Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Když to tak shrneme, není fakt lepší koupit lehce starší model v perfektním stavu, s kompletní historií ? Takový 5 digit modely mají nepopiratelné kouzlo dob, kdy byly hodinky primárně k měření času, ležely dokonce i ve vitrínách a koupit je nebyl žádný problém. Řekl bych, že tak do +/- 25 let stáří, ideálně po sevisu přímo v Rolexu dostante hodinky ve 100% stavu a se zárukou a není třeba dělat tanečky jak páv na námluvách ... 

https://www.fratellowatches.com/hands-on-rolex-submariner-14060m/

https://www.fratellowatches.com/jorgs-gada-watch-the-rolex-sea-dweller-ref-16600/

Rolex-Submariner-14060M-4.thumb.jpg.eca7746da19320f962721aebb60f13a9.jpg

Rolex-Sea-Dweller-16600-Ropes_001.thumb.jpg.003e0a42475975494cab86038aa99e4e.jpg

Upraveno uživatelem Jarett
  • Like 1
  • Dát hlas 3
Odesláno

Souhlasím s Jarkem, jen bych doplnil jednu úvahu: Vzhledem k tomu, jak Rolex pravidelně navyšuje ceny, může být rozumnější pořídit si vysněný model na šedém trhu už nyní – byť za vyšší cenu. Pokud se například člověk zapíše na ocelový Suby (pokud ho vůbec zapíšou), během let čekání cena stejně vzroste a nakonec zaplatí podobnou částku, jaká se požaduje na sekundárním trhu už dnes.

Můj vlastní příklad: V roce 2021 jsem se zapsal na Polárky, které tehdy stály kolem 200 tisíc. Čekal jsem 3,5 roku a nakonec jsem je loni kupoval s příplatkem 55 tisíc.

Takže doporučuji zvážit i tento aspekt.

PS: Situace se zdražováním nemusí být nyní tak aktuální jako v letech minulých. 

• Dát hlas 5
Odesláno
před 6 hodinami, Jarett napsal:

Když to tak shrneme, není fakt lepší koupit lehce starší model v perfektním stavu, s kompletní historií ? Takový 5 digit modely mají nepopiratelné kouzlo dob, kdy byly hodinky primárně k měření času, ležely dokonce i ve vitrínách a koupit je nebyl žádný problém. Řekl bych, že tak do +/- 25 let stáří, ideálně po sevisu přímo v Rolexu dostante hodinky ve 100% stavu a se zárukou a není třeba dělat tanečky jak páv na námluvách ... 

https://www.fratellowatches.com/hands-on-rolex-submariner-14060m/

https://www.fratellowatches.com/jorgs-gada-watch-the-rolex-sea-dweller-ref-16600/

Rolex-Submariner-14060M-4.thumb.jpg.eca7746da19320f962721aebb60f13a9.jpg

Rolex-Sea-Dweller-16600-Ropes_001.thumb.jpg.003e0a42475975494cab86038aa99e4e.jpg

Jsou naprosto super, ovšem s komplet historií se cenově blížíš (nebo ses nedávno blížil) novým z butiku. Nebo dnes seženeš za třeba 14060 kolem 170k bez papírů, ale tam to zase mnohdy bývají skládačky nebo jsou oleštěné až na kost.

Taky trošku souhlasím s tvrzením @moco, protože za 4 roky mého čekání na Suby se cena zvedla silně nahoru a kdybych tehdy vzal ty samé z druhé ruky, zaplatil jsem podobně co dnes. Ovšem do toho nepočítáme inflaci za ty roky a taky ten šílený přepal ceny, protože v době největšího boomu chodily Suby z druhé ruky za víc než chodí dnes. Takže bych to neviděl tak černobíle. 

Odesláno

Je to dlouhá doba, copak, vyšší cena je nepříjemná, ale o dost horší bude až mě hodí Suby na 36mm měsíc před dodáním a mě jebne 😆

• Haha 1
Odesláno (upraveno)

Sice nie som aktualnym zakaznikom Rolex, ale napisem v kratkosti svoj nazor. Ktory bude opakovat uz x-krat povedane.
Chcem napr. Explorer II s retailom cca 10300 a informaciou, ze si mam pockat par rokov? Ved v inzercii su za 9300 asi 3 rocne od miestneho clena a snad v 99% stave. Akoze co mam riesit? A objavuju sa tu hodinky v top stave velmi pravidelne a s istotou povodu, atd.

Uzivat si cakanie? Akoze sorry, ale vacsiu ptakovinu som snad nepocul. Chcem hodinky, ktore si mozem kupit od priekupnika drahsie o 15% (zase, neorientujem sa nejak extra) a mozem ich mat HNED a NOSIT a uzivat si ich... Tak to neurobim, lebo nebudem podporovat priekupnikov? Ale budem si uzivat cakanie a presviedcat sa, ze cesta je ciel a minat peniaze na "alternativy"? Blbost. 

