eklektik Odesláno 30. června 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. června 2018 Naivně jsem si myslel, že si vystačím navždy se svou sadou potápek pro každou příležitost - Orange Monster/Zodiac Sea Wolf/modré keramické SMP + nějaké ty digi na sport, ale poslední dobou mě to zas začíná chytat. A jelikož se říká, že dobrá rada nad zlato, tak vás zkusím požádat o inspiraci. Požadavky: - rozpočet max. 100 tis. Kč- styl jakýkoli, NE potápky- automat, popř. manual- průměr do 40 mm (mám úzké zápěstí - délka cca 49 mm)- mohou být i nošené, značka nerozhoduje (kromě Omegy; přestože svoje bondovky miluju, chci zkusit něco jiného)- pokud možno tah (ideálně mikroregulace)- docela bych zkusil světlý cifr- preferuju datumovku Dost jsem se zhlédnul v Grand Seiko. Nejvíc by se mi líbily snowflake, ale velikost pouzdra je už moc, navíc ta cena je už přes rozpočet. Modely, které připadají v úvahu: https://www.chrono24.com/seiko/grand-seiko-spring-drive---sbga015--id7851439.htmhttps://www.hodinky-koscom.cz/cz/grand-seiko-sbgr051jhttps://www.chrono24.com/seiko/grand-seiko-sbgr081g-limited-edition-1200pcs-nos--id6768947.htmhttps://www.chrono24.com/all/grand-seiko-watch-mechanical-sbgr059j--id8160595.htm Uvažoval jsem také o IWC Le Petit Prince Mark XVIII, ale zas tam narážím na velikost... A po letošním Baselworldu jsou velkým adeptem na koupi Tudor BB58. Alespoň tedy podle fotek a dostupných videí. Trochu mi tam chybí datumovka a pak ten tah se mi moc nezdá. Ale uvidíme za pár týdnů na živo u Bechyněho. Budu vděčný za každý tip. Jo a ještě jsem zapomněl. Nechci Rolex. I když v tomhle rozpočtu se stejně moc nevejdu, přesto to zmíním. No flame Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Stelvio Odesláno 1. července 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. července 2018 (upraveno) Nezmínil si, jestli můžou být chrona. Ale když už si zmínil ten Tudor, tak jsem v Koscomu zkoušel tyhle https://www.hodinky-koscom.cz/cz/tudor-79350-0001 a seděly na mém útlém zápěstí skvěle. Na Chrono24 by měly být okolo tvého limitu. Akorát nejsou světlé teda... Upraveno 1. července 2018 uživatelem Stelvio Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eklektik Odesláno 1. července 2018 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 1. července 2018 (upraveno) V 1. 7. 2018 v 12:47, Stelvio napsal: Nezmínil si, jestli můžou být chrona. Ale když už si zmínil ten Tudor, tak jsem v Koscomu zkoušel tyhle https://www.hodinky-koscom.cz/cz/tudor-79350-0001 a seděly na mém útlém zápěstí skvěle. Na Chrono24 by měly být okolo tvého limitu. Akorát nejsou světlé teda...Svetly cifr neni podminkou. Chrona byt muzou, jen jsem nechtel dalsi potapky (i kdyz vim, ze jsem sam odkaz na jedny dal, ale BB58 je asi jedina vyjimka, ktera by me zlomila). Vetsinou jsem ale apriori vyrazoval chronograf z uvah prave kvuli velikosti. Tyhle Tudory vypadaji dobre, ale pokud je velikost pouzdra jako Black Bay 41mm, tak mi budou velke. Upraveno 1. července 2018 uživatelem eklektik Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Stelvio Odesláno 1. července 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. července 2018 (upraveno) V 1. 7. 2018 v 15:10, eklektik napsal: Svetly cifr neni podminkou. Chrona byt muzou, jen jsem nechtel dalsi potapky (i kdyz vim, ze jsem sam odkaz na jedny dal, ale BB58 je asi jedina vyjimka, ktera by me zlomila). Vetsinou jsem ale apriori vyrazoval chronograf z uvah prave kvuli velikosti. Tyhle Tudory vypadaji dobre, ale pokud je velikost pouzdra jako Black Bay 41mm, tak mi budou velke.Není, tyhle jsou 1mm menší myslím a hlavně maj jiný tvar nožek + kratší L2L, takže na hubené zápěstí sednou líp, než BB. Minimálně za vyzkoušení stojí. Upraveno 1. července 2018 uživatelem Stelvio Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
decebal Odesláno 1. července 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. července 2018 Kup si ty Expy1, co prodává člen Maxel. Nemají datum, nemají světlý cifr, ale budeš spokojenej:-). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bobi Odesláno 1. července 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. července 2018 Já jednomu kdysi poradil a von se ještě nevrátil , jj . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eklektik Odesláno 2. července 2018 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 2. července 2018 V 1. 7. 2018 v 20:53, decebal napsal: Kup si ty Expy1, co prodává člen Maxel. Nemají datum, nemají světlý cifr, ale budeš spokojenej:-). Spíš ne. Jak jsem psal, Rolex z určitých důvodů nechci. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
