Přejít na obsah

Fešn okno strejdy Clockyclocka


Hector

Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 1,2tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

No tak to si teda dovolili moc - takhle ty rozmanité a zářící zítřky nevybudujeme...  :furious:

  1. Ani jeden z předvádějících asiatů není černoch.
  2. Bílý podklad šovinisticky ignoruje moderní duhové a panafrické motivy.
  3. Modely prvoplánově zdůrazňují genderové rozdíly a nositelkám diskriminačně skrývají pindíka!

 

...Ale fóry stranou, v porovnání kreativitou typu tuzemských gumáků a letošních koupelnových závěsů tady jde opravdu o stylovou národní prezentaci - takže už podruhé během jediného týdne musím před výkonem mongolských krejčí smeknout :notworthy:

  • Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jasně, taky se pro zjednodušení místo moderní verze tradičního "délu" (s "mongolským" zapínáním vpravo) mohli u nástupní maškary inspirovat hadrama na neméně tradiční zápas "boch" - kde obnažená hruď výslovně zdůrazňuje že je dotyčný chlap, protože dle legendy se tam kdysi do zápasnického turnaje drze vetřela jakási mimořádně drsná baba, která všecky účastníky zmlátila a doživotně zesměšnila. To by byl aspoň na přitepleném západním sociálnu kvikot ohledně "toxické maskulinity" :whistle:

image.jpeg.fa4eb96decf1e46a4f08a86db0b9f033.jpeg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ale ty mongolské nástupní modely mají šmrnc, jsou dobře zpracované. Prostě vypadají dobře. Já mám s těmi českými baloňáky problém v tom, že to vypadá jak kus hadru... neřeším ani ten potisk, to má třeba nějakou symboliku, ale je to beztvarý humus a ti sportovci v tom budou vypadat jak nedooblečení burani  bez vkusu. Kdyby  si s tím dali takovou práci jako mongolský návrhář, tak to mohla být klidně pecka. Tak to bude jen počmáraná hadra.

  • Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 22 hodinami, Klotzman napsal:

No nevím, chtěl bych vidět ty reakce, kdyby tam česká reprezentace měla naběhnout v kostýmech ála Švanda dudák ve stylu první republikyi, což by tak odpovídalo těm mongolským řízám s plisé a pukama...

No, náznak toho "Švandu dudáka" ste predsa mali v uniformách v Tokyu, nie? 

Netreba to brať doslovne, stačí vybrať len nejaký zaujímavý prvok z tradičného oblečenia (napr. India v Londýne 2012), alebo dekor - zvlášť africké štáty, pekne s tým vedeli robiť aj Bielorusi, ale páčil sa mi aj nápad charakteristického čičmianskeho vzoru u slovenského oblečenia. 

Moderne pôsobilo oblečenie Mexika ešte z olympiády 1968, kedy výborne zakomponovali názov MEXICO do násobeného patternu na spôsob tradičného aztéckeho. A ak už sme u Mexičanoch, tak v Londýne mali asi najfarebnejšiu kolekciu ponča ako súčasť uniformy. Zaujímavý nápad, kedy vzorovaním a farbami absolútne individuálne rozdielna uniforma a pritom práve tým ucelená.

 Mne sa to páči, že sa odkazuje na tradíciu. Aj polonaháči  - viď Americká Samoa, sa za to nehanbia😉. Pamätáte si vlajkonosiča zo zimných hier z Pekingu?

Mimochodom v Paríži budú mať tiež peknú uniformu, pekný dekor a charakteristické lavalasy, či ako sa tie sukne volajú. A pritom to vyzerá moderne.

Team American Samoa - 2020 Summer Olympics Opening Ceremony

 

Ano, súhlasím, tie mongolské olympijské uniformy majú šmrnc, je vidieť, že si na tom dali veľmi záležať. Sice to nemusí byť až takomto honosnom štýle, ale nie je to vizuál bežnej konfekcie, pretože Olympiáda nie je bežná záležitosť. A úprimne, toto zaujme viac, ako nejaké machule. Zaujme aj štýlové elegantné saká američanov, či francúzov. Som prekvapený, prečo český dizajnér pristupoval v tomto zadaní tak, že to má za tú prezentačnú chvíľu okamžite upútať pozornosť. Nie, má to zaujať. 

Počas navrhovania slovenskej kolekcie v rámci storočnice OH v Paríži, pripravili okrem oficiálnej aj vernú kópiu vtedajšej mužskej československej uniformy. 

 

Upraveno uživatelem StanoBare
  • Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 6 hodinami, McStinger napsal:

Jasné, že to frčí. Však také niečo ešte svet nevidel :)

Lidi to řeší, někteří se i hádají. Je to dobrá reklama pro návrháře do jejich CV a PR pro AlpinePro. Markeťáci budou mít prémie. Takže cajk.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 1 hodinou, warann napsal:

Ja teda nevim, ale mam za to, ze nastupova kolekce (o ktery se mluvi) je od Cernyho a s ni nema Alpine Pro nic spolecnyho. Od nich je uz klasicky vlastni olympijska kolekce, coz je neco uplne jinyho. 

Aha, to jsem nevěděl.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 49 minutami, juk napsal:

Aha, to jsem nevěděl.

Ako písal warann, celá debata je len o prezentačnej - ceremoniálnej uniforme. Tú vašu navrhovala skupina okolo Jana Černého. Prototypy a konečné individuálne úpravy (zvlášť pre paralympionikov) robil návrhár Boris Kráľ. Finál možno aj šili cez Alpine Pro, detaily nepoznám.

Alpine Pro má na starosti prípravu športovej uniformy:

olympics-1

olympics-4

olympics-6.jpg

 

Upraveno uživatelem StanoBare
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Citovat

Černý says that Czech society has been divided about his designs: “There’s a lot of people who love it and a lot of people who hate it.” But as Černý’s work made its way into TikTok round ups of the best 2024 uniforms, he noticed a change. “It is typical Czech behavior,” he jokes. “We don't really believe in ourselves, and we need approval from somebody to believe it.”

https://time.com/7003999/paris-olympics-uniforms-designers-mongolia/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 5 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...