Teda ano, cesta je ciel, to plati. Ale cakanie urcite nie je ciel.

Upraveno uživatelem EpsteinBarr
  • Dát hlas 4
Odesláno (upraveno)
Před hodinou, EpsteinBarr napsal:

Sice nie som aktualnym zakaznikom Rolex, ale napisem v kratkosti svoj nazor. Ktory bude opakovat uz x-krat povedane.
Chcem napr. Explorer II s retailom cca 10300 a informaciou, ze si mam pockat par rokov? Ved v inzercii su za 9300 asi 3 rocne od miestneho clena a snad v 99% stave. Akoze co mam riesit? A objavuju sa tu hodinky v top stave velmi pravidelne a s istotou povodu, atd.

Uzivat si cakanie? Akoze sorry, ale vacsiu ptakovinu som snad nepocul. Chcem hodinky, ktore si mozem kupit od priekupnika drahsie o 15% (zase, neorientujem sa nejak extra) a mozem ich mat HNED a NOSIT a uzivat si ich... Tak to neurobim, lebo nebudem podporovat priekupnikov? Ale budem si uzivat cakanie a presviedcat sa, ze cesta je ciel a minat peniaze na "alternativy"? Blbost. 

Teda ano, cesta je ciel, to plati. Ale cakanie urcite nie je ciel.

Tak k tomu su len 2 otazky:

1. Či chceš nové? Na to si odpoveď vieš dať sám

2. Či kúpiť od priekupníka nové teraz za +15 alebo čakať 2 roky a kúpiť od AD tiež za +15😄. V tomto vzorci je žiaľ čas čakania premenná veličina😏

Mínať peniaze na alternatívy je ako vravíš hovadina. Pokiaľ ide o hodinky ( a nielen tie), chcem vždy nové. Netuším či si niekto užíva čakanie, ja som to tak nemal a nemám, ale ako chronomagor som vždy mal dať čo na ruku a bez ohľadu na čas čakania kupoval, nosil a občas predal to čo sa mi práve páčilo😄

Upraveno uživatelem Campino
Odesláno
před 2 hodinami, African napsal:

Je to dlouhá doba, copak, vyšší cena je nepříjemná, ale o dost horší bude až mě hodí Suby na 36mm měsíc před dodáním a mě jebne 😆

Vlasto, pak to s tebou vyměním, mě 36 sedí dobře 🙂

Odesláno
před 3 hodinami, African napsal:

Myslím si že to neurobia, kto by to kupoval😄. Ale zas ak to urobia, tak toho budú plné predajne, bez čakačiek, s brutálnymi zľavami😂

• po 5 týdnech...
Odesláno

Jak zde již bylo zmíněno je to o náhodě. Cca 3 roky jsem čekal na klasické No Date suby. Nakonec jsem je koupil z chrono24. Minulý rok jsem si koupil u Bechyněho Longines Majetek a vyškrtl se z čekačky na No Date suby. Ze srandy jsem se zapsal na Bluesy do 5 měsíců jsem je měl. :D

Odesláno
před 51 minutami, Mar25tin napsal:

Jak zde již bylo zmíněno je to o náhodě. Cca 3 roky jsem čekal na klasické No Date suby. Nakonec jsem je koupil z chrono24. Minulý rok jsem si koupil u Bechyněho Longines Majetek a vyškrtl se z čekačky na No Date suby. Ze srandy jsem se zapsal na Bluesy do 5 měsíců jsem je měl. :D

Tak to není o náhodě, ale o tom, že prostě nerez je více nedostupný než gold nebo two tone verze. Proto chodí pod retail a nerez chodí nad retail. 

• Dát hlas 1
Odesláno
22 hours ago, Fade said:

Tak to není o náhodě, ale o tom, že prostě nerez je více nedostupný než gold nebo two tone verze. Proto chodí pod retail a nerez chodí nad retail. 

Jednu dobu nebyly ani Bluesy a musel jsi dlouho čekat. Ale jasně, kombinace se zlatem je více dostupná varianta. 

Odesláno
před 2 hodinami, neuromancer napsal:

Ani při aktuálně hodně slabém jenu není těch cca 360 tis CZK žádná hitparáda:)

jako turista bys měl bych schopný tam nakoupit bez daně, takže by měla být uplatnitelná ta spodní/ nižší cena.. ale i tak to je cca 325k což je pořád dost

Odesláno (upraveno)

ano… ale tak všichni víme asi, že.. :) hodinky na ruku, box poštou domu.. jde to zařídit když se člověku chce asi.. tím nikoho k ničemu nenavádím samozřejmě 

Upraveno uživatelem subtitles017
Odesláno
před 8 minutami, ragu napsal:

Máš tady celý vlákno o tom, že takhle snadný už to není. 

ok nevedel jsem, diky.. takze takový to ze se jezdilo do Japonska na dovcu za účelem nákupu hodinek uz neplatí jo? :) no nic tedy, ruším letenku 😄

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...