t.p Odesláno 2. července 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. července 2018 Co třeba GS SBGA283 (dříve SBGA083) maj půměr 39mm. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Exiztence Odesláno 2. července 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. července 2018 Ty Tudory jsou hrozný popelníky, jestli ti přijdou Marky XVIII velký tak tady to bude tak kilometr za hranou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lukyn77 Odesláno 2. července 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. července 2018 Jsem přesvědčen o tom, že chrona od Tudoru nemají menší pouzdro než klasický BB, ani kratší nožky. A co zkusit hledat v pěkném stavu IWC Mark VI ... jsou o fous menší a pohodlnější než osmnáctky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kuncák7 Odesláno 2. července 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. července 2018 U Tudoru asi bick block, ale tam budeš mít problém u ceny.Asi bych se vrátil zase k nechronům- co něco mě blízké- Fortis? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dantechno Odesláno 2. července 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. července 2018 Ja bych sel do GS ... Ale me neposlouchej. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
decebal Odesláno 2. července 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. července 2018 V 2. 7. 2018 v 10:20, eklektik napsal: Spíš ne. Jak jsem psal, Rolex z určitých důvodů nechci.Jo, nečetl jsem do konce:-). Tak v tom případě GS. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eklektik Odesláno 2. července 2018 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 2. července 2018 V 2. 7. 2018 v 11:08, t.p napsal: Co třeba GS SBGA283 (dříve SBGA083) maj půměr 39mm. Vypadají dobře, i lug to lug je slušných 47 mm. Škoda, že nemají modrou vteřinovku, to já rád :-) Moc jich tedy ale v oběhu nekoluje. Asi začnu sledovat. V 2. 7. 2018 v 11:21, Lukyn77 napsal: Jsem přesvědčen o tom, že chrona od Tudoru nemají menší pouzdro než klasický BB, ani kratší nožky. A co zkusit hledat v pěkném stavu IWC Mark VI ... jsou o fous menší a pohodlnější než osmnáctky. Marky jsou krásný hodinky. Velikostně by taky seděly. Jen mi chybí tah, a když už ho nějaký model má, vůbec se mi ten styl nelíbí. Vím, mají se nosit na strapu, ale s kůží moc kamarád nejsem. Byť bych tu možnost, moci je hodit na řemen, rád u hodinek měl, primárně sháním tah. V 2. 7. 2018 v 11:26, kuncák7 napsal: U Tudoru asi bick block, ale tam budeš mít problém u ceny.Asi bych se vrátil zase k nechronům- co něco mě blízké- Fortis? U Fortis mě nikdy nic neoslovilo, ale přiznám se, že ve vodách téhle značky jsem nikdy moc nelovil. V 2. 7. 2018 v 11:30, Dantechno napsal: Ja bych sel do GS ... Ale me neposlouchej. Právě Tvé nádherné fotky GS tady na foru jsou jednou z příčin, proč jsem po nich začal pást. Mám už dlouho slabost pro japonskou kulturu. Jejich preciznost a smysl pro detail je úžasný. Loni jsme byl na dovovolené v JP a viděl tam pár modelů GS. Dodnes mě mrzí, že jsem se neodhodlal tehdy něco koupit. Navíc to cenově také vycházelo líp, než kupovat v EU. V 2. 7. 2018 v 13:02, decebal napsal: Jo, nečetl jsem do konce:-). Tak v tom případě GS. no, zatím mi to tak taky vychází, ale výběrko jsem ještě zdaleka neuzavřel... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Stelvio Odesláno 2. července 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. července 2018 V 2. 7. 2018 v 11:21, Lukyn77 napsal: Jsem přesvědčen o tom, že chrona od Tudoru nemají menší pouzdro než klasický BB, ani kratší nožky.Je to možný, ale na ruce působí menším dojmem a na úzkým zápěstí jsou ty chrona pohodlnější. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
t.p Odesláno 3. července 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. července 2018 Pokud chceš modrou vteřinovku tak ještě mrkni na SBGA373 nebo na SBGR259 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eklektik Odesláno 3. července 2018 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 3. července 2018 SBGA373 by se mi libily. Velikost asi taky ok. Moc jsem jich v obehu ale nenasel. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kuncák7 Odesláno 3. července 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. července 2018 No, vypada to, ze sis odpovedel sam, jdi do GS. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eklektik Odesláno 5. července 2018 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 5. července 2018 Asi už jsem vybral. Trochu mi přeskočilo zřejmě Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shewcza Odesláno 5. července 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. července 2018 A co to bude? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se