Jump to content

SIHH 2019 - GRANDE TRADITION

m.n.

Recommended Posts

Novinka od JLC pro letošní SIHH. Nevím, jestli se mi někdy nějaké hodinky líbily nebo budou líbit více, než toto, za mne je to absolutní nádhera od mé oblíbené značky.

V krátkosti: 43mm, turbo, věčňák, minutová repetice, která odbíjí "Westminster chime" známý z Big Benu. Kalendář lze navíc přenastavovat dopředu i dozadu bez poškození mechanismu. Verze s modrým smaltovaným ciferníkem v poučtu pouhých 18ks.

post-7903-0-32438000-1547496780_thumb.jpg

Zdroj: https://www.jaeger-lecoultre.com/us/en/chronicles/news-events/sihh-2019-new-master-grande-tradition-gyrotourbillon-westminster-perpetuel.html

Edited by m.n.

V krátkosti: 43mm, turbo, věčňák, minutová repetice, která odbíjí "Westminster chime" známý z Big Benu. Kalendář lze navíc přenastavovat dopředu i dozadu bez poškození mechanismu. Verze s modrým smaltovaným ciferníkem v poučtu pouhých 18ks.

Ještě prosím nezapomenout na "constant force", s minutovým intervalem - takže taky minutová ručka se nehýbe plynule, ale skáče po minutách.

Edit: A přes to sférické turbo je tloušťka údajně pouze 14,08 mm.

Cena EUR 800,000 - jen nevím, jestli s DPH.

Edited by sery.vlk

Ach. Vymazlená, nositelná HH. Jako milovnik symetrie je žeru a oceňuju snahu o ni i u konstrukce strojku. Jen ta cena a dostupnost... jak bych to řekl? Určitě mi bude vzdycky fuk, zda je to 800 s DPH nebo bez :D