Peter78 Odesláno 11. dubna 2018 Nahlásit Odesláno 11. dubna 2018 Pekne vlakno. Cetl jsem jen uvod a zaver, nechce se mi to ted cist cele, takze jen strucne: 1, fakt nechapu, proc se x lidi zaclo do Knedlika navazet.. nerekl nic jinyho, nez ze je to uplne sumak, zda si budou lidi psat na teto domene, nebo na nejake jine, kterou muze kdokoli zaridit za smesny peniz.. Ano, prislo by se o historicka data, ale uprimne - co z toho presne by vam chybelo? vzdyt krom osobnich vlaken se cely zbytek toci jenom kolem aktualnich veci, takze ta baze by az tak nechybela a casem by se stejne vybudovala.. Jasne, trosku by to zabolelo, ale rozhodne by to nebyla katastrofa 2, ja osobne bych doporucil vybirat clenske.. treba rocne 200,- vyresilo by to problem miliona fake uctu stejnych osob, zaroven by to castecne resilo moderatorske potize, pac nemoznost jen tak zmenit identitu je dostatecnou motivaci chovat se slusneji. clenove by pak meli mit moznost davat inzeraty zdarma 3, je asi uplne jedno, kdo bude majitel, pac tohle fakt nebude vynosnej web.. na druhou stranu, naklady na provoz jsou smesne.. docela jsem se tuhle pobavil, jak se delala sbirka na provoz a nekdo tam vyhlasil, prej rocni provoz fora stoji 80k.. twl, jasne.. a z toho za 70k dolujes bitcoiny ne? Staci se podivat na obycejny hosting u komercnich firem a garantuju, ze to nebude vic jak 10k za rok. neni to nic, jen hosting s php enginem a databazi.. no, tak jsem se rychle podival - forpsi dela hosting s neomezenym prostorem i neomezenou databazi za 60Kc/mesic s profesionalnim supportem samozrejme, takze vlastne nemusi nikdo nic z vlastniku resit
Radek124 Odesláno 12. dubna 2018 Nahlásit Odesláno 12. dubna 2018 Ach jo - před dalším moudrým příspěvkem si prosím spočítej jen kolik lidí sem 365 dní v roce sype nové fotky svých chlupatých pracek s hodinkama jako na Facebook, kolik jich je pak průběžně sjíždí (DDOS vyděrače a roboty s ruskýma děvkama nepočítaje) a vynásob to deseti pro inzerci, přílohy v SZ a sekce které nečteš/nevidíš. No a pak ti snad doklapne že s elementárním virtuálním serverem na sdíleném blejdu, se striktně limitovaným počtem vláken a časem pro běh skriptů, s "neomezenou" několikagigovou diskovou kapacitou na starém plotňáku a "profesionálně supportovanou" agregovanou 100Mbps konektivitou by to při plné zátěži nebyla žádná sláva (na rozdíl od prázdného truc-fóra s 10 neaktivními usery). A až se podíváš znova a pomalu, zjistíš že směrem k "akceptovatelné použitelnosti" se s dedikovaným serverem i server-hostingem velmi rychle dostaneš do hodnot zmiňovaných už v úvodním Patrickově příspěvku - protože i to železo, jeho amortizace, upgrady a reálná konektivita něco stojí, nemluvě o člověkohodinách lidí řešících problémy o kterých se BFU ani nezdá...
