Přejít na obsah

Čakacia doba submariner u AD

pigger

Doporučené příspěvky

Jasne Breguet, chybicka se vloudila.

Pravdu povediac ja na to seriem, kupujem si hodinky pre seba, aj keby ich nikto okrem mna nevidel, kupim si, ake sa mi pacia, niesom pozer, ale prave o majiteloch Rolex si myslim, ze si ich kupuju skor kvoli okoliu, asi nie vsetci, ale vacsina asi ano, preto sa tak rozvasnujem, aj ked mi do toho nic nieje, takze uz koncim s touto diskusiou a cakajte v poradovnikoch, PEACE

Moja skusenost je presne opacna a to taka ze kto si kupi Rolex chce nenapadne hodinky, ktore nechce ukazovat do sveta ze co ja mam...to je aj moj pripad a

beriem to ako vyhodu, ze kto o hodinkach nic nevie ani ho nenapadne ze to co mam na ruke stalo napr. tolko ako niekoho auto a uz vobec nie sa s hodinkami vystatovat. Myslim si, ze my tu na fore sme na tom tak, ze kupujeme si to pre seba nie aby sme ukazovali niekomu ze co mame to by bolo fakt trapne. Tak isto ako

si prirovnal Passat, Octaviu a Bentley a ze kto z nich sa citi ako kral vedla druheho, myslim si ze je to dost blbe. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

vcera jsem byl na obede s chlapikem, jeden jeho znamej ma pribuzny v nemecku a ty se znaj s nejakejma lidma ze svycarska a prej je to pravda - rolex toho plny sklady, jenom cekaj az skonci konjunktura a nastoupi poradna krize, A potom to roztocej, bude to mazec ...

To mi teda neprijde uplne logicke... naopak behem konjunktury by toho meli valit hafo, kdyz lidi maj prachy a chtej to kupovat a podojit to co to jde. Az bude krize, tak lidi zacnou prodavat hodinky co maj doma a srazit jeste vic cenu tim, ze toho najednou posles kvanta do kramu nedava moc smysl... :-)

Odkaz ke komentáři

@steel... pokial to nie je sarkazmus tak tato teoria moc velky zmysel nedava. Ze by si nejaka firma drzala tovar na sklade v dobrych casoch ked maju ludia peniaze a vypusti ho ked pride kriza a kupna sila klesne? V case krizy bude aj Rolex potrebovat cash v banke a nie Daytony na sklade. Nebude to naozaj tak ze nestihaju vyrabat ? Podla mna ano...

Upraveno uživatelem Vortex-Tempus
Odkaz ke komentáři

vcera jsem byl na obede s chlapikem, jeden jeho znamej ma pribuzny v nemecku a ty se znaj s nejakejma lidma ze svycarska a prej je to pravda - rolex toho plny sklady, jenom cekaj az skonci konjunktura a nastoupi poradna krize, A potom to roztocej, bude to mazec ...

:D nechci byt pochybovacnej, ale tady ty dlouhy retezce nebyvaji nejlepsi zdroje informaci... a nejsu teda ekonom a jeste mam trosku kocovinu po vcerejsku, ale nechapu proc cekat na krizi?

Odkaz ke komentáři

@steel... pokial to nie je sarkazmus tak tato teoria moc velky zmysel nedava. Ze by si nejaka firma drzala tovar na sklade v dobrych casoch ked maju ludia peniaze a vypusti ho ked pride kriza a kupna sila klesne? V case krizy bude aj Rolex potrebovat cash v banke a nie Daytony na sklade. Nebude to naozaj tak ze nestihaju vyrabat ? Podla mna ano...

no skvele, o tom se tu od vcerejska bavime s lidma, ktery zrejme milujou konspiracni teorie. Ted uz bez sarkasmu - zakladni pravidlo ekonomie - susim seno, dokud sviti slunce ...

Odkaz ke komentáři

Len taky postreh. Priekupnici toho nemaju plne sklady. Vsetko co im pride, hned strelia, ide o rychly zarobok. Nemaju "skladom" 20 dayton a podobne. To je blud. Z toho mi proste vychadza, ze tych hodiniek ide na trh od rolexu proste malo. V dnesnej dobe internetu, kazdy dilino vie, ze sa rlx predava so 100% ziskom, tak sa proste kazdy zapise na cakacu a dufa, ze fajne zarobi. Preto su waitlisty nafuknute, pretoze vsetci su zapisany vsade. Myslim si, ze problem by sa zmiernil, keby AD zacali vyberat zalohu trebars 50% z ceny, mnozstvo ludi by si rozmyslelo, ci bude mat viazanych 5000eur niekde pol roka az rok.  Alebo nech AD zadrziava karticku rok-dva, pre nas, co chceme hodinky pre seba a do zbierky by to nevadilo. Je mi jasne, ze ani jedno z tychto rieseni nieje moc realne, situacia sa nezlepsuje, cize z toho mi vychadza, ze to aj rlx aj ADckam vyhovuje, a tak pokracuju v tejto hre.

