Přejít na obsah

Kdo a kde vyrábí Steinhart ?

solitaire

Doporučené příspěvky

Návštěvník Ondra

Nemusí být. Ale podle borce, který hledal rozdíly mezi Steinhart a tímhle Phoibos za 99 dolarů, jsou obě pouzdra identická. Liší se jen spona tahu, tah má piny místo šroubků a luneta + další věci. Ovšem pouzdra jsou identická. Já se jen řídím tím, co jsem našel na netu a je to moje domněnka a úsudek.

https://forums.watchuseek.com/f74/phoibos-300m-quartz-diver-vs-steinhart-ovm-cost-cutting-differences-4558035.html

Dik. Ja si prave taky vsiml rozdulu v tom tahu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 153
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Proste tu tato znacka lezi lidem v zaludku. Jako jine znacky, jako bys to nepoznal sam ( je to bez rejpani, nemam mrkajiciho smajlika :-)).

...myslím, že to je dost zjednodušený závěr a mně spíš přijde, že se slušný člověk prostě zajímá o to co ho osloví a ta motivace je pozitivní... Pokud se někdo o něco zajímá jen s cílem to potopit nebo si udržet korýtko, pak myslím nepatří sem, ale do českého parlamentu, kde najde téměř většinu sobě rovných pokřivenců...

BTW. Tak fakt asi pro oči nevidím :eek: , Steinharty ( a to píšu bez zlého podtextu ) já naopak vnímám, jako místní mazlíky :-)

Odkaz ke komentáři

Proč nejít třeba do radši např. do Sinn, Laco nebo Damasco, kteří si dláždí svůj hodinářský chodníček slávy a ten hodinářský zájem majitelů značky je tam evidentní?

Že by cena? Dyť Sinn začíná někde na dvojnásobku, to samé ne-li horší Damasco a strojek je stejný +/-!

Kdyby nebylo chronomagu, nikdy bych Steinhart O1 na ruku nedal. Ale zkusil jsem a za ty prachy...ok. Design pouzdra na howno, blbě sedí na ruce, lumi na potápky nic moc, lupa nezvětšuje. Ale narozdíl od Seika to bylo aspoň dobře poskládané. Takže jsem je bez ztráty koruny zase poslal dál.

Odkaz ke komentáři

Afri, koukni kolik stoji Damaska na tahu...a ano, je tam jistota made in germany, jak pouzdra, tak tahu. Kdo si na tohle potrpi, tak jedna z mala znacek v teto cenove kategorii, kde nema prsty Cina. Otazkou jsou potom uz pouzite strojky eta, respektive, puvod nekterych jejich dilu.

Damaska na tahu su niekde na 4nasobku ceny Oceanov 39 na tahu.

Mam Damasko DA38 3 roky a nielen ja ale aj par dalsich clenov mame taku skusenost ze ta ETA v nich (neviem aky grade pouzivaju) nie je moc dobre poladena, moje aktualne meskaju cca -15s/den ked ich nosim, co je dost neprijemne.

No a Damasko tah - ja osobne neunosim tah siroky 20mm po celom obvode a este k tomu bez moznosti mikroregulacie aspon tou stezejkou v spone. Mam stihlejsiu ruku a minimum tuku, mam velke rozdiely v obvode zapastia pri prechode teplo/zima a jedna velkost hrubeho naramku je proste pre mna nekomfortna na kazdodenne nosenie.

Steiny so svojim 20/16 zuzovanym tahom (presne ako ma aj RLX a dobre vedia preco) su vsak pre mna prve nositelne hodinky na kovovom naramku - dokazal som si doladit obvod tak ze v zime sice trochu volnejsi, ale v teple vdaka svojim proporciam tolko netlaci.

Takze tak - ak by mi damaska na tahu ponukal niekto za cenu Steinov - nechcem ich. neunosim ich. A je mi uprdele ci germany alebo cina. A to neznasam nekvalitne naramky. Ten Steinhartov stoji cca 60eciek a je fakt dobre vypracovany. Srobiky, plne dieliky, poldielik na vyladenie velkosti, v spone 4 dierky na mikroregulaciu, spona sama o sebe podobna ako na o dost drahsich modeloch. Jasne Glidelock a ten mechanizmus je ina liga ale ten samotny ocelovy naramok na suby s Glidelock sponou stoji tusim 2000e...

Odkaz ke komentáři

Damaska na tahu su niekde na 4nasobku ceny Oceanov 39 na tahu.

Mam Damasko DA38 3 roky a nielen ja ale aj par dalsich clenov mame taku skusenost ze ta ETA v nich (neviem aky grade pouzivaju) nie je moc dobre poladena, moje aktualne meskaju cca -15s/den ked ich nosim, co je dost neprijemne.

No a Damasko tah - ja osobne neunosim tah siroky 20mm po celom obvode a este k tomu bez moznosti mikroregulacie aspon tou stezejkou v spone. Mam stihlejsiu ruku a minimum tuku, mam velke rozdiely v obvode zapastia pri prechode teplo/zima a jedna velkost hrubeho naramku je proste pre mna nekomfortna na kazdodenne nosenie.

