Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 65
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Ten zákon fakt vymejšlel nějakej debil :D Člověk aby si to 5x přečetl...

Pokud to tedy chápu správně, tak mě B stačit nebude. Když má auto 2,650t tak se za ním dá vézt maximálně "karavan" 750kg. Cokoli víc B+E

Anebo vzít těžší karavan, ale lehčí auto, tak aby to nepřesáhlo celkem 3,5t. Ale to lehčí auto zas podle TP určitě nebude mít možnost táhnout tak těžký přívěs.

To je fakt asi nejlepší si to B+E dodělat...

Odesláno

Taháme karavan 1100kg Oktávkou, to zase není nic zvláštního.

Já se jeden rok ptal na inspektorátu jestli musím mít B+E na auto 1200kg plus karavan 1100kg a bylo mi řečeno, že pokud je to do 3500kg a přívěs není těžší než auto, tak není potřeba. Posléze se to změnilo a jakýkoliv přívěs nad 750kg bylo potřeba E. A teď zase změna, ale B+E už mám...

Návštěvník YPO
Odesláno

je to curakovina ...... u nas v robote vsichni muzou ridit 18m busy (D+E) ale kdyz si chtej pripojit vozejk za auto tak nesmej kdyz na to nemaj lejstro :D

to sama picovina je doktor po 65 kdyz jezdej brigadne nebo na hpp duchodci... kazdej rok musej u nas povinne k doktorovi a k chocholouskovi aby mohli jezdit ale to lejstro neplati pro osobak :) ...... na osobak musej znovu ke svymu doktorovi

Odesláno

Jsem ti to našel S řidičským průkazem skupiny C+E můžete řídit i skupiny B+E, D+E. Já už mám hotové C a v lednu pokračuji dále. Nejvíc mě sejří sedět 140hodin na školení pro získání profesní způsobilosti.

Odesláno

vsichni muzou ridit 18m busy (D+E) ale kdyz si chtej pripojit vozejk za auto tak nesmej kdyz na to nemaj lejstro 

Ja myslel ze kdyz si nekdo udela DE, ziska automaticky BE, ted nemuzu najit ten zakon, ale vsechny stranky autoskol co jsem nasel to maj uvedene.

Odesláno

Omlouvám se zakladateli vlákna, ale měl bych příbuznej dotaz. Máte reálný zkušenosti s osobníma verzema malejch dodávek nebo jak se to říká. Mám na mysli Caddy, Partner (Rifter), Berlingo, Connect, Combo atd. Jde mi o současnou produkci. Dík.

Odesláno

Jaj vono je to v tý 361ce, tady .. https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2000-361#p81-1-g

Omlouvám se zakladateli vlákna, ale měl bych příbuznej dotaz. Máte reálný zkušenosti s osobníma verzema malejch dodávek nebo jak se to říká. Mám na mysli Caddy, Partner (Rifter), Berlingo, Connect, Combo atd. Jde mi o současnou produkci. Dík.

Ze současný produkce sice ne, ale se starším Caddy (2004 myslim) jsem toho najezdil poměrně dost. Nesmrtelný auto.

Odesláno

Dík to je mi celkem jasný, ale víc by mě zajímala ta současná produkce. Přeci jen za těch 14 let tam bude nějakej progres (snad). Jinak Caddy je i teď v hledáčku, akorát v provedení co by mě zajímalo už je to docela palba.

Návštěvník YPO
Odesláno

Jsem ti to našel S řidičským průkazem skupiny C+E můžete řídit i skupiny B+E, D+E. Já už mám hotové C a v lednu pokračuji dále. Nejvíc mě sejří sedět 140hodin na školení pro získání profesní způsobilosti.

