Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 63
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

@vojta1 Ve tvem pojednani me zaujalo jak jsi psal o tom, ze malem padnul i GS. Vis jaky byl duvod? Grand Seika nesly na odbyt nebo omezovali vyrobu? Mel jsem za to, ze krize se luxusnich statku nedotyka tak moc :D

a Ty mě taky neser. Moc dobře vím, že jsi kolem jejich budovy 3 roky chodil :-p 

pro ostatní GS- Goldman sachs

Možná ještě:

Derivátová operace: Forward, Swap, Opce - v podstatě je to zajištění nebo spekulace na cenu. Dnes primárně kurzových operací. Rozdíly tu už psát nebudu :) 

PE- private equity - správa soukromého kapitálu fondů, privátních osob atd.. kdy ta firma není veřejně obchodována a investor očekává nějaký výnos. My jsme dělali od burzy, zaběhlé firmy až po start up. pozemky atd...

M&A- fúze a akvizice (mergers and acquisition)- jednoduše řečeno transakční poradenství.

VC- venture capital - investování do primárně mladých firem (start up)- jedná se o poměrně rizikový kapitál. Typicky fondu přijde řekněme nějakých 100% inv. příležitostí.Z nich mu připadá cca 30% zajímavých a podívá se na ně a 20% z nich zainvestuje (někdy i méně). Následně potom z těchto firem, řekněme, že jich je třeba 20. 17 zkrachuje, 2 nějak přežijí a 1 je ten pověstný unicorn, co to celé zaplatí. To se ovšem taky často nestane :) 

ECB- evropská centrální banka

Ještě možná k celému segmentu toho investičního bankovnictví (tedy PE a VC, Burza, a související poradenství vč M&A)- ne Partners, fincentrum zde opravdu nepatří  :frusty:

Zjednodušeně se dá říct, že je všude přetlak peněz. A to jak vlastního kapitálu (equity), tak externího financování (podnikatelský úvěr- u funkčních/zaběhlých firem) je ten trh trochu přehřátý. 

Odesláno

Super čteni. Díky.

Ferovou cenu koruny vidím taky pod 25 ale ne dříve než 2q2020.

Kapitálu že zahraničí je tu pořád dost.

Co se týká partners fin centrum atd, tak využívají jednoho pravidla a to, že svět je plný hloupych lidi, stačí je najít a budeme bohatí. Banky a pojišťovny na tom mají taky profit, když veškerá rizika nese klient.

Krizi v poradenství bych čekal s příchodem Cost transparenty v ročních vypisech, kdy klienti poprvé uvidí, kolik platí za ty "skvělé" investice.

Tipnul bych si, že řada firem výpisy bude mít elektronicky, nebo s hromadou textu, příloh, prostě tak, aby to klient nenašel.

Odesláno

Super čteni. Díky.

Ferovou cenu koruny vidím taky pod 25 ale ne dříve než 2q2020.

Kapitálu že zahraničí je tu pořád dost.

Co se týká partners fin centrum atd, tak využívají jednoho pravidla a to, že svět je plný hloupych lidi, stačí je najít a budeme bohatí. Banky a pojišťovny na tom mají taky profit, když veškerá rizika nese klient.

Krizi v poradenství bych čekal s příchodem Cost transparenty v ročních vypisech, kdy klienti poprvé uvidí, kolik platí za ty "skvělé" investice.

Tipnul bych si, že řada firem výpisy bude mít elektronicky, nebo s hromadou textu, příloh, prostě tak, aby to klient nenašel.

Těmi pojišťovnami si nejsem tak jistý :) https://zpravy.aktualne.cz/denik-insider/axa-prisla-o-ctvrt-miliardy/r~i:insider:article:41231/

Ale o tomhle segmentu trhu se bavit nechci.

Odesláno

to noviisek: to máš informace tak z roku 2010. Ve 2018 už není moc oborů, kde veškeré riziko nese klient. Existuje finanční arbitr, dneska už moula v kravatě klienta neoškube. Stačí si něco zjistit. Dobrý finanční poradce (píšu dobrý - není zas tak těžký ho najít) je poklad i pro člověka co vystudoval ekonomii nebo podobný obor. Pokud člověk nedělá s finančními produkty, tak se prostě v tom množství a kličkách nemá možnost orientovat. Starat se o hypo, pojistěni, investování, když ten čas a energii můžu věnovat firmě, rodině, sportu a přitom vím, že sám bych to líp nesvedl, tak je to ok a i bych byl ochotný zaplatit. Podobný to je s účetnictvím. Určitě kdybych chtěl a dal tomu čas, tak si účto udělám sám, na škole jsem ho měl a pár jsem jich udělal. Ale dneska si rád zaplatím účetní a taky mě nenapadne, že využívá jen plno blbých lidí:-). A k tematu už se mi psát moc nechce, prtž  to bych zase musel reagovat na vojtu. Lze to vidět i trochu jinak. V řadě věcí s tebou zas souhlasím, ale někde zase ne:-)

