Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Pánové, potřeboval bych poradit...

Chtěl bych koupit nějakou dodávku, kterou bych rád využíval pro více činností. Nevím, zda se vůbec něco takového dá najít, nebo jestli to je jen mé neuskutečnitelné přání, ale zkusím definovat své potřeby a třeba se najde někdo, kdo mi dá tip na mé vysněné auto...

1) Mám řidičák skupiny B, takže dodávka do 3,5tuny, auto bez tachografu.

2) S autem se nebudou jezdit velké dálky, nebude pravidelně vytěžováno jako nákladní, řekněme do 30.000km/rok (max)

3) Bylo by super, aby mělo nosnost okolo 2tun, nebo aby ty 2tuny uvezlo (4x měsíčně převoz el.pohonu do servisu)

4) Velikost ložné plochy na dvě europalety, nebo aby se tam vlezly dvě motorky typu R1200GS vedle sebe, ideálně šířka okolo 2m

5) 5-6 sedaček a oddělená sedací část od ložné plochy pevnou stěnou

6) Zadní lavici bych rád vyhodil a udělal tam nouzové spaní pro cestovaní s motorkama.

Díky moc za případné konstruktivní připomínky, nebo tipy na konkrétní model.

• Odpovědi 65
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Rozumim otázkám a rovnou se omlouvám za OT, ale nebylo by ekonomičtější si udělat B+E a pořídit za kombík (pokud máš) větší vozejk? Pokud uděláš nouzové spaní "na pevno", může to pak teoreticky být problém (kategorie M1 vs. N1, ale to si nejsem úplně jistej), navíc pochybuju že seženeš něco s nosností 2t + 5-6 sedaček a zároveň do 3,5t.

Odesláno

Jako firemní dodávku mám už 15 let transita... Nájezd 40k/rok za 4 roky většinou měním...

Motorove vždy ok... Doporučil bych ti tedy soucasnou generaci...

1) a 2) ok, ale pokud to naložis na dvě tuny je jasné, že se do 3,5 tuny nevejdes

3) psaná nosnost je tuším 1,5 tuny cca, technicak mam v autě mohu se případně podívat, ale 2 tuny už sem párkrát vezl a vše ok

4) šířka 2 metry je podle mě dost, mezi podbehy mám cca 1,7 metru asi, postel 180 cm mi chybělo pár cm

5) 6) sedacek je vepředu 3 vzadu 3 nebo 4, já mám 7 míst, jsou to dvě dvojsedadla, to si ohlidej aby to nebyla jedna velká lavice, minulý transit to tak měl a vytáhnout tu 80 kg ludru sám nemožné... Teď to vezmu a vyhodim, samo že to sedadlo i tak má 40 kg určitě, ale jde to... Pevná stěna podle mě nepůjde... Mám posuvnou, prostě vyhodim sedadla a stenu posunu až k řidiči a získám další centimetry v nákladu...

Jinak hodně známých teď pořizuje pezot boxer

Odesláno

mam kratky nizky renault master bus 9 miest a myslim ze by 70% toho zvladol... az teda na to spanie..... do zadu som dokazal krizom napchat jednu motorku pri zachovanej strednej rade sedaciek keby sa vybrala aj ta tak by sa dve moto vedla seba vosli

dve palety sa za seba vojdu ked sa vyberu vsetky sedacky ... a sedacku jeden clovek vybrat dokaze ale makne si

nosnost tusim 1.9 ale pozor bus a dodavka nie su to iste co do prevodiviek a perovania..bus ma rychlejsiu prevodovku a slabsie pera

to s tym oddelenim je podla mna skoro neriesitelne ta sedacka bude v takom pripade pre 4 a bude nedemontovatelna a tiez to auto bude superdlhe ak by sa dozadu mali vojst tie motorky pri zachovanej sedacke

riesenim by asi bolo prekopat verziu autobus tam bude miesta dost na vseko aj ryclost prevodovky bude OK ale v TP 11 miest takze B nestaci.

jo a pozor na lavici spolujazdca sa vo vacsine dodavok neda sediet ja som ju vyhodil a dal tam anglicku sedacku sofera

Odesláno (upraveno)

Otec už jezdí třetí ducato a nedá na na ně dopustit, každý auto mělo nájezd cca 700k Z toho co píšeš jde asi vybrat hodně věcí, např to co tu už padlo a nejsem si jist, jestli preferuješ jen boudu, nebo víc uživil i valník (s těma motorkama je to otázka) - záleží co potřebuješ převážet...každopádně s nakládkou a prostorem by tam imho nebyl problém vůbec. Nouzový spadní bych udělal jako nadstavbu na ty sedadla, je zbytečný je demontovat...naopak pod nima vznikne prostor na uložení věcí (podobně se to řeší ve vw transporterech atd. - ležení se dělá často přes sklopený sedadla)

Dalo by se pak uvažovat o double cab s valníkem. Např něco takovýho

https://auto.bazos.cz/inzerat/97737381/Fiat-Ducato-23JTD7mist1majitelservisni-knihapravserv.php

Záleží na jakým šasi je to auto postavený, dělalo se jich víc, otec ale když je potřeba běžně veze i ty 2t a auto je v pohodě, navíc ty valníky mají obecně vyšší nosnoti, jediný ducato který uveze ofiko skoro 2t je právě maxi valník.