Ja myslel ze kdyz si nekdo udela DE, ziska automaticky BE, ted nemuzu najit ten zakon, ale vsechny stranky autoskol co jsem nasel to maj uvedene.

aha ..... tak ja to musim dorostu vysvetlit ....... je pravda ze jsem tam to E nemusel psat ale ......

drive se pro 18m kloubove autobusy muselo vlastnit opravneni E protoze ta picovina vzadu se brala jako vlek ...... dodnes se za to berou priplatky

pak nejakou chytrou hlavu napadlo ze to je vlastne jedno auto

a ted to nejdulezitejsi co bylo mou myslenkou a na cem trvam at se vam to libi nebo ne

ten kdo muze ridit 18m bus si nemuze pripojit za osobak velkou karku bez prislusnyho lejstra

Odesláno

Dík to je mi celkem jasný, ale víc by mě zajímala ta současná produkce. Přeci jen za těch 14 let tam bude nějakej progres (snad). Jinak Caddy je i teď v hledáčku, akorát v provedení co by mě zajímalo už je to docela palba.

Caddynu 2012 má jako pracovní auto kámoš... Teď má najeto 270 tisíc a vše ok... Jen nafta... Baterka mu letos klekla a na jaře řešil myslim brzdy a ložiska na nápravě... Vzadu má udělanou i malou nastavbu na spaní, vyjimatelnou... Dle mě povedený auto a to současný se mi i líbí, na kolik to tak ve výbavě přijde? Mega?

Odesláno

No asi by nebyl problém se k mega dostat. Ta nástavba na spaní by mě zajímala. To má asi prodluženou verz (maxi nebo jak se to jmenuje)? Kdyby bylo nějaký info, bylo to fajn. Fotky by samozřejmě byly super, ale to asi není reálný.

Odesláno

Někde sem tu viděl Fuso. Doporučuj vyhnout se obloukem.

Zvláštní druh stroje s rádoby DNA Mitsu, ale hlavně s tendencí se pravidelně pos.rat. 

Z naší stáje navrhuju Sprintera. V provedení roku 2019 je kouzelný. Jde překopat i na tahání 3.5 tuny. Už jsme měli na servisu i předělávku na loď (!!) Pro 2+9 pasažerů  a překvapivě to fungovalo.

Odesláno (upraveno)

No asi by nebyl problém se k mega dostat. Ta nástavba na spaní by mě zajímala. To má asi prodluženou verz (maxi nebo jak se to jmenuje)? Kdyby bylo nějaký info, bylo to fajn. Fotky by samozřejmě byly super, ale to asi není reálný.

Fotky se podívám, možná někde mám, popřípadě mu napíšu... Ale není to nic těžkého, uděláš kovovou konstrukci, stojky, rošt, na to desku ať máš rovinu se sedadlama, mrdnes tam matraci a je... Caddynu má krátkou... Ta caddy beach už tam tu postel má... No a ta poslední fotka to je úplně super, asi ideál

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Upraveno uživatelem Lion
Odesláno (upraveno)

Se to tady zvrtlo v hledání auta s matrací koukám.

Bez urážky, ale proč spát v nějakém takovém prostoru

když mám v každé druhé vesnici nějaké ubytování

s normální postelí a koupelnou? Tyhle dodávky nevypadají

že by dojely někam mimo civilizaci . . .

A když už by dojely tak není pohodlnější dozadu hodit

stan, nafukovací matraci a malej kompresor co ji nafouká

než se pokoušet spát v prostoru 165 x 180 a 50cm na výšku?

No flame, fakt mě to zajímá, mám skoro dva metry tak používám

výše popsané možnosti, ale jestli je tohle lepší nechám se poučit.

Upraveno uživatelem Tom4
Odesláno

Tom4: kámoš to používá na festivaly, dojedeš do kempu, zamknes a jdeš... Po festivalu odjedeš, místa nad hlavou apod máš asi jak v tom stanu... Je jasný, že to není nic pro dlouhé a velké lidi, ale ten víkend se dá v pohodě přežít...

Warann: našel jsem fotku, pro představu to asi stačí

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...