straspol Odesláno 23. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. listopadu 2013 Patří tam ve stejné barvě jako číselník. Objevují se aftermarket se světlejší lunetou, ty taky nejsou pravé. Originál: Ježkovy voči, Smetanovy uši a Mozartovy koule, ty jsou nádherný musím ji sehnat... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lucid Odesláno 23. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. listopadu 2013 (upraveno) Na některých zahraničních fórech tvrdí členové, že mají kupovaný originál s černou lunetou, ale jak upozornil Kamil, černá by tam neměla být: ke žluté patří žlutá, stejně jako k modrému ciferníku modrá a k černému černá. Nicméně u těch světlých lunet to tak jednoduché není. První lunety byly bílé a byly použity jak pro žlutý, tak i modrý ciferník (černé se začaly dělat až později), proto i označení Pepsi, a to právě podle barvy lunety (bílá z vnitřní lunety, červená a modrá z vnější). Pro barevné sladění ale začaly být používány stejné barvy jako u ciferníku, nicméně barva na lunetě nebyla stálá a časem bledla, pozdější výroba pak prý byla kvalitnější. Uvádí se to právě na příkladu samotných hodinek W. Poguea, které se dražily v r. 2008 a jejichž luneta byla světlejší, i když výměnou neprošla.Pokud by ale na nově kupovaných hodinkách vnitřní luneta vypadala nápadně nově, pak asi rozhodně sama nevybledla. Upraveno 23. listopadu 2013 uživatelem lucid Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lucid Odesláno 23. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. listopadu 2013 Jak jsem psal v reakci v prvním příspěvku: chtělo by to více fotek ve vyšším rozlišení: když se teď na fotku dívám, může být náhradní i korunka: původní má důlek, není široká a je téměř zapuštěná do pouzdra, což ale fotka může zkreslit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 24. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. listopadu 2013 Korunka byla při focení téměř vyšroubovaná, když jsem za ni vzal abych hnul s datumovkou, zůstala mi v ruce. Jsou v nějakém rozsýpacím stavu, ale chci je dát dohromady. Myslím že to bude fuška Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tikal Odesláno 25. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. listopadu 2013 (upraveno) Tak už vím ,proč mi tak vylezla na Aukru cena těch 6002 nicméně jsou na cestě domů a tlačítka jedou z USA... Těch vnitřních lunet bylo několik variant . Viděl jsem jedny naprosto původní hodinky, téměř nenošené a odstín vnitřní lunety je téměř slonová kost, nebo možná zažloutlá bílá barva, ale i téměř čistě bílá neznamená neoriginální díl. Naopak bych byl ostražitý,kdyby ta vnitřní luneta byla sytě žlutá. např jako tady.,ale tam je komplet cifr,ručičky i vnitří luneta nová. Fakt je ten,že černá luneta se používala snad jen k černému ciftu /nevím jak u šedého/. Upraveno 25. listopadu 2013 uživatelem Tikal Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tikal Odesláno 25. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. listopadu 2013 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 25. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. listopadu 2013 Tak už vím ,proč mi tak vylezla na Aukru cena těch 6002 nicméně jsou na cestě domů a tlačítka jedou z USA...Já jsem v tom nevinně, nepřihazoval jsem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Kamil Odesláno 25. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. listopadu 2013 Těch vnitřních lunet bylo několik variant. Já se domnívám, že k zlatému číselníku patří jedině luneta stejné barvy. Ta světlá je aftermarket nebo dodatečné úpravy. O opaku mě přesvědčí jedině dobový prospekt. Černou měly jen modré. I když bych kategoricky nevylučoval její zesvětlení nošením. Ale byla by to naprostá výjimka a muselo by to být dlouhodobé a intenzivní používání na slunci, na moři, atd. EDIT: Já to na rozdíl od mnoha z vás pamatuju. Když jsem si je v `76 roce zálibně prohlížel v několika obchodech v Singapuru a následně je koupil u hodináře v Bejrutu, byly jen zlaté a modré. Šedá varianta přišla buď později nebo se prodávala jen v Japonsku. Fotky z let 77-78: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
