17. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. března 2018 Souhlasím, ale stále si myslím, že tohle "čínský pouzdro" bude mít obchodní úspěch. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jan_Jan_2006 Odesláno 17. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. března 2018 Abych ještě více zakalit vodu, tak ne všechny repliky musí být nutně z Číny!!! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
guzmic Odesláno 17. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. března 2018 Ok měl jsem napsat, neznámé levné pouzdro. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
financ Odesláno 17. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. března 2018 Souhlasím, ale stále si myslím, že tohle "čínský pouzdro" bude mít obchodní úspěch.Jen doufám že ne tady na foru, Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 17. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. března 2018 Mně se tohle čínské pouzdro docela líbí. Vypadá poměrně autenticky, luneta se stupnicí k nerozeznání, korunka zatím nejblíž originálu ze všech. Jen víčko se mi nelíbí, tak kdyby na to šlo šroubnout původí víčko, asi bych začal uvažovat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 17. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. března 2018 Abych ještě více zakalit vodu, tak ne všechny repliky musí být nutně z Číny!!!Nojo, může to být klidně z Malajsie.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
01axel01 Odesláno 17. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. března 2018 Mně se tohle čínské pouzdro docela líbí. Vypadá poměrně autenticky, luneta se stupnicí k nerozeznání, korunka zatím nejblíž originálu ze všech. Jen víčko se mi nelíbí, tak kdyby na to šlo šroubnout původí víčko, asi bych začal uvažovat. Stím souhlasím. Aspon se rozšíří obzory při renovaci. Elton nebo reprodukci. A když reprodukci tak kvalita od Vajlouxe nebo levný "šmejd" z aukra. Jedna z věcí, co by mohlo udělat prim I gen hodinky na každodenní nošení bez starostí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 17. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. března 2018 Kdyby autor tohohle pouzdra zadal várku v původní mosazi a chromu, tak by nikdo nic nepoznal Prostě by se najednou na trhu objevila původní pouzdra (nalezená na půdě ) a ceny by lezly na několikanásobek. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lamiczka Odesláno 17. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. března 2018 (upraveno) Borci, pořád se tu bavíte o FEJKu, kterýněkdo záměrně nabízí tak, že se spousta lidí chytne a nabídne za to cenu blížící se originálu. Nikde nevidím napsáno, že se jedná o neoriginální díl, jsou tam jen kecy o luxusu a sběratelské příležitosti = za mě snaha navodit dojem, že je jedná o nové ocelové pouzdro z Eltonu. K tomu lži do mailu o nějakém nákupu na blešáku... Cena toho pouzdra bude pár stovek a podívejte se, za kolik se prodalahttps://aukro.cz/prim-sport-i-gen-legenda-ocelove-puzdro-top-6924357469 Za to tu normálně byly origo renovace z Eltonu. Je to prostě standardní podvod, nevidím v tom rozdíl, jako když by tu někdo koupil franken suby v aftermarket pouzdře, z toho by tu byly pomalu ozbrojený nepokoje. Skládaný pogue se tu taky pranýřovali do nebes a tohle tu každý obhajuje, mě to hlava nebere... Kdyby přiznal, že to je nové aftermarket pouzdro za pár báhtů, tak mu za to ty prachy pravděpodobně nikdo nedá a cena vyleze s bídou na polovinu... To není nic proti pouzdru samotnému (pro jeho samotnou existenci klidně vidím smysl), ale mě osobně tento přístup nebetyčně sere Upraveno 17. března 2018 uživatelem Lamiczka Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 17. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. března 2018 (upraveno) Já teda žádný podvod nevidím. Nové pouzdro a původní ciferník tam uvedeno je, tomu já rozumím, a cenu dobrovolně nabízejí zájemci. Tak jaký podvod? A proč by měl někomu říkat za kolik ho pořídil? Co je ti do toho? Říká obchodník za kolik nakoupil zboží na pultě? Upraveno 17. března 2018 uživatelem Karlos Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 17. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. března 2018 V televizi byl kdysi pořad o člověku, který sbíral porcelánové izolátory ze sloupů VN. A ť si každý sbírá a kupuje co chce a za kolik chce. A pokud si někdo pod pojmem nové ocelové pouzdro chce představovat něco jiného, tak klidně může,ale je to jeho problém. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lamiczka Odesláno 17. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. března 2018 Já tam tedy jasnou snahu uvedení kupujícího v omyl vidím. Ale chápu, dostaneme se do diskuse, že každý je zodpovědný sám za sebe a nikdo ho ke koupi nenutí. Já si zas myslím, že málo kdo je schopen poznat aftermarket a není to jeho poviností, spíš bych řekl, že je poviností prodejce takovou skutečnost uvést - nejspíš jsem ji přehlídl. U pojmu "nové pouzdro" bych očekával bez dalších přídomků typu "neoriginální, aftermarket" že se jedná o originál, neb originál nového ocelového pouzdra existuje a toto se ho snaží věrně napodobovat. Použití licenčního loga Prim jak na řemenu, tak sponě je jen dokladem protiprávního jednání prodejce a další snaha lidi ojebávat a navodit dojem, že je jedná o něco extra... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lamiczka Odesláno 17. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. března 2018 V televizi byl kdysi pořad o člověku, který sbíral porcelánové izolátory ze sloupů VN. A ť si každý sbírá a kupuje co chce a za kolik chce. A pokud si někdo pod pojmem nové ocelové pouzdro chce představovat něco jiného, tak klidně může,ale je to jeho problém. Demagogie ti jdou skvěle, něchtěl bys třeba nový brzdy na svoje auto? Předpokládám, že ti nebude vadit, že to je čínská napodobenina, což ti samo neřeknu ani to že nemají vlastnosti originálu, jsou to prostě nový brzdy a mají na první pohled identickou krabici, značení atd... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
01axel01 Odesláno 17. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. března 2018 Souhlasím s Lamiczkem že by asi prodejce měl zdůraznit že pouzdro není z ELTONu. Protože každy jiny, kdo prim nerozumí,vč mě, by se mohlo mylně domnívat že se jedná o ELTON renovaci. Ted možná chudak člověk co hodinky koupil v domnění že to byl dobry kup . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 17. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. března 2018 (upraveno) A kolik lidí vůbec ví, že kdosi v N. M. vyrábí ocelová pouzdra taky? A že ani to není původní výrobce, že si jen koupil nějaká práva a pojmenoval firmu podobným názvem?Já v tom prostě podvod žádný nevidím. Ani žádné identické balení a značení nevidím, jen o řemenu netuším jestli jde takhle koupit.Zato vidím snahu přesvědčit sám sebe, že kdo tohle kupuje, ten jistojistě chtěl něco jiného, neví co kupuje a není k tomu potřeba ani číst popis, protože u primek se přemýšlet nemusí, jsou přece jen jedny. Jenže ony už dávno nejsou. A když si koupím originál brzdy, tak ve značené krabici pravděpodobně najdu věc vyrobenou kdovíkým kdovíkde, kdo s výrobcem auta nemá nic společného. Ale uznávám, že to je trochu jiná situace. Upraveno 17. března 2018 uživatelem Karlos Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hardslimer Odesláno 17. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. března 2018 Ja kuci nevim ...... .Ale kdyz jsem kupoval zlate mince, tak pred koupi jsem to radeji konzultoval s odbornikem, abych nenaletel.Zajemce o tyto Igeny se taky mohl s nekym poradit. Vzdyt jde o jeho prachy!Inzerat nekomentuju. Jen davam svuj nazor na koupi cehokoliv cemu nerozumim. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ramon Odesláno 17. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. března 2018 Ono to bude asi tak, že běžný kupec vůbec o nějakých renovacích z Eltonu neví, a stěžejní informace pro něho je, že je to nerez. A ten kdo o tom ví více, to podle fotek pozná. Nehledě na to, že ta originalita nerezového pouzdra z Eltonu je taky diskutabilní, a věc názoru. A když bude nejhůř, bude se to kupovat jako Rolex, a kupec si to přijede před koupí prohlédnout, případně odborně ověřit, když za to má dát ranec. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lamiczka Odesláno 17. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. března 2018 Z mé strany už bylo téma asi vyčerpáno a hádat se tu o slovíčka je asi zbytečné. Hodinky jsou replika, byť obsahují originální díly a to tam jednoduše uvedeno není, tohle prostě žádná firma vyrábějící Primky nikdy nevypustila. Mlžení (a dost možná lži) při dotazu v mailu to jen podtrhují. Zvlášť u zboží sběratelského charakteru, fejky prostě do sbírky nepatří, napodobeniny izolátorů si předpokládám na zahradu nedával ani ten zde zmíněnej borec... Za sebe to uzavřu tím, že z pohledu práva je to možná šedá zóna (nechce se mě tím otravovat právníka v práci), nicméně já v tom vidím snahu lidi odrbat, pokud ne, tak by přece neměl být problém tam explicitně uvést původ pouzdra. Elton je původní závod, kde tyto hodinky vznikaly, mají k nim v archivu původní výrobní dokumentaci atd. Dokonce tam byl do nedávna i Libor, který byl ve fabrice snad již v dobách vzniku původních Igenů, takže já tam logickou kontinuitu vidím a považuji to za originál. Já osobně bych rád žil mezi lidma, kteří mají hodnoty nastavený trochu jinak. To že to někomu přijde naprosto normální a v pořádku mě vlastně celkem štve, protože to abych si bral odborníka za chvíli pomalu na nákup masové konzervy....i když vlastně... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
financ Odesláno 17. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. března 2018 neznám seriozní hodinkový forum na kterým by se s takovým nadšením tleskalo aftermarketu a fejkům jako mezi místními Primkaři Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se