Petr.S Odesláno 2. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. října 2020 Máte to všichni moc pěkné. My příští týden fasáda, pak snad dodělání venkovních dlažeb ( kterých už byla před měsícem půlka hotová, ovšem jinak než bylo domluveno), terénu a vnitřky. Leden je za chvíli... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Trňák Odesláno 2. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. října 2020 před 13 hodinami, xvoloda napsal: Jen skoda ze nevazou spary obklad vs dlazba.. No jsou věci co bych si teď pohlídal více, až budu stavět 2. dům. Na druhou stranu, bál jsem se, že mě to bude tahat za oči, ale už to ani nevnímám. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pirx Odesláno 2. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. října 2020 Nemate prosim nekdo nejakej napad, jak posunout privod ke svetlu v sadrokartonovym podhledu? Je to asi o metr... muzu tam samozrejme nekde vyriznout diru na ruku a vyresit to, pak to tam vlepit zpatky a tmelit a brousit atd, spis jestli by to neslo nejak elegantne, jestli na to neni nejakej forichtung kterej by se tam prostrcil... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pebe Odesláno 2. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. října 2020 (upraveno) třeba Parktool prodává takovou blbinu na tahání vnitřního vedení skrz rám kola tak bys to mohl prostrčit novou dírou v podhledu a pomocí toho magnetu to dovézt ke stávající díře s kabelem, navážeš kabel a vytáhneš zpátky do nové díry Upraveno 2. října 2020 uživatelem pebe Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Americkej Odesláno 2. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. října 2020 Kluci neblbněte, počítám že metr prostrčí CYKYnou jak nic, na pár pokusů. dělal jsem tak v koupelně sedm světel a pohoda. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
j.ocvirk Odesláno 2. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. října 2020 Zalezi jakou mas puvodni diru.. jestli ti leze jen kabel ze stropu, tak to neprotahnes.. udelej uprostred diru na ruku a zatmel to.. nebo svetlo vyrezat do sdk a mas taky vyreseno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr77 Odesláno 2. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. října 2020 Pánové, obracím se s prosbou o názor na ukotvení pergoly. Deska je „skládaná zámkovka“ (zhutněno – makadam, štěrk 16 a pod dlažbu štěrk 4/8) a bude se na tom stavět pergola o půdorysu cca 4,2m x 4m. Šest sloupků - KVH hranol (patrně 100x100 nebo silnější?). Jak pergolu ukotvit? Mám tohle dilema nebo teda trilema: 1) Koupím v železářství 6ks kotevních patek a u každé jen provrtám dlažbu do hloubky 30 až 40cm. Nacpu tam chemickou kotvu a dvě závitové tyče, na které k dlažbě přepevním kotevní patky. nebo 2) Pár cm pod zámkovku zabetonuju 6ks ztraceného bednění, pak 2 až 3cm štěrk 4/8 a navrch dlažba. Dlažbu pak protvrám až do bednění, chemická kotva + dvě závitovky na každou patku. Prakticky to samé, jak varianta č.1, jen to bude vylepšeno o kotvení závitové tyče do betonu ve ztraceném bednění. nebo 3) Poslední varianta. Hodím tam 6ks ztraceného bednění a přímo do něj zabetonuju kotevní patky (ty s roxorovou kulatinou). Pak pár cm štěrku 4/8 a vyčnívající patku obložit zámkovkou. Jak jste to udělali u sebe a čemu úplně vyhnout/nevyhnout? Díky moc Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Diablo1st Odesláno 2. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. října 2020 Ja väčšinou používam pätky s roxormi a ak si ich viem presne namerať a rozmiestniť dávam ich priamo do čerstvého betónu. Ak so to takto nedá spraviť tak na chemickú kotvu. Ale možností je viacero. Čo tak zemný vrut? Najlepšie vyzerá tá nastaviteľná pätka (na tvojom obrázku v strede), lebo pätka takmer nie je vidieť. Len sa musí vyvŕtať otvor do stredu trámu a pri priskrutkovaní nemusí vrut dobre držať. