Josef01 Odesláno 16. března 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. března 2022 Divím se, že se ty Primky neprodávají už jako stavebnice, nakonfigurují se cifr, ručky, pouzdra a pošlou díly, pro ty méně zdatné to poskládají Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lukassob Odesláno 23. března 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. března 2022 V 15. 3. 2022 v 15:03, dieqo napsal: Na tohle jsem moc zvědav. Akorát řeším to samé. Také přes Hovorku. Nedopátral jsem se výrobce, ale tvrdí mi, že Parexo to není a že všechny originál díly na to sedí naprosto suprově. Sehnal jsem originál sklíčko, těsnění i lunetu. Tak jsem zvědav... Tak hotovo, mohu potvrdit, že všechno sedí. Akorát by to ještě chtělo novou lunetu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Harwey Odesláno 23. března 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. března 2022 daj blizsie foto, aj zozadu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zekon7302 Odesláno 23. března 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. března 2022 Dílo se povedlo, všechno původní zachováno. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lukassob Odesláno 23. března 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. března 2022 před 12 minutami, Harwey napsal: daj blizsie foto, aj zozadu Zezadu to vypadá takto... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Snekofon Odesláno 23. března 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. března 2022 Ty Orlíky jsou fenomenální Na Antiku jsou k mání dva typy pouzder - to tvé lesklé, za řádově 2.100,- , které pokud není přímo Parexo, tak minimálně vypadá jako výsledek stejné technologie - možná někdo upravil rozměry aby lépe pasovaly dílce - pokud je pravdou že na původních Parexo neseděly originál lunety... No a pak jsou tam "matná" pouzdra za řádově 3.500,- která působí sympatičtěji - nad tímto pouzdrem uvažuji v rámci tvorby bastlu na denní nošení. BTW až teď jsem si všiml že jsou dvě verze dýnka - zkoušeno na 04 AT a 04 MPa - určitě se to tady už někde řešilo... no nejsem poctivý student Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 23. března 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. března 2022 před 1 hodinou, zekon7302 napsal: Dílo se povedlo, všechno původní zachováno. O co jde? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Glaber Odesláno 23. března 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. března 2022 před 13 minutami, Snekofon napsal: Ty Orlíky jsou fenomenální Na Antiku jsou k mání dva typy pouzder - to tvé lesklé, za řádově 2.100,- , které pokud není přímo Parexo, tak minimálně vypadá jako výsledek stejné technologie - možná někdo upravil rozměry aby lépe pasovaly dílce - pokud je pravdou že na původních Parexo neseděly originál lunety... No a pak jsou tam "matná" pouzdra za řádově 3.500,- která působí sympatičtěji - nad tímto pouzdrem uvažuji v rámci tvorby bastlu na denní nošení. BTW až teď jsem si všiml že jsou dvě verze dýnka - zkoušeno na 04 AT a 04 MPa - určitě se to tady už někde řešilo... no nejsem poctivý student Obě pouzdra jsou totožná a vyrobena stejnou technologií jak Parexo (napoví zahloubení na pásek není frézované),jen to druhé je upravené-osmirkováním Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lukassob Odesláno 23. března 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. března 2022 před 21 minutami, Snekofon napsal: Ty Orlíky jsou fenomenální Na Antiku jsou k mání dva typy pouzder - to tvé lesklé, za řádově 2.100,- , které pokud není přímo Parexo, tak minimálně vypadá jako výsledek stejné technologie - možná někdo upravil rozměry aby lépe pasovaly dílce - pokud je pravdou že na původních Parexo neseděly originál lunety... No a pak jsou tam "matná" pouzdra za řádově 3.500,- která působí sympatičtěji - nad tímto pouzdrem uvažuji v rámci tvorby bastlu na denní nošení. BTW až teď jsem si všiml že jsou dvě verze dýnka - zkoušeno na 04 AT a 04 MPa - určitě se to tady už někde řešilo... no nejsem poctivý student Dýnko, luneta i sklíčko pasují perfektně. Luneta jde trochu ztuha, ale alespoň sedí ve správné poloze a nepootočí se při každém kontaktu s ní. Dýnka staršího provedení jsou asi s 4 AT a novější jsou s 0,4 MPa. