Lacifer Odesláno 19. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. listopadu 2021 @Gombo tvá sbírka je prostě super. Dnes na ruce taky stařenky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gombo Odesláno 20. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. listopadu 2021 Cakatelky na sklicko Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jonyyy Odesláno 20. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. listopadu 2021 Nové otloukánky do práce. Už jsou oservisované a vymydlené, ale byly to zatím nejnechutněji špinavé hodinky, které jsem kdy koupil Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
johny350 Odesláno 25. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. listopadu 2021 asi tu pár vlákien zaspamujem, nový prírastok Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
madmaxx Odesláno 25. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. listopadu 2021 Dnes tuna na ruce Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jonyyy Odesláno 28. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. listopadu 2021 Nejhezčí 6139ky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jonyyy Odesláno 4. prosince 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. prosince 2021 Seiko modrá. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Snekofon Odesláno 4. prosince 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. prosince 2021 @jonyyykrasne já dnes hranáče, člověka by nenapadlo jak jsou skvělé ...datum 9/1971.... 21600 bph, 46h rezerva, manuální i automat natahování, quick set den i datum, hacking...50 let staré pětky lepší než spousta moderních hodinek .... A hranaté hodinky nemají chybu, je to relax místo kulatých a soudkovych pouzder Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jendazhor Odesláno 4. prosince 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. prosince 2021 Tak jsem dneska poprvé nasadil tyhle otloukánky. Za ty drobný jsem je na aukci prostě musel vzít i v tomhle stavu. I kdyby už jen kvůli kalibru 8F32. Kalibr, někdy nazývaný vstupní branou do high-end křemenáčů pro chuďasy, se mi fakt líbí. Stejně jako jeho sourozenci z řady 8Fxx. Kdo by neznal: Udávaná odchylka do 20 s/rok (vysokofrekvenční oscilátor 196 kHz, 6x rychlejší než standardních 32 kHz). Bez termokompenzace. Perpetuální kalendář do roku 2100. 4 kameny. Výdrž baterie 10 let. Tento konkrétní model je 8F32-0210 z roku 1999. Komplet nerez, šroubovací korunka i dýnko. Voděodolnost do 20 Atm. Překlápěcí spona s pojistkou. Jakási černá PVD úprava. Kdysi. Dorazily jak kdyby je vyndali z hnoje. Pořádná dávka kompostu, kompletně poškrábané, neběžící. Tak jsem je komplet vyčistil, přetěsnil, vyměnil baterku (obří 2412, musí se měnit velmi opatrně, tišťák je na tenkém filmu a cívka má na sobě údajně 50 m velmi tenkého drátu), naprogramoval kalendář (přímo na desce, díky youtube) a šlapou zatím krásně. Tak uvidíme. Strojek vypadá velmi zachovale, byť bylo vidět, že baterku už někdo měnil. Vzhledem ke stáří hodinek tipuju, že baterii měnili jen jednou. Teď jen nějak vyleštit to sklo. Má tloušťku jak dno od flašky. Částečně sférické. Naštěstí je kyklop uvnitř přímo na cifru. Vlastně jsem se do nich, minimálně pro dnešek, zamiloval. Jsou malé, průměr bez korunky jen cca 36 mm. Což je pro mojí pařátku pořád dost. Někdo psal, že hodinky s moduly série 9x stojí 10x více, mají sice deklarovanou roční odchylku do 10 sekund, ale zase nemají perpetuální kalendář a baterie jim vydrží jen 3 roky. Nevím, asi je to pravda. Ale moje pořizovací cena byla symbolické výše, takže jsem to nějak moc nezkoumal. Mimochodem, nevíte náhodou někdo, jestli má být v korunce nějaké těsnění (což předpokládám)? V korunce byla jen spousta humusu. Přímo na osičce taky žádné těsnění nebylo. Tak jsem zatím dal jeden velký o-kroužek přímo do korunky a dotahuju jí na tohle těsnění. Nějak se mi nezdá, že by tu žádně původně nebylo. Tipoval bych ještě na jeden malý o-kroužek přímo na osičce. Ale když se dívám na novou osičku, i když