Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

  • po 5 týdnech...

Zdravím místní grilmastery. Mám Bushbeck. Potřeboval bych rozšířit o vyvysenou plochu pro sýry a zeleninu. Doporučíte mi prosím něco?

Toto mi nepřipadá moc šikovné.

https://www.avenberg.cz/z2475-rozsirujici-grilovaci-rost-expander-pro-buschbeck-kamado-xl?_gl=1*1ufr0r0*_up*MQ..&gclid=CjwKCAjw_ZC2BhAQEiwAXSgClmkV_2OOIWcQsYIsT9b6pGcU5BmO7a-4WyU3i9lYRP_HwQNpu1Xz5BoCNP4QAvD_BwE

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Máš pravdu. Není,ale je to jediné řešení, pokud chceš dělat zeleninu, sýr, atd zároveň. Já tohle používal dva roky, a teď to dělám jinak. Do grilovací misky zeleninu, nebo třeba sýr. Skoro udělat. Odstavit pryč. Hodit na gril maso, otočit, na poslední chvíli na maso hodit grilovací misku se zeleninou, či sýrem, ať se prohřeje a dodělá. Servírovat. Jednoduché, jasně, rychlé:-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, ty ho přece zatížíš az je z jedné strany zcela, a z druhé skoro hotovo. Neboj, žádná šťáva nebude vymačkaná.

A teď k Tvému víkendu: držím Ti.palce, ať v Buschbecku těch 25 lidí zvládneš. Jak víš, sám jej v XL i L mám,a griluji hodně. I tak bych se připravil na pořádnou dřinu.

  • Díky 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pár dalších zkušeností u Lídl keramického grilu. I když je prasklý, tak funguje vcelku dobře. 

  • Must have: obyč alobalový grilovací tácek (s otvory), který si oříznete na velikost plochy. 
  • Většina níže uvedeného funguje skvěle při teplotě dle vestavěného teploměru 150-200.  Ano, zní to málo, ale horní teploměr je nepřesný, pokud je v grilu tácek a na něm maso.
  • Kuřecí paličky z obyč kuřete (děti je vyžadují): Maso dát na tácek a omezit průchod vzduchu tak, aby teploměr ukazoval 150-175. Teplota 150-175 zajistí, že bude kůrčička, ale nic se nespálí a teplo se dostane až ke kosti. Otáčet každých cca 7 minut.  
  • Stehna z farmářského kuřete - opět stejný setup.  Z jednoho Lidl balení farmářských stehen jsem dělal dvě dávky. Obě na stejnou teplotu 175 dle vestavěného teploměru:
    • První dávka - hned po zahřátí grilu se mi i při použití tácku připalovala, maso bylo tuhé a i po 30-40 minutách jsem měl pocit, že nejde lehce oddělit od kosti. 
    • Druhá dávka byla dokonalá. Kůže lehce nafouknutá, zlatavá, křupavá, maso krásně měkké. Doba dělání stejná. 
    • Základem mého prvotního neúspěchu bylo asi moc uhlí a maso dostalo teplotní šok. 
  • Hovězí steaky: 
    • Rump steak, T bone, atd. 
    • Většinou jsou mnohem lepší než kombinace pánev + trouba na 160
    • Opět dělám je na tácku a podle preferencí dodělám kůrčičku bez tácku.  
  • Waygu burger z Alberta - skvělý a blbuvzdorný. Opět použít tácek a případně na půl minuty až minut dodělat kůrčičku bez tácku. 

Pár dotazů: jak dlouho necháváte keramický grill nasát teplo, po nasypání prvotní dávky uhlí? 

Potěšilo mě: Horní regulace vzduchu se při odklopení už nepohybuje a neuzavírá. Už se zanesla sazemi a tukem a drží v té poloze, kde ji nastavím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 28. 8. 2024 v 9:10, safi napsal:

Zkusím se zeptat jinak: Vzduch uvnitř grilu se ohřívá rychleji než keramika. za jak dlouho dosáhne keramika teploty cca 200-250 stupňů? 

Safi, přiznám se: nevím, neměřil, ani nevím jak. Ale: pokud maso hodíš na gril okamžitě po dosažení požadované teploty, snížíš komínový efekt, teplota na teploměru klesne, a nějakou dobu trvá, než vyleze. Mně to fakt vychází v pásmu grilling na 10 - 15 minut po dosažení. Viz výše. Vím, neodpovídím přímo na Tvou otázku, ale pokud bys toto řešení přijal, možná bys na onu otázku odpověď ani nepotřeboval.

  • Like 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 1 hodinou, Bert napsal:

Borci, dotaz. Děláte někdo na ocelovém plátu? 4mm OK?

Zalezi, cim pod tim budes "topit". Nicmene se to urcite zvlni a navic se to na plech bude "lepit". Osobne bych volil litinu. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...
  • Bert změnil název na Kupujeme grily

Ahoj, máte někdo prosím doporučení na elektrický gril na balkono-terasu? Nesmím mít plynový, takže čistě elektřina se kterým máte dobré zkušenosti. Je konec grilovací sezóny, tak by mohl být někde zajímavý výprodej. Díky moc :) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...
V 11. 10. 2024 v 17:27, epominos napsal:

Ahoj, máte někdo prosím doporučení na elektrický gril na balkono-terasu? Nesmím mít plynový, takže čistě elektřina se kterým máte dobré zkušenosti. Je konec grilovací sezóny, tak by mohl být někde zajímavý výprodej. Díky moc :) 

Tefal Optigrill 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...