Markynin Odesláno 21. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. října 2018 Chlapy vysvětlete mi funkci vnitřního antireflexu. Chápu to tak, že vnější pomáhá tomu, že se neodráží světlo. Dají se poznat hodinky které maji vnitřní nebo vnější antireflex? Slabne časem tento antireflex? Diky za vysvětlení Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Liqid Odesláno 21. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. října 2018 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Markynin Odesláno 21. října 2018 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 21. října 2018 Jedine cemu jsem rozumel jsou ty obrazky s hadinkami, anglictine nevladnu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Liqid Odesláno 21. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. října 2018 Funguje to takhle Watche s AR poznáš pohledem, nebo si to přečteš v popisku. Případně si vezmi polarizační brýle. Jestli časem slábne netuším, ale myslím že by neměl, maximálně se ti může poškrábat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Markynin Odesláno 21. října 2018 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 21. října 2018 Co jsem cetl, tak pry kdyz je vnejsi antireflex, tak je na nem vsechno videt, je to tak? Neni lepsi mit jen vnitrni? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Liqid Odesláno 21. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. října 2018 Tak všechno...jsou tam škrábance. viz foto (dá se opravit vyjmutím skla, odleštěním AR a nanesením nové vrstvy) Vnitřní si nepoškrábeš, ale zase ti neudělá ten efekt, že sklo není pod určitým úhlem vůbec vidět. Navíc ti AR může měnit barvu cifru, což je prý důvod, proč ho nepoužívá Rolex. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petr_cha Odesláno 21. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. října 2018 (upraveno) Uz z toho obrazku je patrné, ze kdyz je antireflexni vrstva az uvnitr, tak stale probiha dost odrazu svetla na vnejsim povrchu skla.. proste se dostane do akce az pozde :-) jeho účinnost je nizsi.. Upraveno 21. října 2018 uživatelem petr_cha Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeronimo Odesláno 21. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. října 2018 Hodinky Breitling s vnějším i vnitřním antireflexem a efekt mizejícího skla. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AdaMoss Odesláno 25. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. října 2018 (upraveno) Funguje to takhle ... Watche s AR poznáš pohledem, nebo si to přečteš v popisku. Případně si vezmi polarizační brýle. Jestli časem slábne netuším, ale myslím že by neměl, maximálně se ti může poškrábat. Ono to ve skutečnosti funguje ještě trošku jinak. K částečnému odrazu dochází při každém průchodu světelného paprsku mezi prostředími s různou optickou hustotou. Čili dochází k odrazu i při průchodu ze safíru do vzduchové mezery mezi safírem a ciferníkem (případně další AR vrstvou). Proto mají obě AR vrstvy své opodstatnění. Teoreticky také platí, že část světla se nekonečně odráží v samotném safíru sem a tam :-). Pochopitelně se pokaždé odrazí jen zlomek původního dopadajícího paprsku, takže je to v praxi nepozorovatelné :-). Druhá věc je, že odolnost této vrstvy proti poškrábání (tvrdost) je daleko nižší, než odolnost samotného safíru. AR vrstva je jednoduše řečeno tenký film aplikovaný na povrch safíru. Film se může časem zvnějšku podrápat - zevnitř by se porušit neměl. Poškrábaný AR film se dá řešit několika způsoby:1) Odleštit ho kompletně pryč2) Nechat u výrobce znovu nanést (někteří to dělají)3) Vyměnit celé sklo4) Neřešit to :-) Edit: Koukám, že možnosti řešení už Liqid zmínil, tak se omlouvám za duplicitu :-).@Jeronimo - super fotky!! Upraveno 25. října 2018 uživatelem AdaMoss Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Skopky-Sonny Odesláno 8. listopadu 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. listopadu 2018 Jinak pro představu, můj bývalý hodinář mi nacenil nový vnější AR na cca 2000CZK. Byly to Béčka SOH46 a v ceně bylo vyndání skla, odleštění starého AR, poslání kamsi kde to AR napaří znovu, zpátky k němu, kompletace a tlakovka. Nakonec jsem to ale řešil reklamací, protože ho doškrábal někdo v servise nebo po cestě do/z něj, čili podloženou tu cenu 100% nemám. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
T1000 Odesláno 13. listopadu 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. listopadu 2018 Hodinky Breitling s vnějším i vnitřním antireflexem a efekt mizejícího skla. Béčka to mají zmáknutý. Jsem si taky zavzpomínal pane mistr ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
noviisek Odesláno 13. listopadu 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. listopadu 2018 Když jsem viděl u někoho béčka, tam ar byl vždy pecka, že jsem o nich uvažoval, byť se mi normálně moc nelíbí. Fakt jim dával koule Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
YPO Odesláno 13. listopadu 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. listopadu 2018 nejlepší antireflex co sem kdy viděl za mojí karijéru mají astrony .... vyrábí to seiko Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shewcza Odesláno 14. listopadu 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. listopadu 2018 YPO: Souhlas, nevím co seiko používá za antireflexní vrstvu, ale na SARXech bych na první pohled ani neřekl, že tam nějaká je. No na ten druhý... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bobi Odesláno 14. listopadu 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. listopadu 2018 Mizející sklo doslova a dopísmene . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cabajka Odesláno 14. listopadu 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. listopadu 2018 To Seiko je az neskutocne... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
farkyostrava Odesláno 14. listopadu 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. listopadu 2018 jo kdo jednou zkusí hodinky s antireflexem uz nechce jinak. Mam super zkusenost jak z Beckama, tak se Seikama...a Orient ma pry nejlepsi antireflex ale nemam osobni zkusenost Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AdaMoss Odesláno 14. listopadu 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. listopadu 2018 Hodně dobrý AR měl taky Sinn...konkrétně mé bývalé 856 UTC. Ten Orient mě docela překvapuje. Že by taková low-end značka měla top povrchovou úpravu. Od Orientu jsem nikdy nic neměl, takže je to z mé strany jen dohad. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Liqid Odesláno 14. listopadu 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. listopadu 2018 Kolega asi myslel řadu Orient Star https://www.ablogtowatch.com/orient-star-standard-date-carbon-fiber-dial-watch-review/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
madmaxx Odesláno 14. listopadu 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. listopadu 2018 U Fortisu co mám je oboustraný antireflex s modrým nádechem a pamatuji si situaci jak v práci můj kolega vysloveně civěl na hodinky a po chvíli poznamenal, že mi asi vypadlo sklíčko :-D Koukal když zjistil že tam opravdu je...Jediná nevýhoda, je ta náchylnost na vlásečnice kterým se po čase nevyhneš Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se