Přejít na obsah

Vintage seiko

Chumpus

Doporučené příspěvky

To je nádhera, takové je sen. Kolik můžete stát, oprava takových hodinek cca. Vím že všeobecný dotaz. Ale začnu taky hledat. Úplně jsem překvapen, že se dají koupit na Aukro, takové skvosty. Děkuji za podívanou i tip.

Já, když kupuju vintage seiko chrono, radši dopředu počítám s alespoň 3 tis. nahoru. Cena servisu se sice liší, ale pohybuje se, dle mých zkušeností, mezi 2,5 - 5 tis. Kč. Brus sklíčka např. Frýdl zajistil za 500 Kč, nebo si to můžeš dle návodu udělat sám doma :) Nový (starý) sklíčko 1000 Kč + a ještě řemínek nebo tah. Modrý 6139-6012 jsem 5 let zpátky sehnal za necelý 4 tis. a další cca 4 tis. jsem do nich musel dát, aby vypadaly tak, jak vypadají. Tohle oživování je ale na tom všem pro mě nejhezčí. Přikládám ty modrásky a pak novej přírustek.

post-9275-0-50110100-1532870932_thumb.jpg

post-9275-0-13339000-1532870949_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

p3k: Pandy jsou báječné... pokud se nepletu, tak jsem tyto na eBay měl ve sledování, ale zarážela mně na nich ta "mezera" na 12ti hodinách... oč se jedná, abych byl moudřejší??

JJ, jsou to ony. Luneta je asi přišroubovaná k pouzdru, nebo je to tuning, nevím.

Shodou okolností byla na prodej na opačném konci světa orig. NOS, takže už je na cestě :-)

Jen pro zajímavost, poslal mi je jako expres zásilku a byly z ESP u mne na stole přesně za dva dny.

Upraveno uživatelem p3k
Odkaz ke komentáři

Díky za info, měl jsem pokušení je za ty peníze vzít, ale právě tato piha na kráse mně odradila, tak gratuluji a těším se na foto úpravě! BTW ano rychlost s jakou se objevily tady na fóru po tom co skončila aukce, mně znejistila jestli to jsou skutečně ony... tak teď je to jasné.... :clap: 

Odkaz ke komentáři

Právě proto jsem se mrknul, zda náhodou není na netu luneta a byla. Takže jsem po pěti minutách spustil enter ... :)

Při výměně lunetky mne čeká ještě pootočení tachymetrické stupnice. Měl jsem hodinky otevřené a byl na nich udělán servis v 4/2018, což je poznačenona zevnitř na dýnku.

Odkaz ke komentáři

moje měly taky pootočenou vnitřní lunetu, resp. ona si tam tak trochu volně cestovala. myslel jsem, že je to nepůvodním sklíčkem (bylo zakulacené) a že to správně na sebe nedoléhá a objednal jsem nové. při výměně jsem zjistil, že tachymetrická luneta pořád volně cestuje.

nakonec to vyřešil tondako, kterému jsem je dával na servis, chyběl tam ještě nějaký kroužek. tak držím palce, ať jsou na tom tvé lépe.

Odkaz ke komentáři

Díky, ty moji mají taky neorigo sklíčko, ale origo jsem zatím neobjednával, líbí se mi to tak jak je. Ale koupit bych ho mohl, ať mám po kupě vše v původním stavu.

Teda ještě tah, krabici, návod .. :) .

Upraveno uživatelem p3k
Odkaz ke komentáři

Dneska ráno jsem v rekordním čase zdolal celní poštu na Praze 5 (25 minut čistý čas) a už jsou na ruce. Sice pořad spíše youngtimer, nicméně i tak již z minulého tisíciletí. Zatím se u mě jen ohřejou a musí někam do lázní na generálku.

385858f896692434a7b3f4530e065b99.jpg

Odkaz ke komentáři

• po 4 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...