Přejít na obsah

Farmaření & zahradničení

Doporučené příspěvky

před 1 hodinou, Petr11 napsal:

co myslíte? je dobrej nápad přesadit oleandr do země?přežije zimu? nebo nechat v květináči a na zimu dovnitř k oknu?

No asi záleží kde. Já to jednou zkusil, tady v Polabí nejsou tak kruté zimy. Jednu přežil, druhou nad zemí zmrzl, ale kupodivu pod zemí to přežil a na jaře to vyrašilo ze země. Vykopal jsem ho a vrátil do květináče...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Meloun se zvětšuje každý den a výrazněji se zvětšují i 2 další, zatím menší. Je jich tam víc, ty bych nejraději ušmikl aby nebraly sílu těm třem, ale Monďa je proti...:-).

No a ještě foto domečku s částí té naší pěstitelské části, o které někdo napsal, že je to velké. Naopak - zelenina je jen v těch vyvýšených záhonech, pár jich je ještě na druhé straně pozemku a melouny, cukety, patizon a maliny jsou z druhé strany kupy, která je tvořena odpadem ze základů baráku a letos jsme z toho začali dělat skalku. Zezadu ještě nejsou šutry a rostou tam melouny atd.

20240722_185524~02.jpg

20240722_190139~01.jpg

20240721_130709.jpg

Skalka 12 - 2.7.2024.jpg

• Like 1
Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...
  • po měsíci...

Pivo je na vosy, na slimáky jedině, když se dá do křoví/kotáru daleko od záhonů, aby slimáci odtáhli dál od úrody na záhonech. Když se nechají s pivem na zahradě, tak se jich tam sleze ještě více než je běžné a sežerou vše. U nás na jaře mi kromě všech zeleninových sazenic a výhonů ožírali i citrusy a fíky. Slimáci, to je zmar. Teď po dešti vylezli takoví svítivě oranžoví, nechutné... 🙁

🙄

Odkaz ke komentáři

No já teď bojuju ve skalce s běláskem, resp. jeho housenkama. Pořád mi něco ožíralo některé druhy okrasných kytek. Myslel jsem, že tam jsou nějaké brebery v zemi, tak jsem rozsypal prášek na mravence a nic. V sobotu dávám poslední kameny na skalku a lítají tam bělásci. Sedali systematicky na jednu rostlinu vedle druhé a vždycky ocas pod list a šup tam vajca... kundy. No nevím co s tím, jestli to stříkat nebo co...

Myslel jsem, že to dělají jen na jaře, ale evidentně jim je to jedno, nebo jsou zblblí z počasí.

Odkaz ke komentáři

Ivan

máš to pěkně nalajnovaný, ale zkus si tam dát fíkovník. U nás to již jde.

Od Brna dolu na jih normální stálice v terénu, na zahradě, v sadu na poli. Roste, zraje, přežije naší zimu... 

Na Slovenském jihu absolutně špica. 😎

Odkaz ke komentáři

Džemy, kompoty, rakije, sušit. Všechno jde, každého shniláka je škoda, ale ty breberky všeho druh to je mor, stejně jako na vinici. Kámoš má u Komárna 40 stromů v zahradě a jede to stále. Když tam přijedu z Prahy tak také čumím, ale ono jde i tady. Střední Čechy, v Praze i na Plzeňsku. Fíky jsou nyní skoro móda. 

Tady mám dovo - chorvatské z Krku už v hrnci.... 🙂

image000000 (85).jpg

image000000 (84).jpg

Odkaz ke komentáři

Fikovnik v kvetinaci davam na zimu az mu opadaji listy do vinneho sklepa, ... tma a vlhko mu kupodivu nevadi vubec... na jare normalne obrazi (ze zarodku fiku, co se udelaji ted na podzim, pak budou nove fiky- prvni vlna ke sklizni tak cerven). V kvetinaci je nedoporucuju je pestovat moc dlouho, i kdyz je kvetinac velky, ze zkusenosti se pekne rozrustaji/vetvi az pokud je venku v zemi.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...