Odkaz ke komentáři

Len taky postreh. Priekupnici toho nemaju plne sklady. Vsetko co im pride, hned strelia, ide o rychly zarobok. Nemaju "skladom" 20 dayton a podobne. To je blud. Z toho mi proste vychadza, ze tych hodiniek ide na trh od rolexu proste malo. V dnesnej dobe internetu, kazdy dilino vie, ze sa rlx predava so 100% ziskom, tak sa proste kazdy zapise na cakacu a dufa, ze fajne zarobi. Preto su waitlisty nafuknute, pretoze vsetci su zapisany vsade. Myslim si, ze problem by sa zmiernil, keby AD zacali vyberat zalohu trebars 50% z ceny, mnozstvo ludi by si rozmyslelo, ci bude mat viazanych 5000eur niekde pol roka az rok.  Alebo nech AD zadrziava karticku rok-dva, pre nas, co chceme hodinky pre seba a do zbierky by to nevadilo. Je mi jasne, ze ani jedno z tychto rieseni nieje moc realne, situacia sa nezlepsuje, cize z toho mi vychadza, ze to aj rlx aj ADckam vyhovuje, a tak pokracuju v tejto hre.

Bych si dovolili hrubě nesouhlasit. Jasně, většina to střílí hned, ale je poměrně dost překupníků (a hlavně to tak mají ty velký, který udávají trendy a ceny), který mají fakt skladem 20 dayton, 70 LVček, atd atd. Já mám nějaký info o tom co se dít bude a nebude už nějakou dobu, nemůžu ho pustit, ale kdo neni blbej, tak to pochopil :) A bude to mít zásadní dopad. Do 2 let to bude vypadat naprosto ale úplně jinak ten trh.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník dabelM

Trend je prodávat pouze lokálním klientům, a když si koupíš například ocelový Suby s datem a černou keramickou lunetou, tak ti je znovu neprodají dalších pět let. 

Na svoje Daytony jsem zálohu kdysi v 2017 skládal, teď už na jiný model ji ode mne nevezmou a zálohy neberou, což je určitě škoda.

Upraveno uživatelem dabelM
Odkaz ke komentáři

To jsem se právě chtěl zeptat jak to funguje, když se platí nějaká záloha předem a pak dojde ke zdražení toho modelu?

Mám zájem o Rolex "X" třeba za 200, složím zálohu a během mýho čekání mezitím Rolex plošně zdraží třeba o 10%. Budu doplácet sumu, se kterou jsem tehdá "souhlasil", nebo novou navýšenou o dvacet litrů? (je mi jasný, že když si někdo kupuje Rolády za takový prachy a ještě na ně čeká, tak to pro něj asi není dealbreaker, ale spíš by mě to zajímalo jak to chodí.)

Odkaz ke komentáři

Ja verim tomu ze Rolex proste nestiha vyrabat. Do 2014/2015 po hodinkach nestekol ani pes... potom prisla doba hodinkovych youtuberov a insta celebrit a zrazu sa z hodiniek stala horuca investicna komodita. 

Skoro cely zivot som prezil vo Svajciarsku a velmi dobre poznam miestny pracovny trh? nezamestnanost je pod 3% a je extremny nedostatok ludi obvzlast vo vysoko specializovanych vyrobnych oblastiach. Zvysit vyrobu co i len o 10% je naozaj velky problem a na rozdiel od inych branzi Rolex nemoze outsorcovat do Ciny.  Ak mal Rolex do 2015 nastavenu miernu nadprodukciu a zrazu im vyletel dopyt o 20-30% tak je celkom pravdepodobne ze naozaj nestihaju.

@huhu4d... Sheron este pred dvoma rokmi pytal zalohu 50%, Watches of Switzerland a Fraser-Hart v UK 30% a vsetci s tym prestali. To je podla mna signal toho ze oni naozaj nevedia kolko im toho pride a nemaju ziadnu kontrolu nad objednavanim tovaru. Ak si od niekoho zoberies  zalohu je to zavazok dodat tovar. Takisto je to uctovny prijem ktory musis priznat a zdanit. Brat zalohy ked nevies ci budes schopny naplnit objednavku nie je dobry napad?

