Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

@blackhead: za tymi majstrami chod nech ti vratia komplet prachy. To je do placu :(. Ked raz budes potrebovat nieco do podlahy vrtat tak si v prdeli. Nehovoriac o "rovnomornosti" kurenia.

Odesláno

@blackhead: za tymi majstrami chod nech ti vratia komplet prachy. To je do placu :(. Ked raz budes potrebovat nieco do podlahy vrtat tak si v prdeli. Nehovoriac o "rovnomornosti" kurenia.

kdyz vidim kolegy jak to maji jak podle pravitka, musim uznat, ze uplne nejsikovensi ti moji mistri nebyli :D, verim ale, ze na funkcnost to nema vliv a vrtat do podlahy nebudu, stejne by tam nic nedrzelo, pod tim je 25cm polyse ...
Návštěvník Zmizík
Odesláno (upraveno)

Do podlahy potrebuje clovek vrtat co chvili, kor kdyz rovnomorne nekuri. Co to je za picovinu, Eskymaku? Upraveno uživatelem Zmizík
Odesláno

Do podlahy potrebuje clovek vrtat co chvili, kor kdyz rovnomorne nekuri. Co to je za picovinu, Eskymaku?

Ty vole, ked pijes nepis na internety :lol2:.

Tie hadice su nerovnomerne natahane, nieje to moc ok.

Tie hadice niesu ani natahane rovno, takze foto su ti nahovno ak budes potrebovat vrtat, lebo neodhadnes kam.

Kapisto?

Odesláno

Vrtali jsme s thermokamerou i když jsou hadice jako podle pravítka. Jenom nějakým odměřováním a podle fotek si to nikdo netroufne. Navíc moc důvodů na vrtání do podlahy, kromě toho našeho, tedy, že máš vytopilo a museli jsme sušit, mě nenapadá.

Odesláno

Vrtali jsme s thermokamerou i když jsou hadice jako podle pravítka. Jenom nějakým odměřováním a podle fotek si to nikdo netroufne. Navíc moc důvodů na vrtání do podlahy, kromě toho našeho, tedy, že máš vytopilo a museli jsme sušit, mě nenapadá.

Zazil som dorabku sadrokartonovej steny (a v rohu pri sklenenych dverach bolo nutne chytat aj do podlahy) a vysekavanie otvoru pre samozatvarac na bezramove dvere. Oboje podla fotiek a metra, bez termokamery.

Odesláno

Jste lepší. Otázka je, proč to riskovat. Kamera je easy a na jistotu.

Suhlasim. Vtedy to nebola moznost. Za dobre foto a pravidelne ulozenie boli vsetci zucastneni vdacni.

Návštěvník Zmizík
Odesláno

Ty vole, ked pijes nepis na internety :lol2:.

Tie hadice su nerovnomerne natahane, nieje to moc ok.

Tie hadice niesu ani natahane rovno, takze foto su ti nahovno ak budes potrebovat vrtat, lebo neodhadnes kam.

Kapisto?

Moc nekapisto.
Odesláno

Mate nekdo prosim zkusenost s decentralni rekuperacni jednotkou?

Puvodne jsem chtel centralni, ale rozvody bych tahal pres nevytapenou pudu a to me nebylo doporuceno.

Tak uvazuji a jednotky do 2-3 pokoju + vetrani klasicky okny.

Nejde mi o usporu, ale o zdravejsi klima v dome.

Diky za nazory/zkusenosti

Odesláno

Mate nekdo prosim zkusenost s decentralni rekuperacni jednotkou?

Puvodne jsem chtel centralni, ale rozvody bych tahal pres nevytapenou pudu a to me nebylo doporuceno.

Tak uvazuji a jednotky do 2-3 pokoju + vetrani klasicky okny.

Nejde mi o usporu, ale o zdravejsi klima v dome.

Diky za nazory/zkusenosti

Mitsubishi Lossnay VL-100(E)U5-E
Odesláno

tak jsem řešil tu teplovodní podlahovku, odpověď zde:

Ohledně topení uvádím, že teplovodní podlahové topení lze bez problému zrealizovat v přízemí, kde je skladebná výška podlahy dostatečná na to, aby se zde vešlo podlahové topení.
Bohužel v patře již prostor není, neb je zde skladba pouze 10cm.

Tak se ptám, je to velký problém, když bude nakonec podlahovka jen dole a v patře radiátory? Jde mi to, jak zde zmiňujete, že podlahovce stačí míň ohřátá voda oproti radiátorům. Aby to pak stačily nahoře vytopit. Ikdyž tam jsou malé místnosti. 

Dávám sem i řez domku, kde je vidět skladba podlahy. Kdyžtak se mi k tomu můžete vyjádřit  :flex:

r?ez A.pdf

Odesláno (upraveno)

@Gustaf: bez vahania by som tam dal podlahovku aj hore. Trosku znizis svetlu vysku na jednej strane, ale myslim ze na stale akceptovatelnu uroven. Radiatory su prezitok a nekombinoval by som to s podlahovkou na jednom kotly.

Upraveno uživatelem eskimak
Odesláno

to já bych samozřejmě rád, ale nevím, zda je to technicky možné. Projekt je takto udělaný, tak si nejsem jistej, jestli do toho lze až tak zasahovat. Nerozumím tomu. 

Prečo by to nebolo možné? Veď na tú kročajovú izoláciu dáš fóliu, na tú dáš "hada" a zaleješ 6cm poteru. Možno o nejakých pár cm zdvihneš podlahu, ale to by som nevidel ako problém. Príp. miesto 20mm kročajovej použiješ 50mm, aby si mal do čoho kotviť.

Neviem, ako je to so systémovými doskami, či pod ne ide kročajová izolácia alebo nie. 

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...