Steiny so svojim 20/16 zuzovanym tahom (presne ako ma aj RLX a dobre vedia preco) su vsak pre mna prve nositelne hodinky na kovovom naramku - dokazal som si doladit obvod tak ze v zime sice trochu volnejsi, ale v teple vdaka svojim proporciam tolko netlaci.

Takze tak - ak by mi damaska na tahu ponukal niekto za cenu Steinov - nechcem ich. neunosim ich. A je mi uprdele ci germany alebo cina. A to neznasam nekvalitne naramky. Ten Steinhartov stoji cca 60eciek a je fakt dobre vypracovany. Srobiky, plne dieliky, poldielik na vyladenie velkosti, v spone 4 dierky na mikroregulaciu, spona sama o sebe podobna ako na o dost drahsich modeloch. Jasne Glidelock a ten mechanizmus je ina liga ale ten samotny ocelovy naramok na suby s Glidelock sponou stoji tusim 2000e...

Jasne, ja proti naramku z Ciny nic nemam. Ostatne, spousta zvucnejsich znacek ho tam nechava vyrabet. A ano, souhlasim, ono zvucne a oku lahodici "made in germany, swiss, japan" take neni vsechno ze jo, takze dejme tomu konstrukcne lepsi a pohodlnejsi tah steinhartu, byt made in cina, muze uspokojit daleko vic, nez made in germany a nepohodli.

Doba, kdy daval Damasko do DA modelu etu top grade je nenavratne pryc a skoncila pred cca 10 lety. Ja jsem to stesti mel. A byly to vynikajici univerzalky. 

Odkaz ke komentáři

Jinak ještě k těm štajnům...měl jsem pouze jeden model (který mi nepřišel jako úplná kopírka, navíc titan) Steinhart ocean titanium 500 premium.

Nemůžu říci nic na kvalitu zpracování (trochu mi vadilo napojení tahu), cena za ETA 2892-A2 Elaboré Premium parádní a obecně proti Štajnům nic nemám.

Ale prostě jsem se vzhledem k ostatním modelům (kopiím) nebyl schopnej s tou značkou ztotožnit.

To, kde vyrábí je pro mě druhotné.... 

A co Triton?

post-5320-0-33668400-1542996460_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Ze studijních důvodů jsem mrknul na web Chronoshopu a představení značky Steinhart je s ohledem na to co nabízí poměrně zábavné... 

Jejich návrhářem je majitel a zakladatel firmy Günter Steinhart. Dříve inženýr-architekt, od roku 2001 vášnivý hodinář, vkládá do každého nového modelu kus svého srdce a duše.

...to srdce a duši bych nechtěl vidět.

Odkaz ke komentáři

Hoši já nevim, ale na Aliexpresu se prodávaj fejky všech značek od Pateků, Brajtlí, Rolád, až po Nomos, Tissot apod, a nebo ne přímo fejky, ale vypadá to úplně  stejně, jen to má nějakou trapnou asijskou značku, tak mě vůbec nepřekvapuje, že se tam najdou i hodinky co maj pouzdro vypadající jako od Steinhartu. Obzvlášť když je to takovej velmi výrobně jednoduchej v  podstatě obecnej model leteckejch hodinek. Myslím, že i když to stejně vypadá, moc nic to neznamená.

Odkaz ke komentáři

Jsem se trochu zajímal o Steinhart dříve a maličko jsem i nějáké kousky od nich chtěl, ale nikdy si naštěstí nic nepořídil. Zpětně se sám sobě trochu divím a upřímně dnes vůbec nechápu proč by si nějáký fanda do hodinek od nich měl něco koupit, vždyť to kopírování je tam evidentní a upřímně je to jeden velkej hnus velebnosti. Proč nejít třeba do radši např. do Sinn, Laco nebo Damasco, kteří si dláždí svůj hodinářský chodníček slávy a ten hodinářský zájem majitelů značky je tam evidentní? 

Afri zkus napsat oficijélní dopis do chronoshopu, která značka se z tebou zmíněné čtyřky prodává nejlépe ..... odpověď se zřejmě nedozvíš, já bych ti to taky neřekl, ale třeba Damasko už v sortimentu nemají.

Steinhart je na trhu asi 13 let a stále žije, takže to nejspíš někdo kupuje jinak by už byl v hodinkovém pohřebišti ...... no a jak je známo, tak si lidé kupují to co se jim líbí a to co funguje.

Design Rolexu kopíruje na světě metrák firem, ale kritiku většinou sklidí jenom ten kdo je v tom "nejlepší". Není to divný ? ........ když chceš bejt "nasranej", tak proper třeba Davosu a další ..... stačí jenom otevřít internety a otevřít si obzory

Odkaz ke komentáři

YPO: Tak to je jasný, že nejvíc se bude prodávat to co je nejlevnější :)

Má pravdu předsedo, nic neni levnějsí než Steinhart :lol2:

Jinak skvělá debata, díky všem těm zkušenostem výše, jako třeba že to možná vyrobil někdo v Číně ( fakt to někoho strašně sere?), jsem zjistil, jak levně nasrat spoustu lidí :clap:

post-47688-0-50965600-1543076815_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...