na jiný model, těsnění tam nevidím. Foto nové korunky s pohledem dovnitř jsem taky nenašel. Jo, luneta je mírně pootočená, index na 12 nesedí. Tipuju, že se luneta dá sundat, ale nějak nechci riskovat ji, zřejmě dost zalepenou bordelem, lámat ven. Počítám, že se původně neotáčela, přestože má na sobě vroubkování. Ale vlastně nevím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jonyyy Odesláno 5. prosince 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. prosince 2021 @SnekofonMáš je ve skvělém stavu. Trochu ti závidím ty tradiční koncovky pro tah. Já mám ty úzké atypy. Máš s Doxama dobré hranaté vintage kombo... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xbraj19 Odesláno 5. prosince 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. prosince 2021 @jendazhor8f je fajn, akorát to máš v blbém vlákně. Není to vintage….8f se dělaly kolem roku 200x, pokud se nemýlím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Snekofon Odesláno 5. prosince 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. prosince 2021 Díky jonyyy, u toho popisu jsem trošku mlžil, kalibr 6106C manuální nátah nemají, jen automat.. ale ten se rozběhl hned jen jsem se dotkl korunky, tak jsem myslel že je tam i manuál Je pravda že jsem hledal právě toto pouzdro na klasický řemen. Grafiky mají zaoblené hrany - ty pravé hranáče jsou až tyto Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jonyyy Odesláno 5. prosince 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. prosince 2021 Já mám na hranáčích kalibr 6119. Právě si mě zmátl tím manuálem. Vím, že ze Seiko pětek, které mám doma, mají manuál jen 6138ky. Já je cíleně nehledal, ale možná mrknu ještě i po tomto pouzdru. BTW řemen si podle mě taky celkem trefil. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jendazhor Odesláno 5. prosince 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. prosince 2021 před 3 hodinami, xbraj19 napsal: @jendazhor8f je fajn, akorát to máš v blbém vlákně. Není to vintage….8f se dělaly kolem roku 200x, pokud se nemýlím. Modul 8F32 se vyrábí od roku 1998. Je to tedy "jen" 24 let, brzy 25. Nevím, od jakého stáří považovat hodinky za "vintage". Jestli to brát třeba jako u aut někde od 30 let. Kdyžtak poprosím admina, ať mi příspěvek někam přešoupne, jen teď nevím kam. Nebo smázne. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
johny350 Odesláno 6. prosince 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. prosince 2021 dorazili pandy v čiernom, ešte zohnať original tah, vymeniť sklo, ten tukanec na lunete tiež neni zrovna pekný ale to asi prežijem.. a budú komplet. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marfael Odesláno 8. prosince 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. prosince 2021 V 6. 12. 2021 v 11:29, johny350 napsal: dorazili pandy v čiernom, ešte zohnať original tah, vymeniť sklo, ten tukanec na lunete tiež neni zrovna pekný ale to asi prežijem.. a budú komplet. Krasné kousky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Piplík Odesláno 8. prosince 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. prosince 2021 Pokaždé je to radost vzít si je na ruku (-: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jonyyy Odesláno 8. prosince 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. prosince 2021 Grrrr... Jdu si na ně upnout poptávku. Jsou boží. Btw ta vteřinovak je AM? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Piplík Odesláno 8. prosince 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. prosince 2021 před 22 minutami, jonyyy napsal: Grrrr... Jdu si na ně upnout poptávku. Jsou boží. Btw ta vteřinovak je AM? To budeš čekat hodně dlouho (-: Hele, vteřinovka myslím byla origo, ale minutová a hodinová jsou měněny. Bohužel. A nemůžu sehnat origo tah. Nesehnatelný (-: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
madmaxx Odesláno 8. prosince 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. prosince 2021 Taky slintám Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se