špelda66 Odesláno 26. července Nahlásit Odesláno 26. července před 6 hodinami, špelda66 napsal: Prasknul, ale měl už věk, v šuplíku mám DAL1BP, tak zkusím později, tenhle obyčejný mi zatím vyhovuje. Tak jsem dal DAL1BP a dobrý, sice ne tak pohodlný, ale k vintage želvám patří.
Jiří Sedlák Odesláno 26. července Nahlásit Odesláno 26. července Mám ho na mantách, je super, na SKX jsem dal waffli bez rozšíření přes nožky. Oboje vypadá a funguje super. Z22 vlnka funguje taky, ale už tak skvěle nevypadá.
Jiří Sedlák Odesláno 31. července Nahlásit Odesláno 31. července Právě jsem tohle vlákno pročetl od první stránky až sem. Moc pro mě zajímavějších vláken tady nebude. Doporučuji všem.
jonyyy Odesláno 10. září Nahlásit Odesláno 10. září Ahoj, potřeboval bych radu od zkušených Seikařů. Před lety jsem koupil 8010 přímo z Japonska v klasickém nálezovém stavu. Nefunkční, poškrábané sklíčko (to pro mě byla vždycky známka toho, že se v hodinkách nikdo nevrtal), ale vizuálně super stav. Hodinky jsem si nechal opravit, sklíčko přeleštit, ale po nějaké době jsem měl možnost porovnat je s jiným kusem a trochu mě vylekala rozdílnost číselníku. Chci se tedy zeptat. Slyšel někdy někdo z vás, že by se na holy graily dělal AM cifr? Mé hodinky jsou ty vpravo s datem středa 13. Při bližším pohledu háže číselník méně fialové odlesky, není příliš patrný náznak sunburstu a linka, dělící číselník na třetiny je méně výrazná. Vidíte na číselníku něco podezřelého? Ještě jeden malý postřeh - moje hodinky jsou vyrobeny o rok později než zbylé dvoje, což u HG může být někde na konci výroby. Může se jednat o jinou výrobní šarži? Z vlastní zkušenosti vím, že u těchto věcí hraje roli klidně rozdílná finální vrstva, použitý lak atd., který může jemnou strukturu potlačit. Dle výzkumu na internetu se mi zdálo, že jsem podobných cifrů viděl více. Díky za každý postřeh. J. 1
Jiří Sedlák Odesláno 22. září Nahlásit Odesláno 22. září Pánové, kluci. Moje modré Pogue tady dostávají srdíčka a podobné kladné ohlasy, ale k dokonalosti jim prostě chybí pořádnej náramek, jelikož jakejkoli s plnejma článkama mi na ně přijde tak nějak nepatřičnej, moderní, těžkej, tak je zase nosím na tom pruhovaným plecháči kterej jsem na nich dostal. Ale to taky není úplně ono. Takže otázka zní, shánět co? Stelux president? Nebo originální H-link? Stelux by se mi strašně líbil, ale jde v dnešní době vůbec sehnat? V délce 16cm plus - ruka cca 20cm. Nebo jsem viděl na ebay i nějaké skládané H-linky kolem 2500,- nevím jestli to byl originál, ale vypadal rozhodně líp než ty plné. Neválí se tady někomu třeba prebytečnej Stelux v šuplíku? Nebo nějakej tip kde co koupit? Beru i vydařenou repliku, ale opravdu vydařenou. Uncle dělá hezký věci, ale bude to těžký a Pogue jsou přeci jenom poměrně lehký hodinky.
Pavelinho Odesláno 13. října Nahlásit Odesláno 13. října 7017 6040 s flybackem. Za mne nejzbytečnější chronograf na světě. Vážně nechápu, k čemu je ten minutový sčítač. K měření běhu na 100 metrů v atletice?? Nic jiného mne nenapadá... Jsou to ale přesto fakt pěkný hodinky. 1
Návštěvník eloga Odesláno 14. října Nahlásit Odesláno 14. října Na školní běhy ideální, 60m/100m/300m, běhalo se od 6. do 9. třídy. I na táborech . Nojo, byla jiná doba. Se mi zdá, že by toto mohlo být lepší než ruské stopky z té doby. Ale vzhledově velmi solidní Seiko.
Pavelinho Odesláno 19. října Nahlásit Odesláno 19. října V 14. 10. 2025 v 16:24, eloga napsal: Na školní běhy ideální, 60m/100m/300m, běhalo se od 6. do 9. třídy. I na táborech . Nojo, byla jiná doba. Se mi zdá, že by toto mohlo být lepší než ruské stopky z té doby. Ale vzhledově velmi solidní Seiko. Ano, taky mne napadly jen běhy na kratke trasy. Podobne byly i Omegy ze stejné doby. Asi to byla nějaká móda v 70. letech.
Pavelinho Odesláno 19. října Nahlásit Odesláno 19. října Dnes pořízené a tedy poprvé na ruce Seika 6138-8039 aka John Player Special z ledna 1977. Byly časy, kdy jsem si myslel, že John Player byl závodník Formule 1, co jezdil 70. letech a asi se při nich zabil, nebo tak něco. Přitom to byla nějaká značka cigaret, co měla stejné barvy jako tým F1 Lotus. 5
xbraj19 Odesláno 19. října Nahlásit Odesláno 19. října (upraveno) před 9 hodinami, Pavelinho napsal: Byly časy, kdy jsem si myslel, že John Player byl závodník Formule 1, co jezdil 70. letech a asi se při nich zabil, nebo tak něco. Přitom to byla nějaká značka cigaret, co měla stejné barvy jako tým F1 Lotus. Tak hlavně to byl sponzor stáje Lotus (značka patřící pod Imperial Tobacco ) Upraveno 19. října uživatelem xbraj19 1 1
Jerryl Odesláno 20. října Nahlásit Odesláno 20. října @Pavelinho Já jsem si do včerejška myslel to samé 1
Pavelinho Odesláno 21. října Nahlásit Odesláno 21. října před 16 hodinami, Jerryl napsal: @Pavelinho Já jsem si do včerejška myslel to samé Tak jsme zase oba chytřejší.
Pavelinho Odesláno 21. října Nahlásit Odesláno 21. října V 19. 10. 2025 v 23:50, xbraj19 napsal: Tak hlavně to byl sponzor stáje Lotus (značka patřící pod Imperial Tobacco ) Jojo, vím, jen jsem to tam nenapsal.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se