Dokusan Odesláno 24. března 2018 Nahlásit Odesláno 24. března 2018 Nad GS jsem zatím nikdy nepřemýšlel, myslel jsem že za ty peníze lze pořídit něco víc, ale tyhle ciferniky mě opravdu dostaly.
tano Odesláno 24. března 2018 Nahlásit Odesláno 24. března 2018 Zeleny MM vypadaji dospele, ta keramicka luneta, nevim...chtelo by to videt na vlastni oci. Ovsem +30, ani nahodou, jsem rad za starsi kousek a nemusim resit X-ko.Koukam, ze Presage se nezbavily te nesmyslne datumovky ve stylu male vterinovky. To je takova chujovina, ze to radeji bez datumu.Samuraje vypadaji dobre, ale opet vidim tu vyhnutou korunku.Kazdopadne diky za raport.
villain83 Odesláno 24. března 2018 Nahlásit Odesláno 24. března 2018 (upraveno) Hosi, muze mi nekdo rict, co je na keramicky lunete vulgarniho? Na starejch MM je to proste matros, kterej, jakkoliv byl asi z technologickyho hlediska na vyrobu slozitej, v praxi, teda pri beznym noseni, dostava tezce na prdel. Kdyby ta luneta byla hlinikova, nereknu ani popel. Safir/ keramiku dneska udela kdejakej Cinan za par baku a ta zivotnost je uplne nekde jinde. O tom asi netreba sahodlouze debatovat. Navic treba safirova vlozka na Aquadive stoji cca 120 USD, ne desitku, jako na MM. Ja tohle vidim jednoznacne jako krok vpred, meli to udelat davno. Upraveno 24. března 2018 uživatelem villain83
azeppelin Odesláno 24. března 2018 Nahlásit Odesláno 24. března 2018 (upraveno) Vulgární, jak bych to vysvětlil... to je něco podobného, jako když místo prostého vyjádření osobního názoru užiješ konfrontační řečnickou otázku. Upraveno 24. března 2018 uživatelem azeppelin
McStinger Odesláno 24. března 2018 Nahlásit Odesláno 24. března 2018 https://www.baselbrochure2018.com/seiko/#target/page_no=1 Chumpus, dík za report.
villain83 Odesláno 24. března 2018 Nahlásit Odesláno 24. března 2018 Vulgární, jak bych to vysvětlil... to je něco podobného, jako když místo prostého vyjádření osobního názoru užiješ konfrontační řečnickou otázku.No uz jsem se bal, ze by ses neozval. Ale tak jasne, kazdemu se libi neco, mne treba vubec nevadil hardlex, material lunety ano. Takze ja tohle, narozdil od X na cifru, beru rozhodne jako pozitivum.
azeppelin Odesláno 24. března 2018 Nahlásit Odesláno 24. března 2018 (upraveno) Hele já taky, co se odolnosti týče. Ostatně v reálu jsem to ještě neviděl, tak hodnotím jako většina z fotek. Zatím na mě to provedení čísel působí dost výrazně a hamatně. Docela bych si dal líbit provedení lunety "pod safírem", třeba jako u GMT. Upraveno 24. března 2018 uživatelem azeppelin
instant Odesláno 24. března 2018 Nahlásit Odesláno 24. března 2018 (upraveno) keby ste si nevymyslali. samozrejme ze sa da urobit aj keramika aj titan aj safir v dnesnej dobe za relativne lacny peniaz, a specialne ked to robi cinan, ktory vidi hodnotu len v hmotnosti materialu plus 15% marza a shipping. To ale s cenotvorbou vyrobcu ako Seiko, Omega, Rolex atd nemozete porovnavat. A ked uz sme pri tom, povedzte si uprimne, naco je vam, co davate hodinkam babycare a pri prvom mikroskrabanci vas bere infarkt, naco zrovna vam je keramicka luneta, no leda na to lestenie vecer pred spanim, bo leskne sa pekne. Som tu jeden z mala, kto poctivo denne dojebava aj Grand Seika, bez hanby ruka medzi sroby alebo medzi hlinikove odliatky, ale keramicka luneta mi este nechybala na nicom. Nie ze by som mal nieco proti keramickej lunete, to