Přejít na obsah

Dýnko  

99 hlasů

1. 1. Dýnko

• Pr?hledné + úprava kalibru
      60
    • Plné - bez úpravy kalibru
      39

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

Odesláno

Tak se taky zapojím :

Kdyby A zůstalo na 44 mm, tak bych na tom trval. Ale 42 mm nechci! Zbývá tedy B - jsem pro s výhradou, že nevím jestli na to "nasušim" peníze. Snad jo :wheelchair:

• Odpovědi 842
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
za mě B ale nevím jestli na ně budu mít dost v prasátku ;)

:offtopic:

Tak jsem nedávno počítal, kolik mám drobáků v prasátku u postele a napočítal jsem asi 3800,- To asi stačit nebude a ani to nevypadá, že to stihnu našetřit. :suicide_anim: A přitom to vypadá jako by se na Chronomagu měla objevit konečně nějaká limitka, co bude stát za to. Tím mám na mysli samozřejmě variantu B. To první budou více méně obyčejné hodinky. (Ten strojek z toho dělá opravdu bombu.)

Odesláno (upraveno)
:offtopic:

Tak jsem nedávno počítal, kolik mám drobáků v prasátku u postele a napočítal jsem asi 3800,- To asi stačit nebude a ani to nevypadá, že to stihnu našetřit. :suicide_anim: A přitom to vypadá jako by se na Chronomagu měla objevit konečně nějaká limitka, co bude stát za to. Tím mám na mysli samozřejmě variantu B. To první budou více méně obyčejné hodinky. (Ten strojek z toho dělá opravdu bombu.)

Můj děda mi říkal:" Když něco opravdu chceš, tak si tě peníze najdou nebo je prostě seženeš." Měl pravdu B)

Upraveno uživatelem Luk
Odesláno

Zdravím vás, pánové. Po týdnu jsem se vrátil z Dolomit a nestačím se divit, jakým směrem se to tady mezitím rozjelo. Ale řekl bych, že se to rozjíždí zajímavým směrem. Ten kalibr Technotime se mi zamlouvá. Oproti Unitasu je to opravdu jiná liga.

Takže hlasuji pro variantu B

Odesláno

Napadla mě taková věc. Pokud budete pracovat s nerezem, tak ten je možné laserovou gravírkou povrchově zakalit do tmavomodra nebo černa...

myšlenka je taková, že namísto vytlačovaných nebo gravírovaných ploch a reliéfů by jste mohli zauvažovat o téhle úpravě. Vypadá to jako intarzie černého kovu do nerezu, má to velice ostré hrany a kombinace lesklého, kartáčovaného a černého nerezu by mohla vypadat neotřele. další výhodou je to, že takto vytvořené obrazce se nedají z povrchu snadno odstranit, vrstva je zakalená i do hloubky. neměl by být problém touto metodou upravit dýnko i číselník, logo i jakýkoliv obrázek by měl velice kontrastní hrany. V podstatě se jedná o to, že gravírka místo ubírání materiálu má ohnisko nastaveno tak, že materiál jen velmi precizně zahřeje na teplotu něco málo pod 300 stupňů. Bohužel se již věnuji pracovně zcela jiným věcem, ale svého času jsem laserovou gravírku programoval a nastavoval a výstupy byly velmi zajímavé. A cena více nežli přátelská.

Je to teď takové popíchnutí Hciqa, jestli by se nad tím nezamyslel a nezkusil vytvořit nějaký návrh kombinace černé a lesklé plochy číselníku a dýnka. Koneckonců i pouzdro je možné takto upravit, ale tam je vyšší náročnost - z důvodu konkávního povrchu se v průběhu procesu mění ohnisková vzdálenost v řádech milimetrů a přesnost teploty není dodržena. V případě zájmu mohu působit jako poradce při výběru motivů z důvodu přesnosti i pomoc při shánění výrobce.

Odesláno

takže k dnešnímu dni:

z 51 zájemců hlasovalo 32

20k- 11

40k- 21

Rozhodl jsem se některým z vás učinit zajímavou gentlemanskou nabídku. Psali jste, že se vám líbí var. B, ale jelikož její cena je pro vás příliš vysoká, takže hlasujete pro var. A. Těmto zájemcům nabízím (pokud jim to pomůže) rozložení doplatku (cca 40-50% z celkové ceny) do čtyř měsíčních splátek. Nabízím to pro dobro věci a jako podporu celého projektu.

Laser je dobrá věc, ale hlavně ten ciferník by asi měl být dělán klasickou metodou. Můj názor. Viděl jsem některé výstupy a nijak zásadně jsem z nich nebyl nadšen. Jde o to, že bude potřeba dělat mnoho pokusů, testů a zkoušek. A to se vždy projeví ve výsledné ceně.

Místo nějakých gravírek a reliéfů připravuji něco, o čem si myslím, že zatím na žádných hodinkách nebylo použito. Pokud všechno dobře dopadne ( cena a ochota při výrobě) budu zájemce podrobně informovat.