People Odesláno 12. dubna 2018 Nahlásit Odesláno 12. dubna 2018 na jednom fore som nasiel toto a kedze to forum funguje, tak to musi pravda. Rady a tipy pre moderátorov skupínČo robiť ako moderátor, aby sa skupina rozvíjala a bola príjemným miestom pre všetkých jej členov. 1. Buď aktívnyKaždá dobrá akcia potrebuje svojho hostiteľa. Ten sa stará, aby všade vládla dobrá nálada, všetci mali naliate a kto rýchlo vyrieši prípadný problém.Tak je to aj so skupinami. Zaujímaj sa o členov, prečo prišli, čo očakávajú, vyzývaj ich, aby sa zapojili. Svojou aktivitou môžeš vytvoriť skutočne výnimočné miesto. 2. Dohliadaj na vzájomný rešpekt medzi členmiNikto nechce na akcii hádky, bitky či ohováranie a aj tak sme takí, že to robíme a ešte to aj nazývame spravodlivosťou. Je dobré náznaky nevraživosti upokojiť hneď na začiatku. Vo vačšine prípadov stačí chápajúce slovo a upozornenie, že nech berú ohľad na ostatných.Pozastavuj všetky provokačné a urážajúce príspevky. Provokácia je ponižovanie alebo zosmiešňovanie toho, čo je pre iných vzácne a dôležité. Urážanie je akékoľvek negatívne hodnotenie niekoho. Hodnotia sa názory, nie ich autori. 3. Nedovoľ, aby sa skupina zmenila na bazárSkupina je spoločenstvo ľudi, ktorých niečo spája, alebo majú rovnaké záujmy. Ak dovoliš v skupine inzertné príspevky, výrazne sa tým zníži hodnota skupiny a časom ti v nej zostanú iba kšeftári.Za inzerciu považuj príspevky typu: kúpim, predám, vymením, zháňam, darujem. Také príspevky pozastav, prípadne dotyčnej osobe odporúč bazár. Čo môžem ako moderátor? Môžeš meniť informácie o skupineMajú byť jasné a stručné, aby každý po ich prečítaní vedel, o čom je skupina a pre koho je vytvorená. Môžeš meniť pravidlá skupinyMajú jasne a stručne popísať, čo sa v skupine môže, nemôže, na čom záleží, prípadne ako sa zapájať do diskusií.Môžeš pozastaviť príspevok v skupine Tvojou úlohou v skupine je starať sa o ľudí, slúžiť im. Preto najskôr zváž každé pozastavenie. Na druhej strane sa však nedaj zastrašiť a rozhoduj vždy spravodlivo.Možeš vylúčiť člena skupinySvoju žiadosť napis adminovi. Platí to, čo pri pozastavovaní príspevku.Ak máš problém, keď si nevieš rady, napis nam.
Kid_A Odesláno 12. dubna 2018 Nahlásit Odesláno 12. dubna 2018 Ach jo - před dalším moudrým příspěvkem si prosím spočítej jen kolik lidí sem 365 dní v roce sype nové fotky svých chlupatých pracek s hodinkama jako na Facebook, kolik jich je pak průběžně sjíždí (DDOS vyděrače a roboty s ruskýma děvkama nepočítaje) a vynásob to deseti pro inzerci, přílohy v SZ a sekce které nečteš/nevidíš. No a pak ti snad doklapne že s elementárním virtuálním serverem na sdíleném blejdu, se striktně limitovaným počtem vláken a časem pro běh skriptů, s "neomezenou" několikagigovou diskovou kapacitou na starém plotňáku a "profesionálně supportovanou" agregovanou 100Mbps konektivitou by to při plné zátěži nebyla žádná sláva (na rozdíl od prázdného truc-fóra s 10 neaktivními usery). A až se podíváš znova a pomalu, zjistíš že směrem k "akceptovatelné použitelnosti" se s dedikovaným serverem i server-hostingem velmi rychle dostaneš do hodnot zmiňovaných už v úvodním Patrickově příspěvku - protože i to železo, jeho amortizace, upgrady a reálná konektivita něco stojí, nemluvě o člověkohodinách lidí řešících problémy o kterých se BFU ani nezdá... +1
Honza.manta Odesláno 12. dubna 2018 Nahlásit Odesláno 12. dubna 2018 na jednom fore som nasiel toto a kedze to forum funguje, tak to musi pravda.Rady a tipy pre moderátorov skupínČo robiť ako moderátor, aby sa skupina rozvíjala a bola príjemným miestom pre všetkých jej členov.1. Buď aktívnyKaždá dobrá akcia potrebuje svojho hostiteľa. Ten sa stará, aby všade vládla dobrá nálada, všetci mali naliate a kto rýchlo vyrieši prípadný problém.Tak je to aj so skupinami. Zaujímaj sa o členov, prečo prišli, čo očakávajú, vyzývaj ich, aby sa zapojili. Svojou aktivitou môžeš vytvoriť skutočne výnimočné miesto.2. Dohliadaj na vzájomný rešpekt medzi členmiNikto nechce na akcii hádky, bitky či ohováranie a aj tak sme takí, že to robíme a ešte to aj nazývame spravodlivosťou. Je dobré náznaky nevraživosti upokojiť hneď na začiatku. Vo vačšine prípadov stačí chápajúce slovo a upozornenie, že nech berú ohľad na ostatných.Pozastavuj všetky provokačné a urážajúce príspevky. Provokácia je ponižovanie alebo zosmiešňovanie toho, čo je pre iných vzácne a dôležité. Urážanie je akékoľvek negatívne hodnotenie niekoho. Hodnotia sa názory, nie ich autori.3. Nedovoľ, aby sa skupina zmenila na bazárSkupina je spoločenstvo ľudi, ktorých niečo spája, alebo majú rovnaké záujmy. Ak dovoliš v skupine inzertné príspevky, výrazne sa tým zníži hodnota skupiny a časom ti v nej zostanú iba kšeftári.Za inzerciu považuj príspevky typu: kúpim, predám, vymením, zháňam, darujem. Také príspevky pozastav, prípadne dotyčnej osobe odporúč bazár. Čo môžem ako moderátor? Môžeš meniť informácie o skupineMajú byť jasné a stručné, aby každý po ich prečítaní vedel, o čom je skupina a pre koho je vytvorená. Môžeš meniť pravidlá skupinyMajú jasne a stručne popísať, čo sa v skupine môže, nemôže, na čom záleží, prípadne ako sa zapájať do diskusií.Môžeš pozastaviť príspevok v skupine Tvojou úlohou v skupine je starať sa o ľudí, slúžiť im. Preto najskôr zváž každé pozastavenie. Na druhej strane sa však nedaj zastrašiť a rozhoduj vždy spravodlivo.Možeš vylúčiť člena skupinySvoju žiadosť napis adminovi. Platí to, čo pri pozastavovaní príspevku.Ak máš problém, keď si nevieš rady, napis nam. Twlé! Prvně souhlasím s Peoplem.