vobec nie. Ale skor ci neskor poskriabes vsetko, aj cest panenky marie odliatu z nebeskeho wolframu, a potom pride velky problem. Ta MM300 luneta bola z nejakej zivice, ergo lisovane PET flase, bola asi jednoducha na vyrobu, no pekne retro ako cele hodinky a nieco vydrzala, a ked nevydrzala, tak skrabance nebili do oci a ked bolo najhorsie, tak vymena lunety stala boha trochu viac ako rodinny obed v dobrej restauracii. Teraz mate svoju keramiku, kompletny set aj s diaslizom a neduzivym krucifixom bez Marinemastra, takze samozrejme effendi zaplati za nove zbozi novou cenu, trhajuc si zbytky vlasov (suc v strednom veku) a roniac krokodilie slzy v spomienkach na mladost.. no, skrabnete ju o mesiac-dva neskor, skrabanec bude rezat oci jak cervene tangace, proste utrpenie, no a pri kupe nahradnej lunety budete plakat v styroch roznych vlaknach krat dvanast stran kazde, ze vam deti umru od hladu kvoli mrzkemu japončíkovi na rozpočtovom v Ginze. No je to kokot ten Kobayashi, to vam hovorim. Uz na skole bol taky. Upraveno 24. března 2018 uživatelem instant
p3k Odesláno 25. března 2018 Nahlásit Odesláno 25. března 2018 třeba, v takové jako si dal Kodet tu třešničku z dortu
dr.sphinx Odesláno 25. března 2018 Nahlásit Odesláno 25. března 2018 (upraveno) U zelených MM300 (a zřejmě všech budoucích) mi u lunety zatím nešmakuje, že že je celá hladká, vsazený lumibod je prostě lepší, esteticky vzato. Taky mě moc netankuje lumi po 20. I přes větší zranitelnost (a mě je to nějak i buřt) mají právě díky těm z dnešního hlediska kompromismím materiálům staré docela jinou energii. A já mám na 17kách rád i ten diasliz Dík za reporty a souhlasím s petr_cha, že na těch GS day-date něco je Upraveno 25. března 2018 uživatelem dr.sphinx
Teatime Odesláno 25. března 2018 Nahlásit Odesláno 25. března 2018 Nad GS jsem zatím nikdy nepřemýšlel, myslel jsem že za ty peníze lze pořídit něco víc, ale tyhle ciferniky mě opravdu dostaly.Vidíš, a já mám pocit že za ty peníze jinde tuhle úroveň horologie nepořídíš (u vědomí své nekompetence ze zbabělosti nepíšu HH).Obdobně jako za pár tisíc (i méně) máš u Seika slušný automaty, do dvou set pořídíš naprostý bomby! GMT jsou na fotkách nejhezčí GS!
instant Odesláno 25. března 2018 Nahlásit Odesláno 25. března 2018 Mno... oběd v restauraci.Niekedy stala 120usd.. to je 100e
azeppelin Odesláno 25. března 2018 Nahlásit Odesláno 25. března 2018 Kdyby byla k mání za 100E, tak mě nenapadne ani brblat a koupím si rovnou dvě. Aktuálně je kolem 10k a nejlépe jsem našel kolem osmi. A to mi připadá jako zhovadilost v poměru k ceně hodinek. V dohledné době bude nová za superraketu. I když vnímám, že se známky opotřebení u věcí denního použití projeví, tak je přesto mám rád v pěkném stavu. Proto hodinkami nezkouším tvrdost šroubů, špičkami bot pevnost schodů atd.
instant Odesláno 25. března 2018 Nahlásit Odesláno 25. března 2018 ano, je to tak. ked som kupoval MM300 ja, tusim to boli prve na fore, este od Higuchiho, tak boli take ceny, Napr MM spona stala tusim 59,- alebo 69,- USD. Az tak strasna historia to zas nie je, ale v duchu dnesnych cien je to takmer neuveritelne,
Daemonultimate Odesláno 25. března 2018 Nahlásit Odesláno 25. března 2018 Kvůli tomuto vláknu jsem se po dlouhé době přihlásil, abych viděl i fotky. Jako natěšenec do diverů musim uznat, že nás Seiko pěkně zásobuje. Díky za vlákno i popis.
