Course Odesláno 20. dubna 2008 Nahlásit Odesláno 20. dubna 2008 Dobrý den, před nedávnou dobou jsem tu řešil nebo se ptal na názory na orisky, po čase jsem změnil názor a vybírám z těchto dvou adeptů. Asi si umíte předtavit, že jednou se kloním k jedněm, pak samozřejmě k druhým. Zkuste mě, prosím, svými argumenty, postřehy, radami, zkušenostmi nějak "přesvědčit", které. Budu samozřejmě vděčný i za argumenty čistě pocitové, typu jako: tahle značka má lepší image, atd........upřímně se příznám, že "jsem na rozpacích a zcela bezraden". Díky.
Baker Odesláno 20. dubna 2008 Nahlásit Odesláno 20. dubna 2008 (upraveno) Myslim ze ty Day-Date jsou trochy male, ale mezi temito znackami urcite klasicke Speedmaster Professional. Image je na nic, rid se vlastnimi pocity. Upraveno 20. dubna 2008 uživatelem Baker
Stephan Odesláno 20. dubna 2008 Nahlásit Odesláno 20. dubna 2008 Ja bych volil omegy, proste se mi vic libi a taky mi omega pripadne jako lepsi znacka nez Tag, ale to je mozna jen muj osobni pocit.
Course Odesláno 20. dubna 2008 Autor Nahlásit Odesláno 20. dubna 2008 Myslim ze ty Day-Date jsou trochy male, ale mezi temito znackami urcite klasicke Speedmaster Professional. Image je na nic, rid se vlastnimi pocity. O těch klasických Professionalech jsem taky uvažoval, ale vadí mi, že nemají safírové sklo. Ale třeba to není nijak zásadní, jen mám strach, aby se snadno nepoškrábalo.
Baker Odesláno 20. dubna 2008 Nahlásit Odesláno 20. dubna 2008 O těch klasických Professionalech jsem taky uvažoval, ale vadí mi, že nemají safírové sklo. Ale třeba to není nijak zásadní, jen mám strach, aby se snadno nepoškrábalo. Tak bud model, ktery jej ma (3573.50) nebo hledej tady na foru, uz se to resilo, vymena hesalitoveho sklicka stoji v radech stokorun a navic se da snadno vylestit.
Ropucháč Odesláno 20. dubna 2008 Nahlásit Odesláno 20. dubna 2008 urcite ale urcite omegy /lepsia kvalita/ aj ked by som volil iny model od nich
Course Odesláno 20. dubna 2008 Autor Nahlásit Odesláno 20. dubna 2008 Tak bud model, ktery jej ma (3573.50) nebo hledej tady na foru, uz se to resilo, vymena hesalitoveho sklicka stoji v radech stokorun a navic se da snadno vylestit. Díky, tohohle typu jsem si nevšimnul resp. ano, ale nedohledal jsem ten rozdíl
Hanz21 Odesláno 20. dubna 2008 Nahlásit Odesláno 20. dubna 2008 Rozhodně Omega a moonwatche. Btw: toho hesalitu bych se vůbec nebál, po více než roce užívání absolutně bez problémů. Navíc to hesalitové sklíčko má takový pěkný minidetail a to vypískované logo Omega... Ale i na safíru se dají sehnat za lepší peníze vzhledem ke kurzům než loni
Jerryl Odesláno 20. dubna 2008 Nahlásit Odesláno 20. dubna 2008 Omegy, není o čem uvažovat. Taky po nich slintám.
bedan Odesláno 20. dubna 2008 Nahlásit Odesláno 20. dubna 2008 Dobrý den, před nedávnou dobou jsem tu řešil nebo se ptal na názory na orisky, po čase jsem změnil názor a vybírám z těchto dvou adeptů. Asi si umíte předtavit, že jednou se kloním k jedněm, pak samozřejmě k druhým. Zkuste mě, prosím, svými argumenty, postřehy, radami, zkušenostmi nějak "přesvědčit", které. Budu samozřejmě vděčný i za argumenty čistě pocitové, typu jako: tahle značka má lepší image, atd........upřímně se příznám, že "jsem na rozpacích a zcela bezraden". Díky. Záleží na tom, co od nich očekáváš. Já jsem si nekoupil Moonwatch proto, že jim schází datumovka a z téhož důvodu bych si nekoupil Day-Date. Ten ručičkový ukazatel data je rozhodně zajímavější než datumové okno, ale určitě není tak přehledný. U datového okna víš na první pohled kde máš datum hledat. Ale to jsou pouze subjektivní pohledy na věc. Omega má větší vodotěsnost. Co se týká kalibrů tak Omega v této verzi používá chronografovou nástavbu na ETU, co je v Tag Heuer nevím ale na netu to najdeš. Kdybych se dnes rozhodoval u podobných hodinek, volil bych Omegu Broad Arrow 321.10.42.50.02.001. Jednak je větší - 42mm, jednak se mi víc líbí tvar ruček.
