Přejít na obsah

Jak je to s placením cla a dph při dovozu hodinek?

Doporučené příspěvky

Tak já objednával před cca 14ti dny z Creationwatches a naprostá spokojenost. Za necelé 3dny hodinky v Brně na celnici, vyplnil jsem DHLce eformulář a přiložil k němu fakturu, která byla samozřejmě na 42dolarů  :)  a druhý den to dovezli proclené. DHL 490kč poplatek za proclení + DPH za 220kč. Prošlo to bez cla.

Jo a hodinky zabaleny v neoriginální krabičce na polštářku s přiloženým manuálem a potvrzenou záruční kartou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak já objednával před cca 14ti dny z Creationwatches a naprostá spokojenost. Za necelé 3dny hodinky v Brně na celnici, vyplnil jsem DHLce eformulář a přiložil k němu fakturu, která byla samozřejmě na 42dolarů  :)  a druhý den to dovezli proclené. DHL 490kč poplatek za proclení + DPH za 220kč. Prošlo to bez cla.

Klikar :-) 

Odkaz ke komentáři

Hosi, chtel bych vas jen ujistit, ze na zaklade mych zkusenosti posta 120 Praha velmi pozorne sleduje ebay, nektere hodinkove shopy a hlavne i nas server, takze opravdu neni uplne nejlepsi napad si tyto zkusenosti sdelovat verejne ci se s nimi chlubit. Pokud neco nekomu proklouzne, dekujte nahode a bohu, spolehnout se na to samozrejme v zadnem pripade nelze.

Odkaz ke komentáři

jake hodinky sis  nechal posilat dej foto

Každopádně klika to asi byla, byl jsem nachystany na clo. Ok, omlouvám se za detailní ifnormace. Kupoval jsem SKX007. Už jsou přezuty na kůži od Zrna http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/71870-potápky-na-kůži/?p=1501304

Odkaz ke komentáři

Hosi, chtel bych vas jen ujistit, ze na zaklade mych zkusenosti posta 120 Praha velmi pozorne sleduje ebay, nektere hodinkove shopy a hlavne i nas server, takze opravdu neni uplne nejlepsi napad si tyto zkusenosti sdelovat verejne ci se s nimi chlubit. Pokud neco nekomu proklouzne, dekujte nahode a bohu, spolehnout se na to samozrejme v zadnem pripade nelze.

Souhlas: je to takový začarovaný kruh: na jedné straně je solidární se podělit s druhými, že jsou např. e-shopy odkud "lze", na straně druhé jejich zveřejnění a mektání tady kolem toho způsobí, že se nakonec ocitnou na černé listině.

Odkaz ke komentáři

Jake clo? Plati se DPH a vypalne DHL. Nic vic. To je furt dokola...

Edit: Clo 1 Euro neberu v potaz. 

Omlouvám se, jesti kecám blbosti, byl to můj první nákup, ale měl jsem za to, že platí následující:

• Zboží do 22 EURO (cca 30 USD/600 Kč) - neplatíte clo, ani DPH
  • Zboží od 22 EURO do 150 EURO (do cca 200 USD/4.200 Kč - platíte 21% DPH, žádne clo
  • Zboží nad 150 EURO (nad cca 200 USD/4.200 Kč) - platíte 21% DPH a k tomu 2 až 6% clo
Odkaz ke komentáři

lucid : Poslal jsem jim vypis z platby Paypalem a jeste email - objednavku. Vic nic.

Hm, takže asi plná palba: já jen, že dříve např. brali údaj z obálky, kde je uvedena cena, jak např. psal T.Gekko, k tomu připočítali služby České pošty jako deklaranta, z toho vypočítali DPH a odeslali, aniž by člověka vyzvali k předložení dalších dokumentů. Takže i toto se u zásilek z Mywatcheshub změnilo :( 

Odkaz ke komentáři

• po 4 týdnech...

Fakt by mě zajímalo, jak to tam funguje. Sám jsem si nechal poslat dvoje hodinky a nic. A to jedny jsem měl i s origo krabicí. Ty druhý byly malinký pro ženskou, takže to bylo nenápadný. Ve svym okolí znám lidi, který si objednávali hodinky a neplatil nikdo. Kámošův fotr je docela velký zvíře na celním úřadě a ty tvrděj, že takhle po jednom to vůbec neřešej. Pak někdo řiká, že všechno kontrolujou pomocí RTG. Tak nevim. Ale asi fakt zálěží na tom, co je napsaný na krabici. Pokud ne, tak jsem asi měl brutální štěstí, když mi prošli dvoje 14 dní po sobě. 

Odkaz ke komentáři

Tak existuje jeste jeden postup, ktery obchazi celni rizeni a platbu zcela dokonale, ale ma lehounky moralni skraloup..

Edit: a nemam na mysli to, ze si pro to clovek zaleti sam.. ma to ale smysl spis u drazsich veci, kde to dph boli uz prilis..

Upraveno uživatelem tmoris
Odkaz ke komentáři

• po měsíci...

Já co jsem objednával z Amazonu tak mi ztrhli rovnou clo při výpočtu ceny, z ebaye jsem objednal jednou věci ve čtyřech krabicích a otevřeli a proclili mi jen jednu. Funguje ještě klasika posílání zboží bez faktury s věnovánim poslání zboží jako dárek?

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...