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Koci Odesláno 2. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. října 2020 Měl jsem sice koupené patky tvaru obráceného T https://www.dek.cz/pobocka-ostrava-hrusov/produkty/detail/3099011096-kotevni-patka-t-90x90-20x200?tab_id=parametry Ale nakonec jsem na chemii kotvil závitovku, na kterou jsem našrouboval sloupek, ke kterému byla na spodní straně přišroubovaná základna z 10 mm plocháče s navařenou nerez matkou. Do sloupku se musel zespodu samozřejmě ještě vyvrtat otvor průměru o něco většího než závitovka hloubky cca 150 mm. Obdoba tady toho řešení: https://www.dek.cz/pobocka-ostrava-hrusov/produkty/detail/3099000789-patka-pilire-bez-zakladny-100x100-330-s-pojist-m24?tab_id=parametry Vespod jsem si ještě pohrál a frézkou odfrézoval střed sloupku do hloubky 10 mm a plocháč tak zapustil, takže v pohledu jde vidět jenom závitovka a kousek matice. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Toams Odesláno 2. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. října 2020 Tak jistota je c. 4, tj. zaklady do nezamrzne hloubky (klidne z tech prolejvacek), nebo zemni vruty. c. 1 jsem nepochopil, to jako kotvis jen do zamkovky a tech 30-40cm vrazis zavitovku do sterku/zeme? Velky spatny ... c.2 a 3 je o preferenci, kazdopadne jestli chces, aby se ti pergola nehla, tak aspon 2 s nabetonavkou (nebo 3) prolejvacky s roxory na sloup, kdyz uz ne do nezamrzne hloubky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr77 Odesláno 2. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. října 2020 před 20 minutami, Diablo1st napsal: Ja väčšinou používam pätky s roxormi a ak si ich viem presne namerať a rozmiestniť dávam ich priamo do čerstvého betónu. Ak so to takto nedá spraviť tak na chemickú kotvu. Ale možností je viacero. Čo tak zemný vrut? Najlepšie vyzerá tá nastaviteľná pätka (na tvojom obrázku v strede), lebo pätka takmer nie je vidieť. Len sa musí vyvŕtať otvor do stredu trámu a pri priskrutkovaní nemusí vrut dobre držať. Děkuju za reakci. Zemní vrut by byl fajn, ale mám pod dlažbou vybagrováno asi 50cm (zhutnění + dvě frakce štěrku), takže by to musel být nějáký nastavitelný vrut, abych se dostal alespoň 40cm do zeminy, co je dole. Ještě se na ty vruty poptám. před 20 minutami, Koci napsal: Měl jsem sice koupené patky tvaru obráceného T https://www.dek.cz/pobocka-ostrava-hrusov/produkty/detail/3099011096-kotevni-patka-t-90x90-20x200?tab_id=parametry Ale nakonec jsem na chemii kotvil závitovku, na kterou jsem našrouboval sloupek, ke kterému byla na spodní straně přišroubovaná základna z 10 mm plocháče s navařenou nerez matkou. Do sloupku se musel zespodu samozřejmě ještě vyvrtat otvor průměru o něco většího než závitovka hloubky cca 150 mm. Obdoba tady toho řešení: https://www.dek.cz/pobocka-ostrava-hrusov/produkty/detail/3099000789-patka-pilire-bez-zakladny-100x100-330-s-pojist-m24?tab_id=parametry Vespod jsem si ještě pohrál a frézkou odfrézoval střed sloupku do hloubky 10 mm a plocháč tak zapustil, takže v pohledu jde vidět jenom závitovka a kousek matice. Díky za odpověď a odkazy. Ta dvojka vypadá zatím nejlépe, takhle by se mi to líbilo. Tu závitovku na chemii jsi kotvil do betonové desky??? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr77 Odesláno 2. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. října 2020 před 21 minutami, Toams napsal: Tak jistota je c. 4, tj. zaklady do nezamrzne hloubky (klidne z tech prolejvacek), nebo zemni vruty. c. 1 jsem nepochopil, to jako kotvis jen do zamkovky a tech 30-40cm vrazis zavitovku do sterku/zeme? Velky spatny ... c.2 a 3 je o preferenci, kazdopadne jestli chces, aby se ti pergola nehla, tak aspon 2 s nabetonavkou (nebo 3) prolejvacky s roxory na sloup, kdyz uz ne do nezamrzne hloubky Díky za reakci. Základy jsou vyhrábnuté asi půmetr a kvalitně zhutněno (ten vrut zvážím). Tu variantu č.1 jsi pochopil správně, taky mi to přišlo dost úlet. Potkal jsem v DEKu borce, co si odvážel přesně nařezané dřevo na CNC a staví pergoly na zakázku a takhle to dělají (tak jsem to pochopil). Do zámrzovky se už nedostanu, ale těch 40cm určitě ano, takže bych tam dal šest kusů prolejvaček. Rád to udělám bytelně, to určitě ano. Zase si ale jen tak uvažuju, že ta pergola se nemá kam pohnout. Vítr ji nezvedne a dlažba je položena mezi vybetonované obrubníky, takže se to nikam snad ani posunout nemůže... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
j.ocvirk Odesláno 2. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. října 2020 (upraveno) Za me urcite betonova patka do hloubky a na to U s roxorem jak mas na foto c.1. 10x10 tramek super.. Delal sem takhle zahradni domek cca 5x4m a podlaha zamkovka.. stoji na patkach a nehne se to Upraveno 2. října 2020 uživatelem j.ocvirk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
j.ocvirk Odesláno 2. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. října 2020 Ja teda sel patkou do hloubky cca 90cm Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Toams Odesláno 3. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. října 2020 před 4 hodinami, Petr77 napsal: ... takže by to musel být nějáký nastavitelný vrut, abych se dostal alespoň 40cm do zeminy, co je dole. Ještě se na ty vruty poptám. Nastavitelne existuji, tak jestli se ti nechce do nezamrzne, sel bych do vrtu (i kdyz financne narocnejsich). Nevim co mas za pudu, kolik promrza, takze doporucit jeden sar prolejvacky s garanci, ze ti to pak nebude tancovat, moc nemuzu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shewcza Odesláno 3. října 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 3. října 2020 Já jsem udělal patky do nezámrzné hloubky, do čerstvého betonu jsem dal závitovky které byly svareny na rozteč, taky z důvodu, aby to nešlo vytáhnout a vyrobil jsem si tohle, protože to na obrázku výše mi přijde strašně levný (čti hnusný) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 3. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. října 2020 (upraveno) Já na pergolou budu dávat KVH 16 x 16... silnější trámky se mi libí více. Bude 6 x 3 m.... kotvení na betonové patky s výškově stelovaci železnou části... Upraveno 3. října 2020 uživatelem Gustaf Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
j.ocvirk Odesláno 3. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. října 2020 před 48 minutami, shewcza napsal: Já jsem udělal patky do nezámrzné hloubky, do čerstvého betonu jsem dal závitovky které byly svareny na rozteč, taky z důvodu, aby to nešlo vytáhnout a vyrobil jsem si tohle, protože to na obrázku výše mi přijde strašně levný (čti hnusný) To bude drzet domek na kuri nozce? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shewcza Odesláno 3. října 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 3. října 2020 Myslíš že tohle má menší nosnost než ten roxor? Ale di Ty Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Filip.J Odesláno 3. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. října 2020 @shewcza: Já to pochopil naopak, že na té jedné patce postavíš celou chaloupku Trochu mě děsí ty tipy na 90 cm a nezámrznou hloubku, naše opukovo-hliněná chalupa má základy tak 40 cm A to je zemědělská usedlost, ne zahradní domek... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se