Cyber Odesláno 20. dubna 2008 Nahlásit Odesláno 20. dubna 2008 Rozhodně Omegy, Speedmastery professional -moonwatche, Day-Date má sice super komplikace (7751), ale jsou malinké (pod 40mm) a hůře prodejné až se jich budeš chtít zbavit ( osobní zkušenost) , hesalitu se u moonwatchí neboj, taky jsem se ho bál, ale ani po půlroce nošení nic zásadního na skle.( taky osobní zkušenost) Day-Date má vrchní antireflex, nechráněný korunkou a tak dostává taky zabrat. Carreru bych vypustil úplně. Když Tagy tak jiný model.
Course Odesláno 20. dubna 2008 Autor Nahlásit Odesláno 20. dubna 2008 Záleží na tom, co od nich očekáváš. Já jsem si nekoupil Moonwatch proto, že jim schází datumovka a z téhož důvodu bych si nekoupil Day-Date. Ten ručičkový ukazatel data je rozhodně zajímavější než datumové okno, ale určitě není tak přehledný. U datového okna víš na první pohled kde máš datum hledat. Ale to jsou pouze subjektivní pohledy na věc. Omega má větší vodotěsnost. Co se týká kalibrů tak Omega v této verzi používá chronografovou nástavbu na ETU, co je v Tag Heuer nevím ale na netu to najdeš. Kdybych se dnes rozhodoval u podobných hodinek, volil bych Omegu Broad Arrow 321.10.42.50.02.001. Jednak je větší - 42mm, jednak se mi víc líbí tvar ruček. To je přesně ono. Omega Professional 3570.50.00: asi největší klasika, ale absence datumovky (safír může být vyřešen modelem 3573.50.00), ale podle názorů není proč se bát hesalitu. 42 mm pro mě možná dost, neměl jsem je na ruce, tak spíš odhad. Omega Day-Date 3220.50.00: z klasiky vychází, má zajímavý i když možná nepraktický ukazatel datumu, ale přeci jen už asi taková naroubovaná záležitost. Velikost by snad ani nevadila, mám malou ruku. TH Carrera Chronograph Tachymetre 2010.BA0786: mně se o fous líbí nejvíc, datumovka je, kalibr ETA7750 (nevím jestli lepší než v Omegách nebo ne), ale značka se dost profiluje i v jiných, dost nehodinářských aktivitách, viz. brýle, teď už i mobily, a to ji v mých očích dost ubírá. Takhle si to pořád dokola opakuju a zdůvodňuju, ale je to dost začarovaný kruh..... A to je právě do dilema Jinak všem moc děkuju za pomoc a názory. Už se to pomalu vykresluje.... P.S. Omega Broad Arrow už je pro mě cenově úplně jinde.
baza Odesláno 20. dubna 2008 Nahlásit Odesláno 20. dubna 2008 Já bych byl pro omegy... 39mm je pro mě sice nejmenší nositelná velikost a nejsou moc čitelné v tomto provedení...ale i tak.
bedan Odesláno 20. dubna 2008 Nahlásit Odesláno 20. dubna 2008 To je přesně ono. Omega Professional 3570.50.00: asi největší klasika, ale absence datumovky (safír může být vyřešen modelem 3573.50.00), ale podle názorů není proč se bát hesalitu. 42 mm pro mě možná dost, neměl jsem je na ruce, tak spíš odhad. Omega Day-Date 3220.50.00: z klasiky vychází, má zajímavý i když možná nepraktický ukazatel datumu, ale přeci jen už asi taková naroubovaná záležitost. Velikost by snad ani nevadila, mám malou ruku. TH Carrera Chronograph Tachymetre 2010.BA0786: mně se o fous líbí nejvíc, datumovka je, kalibr ETA7750 (nevím jestli lepší než v Omegách nebo ne), ale značka se dost profiluje i v jiných, dost nehodinářských aktivitách, viz. brýle, teď už i mobily, a to ji v mých očích dost ubírá. Takhle si to pořád dokola opakuju a zdůvodňuju, ale je to dost začarovaný kruh..... A to je právě do dilema Jinak všem moc děkuju za pomoc a názory. Už se to pomalu vykresluje.... P.S. Omega Broad Arrow už je pro mě cenově úplně jinde. Pro Omegu alespoň podle mých zkušeností se Speedmasterem Date a Hour Vision hovoří vysoká přesnost. Speedmastery se opožďují o cca 15 s za měsíc a Hour Vision se předbíhají o cca 20 s za měsíc. Obojí jsou certifikované chronometry a papírový certifikát dostaneš na požádání.