Mrkni třeba tady (dole je přehledová tabulka verzi s nosností), obecně ty valníky mívají nejvyšší nosnosti, ale opravdu je potřeba si dát pozor co kupuješ za model, jen podle boudy to nepoznáš ;)

http://www.fiatprofessional.cz/modely/ducato-preprava-zbozi/#params&block44=0&block221=1&block104=0

Upraveno uživatelem Lamiczka
Odesláno

Je to pičovina. I velká dodávka do 3,5t má sotva 2m na šířku celkem, natož ložný prostor. 2,5 metru náklad plus 2 řady sedadel je možný na délku, ale se zatížením 2t je to opět pičovina. L3 mají kolem 1.500 kg max.

Takže toto je bohužel opravdu v kategorii "neuskutečnitelné přání".

Odesláno (upraveno)

Vše je ok dokud tě někde nezváží. Pak přijdeš o B. Good luck.

Ptal se, aby to mělo nosnost okolo dvou tun nebo aby to dvě tuny uvezlo... Uveze... Vezl sem 6x 2,1 tuny asi 50 km.... Snad i jemu je jasný že je utopie aby vážila dodávka 1,3 tuny...

Upraveno uživatelem Lion
Odesláno (upraveno)

2 m šířku nepotřebuješ ani na palety, ani na dvě GSa. Co se týče hmotnosti, i dodávky s dvojmontáží pro zvýšenou nosnost jsou pak papírově podstřelený na 3500 celkovou, aby se prodávaly. Míval jsem tranzita středně dlouhýho na tuplákách, neskutečnej dříč.

Příklad: tohle má užitečnou 840 ... jako fakt? :-)

https://auto.bazos.cz/inzerat/98486309/Iveco-Daily-35C15-MAXI-XL-7-MIST--AUTKLIMA.php

Na tvým místě bych si pořešil krátkou dodávku s koulí, motorky dal na vlek a postel do boudy.

Edit: Předpokládám, že pracovní využití je většinový, moto vejlet jednou za uherák.

Upraveno uživatelem Americkej
Odesláno

Odkdy? B+E

Edit: A na ten nebržděnej přívěs s dvěma motorkama ani to E nepotřebuješ.

Samozřejmě že potřebuješ. Auto má v TP 3,5t takže i když za něj dáš nebržděnej přívěs 750kg tak jsi přes a musíš mít B+E.

Odesláno

Samozřejmě že potřebuješ. Auto má v TP 3,5t takže i když za něj dáš nebržděnej přívěs 750kg tak jsi přes a musíš mít B+E.

Nemáš pravdu: "B"schválený pozměňovací návrh připouští rozšíření na 4,25 tuny

zdroj: https://www.bezpecnecesty.cz/cz/bezpecna-jizda-v-aute/pravidla-silnicniho-provozu/skupiny-a-podskupiny-ridicskych-opravneni

Odesláno

Podle mě na to B opravdu nestačí. Viz.:

Rozšíření rozsahu skupiny B: Pro soupravu složenou z motorového vozidla skupiny B a přípojného vozidla o největší povolené hmotnosti nepřevyšující 750 kg, pokud největší povolená hmotnost této jízdní soupravy převyšuje 3 500 kg a nepřevyšuje 4 250 kg je nutné buďto řidičské oprávnění skupiny BE nebo složení tzv. ?doplňovací zkoušky? podle § 45a zákona č. 247/2000 Sb. V řidičském průkazu se vyznačuje harmonizačním kódem č.?96?.

Odesláno

Skupina B od 18 let.

Motorová vozidla, která nespadají do žádné ze skupin A1, A2, A a B1, s největší povolenou hmotností nepřevyšující 3,5 tuny a maximálně osmi místy k sezení mimo řidiče, ke kterým smí být připojeno přípojné vozidlo o největší povolené hmotnosti nepřevyšující 750 kg, pokud největší povolená hmotnost této jízdní soupravy nepřevyšuje 3,5 tuny (schválený pozměňovací návrh připouští rozšíření na 4,25 tuny).

Řidičské oprávnění skupiny B platí i pro vozidla skupiny A1 s automatickou převodovkou a pro vozidla skupiny B1.

Řidičské oprávnění skupiny B opravňuje držitele, který dosáhl věku 21 let, i k řízení tříkolových vozidel skupiny A.  

Přesto bych se nerad zacyklil, Ečko k Béčku je formalita na počkání bez jakýchkoli zkoušek. Neupínejme se na píčoviny, díky.

•  

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...