Murphy97 Odesláno 12. dubna 2018 Nahlásit Odesláno 12. dubna 2018 To bude tim, ze to neni z jeho hlavy :-)
bandicoot Odesláno 12. dubna 2018 Nahlásit Odesláno 12. dubna 2018 Jen k té výdělečnosti fóra... Nezapomeňte na hlavní stránku Chronomagu. Ta kdyby fungovala s články jako Vojta dává na Novinky, plus dalsi recenze, reporty z eventů, novinky, historie, atd..., tak jsme nekde jinde. Je jasný, že druhý hodinkee to tady na tomhle trhu nebudou, ale i tak to má, vzhledem k počtu zákazníků a fandů, co se kolem hodinek točí, šanci být, jak říkaj bratia, mienkotvorné médium a značky a distributoři by si toho všimli...
Bert Odesláno 12. dubna 2018 Nahlásit Odesláno 12. dubna 2018 Pekne vlakno. Cetl jsem jen uvod a zaver, nechce se mi to ted cist cele, takze jen strucne: 1, fakt nechapu, proc se x lidi zaclo do Knedlika navazet.. nerekl nic jinyho, nez ze je to uplne sumak, zda si budou lidi psat na teto domene, nebo na nejake jine, kterou muze kdokoli zaridit za smesny peniz.. Ano, prislo by se o historicka data, ale uprimne - co z toho presne by vam chybelo? vzdyt krom osobnich vlaken se cely zbytek toci jenom kolem aktualnich veci, takze ta baze by az tak nechybela a casem by se stejne vybudovala.. Jasne, trosku by to zabolelo, ale rozhodne by to nebyla katastrofa 2, ja osobne bych doporucil vybirat clenske.. treba rocne 200,- vyresilo by to problem miliona fake uctu stejnych osob, zaroven by to castecne resilo moderatorske potize, pac nemoznost jen tak zmenit identitu je dostatecnou motivaci chovat se slusneji. clenove by pak meli mit moznost davat inzeraty zdarma 3, je asi uplne jedno, kdo bude majitel, pac tohle fakt nebude vynosnej web.. na druhou stranu, naklady na provoz jsou smesne.. docela jsem se tuhle pobavil, jak se delala sbirka na provoz a nekdo tam vyhlasil, prej rocni provoz fora stoji 80k.. twl, jasne.. a z toho za 70k dolujes bitcoiny ne? Staci se podivat na obycejny hosting u komercnich firem a garantuju, ze to nebude vic jak 10k za rok. neni to nic, jen hosting s php enginem a databazi.. no, tak jsem se rychle podival - forpsi dela hosting s neomezenym prostorem i neomezenou databazi za 60Kc/mesic s profesionalnim supportem samozrejme, takze vlastne nemusi nikdo nic z vlastniku resitUdělej mi rozpočet na 10 000 rocně, na toto fórum, a okamžitě k Tobě s pár věcmi přejdu. Pokud se Ti to nepodaří, budu Tě mít za kecalka.
dan010 Odesláno 12. dubna 2018 Nahlásit Odesláno 12. dubna 2018 Jen k té výdělečnosti fóra... Nezapomeňte na hlavní stránku Chronomagu. Ta kdyby fungovala s články jako Vojta dává na Novinky, plus dalsi recenze, reporty z eventů, novinky, historie, atd..., tak jsme nekde jinde. Je jasný, že druhý hodinkee to tady na tomhle trhu nebudou, ale i tak to má, vzhledem k počtu zákazníků a fandů, co se kolem hodinek točí, šanci být, jak říkaj bratia, mienkotvorné médium a značky a distributoři by si toho všimli... Tím si nejsem úplně jistý. Já jsem na foru 7 let a na chronomagu jsem za celou dobu byl dvakrát (jednou hned ze začátku a po druhé teď, když jsem se koukal co tam vlastně je). Za mě je ta doména mrtvá a jediné co má cenu je toto forum a jeho cena je hlavně v tom, abychom o něj nepřišli nebo se to nedostal do rukou někdo, kdo tady udělá pouze placené členství za 1000 ročně, což bude začátek konce...
bandicoot Odesláno 12. dubna 2018 Nahlásit Odesláno 12. dubna 2018 Já to bral tak, že by ta hlavní stránka fungovala... Ono to tak kdysi i bylo, že fórum byl doplněk ke stránce, která jakž takž fungovala. A články a recenze tam byly... A dobrý.