Chumpus Odesláno 26. března 2018 Autor Nahlásit Odesláno 26. března 2018 Pro EpsteinBarr: Na quartz tuna je shroud zirkonium, na solar tuna je to plast. Solary jsou hodinky za desítku, tam jsme snad nic jiného nečekali, ne? Pokud tam ten plast někomu vadí, tak je asi jakákoliv další diskuse zbytečná... Osobně považuji černozlatou verzi solárních tuňáků za nového top kandidáta na hodinky na lítačku a na dovolenou. Levnější verze diverů: Vždycky se brblalo, že mezi Sumo a MM nic není. Loni k Transocean přibyly dva modely a teď další dva. Pro mě to není, ani jedny z těch hodinek mě nechytily za srdce, ale očividně si je dost lidí oblíbilo, takže svůj smysl to má. Už jsem to tu nedávno psal - nemusí se vám líbit všechny hodinky Ten styl, kdy udělají jednu top limitovanou edici a k tomu levnější verzi s jiným vzhledem, potvrdilo Seiko už loni jako aktuální cestu. Vždyť to udělali i u tuňáků. Mně to docela smysl dává, protože limitka je prostě limitka a levnější verze doplňuje místo v kolekci. Taky mě ale trochu překvapilo, že jedou v rychlém sledu. Ale třeba to chtějí stihnout před nadcházejícím výročím chronografu a pak pojednou jiný bomby Já jsem byl hodně zvědavý především na SLA025, protože jsem o nich uvažoval. A přece jen je to dost peněz, že jo. Fakt mě nezklamaly. A ještě jednou zopakuji, že nechápu stížnosti na absenci tahu. Ty hodinky jsou vysoký, takže si nemyslím, že by to bylo zrovna pohodlný. Jasně, sbdx001 jsou taky vysoký, ale sla025 jsou ještě o něco mohutnější. Na gumě vypadají fanstasticky. Na zdražování si stěžovat můžete, já to chápu, kdo ze zákazníků by z toho taky měl radost... Ale realita je taková, že JDM modely včetně GS nebyly původně určený na export a v zahraničí se prodávaly za ceny neodpovídající tomu, jak to mělo Seiko nastavený u ostatních modelů. Loni to začali dorovnávat, takže u 1000 eur u Marinemasterů to není jen o safíru a lunetě. Mimochodem, u Presage a smaltovaných číselníků Seiko docela dráždí ostatní značky, protože nikdo nechápe, jak jsou pak schopný ty hodinky prodávat za takovýhle ceny. Myslím, že dneska mají u Seika meeting kluci z Chronoshopu, tak pak třeba doplní 6r15 divery apod.
EpsteinBarr Odesláno 26. března 2018 Nahlásit Odesláno 26. března 2018 Dakujem za odpoved a za podrobny komentar.Moja kritika bola vylucne subjektivna. Samozrejme, Seiku drzim palce, nech sa im dari a nech su predaje uvedenych hodiniek na vysokych cislach.A moje dalsie hodinky aj tak budu Seiko...
Kristian.nov Odesláno 26. března 2018 Nahlásit Odesláno 26. března 2018 Bude k dispozici zvlášť guma z těch SLA025? Kdyby pasovala na MM bylo by to super...
blackhead Odesláno 26. března 2018 Nahlásit Odesláno 26. března 2018 Dakujem za odpoved a za podrobny komentar.Moja kritika bola vylucne subjektivna. Samozrejme, Seiku drzim palce, nech sa im dari a nech su predaje uvedenych hodiniek na vysokych cislach.A moje dalsie hodinky aj tak budu Seiko... A jaky?
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se