instant Odesláno 25. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. listopadu 2013 tomu sa povie chronomagor s rodokmenom. + tie dve cigara a dederonka - ouje Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Kamil Odesláno 25. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. listopadu 2013 .... dederonka - ouje To byla náhodou extra jemná čistá bavlna. A kupovaná rok předtím na stejném výletu jako hodinky, ale košile je z Indie. Téhož roku, ze kterého je foto, jsem se v ní na horách lehce opilý vyválel ve sněhu. Pak jsem do ní oblekl velká kamna, aby rychle uschla. A bylo po košili... Ilustrační foto z příjezdu naší party na hory: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tikal Odesláno 25. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. listopadu 2013 (upraveno) Nezpochybňuji, že ke žluté patří žlutá. Nicméně u těch nejstarších jde skoro o bilou barvu. Právě aftermarket je sytě žlutý. Známý si hodiky kupoval nové v NSR někdy v roce 1975 a má je stále a nosí je každý den a má ji skoro bílou a ty zmínky o vyblednutí jsem také zaznamenal, když jsem pátral po prvních automatech ve vesmíru.Nezapomeň, že plasty v té době neměly příliš dokonalou ochranu před UV....Jinak si byl sekáč, škoda, že ty fotky nejsou v barvě. Upraveno 25. listopadu 2013 uživatelem Tikal Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Kamil Odesláno 25. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. listopadu 2013 Nezapomeň, že plasty v té době neměly příliš dokonalou ochranu před UV.... To by mohl byt důvod. Škoda, že mi ty moje tenkrát ukradli, mohli jsme mít jasno. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
villain83 Odesláno 25. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. listopadu 2013 To by mohl byt důvod. Škoda, že mi ty moje tenkrát ukradli, mohli jsme mít jasno. Kamile,co si delal v Bejrutu:-)? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Kamil Odesláno 25. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. listopadu 2013 Kamile,co si delal v Bejrutu:-)? Jen výlet. Památný byl ze dvou důvodů. Koupil jsem si první Seika a zároveň absolvoval první návštěvu bordelu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
villain83 Odesláno 25. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. listopadu 2013 Jen výlet. Památný byl ze dvou důvodů. Koupil jsem si první Seika a zároveň absolvoval první návštěvu bordelu. Ty si byl uz jako mladik velmi proziravej:-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
villain83 Odesláno 25. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. listopadu 2013 ...tohle mne dost bere. Ty treti mi pripominaji vintazni Fortis Tuxedo,ale ty Seiko jsou trochu jinde:-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tikal Odesláno 26. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. listopadu 2013 Jen výlet. Památný byl ze dvou důvodů. Koupil jsem si první Seika a zároveň absolvoval první návštěvu bordelu. A co bylo lepší ?? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tikal Odesláno 26. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. listopadu 2013 Tady jeden důkaz šisování, vteřinovka upadla už dávno..... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
odjinud Odesláno 26. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. listopadu 2013 Kdo koupil ty Sportmaticky deluxe? Někdo odsud? Sice "pětky", ale taky jsem si vsadil :-) http://aukro.cz/seiko-sportsmatic-deluxe-25-kamenu-s-aut-natahem-i3716349094.html Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Moty Odesláno 26. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. listopadu 2013 No a já si říkal kdo mě to přehodil , už to moje maximum zavánělo nesmyslem , počítal jsem s cenou okolo pěti tisíc, ale což, tak si je užij Když jsem to psal, tak přišel pošťák a přinesl mi kompenzaci o kterou se postatnou měrou zasadil Bebe /po tisícé děkuji/ 20131113_083341.jpg 20131113_083003.jpg Vypadá to na prosinec 1974 , ale ten můj ověřený datový klíč na určování věku už nefunguje /stránka/ a podle jinde nalezéno mi to nabílo, že prosinec ano ,ale tok 1974 nebo 1984 ... To je ten fishbone ode mě?, hezký:-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se