Bert Odesláno 12. dubna 2018 Nahlásit Odesláno 12. dubna 2018 Já doufám, že se i titulka spolu s novým majitelem oživí.
martar Odesláno 12. dubna 2018 Nahlásit Odesláno 12. dubna 2018 A já byl přesvědčen, že je stav titulní stránky chronomagu zcela záměrný http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/91434-titulní-stránka-chmagu-začíná-být-retro/ ......... To byl for. Jazyk to je tezky, ale naucim te toRomane, pardon, já sem od té doby nevlezl... Sice na to budu mít čas asi až v důchodu, ale beru tě za slovo!
Peter78 Odesláno 12. dubna 2018 Nahlásit Odesláno 12. dubna 2018 Tím si nejsem úplně jistý. Já jsem na foru 7 let a na chronomagu jsem za celou dobu byl dvakrát (jednou hned ze začátku a po druhé teď, když jsem se koukal co tam vlastně je). Za mě je ta doména mrtvá a jediné co má cenu je toto forum a jeho cena je hlavně v tom, abychom o něj nepřišli nebo se to nedostal do rukou někdo, kdo tady udělá pouze placené členství za 1000 ročně, což bude začátek konce...Jsi udelal 491 prispevku za 2 navstevy? Mrtve to rozhodne neni.Co ma skutecne cenu, je ta komunita. Vse ostatni je nahraditelne.
pavča Odesláno 12. dubna 2018 Nahlásit Odesláno 12. dubna 2018 (upraveno) Jenže on myslí dvě návštěvy na titulní straně Chronomagu, ne na fóru! Mezi námi, já jsem titulní stranu Chronomagu navštívil za ty dlouhé roky (9 let) také asi tak 3x. Upraveno 12. dubna 2018 uživatelem pavča
Peter78 Odesláno 12. dubna 2018 Nahlásit Odesláno 12. dubna 2018 Jenže on myslí dvě návštěvy na titulní straně Chronomagu, ne na fóru! Mezi námi, já jsem titulní stranu Chronomagu navštívil za ty dlouhé roky (9 let) také asi tak 3x.
Honza.manta Odesláno 12. dubna 2018 Nahlásit Odesláno 12. dubna 2018 Dokud byla tlitulka v pohybu, tak jsem tam chodil, dokonce jsem díky Kamilově recenzi koupil i jedny hodinky(už těší dávno někoho jiného). Co se přestala hýbat, tak jsem tam nebyl.
Frantik Odesláno 12. dubna 2018 Nahlásit Odesláno 12. dubna 2018 Vona existuje nejaka titulka Chronomagu?!?!? :-) Chronomag je forum, vsechny recenze, clanky, fotky, zkusenosti......to vsechno je tady. Nema cenu to psat nazehlenou redakcni formou na web. Me je mnohem milejsi fotka z mobilu na ruce v akci a k tomu popis "jako sedí to jak prdel na hrnec, ale trochu tahá za chlupy" než kasirovaná kibiho fotka ve tmě s popisem "tvar pouzdra a nožek je ideální pro štíhlejší paže".
Návštěvník YPO Odesláno 12. dubna 2018 Nahlásit Odesláno 12. dubna 2018 (upraveno) no jo no františku...... ale von by si chtěl třeba někdo někdy přečíst i nějakou informaci k těm hodinkám .... z fotky chlupatýho zápěstí na upoceným volantu toho přeci jenom moc nevyčteš takže tvoje pocity, jsou jenom tvoje pocity Upraveno 12. dubna 2018 uživatelem Knedlík
Frantik Odesláno 12. dubna 2018 Nahlásit Odesláno 12. dubna 2018 (upraveno) No vzdyt sou, ja je nikomu necpu.A samozrejme, ze si o tech hodinkach pak chci neco precist. Taky je tu spousta recenzi, kde muzu. Ale "live" fotka je pro me hodne vypovidajici a komentare k ni me bavi vic, nez suchej clanek o pouzite oceli a strojku. Kdy je to v 70% 316L a ETA. Upraveno 12. dubna 2018 uživatelem Frantik
Doporučené příspěvky