Na závěr, taková moje malá rozcvička před tím co nás čeká... něco pro vaše drahé polovičky :thumbsup_anim: Říkám tomu keltská rapsodie :D

post-817-1217583354.jpeg

Odesláno
takže k dnešnímu dni:

20k- 11

40k- 21

Rozhodl jsem se některým z vás učinit zajímavou gentlemanskou nabídku. Psali jste, že se vám líbí var. B, ale jelikož její cena je pro vás příliš vysoká, takže hlasujete pro var. A. Těmto zájemcům nabízím (pokud jim to pomůže) rozložení doplatku (cca 40-50% z celkové ceny) do čtyř měsíčních splátek. Nabízím to pro dobro věci a jako podporu celého projektu.

Laser je dobrá věc, ale hlavně ten ciferník by asi měl být dělán klasickou metodou. Můj názor. Viděl jsem některé výstupy a nijak zásadně jsem z nich nebyl nadšen. Jde o to, že bude potřeba dělat mnoho pokusů, testů a zkoušek. A to se vždy projeví ve výsledné ceně.

Místo nějakých gravírek a reliéfů připravuji něco, o čem si myslím, že zatím na žádných hodinkách nebylo použito. Pokud všechno dobře dopadne ( cena a ochota při výrobě) budu zájemce podrobně informovat.

Na závěr, taková moje malá rozcvička před tím co nás čeká... něco pro vaše drahé polovičky :thumbsup_anim: Říkám tomu keltská rapsodie :D

Hcigu, to je myslím velmi dobrý návrh, alespoň já bych ho využil...a i proto tedy nikoliv A ale B :thumbsup_anim:

Jsem velmi napjatý, jak to celé dopadne. Začíná se mi to líbit čím dál tím víc, protože bychom měli opravdový, špičkový originál. Hlasování tedy vapdá jasně...

Odesláno

Jojo, to je opravdu nabídka, nechce se mi psát, hodná gentlemana, protože tohle je tady teď hodně žhavý téma ... :)

Řikam to zcela otevřeně, nemusíme si nic nalhávat, ženský viděj vždycky důležitější věci k pořízení než x-tý hodinky a zvlášť, když už na to maj glejt ... :D Teda až na výjimky, kterejch je ale jako šafránu ... B) Takže já musim nejdřív prozkoumat terén, abych mohl zodpovědnejc říct, jestli určitě A nebo B ...

Odesláno
takže k dnešnímu dni:

20k- 11

40k- 21

Zdravim,

Size jsem hlasoval pro levnejsi variantu (pres SZ) a podle smerovani projektu to nejspis speje k memu vyrazeni, presto bych to rad zatim nevzdal. Hlavne ale chci rict, ze rucky na tomto damskem navrhu jsou naprosto uchvatne a libi se mi mnohem mnohem vic, nez ty predchozi (ty rovne skeletony). Takze i pres svou narustajici cenovou skepsi se tesim na dalsi vyvoj a navrhy designu!

Odesláno (upraveno)

Pro mě je sakra důležitý, co za ty prachy dostanu. Jestli to bude obří varianta námořnickejch hodinek ze čtyřicátejch let (ála českej úbót) se strojkem nejasnýho původu a nordica na dýnku, tedy to, o čem se tu hlasuje a diskutuje, je mi dvacet tisíc moc. Jestli to bude to, co slibuje hciq, čtyřicet za to klidně dám, ale musíte si pospíšit, nebo naopak dát na čas, na začátek příštího roku už mám jeden projekt napevno zamluvený.

Upraveno uživatelem cigi
Odesláno

Tak jo! V životě jsem ještě nikdy hodinky neprodal. Zítra nebo pozítří teda něco nafotím a zkusím to. Jestli nic neprodám a půjdu do MOIMO verze B, bude vás všechny má žena mít dost nerada. A to si nepřejte! :giljotiini:

Odesláno

Díky hciq, že to bereš jako srdcař mající zájem o vytvoření neobvyklé limitky, kterou chceš dostat mezi co největší množství zájemců a nejen jako kšeft.

40.000 je sice hodně peněz, ale opravdu budu raději mít originál s netradičním strojkem. Je-li tedy možná varianta B s rozložením doplatku, volím variantu B.

Odesláno

Sorry za OT - Tohle se mi hodne zalibilo, ale takovehle púouzdro asi realne neni, nebo..? ;)

post-817-1216836922.jpg

Jinak zatim hlasuji pro variantu A s moznosti, ze se prehoupnu na variantu B, podle toho jak na tom budu aktualne s financema, podle toho jakou hodnotu pro me bude mit presun z kategorie A do kategorie B atd.. Posilam i text neOT po SZ at je vse jak ma byt ;)

Takze zatim to mam at to vyjadrim nejak ciselne a srozumitelne takto - A (70%), B (30%) ;)

Odesláno

První takovej nesmělej pokus zjistit, jak bude vypadat vypořádání s tím šíleným datem a rezervou. Je to zatím "skizzo-úvaha",založená na třech "vrstvách" skládaných na sebe. Bude to chlapi kua těžký. :sweatdrop:

post-817-1217754402.jpeg

post-817-1217754425.jpeg

Návštěvník Kamil
Odesláno

Nešlo by dát lehce zmenšenou rezervu chodu na 12 a lehce zvětšené retrográdní datum na 6?

Odesláno

bohužel nejde, je to daný rozložením a konstrukcí stroje. Jedině co by šlo je otočit natahování na 6 nebo 12 a tím ty dva ukazatele horizontálně trochu zarovnal. Dá se i částečně pracovat s poloměry na ukazatelích, ale jen omezeně. Proto říkám.... bude to hodně těžký

post-817-1217756285.jpg

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...