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Snekofon Odesláno 23. března 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. března 2022 před 1 hodinou, Glaber napsal: Obě pouzdra jsou totožná a vyrobena stejnou technologií jak Parexo (napoví zahloubení na pásek není frézované),jen to druhé je upravené-osmirkováním Je pravda že na to zahloubení jsem se díval (rádiusy a chybějící stopu nástroje) a , ale přišlo mně že je celá spodní strana plošší než u lesklého pouzdra (téměř nezřetelné zkosení směrem k bokům. Ale je možné, že to je jen přebroušené. Na černých pouzdrech už je ze spodu ten ožužlaný tvar vidět i u tohoto prodejce.... Tak nic, já chci poctivě vyhrabané pouzdro, ale jsem lakomý dát požadované prachy za poctivý renovační kus, to si raději kupím něco jiného - tak zase budu bez Primek na lítačku.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vomi Odesláno 23. března 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. března 2022 (upraveno) Obě fejkove pouzdra mají zespodu zkosené boční hrany jako je tomu u origo pouzder v chromu. Originální pouzdra Elton v nerezu toto zkoseni nemají. Upraveno 23. března 2022 uživatelem Vomi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zekon7302 Odesláno 23. března 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. března 2022 před 5 hodinami, Honza.manta napsal: O co jde? Běžný servis. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jan_Jan_2006 Odesláno 24. března 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. března 2022 V 23. 3. 2022 v 16:08, zekon7302 napsal: Běžný servis. Jsou nádherné!!!! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dieqo Odesláno 25. března 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. března 2022 V 23. 3. 2022 v 8:38, lukassob napsal: Tak hotovo, mohu potvrdit, že všechno sedí. Akorát by to ještě chtělo novou lunetu. Ahoj, tak já mám také hotovo. Trochu problém s origo sklem, ale šikovný hodinář si poradil. Rád bych časem sehnal pouzdro z Eltonu, jestli to vůbec bude možné. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lukassob Odesláno 25. března 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. března 2022 před 6 minutami, dieqo napsal: Ahoj, tak já mám také hotovo. Trochu problém s origo sklem, ale šikovný hodinář si poradil. Rád bych časem sehnal pouzdro z Eltonu, jestli to vůbec bude možné. Super, ty tvoje vypadají jako nové. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Nowis Odesláno 26. března 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. března 2022 Ještě aby ne, když se jedná o nové / aftermarket nerez pouzdro. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeronimo Odesláno 22. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. října 2022 Je to sice šmuk, ale bylo jich tak málo, že za pár fotek snad stojí. Hindustan Machine Tools Ltd., HMT 1809 / Prim cal.99. 17 Jewels, použito v roce 1998. S tímto indickým strojem spatřilo světlo světa cca 500 ks hodinek Prim. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jan_Jan_2006 Odesláno 23. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. října 2022 před 23 hodinami, Jeronimo napsal: Je to sice šmuk, ale bylo jich tak málo, že za pár fotek snad stojí. Hindustan Machine Tools Ltd., HMT 1809 / Prim cal.99. 17 Jewels, použito v roce 1998. S tímto indickým strojem spatřilo světlo světa cca 500 ks hodinek Prim. Zajímavé... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
BlindWatchmaker Odesláno 30. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. října 2022 Ahoj všem, dlouho jsem na to sbíral odvahu, ale říkal jsem si, že se přiznám. Ale je mi jasný, že někteří zde by si se mnou už ke stolu nesedli...:D Jakub Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 30. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. října 2022 Jakube, a proč zrovna takhle? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se