Dnesny trh Rolexu podla mna nevyhovuje? zaslo to pridaleko a ani oni si nemozu dovolit image znacky do ktorej butiku sa ani neoplati chodit lebo tam nic nie je. Pre AD je z dlhodobeho hladiska tato situacia doslova likvidacna? nie je nic horsie ako mat prazdny obchod a nasratu klientelu. Logicky, co je pre obchodnika lepsie? mat mesacne 5 Dayton a predat ich uplne legalne normalnym klientom alebo mat jedny a posuvat ich nacierno priekupnikom za + 20-30% aby si nieco zarobil ked mas inak doslova prazdny kram? Si predstav vlastnit obchod s RLX, Omegou, Breitlingom, atd? 15% tvojho tovaru je ziadanych ale ty ho nemas na sklade a zvysnych 85% mas sice kolko chces ale ludia si ho bez problemu kupia cez internet -20% tvojej ceny? fakt super zdravy trh? hned zajtra otvaram hodinarstvo a idem ryzovat :D

Odkaz ke komentáři

Ja verim tomu ze Rolex proste nestiha vyrabat. Do 2014/2015 po hodinkach nestekol ani pes... potom prisla doba hodinkovych youtuberov a insta celebrit a zrazu sa z hodiniek stala horuca investicna komodita. 

Skoro cely zivot som prezil vo Svajciarsku a velmi dobre poznam miestny pracovny trh? nezamestnanost je pod 3% a je extremny nedostatok ludi obvzlast vo vysoko specializovanych vyrobnych oblastiach. Zvysit vyrobu co i len o 10% je naozaj velky problem a na rozdiel od inych branzi Rolex nemoze outsorcovat do Ciny.  Ak mal Rolex do 2015 nastavenu miernu nadprodukciu a zrazu im vyletel dopyt o 20-30% tak je celkom pravdepodobne ze naozaj nestihaju.

@huhu4d... Sheron este pred dvoma rokmi pytal zalohu 50%, Watches of Switzerland a Fraser-Hart v UK 30% a vsetci s tym prestali. To je podla mna signal toho ze oni naozaj nevedia kolko im toho pride a nemaju ziadnu kontrolu nad objednavanim tovaru. Ak si od niekoho zoberies  zalohu je to zavazok dodat tovar. Takisto je to uctovny prijem ktory musis priznat a zdanit. Brat zalohy ked nevies ci budes schopny naplnit objednavku nie je dobry napad?

Dnesny trh Rolexu podla mna nevyhovuje? zaslo to pridaleko a ani oni si nemozu dovolit image znacky do ktorej butiku sa ani neoplati chodit lebo tam nic nie je. Pre AD je z dlhodobeho hladiska tato situacia doslova likvidacna? nie je nic horsie ako mat prazdny obchod a nasratu klientelu. Logicky, co je pre obchodnika lepsie? mat mesacne 5 Dayton a predat ich uplne legalne normalnym klientom alebo mat jedny a posuvat ich nacierno priekupnikom za + 20-30% aby si nieco zarobil ked mas inak doslova prazdny kram? Si predstav vlastnit obchod s RLX, Omegou, Breitlingom, atd? 15% tvojho tovaru je ziadanych ale ty ho nemas na sklade a zvysnych 85% mas sice kolko chces ale ludia si ho bez problemu kupia cez internet -20% tvojej ceny? fakt super zdravy trh? hned zajtra otvaram hodinarstvo a idem ryzovat :D

Proto taky RLX staví další fabriku. Nicméně 100% souhlas s tím co píšeš. Je to brutálně pokroucený. Nicméně to je realita dneška a RLX se tomu musí přizpůsobit. Proto se taky vedou v posledních letech vášnivý diskuse o různejch distribučních modelech vysokejch značek. Ale to je na hoooooodně dlouhý povídání. :)

Odkaz ke komentáři

Ale zase tie konspiracne teorie tiez maju svoje caro? davaju znacke atraktivnu zlovestnu auru :D Rolex hodinky iluminatov, oligarchov a predajcov ojazdenych aut :D

Je uplne jasne ze Sosros a Rolex hromadia hodinky v bunkri pod Martterhornom? v case recesie to pustia von a kazde Daytony budu mat primontovany extra modul na mind control a na produkovanie chemtrails... :D

Rolex je nadacia? Soros ma tiez nadaciu? nahoda? Kazdy musi zvazit sam :D :D :D

Odkaz ke komentáři

Rolex je jeden velkej průser, jak to tady čtu, ale myslím, že tato situace nebude do nekonečna, myslím, že se to do 5ti let otočí..Evidentně Rolex jako značka bude tento velký problém muset opravdu řešit.. Obchodníci jako Haffner v Německu, pokud ty hodinky neprodá za tu cenu, co je má teď...tak později je maximálně slevní a stejně na tom asi neprodělá, ale evidentně 100ks rolexek mu skladem asi nevadí...

Upraveno uživatelem rekib1
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...