Odesláno

to noviisek: to máš informace tak z roku 2010. Ve 2018 už není moc oborů, kde veškeré riziko nese klient. Existuje finanční arbitr, dneska už moula v kravatě klienta neoškube. Stačí si něco zjistit. Dobrý finanční poradce (píšu dobrý - není zas tak těžký ho najít) je poklad i pro člověka co vystudoval ekonomii nebo podobný obor. Pokud člověk nedělá s finančními produkty, tak se prostě v tom množství a kličkách nemá možnost orientovat. Starat se o hypo, pojistěni, investování, když ten čas a energii můžu věnovat firmě, rodině, sportu a přitom vím, že sám bych to líp nesvedl, tak je to ok a i bych byl ochotný zaplatit. Podobný to je s účetnictvím. Určitě kdybych chtěl a dal tomu čas, tak si účto udělám sám, na škole jsem ho měl a pár jsem jich udělal. Ale dneska si rád zaplatím účetní a taky mě nenapadne, že využívá jen plno blbých lidí:-). A k tematu už se mi psát moc nechce, prtž to bych zase musel reagovat na vojtu. Lze to vidět i trochu jinak. V řadě věcí s tebou zas souhlasím, ale někde zase ne:-)

Piš, finanční poradce řešit odmítám ale ;-)

Jinak ty prognózy jsou samozřejmě můj soukromý názor.

Odesláno

Ano, Vojta to umi podat pekne a ma to hlavu a patu, takze za prinos ke kultivaci zdejších diskuzi obdrzi na pristim prazskem srazu putovni hodinky Steinhart Apollon s customized lunetou z damaskove ocele a s vubec prvním ceskym perpetualnim kalendarem z dilny Ondreje Berkuse (chtěl jsem nahrat fotku, ale je vetsi nez povoleny limit)  :notworthy:

Odesláno

Uf, tak jsem to prelouskal az sem....

Clovek se uci cely zivot!

Diky za kazde nove poznatky i za cenu pritakavani ruznych HOŠTAPLERU....

Zeptam se mozna blbe, kdyz nejaka financni krize prijde, jako ze asi prijde (podle jednoho prilozeneho odkazu v uvodu to tak funguje v nasi firme) jak dlouho cca ta krize bude podle vas trvat, rok, dva, pet? Na mesice to asi nebude....

Odesláno

Tady je vidět krátká historie propadu a korekcí na rozvijecich trzích. Je tam i období. Každá krize může být jiná, události na sebe mohou i navazovat. c847dbe4e761c35e61213e892d77312a.jpg

Odesláno

Zjednodušeně se dá říct, že je všude přetlak peněz. A to jak vlastního kapitálu (equity), tak externího financování (podnikatelský úvěr- u funkčních/zaběhlých firem) je ten trh trochu přehřátý. 

Vojto diky za Tve prispevky!

No neco asi brzo praskne. Vidim ze trh se chova divne, necekany propady a dost veci je nadhodnocenych a pritom nemuzou mit takovou hodnotu...

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

Uz jen to, ze si tady piseme o krizi a obdobne zpravy se objevuji cim dal casteji tu krizi 100% zpusobi...lidi jsou ovce, dostanou strach a zacnou vyprodavat, ceny pujdou dolu apod...

Jinak ja uz trosku vidim ochlazeni na aukcnich serverech u cen vintage hodinek 

Odesláno

Vojto diky za Tve prispevky!

Uz jen to, ze si tady piseme o krizi a obdobne zpravy se objevuji cim dal casteji tu krizi 100% zpusobi...lidi jsou ovce, dostanou strach a zacnou vyprodavat, ceny pujdou dolu apod...

Jinak ja uz trosku vidim ochlazeni na aukcnich serverech u cen vintage hodinek 

Mě přijde, že ta konzervativnost a ústup od spekulativních nákupů je vidět na více místech, zde by mě ale zajímal názor Vojty, případně data. Když se ale podívám na vývoj cen bitcoinu (krypta obecně), ale třeba i několika propadů akciových trhů během posledních měsíců a rostoucí zájem centrálních bank o nákup zlata tak mi z toho vychází, že lidi jsou nervózní a bojí se, že ochlazení zase příjde a snaží se ho zmírnit...nicméně já konzumuju zprávy hodně omezeně a vsadím boty, že mi chybí kontext.

Ceny vintážek v aukcích jsou často uměle hnány nahoru nadsazenou nabídkou "kup teď", byť standardní aukce končí typicky s cenou mezi 50-70%. Spousta lidí ucítila příležitost, vytáhnuly se šroty z šuflíků, protože zákazník byl ochoten koupit cokoliv a hlavně peníze jsou, takže proč si nekoupit něco "zbytečného pro radost". Podpořeno servery typu hodinkee se na jedné straně vyrojilo spousta lidí, co měly pocit, že mají doma poklad a zároveň spekulantů s napěchovanou peněženkou, co měli dojem, že na tom trhnou...

Jsem zvědav, jaký trend naberou ceny bytů hlavně v Praze a Brně - spousta lidí tvrdí, že se pouze zastaví růst, ale nikdy už nepadnou, jiní predikují propad hlavně u velkých bytů, na které spousta lidí nedosáhne, nebo je v případě zpomalení růstu ekonomiky a zpřísnění pravidel u hypoték nebudou schopni ufinancovat.

Odesláno

Co sledujem vyvoj cien nehnutelnosti tak moj nazor je ten ze malometrazne byty nemaju cenovy strop. V centrach miest sa to kludne moze splhat k cene 6000eur za meter. Presne takyto isty vyvoj to malo v nemecku. Domy a obrovske byty padaju ale malometrazne byty typu garsonky, jedno az dvoj izbaky nemaju strop.  

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...