Kalifx Odesláno 20. dubna 2008 Nahlásit Odesláno 20. dubna 2008 Pokud jde o mě, tak bych bohužel nedoporučil ani jedny z tebou "předvybraných" hodinek. Tag Heuer Carrera mně přijdou tuctový a Omega Speedmaster Day-Date (nebo ještě lépe DAY-MONTH and DATE ) mně zase přijdou přeplácaný... Možná by nebylo na škodu připomenout nám, jaký byly prvotní (nebo třeba i modifikovaný ) pohnutky pro nákup...
Course Odesláno 21. dubna 2008 Autor Nahlásit Odesláno 21. dubna 2008 Pokud jde o mě, tak bych bohužel nedoporučil ani jedny z tebou "předvybraných" hodinek. Tag Heuer Carrera mně přijdou tuctový a Omega Speedmaster Day-Date (nebo ještě lépe DAY-MONTH and DATE ) mně zase přijdou přeplácaný... Možná by nebylo na škodu připomenout nám, jaký byly prvotní (nebo třeba i modifikovaný ) pohnutky pro nákup... Pohnutky pro nákup....chci konečně kvalitní hodinky.....to je asi hlavní pohnutka A požadavky mám tyhle (vlastně úplně stejné jako jsem psal u orisek): 1) Swiss made 2) aby značka měla v rámci možností jméno 3) hodinky byly sportovního ražení a při plácání ve vodě do cca 20 m nebo běhu jsem je nemusel sundavat 4) automat 5) aby rodina nežila kvůli mně 3 měsíce o rohlících a vodě takže shrnuto: bod 1 - odpovídá bod 2 - taky, tady asi výrazně vedou Omegy bod 3 - odpovídá bod 4 - jsem ochotný nedodržet. Přeci jen ty Omegy Speedmaster Professional automat nejsou.. bod 5 - snad nepodraží ani voda, ani rohlíky Podle toho, jak mě tak nějak nenápadně ostatní pomalu nasměrovávají, tak to vidím na Omega Speedmaster Professional. Protože je pravda, že ty Day-Date jsou opravdu trochu nepřehledné a už asi taky přeplácené. Tak to je zatím poslední a doufám, že i konečná varianta
lolohh Odesláno 21. dubna 2008 Nahlásit Odesláno 21. dubna 2008 (upraveno) 3) hodinky byly sportovního ražení a při plácání ve vodě do cca 20 m nebo běhu jsem je nemusel sundavat bod 3 - odpovídá Máš na mysli plavaní a šnorchlování ve vodě? 2O m už teda není ani šnorchlování. Jednou mi dealer Tag Heuru říkal, že by s Carrerama do vody nevlezl. A že i reklamace "utopených Carrer" jsou problémové. Upraveno 21. dubna 2008 uživatelem lolohh
baza Odesláno 21. dubna 2008 Nahlásit Odesláno 21. dubna 2008 Máš na mysli plavaní a šnorchlování ve vodě? 2O m už teda není ani šnorchlování. Jednou mi dealer Tag Heuru říkal, že by s Carrerama do vody nevlezl. A že i reklamace "utopených Carrer" jsou problémové. no ani se speedmastery bych do vody nelezl...
Course Odesláno 21. dubna 2008 Autor Nahlásit Odesláno 21. dubna 2008 Máš na mysli plavaní a šnorchlování ve vodě? 2O m už teda není ani šnorchlování. Jednou mi dealer Tag Heuru říkal, že by s Carrerama do vody nevlezl. A že i reklamace "utopených Carrer" jsou problémové. No, ono do těch 20 m to docela jde zajet i na nádech. Ale je fakt, že nemám takový ty ploutve z Tesca. A možná se zeptám hloupě, ale ty vybrané Omegy nebo ty TH by v takové, poměrně malé, hloubce mohly mít problémy??
lolohh Odesláno 21. dubna 2008 Nahlásit Odesláno 21. dubna 2008 (upraveno) No, ono do těch 20 m to docela jde zajet i na nádech. Ale je fakt, že nemám takový ty ploutve z Tesca. A možná se zeptám hloupě, ale ty vybrané Omegy nebo ty TH by v takové, poměrně malé, hloubce mohly mít problémy?? Uvádí-li výrobce, že jsou hodinky do 50m, tak má na mysli koupání u povrchu a i to ten OZ Tag Heueru raději "změkčoval" a říkal, že by se s nimi ani nekoupal. Edit: Tady je tabulka vodotěsností. Mám pocit, že potápění do 20m možná spadá již pod potápění s přístrojem, protože to určitě není obvyklé se tam potápět bez přístroje. Upraveno 21. dubna 2008 uživatelem lolohh
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se